na Biokovu izmjerili udar bure od 270 km/h !
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: na Biokovu izmjerili udar bure od 270 km/h !
E, kaljeve su zakon, al i njih moras imat u svakoj sobi...ili bar u zidu između dvije sobe...takva rješenja su jako lijepa, a daju se sazidati i kao klupe, ležaji i svasta...super izgledajumutava baštarda wrote:Noor wrote:to je tako bilo nekad, kaminom se mogla ugrijati samo prostorija u kojoj je bio sazidan...al danas imaš mogućnost distribucije toplog zraka na način da ga sistemom razvodnika i cijevi iz kamina možeš razvesti po cijeloj kućimutava baštarda wrote:Aj ne pizdi. Na kaminu se može ugrijati samo na filmu, ako naložiš pola metra drva u njega... U mene metar drva 500 kn...Legendovich wrote:Kamin ne koshta 100k,kao niti centralno..termiti ne zive tako visoko na sjeveru..mutava baštarda wrote:
i onda potrošiš još sto tisuća na grijanje i borbu protiv termita...
Tako nešto ima moja tante u Njemačkoj... Znam na šta misliš.
Kamini su vizualno lijepi, ali masu topline ostane neiskorišteno odnosno izbačeno kroz dimnjak.
Ja imam kaljevu peć koja max. iskoristi toplinu, a toplinski valovi koje otpušta su najugodniji za čovjeka. Kamin grije kuću i vrt iza kuće
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Jezuš... ..naravno,ljudi su uvijek na sjeveru Jemerike i Kanade,Rusije i ostalog imali centralno grijanje i sve tehnoloske pogodnosti..pa se nisu smrzli i prezivjeli su..mutava baštarda wrote:Aj ne pizdi. Na kaminu se može ugrijati samo na filmu, ako naložiš pola metra drva u njega... U mene metar drva 500 kn...Legendovich wrote:Kamin ne koshta 100k,kao niti centralno..termiti ne zive tako visoko na sjeveru..mutava baštarda wrote:i onda potrošiš još sto tisuća na grijanje i borbu protiv termita...Legendovich wrote:sad ovisi..gdje se nalazi..T. wrote:
baš sam pogleda neki oglasnik, kako ih samo deru nemilo...
te daščare od 3 sobe i 2 kupaonice po cca 500.ooo-750.ooo usd...
parstometara okućnice, u stopama je pa ne znam točno, ali ništa posebno...
naš čovik bi to sve poravna i naložio pa napravio normalnu kuću...
alaska..
https://www.point2homes.com/US/Home-For-Sale/AK/Russian-Jack/4110-Debarr-Road/85138992.html
Izolacija je kljucna stvar..uči malo...tada t ine treba niti puno ogrijeva cak..domovi na sjeveru ili imaju modernu brutalnu izolaciju,ili,prije,gradjene od brvana debelih(isti kuratz..)
u kamin se ne ubacuju letvice i sitnež,nego 4vrtine i polovine polmetarskih komada drveta..to gori cijeli dan polako,a grije kao muthavo..
kakogod,pravilo je da bez 20-30 meteri,u najostrijim zimama na sjeveru,se ne ide prezimiti...
termiti ni nadalje ne zive na sjeveru..
a sto cu ti ja..izdaj Hrvacku i odi raditi vanka,pa ti 500 kuna nece biti nisht posebno..
naso si se u krivo vrijeme na krivom mjestu,pa su cijene takve kakve jesu
Guest- Guest
epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Ne laži. U Zadru u povijesti nija bura puvala...zeru vas pomilki povjetarac i to je sve.
darth_vader-
2014-04-17
E, i još marčana kaže, a 05. veljače...jasambrend wrote:epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Ne laži. U Zadru u povijesti nija bura puvala...zeru vas pomilki povjetarac i to je sve.
Biće nisu ni na posal išli njih dvojica...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
T. wrote:E, i još marčana kaže, a 05. veljače...jasambrend wrote:epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Aben nije sigurno, ali ovaj radoholik nije s posla iša ća zbog izlike da je bura...
darth_vader-
2014-04-17
Vidim da ga nema na forumu danas, odma znaš da nema vrimena čovik, biće šaluje doma kakve stupove...jasambrend wrote:T. wrote:E, i još marčana kaže, a 05. veljače...jasambrend wrote:epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Aben nije sigurno, ali ovaj radoholik nije s posla iša ća zbog izlike da je bura...
2014-04-14
T. wrote:Vidim da ga nema na forumu danas, odma znaš da nema vrimena čovik, biće šaluje doma kakve stupove...jasambrend wrote:T. wrote:E, i još marčana kaže, a 05. veljače...jasambrend wrote:epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Vjerojatnije je iša do arbanaškog porta, inače najzaštičenije lučice na Jadranu od utjecaja bilo kojeg vitra, bacit još dvi-tri cime za svaki slučaj...
darth_vader-
2014-04-17
Prvi vjesnici proljeća jesu bosanci na mješalici no tek smo na pola zime pa je to rano i za bosance!T. wrote:Vidim da ga nema na forumu danas, odma znaš da nema vrimena čovik, biće šaluje doma kakve stupove...jasambrend wrote:T. wrote:E, i još marčana kaže, a 05. veljače...jasambrend wrote:epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Dinarski tipovi ne griju sobe i drže prozore stalno otvorene.. Grijanje u WC-u mi je kad se idem tuširati zatvorim prozorNoor wrote:E, kaljeve su zakon, al i njih moras imat u svakoj sobi...ili bar u zidu između dvije sobe...takva rješenja su jako lijepa, a daju se sazidati i kao klupe, ležaji i svasta...super izgledajumutava baštarda wrote:Noor wrote:to je tako bilo nekad, kaminom se mogla ugrijati samo prostorija u kojoj je bio sazidan...al danas imaš mogućnost distribucije toplog zraka na način da ga sistemom razvodnika i cijevi iz kamina možeš razvesti po cijeloj kućimutava baštarda wrote:Aj ne pizdi. Na kaminu se može ugrijati samo na filmu, ako naložiš pola metra drva u njega... U mene metar drva 500 kn...Legendovich wrote:
Kamin ne koshta 100k,kao niti centralno..termiti ne zive tako visoko na sjeveru..
Kamini su vizualno lijepi, ali masu topline ostane neiskorišteno odnosno izbačeno kroz dimnjak.
Ja imam kaljevu peć koja max. iskoristi toplinu, a toplinski valovi koje otpušta su najugodniji za čovjeka. Kamin grije kuću i vrt iza kuće
sad kad bude pliva morat će sići valove...jasambrend wrote:T. wrote:E, i još marčana kaže, a 05. veljače...jasambrend wrote:epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Kako grijanje?mutava baštarda wrote:Dinarski tipovi ne griju sobe i drže prozore stalno otvorene.. Grijanje u WC-u mi je kad se idem tuširati zatvorim prozorNoor wrote:E, kaljeve su zakon, al i njih moras imat u svakoj sobi...ili bar u zidu između dvije sobe...takva rješenja su jako lijepa, a daju se sazidati i kao klupe, ležaji i svasta...super izgledajumutava baštarda wrote:Noor wrote:to je tako bilo nekad, kaminom se mogla ugrijati samo prostorija u kojoj je bio sazidan...al danas imaš mogućnost distribucije toplog zraka na način da ga sistemom razvodnika i cijevi iz kamina možeš razvesti po cijeloj kućimutava baštarda wrote:
Aj ne pizdi. Na kaminu se može ugrijati samo na filmu, ako naložiš pola metra drva u njega... U mene metar drva 500 kn...
Čarape bez rupa i donja majca sasvim dovoljno...
Inače japanke i gol do pasa, po doma...
2014-04-14
Pa i ne baš. Bosanci rade cijelu godinu.tre wrote:
Prvi vjesnici proljeća jesu bosanci na mješalici no tek smo na pola zime pa je to rano i za bosance!
Nisu to dalmatinski konobari. To je naviklo radit po svakakom kijametu.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Pa i ne baš. Bosanci rade cijelu godinu.tre wrote:
Prvi vjesnici proljeća jesu bosanci na mješalici no tek smo na pola zime pa je to rano i za bosance!
Pinokio, razbit ćeš ekran tim nosom...
darth_vader-
2014-04-17
Oooo,đe si Đepeto.jasambrend wrote:jastreb wrote:Pa i ne baš. Bosanci rade cijelu godinu.tre wrote:
Pinokio, razbit ćeš ekran tim nosom...
Pa kad će Bosanci radit nego zimi? Kakvo proljeće? mislim rade oni i u proljeće,ali ako bi čekali proljeće ne bi imali prebijene pare.
Ovdje na obali baš u proljeće počinju prigovori i pritužbe onih iznajmljivača,ugostitelja i sličnih. Radovi se moraju završit puno prije proljeća,jer u 5.mjesecu,o Đepeto,negdje već počinje zabrana izvođenja radova.
Kaj ti još nije jasno?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Veliš satraše se Bosanci od posla, nema veze što im država sliči na zaostalije djelove Pakistana...
darth_vader-
2014-04-17
istina, moja gradilišta rade cijelu zimu, a npr. u vrsaru je zabrana na snazi od 15.4.-15.9., nema radova...mozes se slikat!
ja ne znam za druge grane, al u građevini rade ko konji...i znajujasambrend wrote:Veliš satraše se Bosanci od posla, nema veze što im država sliči na zaostalije djelove Pakistana...
zato su nama napravili većinu svih autoputeva pa smo europa a ne pakistan.jasambrend wrote:Veliš satraše se Bosanci od posla, nema veze što im država sliči na zaostalije djelove Pakistana...
Guest- Guest
T. wrote:E, i još marčana kaže, a 05. veljače...jasambrend wrote:epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Pa Zadar je dobro zaklonjen od bure, točno. Prebija se negdje na dva koridora, jedan kod Petrčana a drugi oko Bibinja. Ali čak i tako, jak je vjetar...diglo mi je stol za 6 osoba s krova i bacilo na asfalt.
Ja ovo računam pod marčanu jer se nadam da će prije završiti a ne kao prošle godine zapaliti svo povrće.
Nisaqm lud po ovakvom vremenu ići na posao, javio sam se telefonom.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
jastreb wrote:Pa i ne baš. Bosanci rade cijelu godinu.tre wrote:
Evo čovjeka :)
samo rađa, samo delanje :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
sta stvarno? pa nije vrag da imas 70 kg, pa se bojis da ce te dignut u zrakepikur37 wrote:T. wrote:E, i još marčana kaže, a 05. veljače...jasambrend wrote:epikur37 wrote:Čak i kod nas dobro dere. evo je prva marčanska bura :)
Pa Zadar je dobro zaklonjen od bure, točno. Prebija se negdje na dva koridora, jedan kod Petrčana a drugi oko Bibinja. Ali čak i tako, jak je vjetar...diglo mi je stol za 6 osoba s krova i bacilo na asfalt.
Ja ovo računam pod marčanu jer se nadam da će prije završiti a ne kao prošle godine zapaliti svo povrće.
Nisaqm lud po ovakvom vremenu ići na posao, javio sam se telefonom.
kod nas kad je snijeg i skoro metar, nema isprike...posao nikad ne trpi
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» ''OBOREN TEMPERATURNI REKORD NA ANTARKTICI Argentinski znanstvenici izmjerili temperaturu kakva je u ožujku sasvim uobičajena na Jadranu''
» Postaje li Balkan opet bure baruta...
» Milić: Aktivirano balkansko “bure baruta”
» Da me Britanija nije htela, služio bih za Bure
» Odesa Regrutacija, narod ih nalupao ko bure
» Postaje li Balkan opet bure baruta...
» Milić: Aktivirano balkansko “bure baruta”
» Da me Britanija nije htela, služio bih za Bure
» Odesa Regrutacija, narod ih nalupao ko bure
Page 2 of 5