Italija pada u tešku recesiju zbog koronavirusa
Page 12 of 20
Page 12 of 20 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 20
Re: Italija pada u tešku recesiju zbog koronavirusa
U Španjolskoj više od 1600 zaraženih i 35 mrtvih. I ovi se mogu pozdraviti s turizmom za ovu godinu. Hasta la vista.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
zatvorite granicu prema svima i ožežite po rakiji :)dzango wrote:Mi ćemo da pijemo rakiju i nema zime.Maggie19 wrote:Djeca nam imaju sanse, ako obole, mi i ne bas;-D
Njih ce stavit na aparate za disanje, mi smo out..krace imamo poreze placat ;-~
Rakija, svadbarski kupus, pečenje, paprike u pavlaci, projara, domaće vino i lepe žene. I šta će ti iko drugi.Noor wrote:zatvorite granicu prema svima i ožežite po rakiji :)dzango wrote:Mi ćemo da pijemo rakiju i nema zime.Maggie19 wrote:Djeca nam imaju sanse, ako obole, mi i ne bas;-D
sve mi poznato, osim svadbarskog kupusa, sta je to?dzango wrote:Rakija, svadbarski kupus, pečenje, paprike u pavlaci, projara, domaće vino i lepe žene. I šta će ti iko drugi.Noor wrote:zatvorite granicu prema svima i ožežite po rakiji :)dzango wrote:Mi ćemo da pijemo rakiju i nema zime.Maggie19 wrote:Djeca nam imaju sanse, ako obole, mi i ne bas;-D
jaoooo, našla..ovo sam sigurna da je prefino :)
https://www.coolinarika.com/recept/meni-najbolji-svadbarski-kupus-/
Smrt u diskoteci. Samo treba znati napraviti. Onako, pustiš ruku...Noor wrote:jaoooo, našla..ovo sam sigurna da je prefino :)
Pročitah. 2 glavice kupusa + cijela svinja (osušena)Noor wrote:jaoooo, našla..ovo sam sigurna da je prefino :)
Zašto se zove svadbarski kupus kad je najmanje kupusa u tom varivu?
Guest- Guest
Questo invece è ciò che mi scrive Marco che come sai lavora all'ospedale di Legnano
Noi siamo alla frutta in ospedale . Ieri Morte 2 persone da me . Intubati un 45 è un 40 enne grave . Senza alcuna patologia ! Sta notte mi è arrivato un bimbo di 14mesi ustionato grave . Mi hanno rifiutato in tutta Lombardia un posto Ria pediatrico . Dopo 4h siamo riusciti a trasferirlo in elisoccorso a Torino .
Se puoi stai a casa perché non è ancora arrivato il picco secondo i nostri infettivi . Se continua così avremo più morti della Cina
Noi siamo alla frutta in ospedale . Ieri Morte 2 persone da me . Intubati un 45 è un 40 enne grave . Senza alcuna patologia ! Sta notte mi è arrivato un bimbo di 14mesi ustionato grave . Mi hanno rifiutato in tutta Lombardia un posto Ria pediatrico . Dopo 4h siamo riusciti a trasferirlo in elisoccorso a Torino .
Se puoi stai a casa perché non è ancora arrivato il picco secondo i nostri infettivi . Se continua così avremo più morti della Cina
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
omgSerbinho-3 wrote:Questo invece è ciò che mi scrive Marco che come sai lavora all'ospedale di Legnano
DR BRANIMIR NESTOROVIĆ TVRDI! Većina i ne zna da je obolela od korone, a ima posebnu poruku za pušače
U Srbiji je do 8 časova jutros potvrđeno još 7 slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je broj zaraženih porastao na 12, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja.
Pulmolog dr Branimir Nestorović rekao je da je virus opasan za starije osobe i ljude sa hroničnim bolestima.
"To je potpuno očekivano, mi o tom virusu znamo da je sve isto kao grip i da je stvarno opasan za starije ljude sa hroničnim bolestima i u Italiji prosečna starost 81 godina i svi najčešće imaju hroničnu bolesti, na primer karcinom, ovi što puše bi morali da malo smanje cigarete, pušači su rizična grupa, oni bi trebalo malo da probaju da oparave pluće, dijabetes, kardiovaskularne bolesti", napomenuo je Nestorović.
Pulmolog je napomenuo da se virus brzo širi preko lakoobolelih, onih koji imaju kijavice.
"Većina neće ni primetiti da su bolesni, ali su oni veoma opasni za stare i bolesne", naglasio je Nestorović i podsetio na lekarku iz Makedonije koja se vratila sa skijanja i zarazila masu pacijenata.
Virus se lako prenosi, a za zdrave ljude sa jakim imunitetom.
"Stvara se priča zabune, jer čim kažete zaraženi, oni misle otići će u bolnicu i da će da umru. Zaraženi, njih 85 odsto, nema skoro nikakve tegobe, oni samo nose virus i prenose ga drugima. Biti zaražen ne znači to mnogo", rekao je Nestorović.
Nestorović se potom osvrnuo i na to da geni imaju veze sa korona virusom.
"Ima sigurno veze sa genima, vi imate neverovatnu pojavu da crnci skoro uopšte ne oboljevaju. Kada pogledate Afriku, vi tamo imate jako mali broj slučajeva da je ukupno bilo desetak slučajeva. Crnci skoro uopšto oboljevaju, U Africi ima mnogo Kineza koji dolaze u zemlju i odlaze, putuju, a virus se tamo ne širi", rekao je Nestorović u Novom jutru.
2014-08-25
Analize na osnovu prikrivenih informacija.
Ako Crnci ne oboljevaju, zasto su zbrisali iz vozova i nose zalihe iz radnji, mnogo vece od ostalih.
Ako Crnci ne oboljevaju, zasto su zbrisali iz vozova i nose zalihe iz radnji, mnogo vece od ostalih.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:
"Ima sigurno veze sa genima, vi imate neverovatnu pojavu da crnci skoro uopšte ne oboljevaju. Kada pogledate Afriku, vi tamo imate jako mali broj slučajeva da je ukupno bilo desetak slučajeva. Crnci skoro uopšto oboljevaju, U Africi ima mnogo Kineza koji dolaze u zemlju i odlaze, putuju, a virus se tamo ne širi", rekao je Nestorović u Novom jutru.
možda mu ne paše klima
Upravo se o tome radi. Poznato je da virus gripe nestaje kad prođe zima. Slično se očekuje i sa Coronavirusom.Noor wrote:Serbinho-3 wrote:
možda mu ne paše klima
kako to pulmolog ne zna?Eroo wrote:Upravo se o tome radi. Poznato je da virus gripe nestaje kad prođe zima. Slično se očekuje i sa Coronavirusom.Noor wrote:Serbinho-3 wrote:
možda mu ne paše klima
njemu je neoboljevanje crnaca neverovatna pojava
Pulmolog veroVatno i ima lek za virus - kruškovača sas sitno mlevena papričica.Noor wrote:kako to pulmolog ne zna?Eroo wrote:Upravo se o tome radi. Poznato je da virus gripe nestaje kad prođe zima. Slično se očekuje i sa Coronavirusom.Noor wrote:Serbinho-3 wrote:
možda mu ne paše klima
crnogorci s ehvale da su jedina europska drzava bez korone i da ce tako ostati..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
što bi rekli...alevaEroo wrote:Pulmolog veroVatno i ima lek za virus - kruškovača sas sitno mlevena papričica.Noor wrote:kako to pulmolog ne zna?Eroo wrote:Upravo se o tome radi. Poznato je da virus gripe nestaje kad prođe zima. Slično se očekuje i sa Coronavirusom.Noor wrote:Serbinho-3 wrote:
možda mu ne paše klima
Coronavirus, è morto il presidente dell’Ordine dei Medici di Varese
Varese, 11 marzo 2020 - E' morto Roberto Stella, medico di medicina generale di Busto Arsizio e presidente provinciale dell’Ordine dei Medici di Varese. Aveva 67 anni, è spirato nella notte all’ospedale di Como, dove era ricoverato da qualche giorno. Era risultato positivo al tampone del coronavirus. Una notizia che lascia sconvolta l’intera città.
Roberto Stella operava in un poliambulatorio di Busto ed era ricoverato dallo scorso 6 marzo all’ospedale Sant’Anna di Como, per via di un’insufficienza respiratoria. Era stato sottoposto al tampone del coronavirus, che era risultato positivo. Lo studio medico era già intervenuto nei giorni scorsi per assicurare i pazienti sulle attività di controllo e monitoraggio messe in atto. Stella lascia moglie e figli, che si trovano attualmente in isolamento domiciliare per le precauzioni imposte dai protocolli di contenimento del contagio.
Immediato il messaggio di cordoglio dell'Ordine dei medici: "Il dottor Roberto Stella, Presidente dell’Ordine dei Medici-Chirurghi e degli Odontoiatri della provincia di Varese, nonché responsabile nazionale della formazione presso la FNOMCeO nazionale e presidente nazionale della SNAMID, società scientifica della medicina generale, ci ha lasciati oggi, alle prime ore dell’alba. Il Servizio Sanitario Nazionale e lombardo, la Medicina nazionale e varesina hanno perso una guida attenta, un amico sicuro, un lavoratore appassionato, acuto, instancabile; i suoi pazienti hanno perso un amico ed un uomo capace di curare e prendersi cura senza limiti. L’Ordine dei Medici-Chirurghi e degli Odontoiatri di Varese si stringe alla famiglia del Dottor Stella ed esprime il suo più addolorato cordoglio".
https://www.ilgiorno.it/varese/cronaca/coronavirus-morto-roberto-stella-1.5064219
Roberto Stella aveva 67 anni e operava in un poliambulatorio di Busto Arsizio. E' spirato nella notte all’ospedale di Como, dove era ricoverato da qualche giorno
Varese, 11 marzo 2020 - E' morto Roberto Stella, medico di medicina generale di Busto Arsizio e presidente provinciale dell’Ordine dei Medici di Varese. Aveva 67 anni, è spirato nella notte all’ospedale di Como, dove era ricoverato da qualche giorno. Era risultato positivo al tampone del coronavirus. Una notizia che lascia sconvolta l’intera città.
Roberto Stella operava in un poliambulatorio di Busto ed era ricoverato dallo scorso 6 marzo all’ospedale Sant’Anna di Como, per via di un’insufficienza respiratoria. Era stato sottoposto al tampone del coronavirus, che era risultato positivo. Lo studio medico era già intervenuto nei giorni scorsi per assicurare i pazienti sulle attività di controllo e monitoraggio messe in atto. Stella lascia moglie e figli, che si trovano attualmente in isolamento domiciliare per le precauzioni imposte dai protocolli di contenimento del contagio.
Immediato il messaggio di cordoglio dell'Ordine dei medici: "Il dottor Roberto Stella, Presidente dell’Ordine dei Medici-Chirurghi e degli Odontoiatri della provincia di Varese, nonché responsabile nazionale della formazione presso la FNOMCeO nazionale e presidente nazionale della SNAMID, società scientifica della medicina generale, ci ha lasciati oggi, alle prime ore dell’alba. Il Servizio Sanitario Nazionale e lombardo, la Medicina nazionale e varesina hanno perso una guida attenta, un amico sicuro, un lavoratore appassionato, acuto, instancabile; i suoi pazienti hanno perso un amico ed un uomo capace di curare e prendersi cura senza limiti. L’Ordine dei Medici-Chirurghi e degli Odontoiatri di Varese si stringe alla famiglia del Dottor Stella ed esprime il suo più addolorato cordoglio".
https://www.ilgiorno.it/varese/cronaca/coronavirus-morto-roberto-stella-1.5064219
Busto Arsizio(Arsicio), blizu gde radim...
2014-08-25
Kod njih je i korona preljena da bi se širila.vuksadinare wrote:crnogorci s ehvale da su jedina europska drzava bez korone i da ce tako ostati..
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
vuksadinare wrote:crnogorci s ehvale da su jedina europska drzava bez korone i da ce tako ostati..
Hvale, ali da zbog iste ukinu Litije...
Takve banana drzave, zaobilazim.
2014-08-25
Page 12 of 20 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 20
Similar topics
» Italija ima najvišu smrtnost od koronavirusa na svijetu
» Italija na koljenima : 969 mrtvih od koronavirusa u posljednja 24 sata
» Sve teže stanje u BiH zbog koronavirusa
» Propade globalizacija zbog koronavirusa
» Četnici odgodili skup zbog koronavirusa
» Italija na koljenima : 969 mrtvih od koronavirusa u posljednja 24 sata