Potrošačka košarica jeftinija u Njemačkoj nego u Hrvatskoj
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Potrošačka košarica jeftinija u Njemačkoj nego u Hrvatskoj
Te su marke tamo goli qrc, one bolje koštaju više, stvar je u tome da je tamo ponuda daleko veća, manje monopola, pa onda svatko može birati prema mogućnostima.marcus-t wrote:net.hr wrote:Isti dezodorans skuplji čak 114 posto
U drogerijama DM-a deo roll-on trgovačke marke Balea u Njemačkoj košta 0,55 eura ili 4,18 kuna, dok mu je u Hrvatskoj cijena 8,90 kuna što je 113 posto više.
Balein gel za tuširanje u Njemačkoj također košta 0,55 eura ili 4,18 kuna, a u Hrvatskoj gotovo dvostruko više – 7,90 kuna.
Nivein dezodorans u roll-onu u Njemačkoj košta 1,35 eura ili 10,26 kuna, dok mu je kod nas cijena 21,99 kuna što je čak 114 posto više.
Danke Deutchland.
Guest- Guest
pa sad da ti koji prodaju da bi crkli ,teškojasambrend wrote:stenjalica wrote:pa dobro nemojmo tako ko narod smo stoka prodajemo bez računa litru maslinovog 70-90 kn ili liti kilgrožđa 35-40 kuna kil..
primjera milijun,bez računa
cigansko.rvacka posla
Siva ekonomija uvijek i svuda...da je nema ljudi bi doslovce od gladi krepavali...podržavam...jebeš državne parazite i nametnike...
dižeš socijalu,poticaj a gradiš kuću od 300.000 eura na moru,ili držiš apartmane a prijaviš 0 poreza ko i većina kafića kuna obali ima 100 kuna prometa ljeti
stenjalica-
2015-10-18
gluposti tamo je minimalac 1.500 eura ovdje je 2000 kn plus da radiš a ne plate ti prekovremene, nedjelju, blagdane, znači...debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
Mislim da bi neki onda otplaćivali kredite bez previše napora. Možda bi se i izvukli iz dužničkog ropstva. A kad nisi rob, onda počneš i razmišljati. Možda čak i usprotiviti nekim planovima koje elite imaju za tebe.
Kermit-
2014-04-17
uvijek je bila, moja stara osamdesetih uvijek špeceraj obavljala na službenom putu, jednom do dvaput mjesečno za švabiju, od dnevnica natrpaš onih 20 kila kolko ide u avion, i to je to, ovdje ionako nije bilo ničeg ni za kupit, a ako je i bilo bilo je skuplje nego u frankfurtu i minkenu
inače hrana je uvijek bila jeftinija i roba u njemačkoj i italiji nego u hrvatskoj.
Ali je isto tako stanovanje bilo uvijek skuplje, u njemačkoj možda ne toliko ali po francuskoj i italiji je najam strava a kvadrat još veća, gorivo, kafići (piva pet eura tipa) itd.
Makar generalno tamo se puno bolje živi od istog posla, ali isto tako drukčije se živi
Ali je isto tako stanovanje bilo uvijek skuplje, u njemačkoj možda ne toliko ali po francuskoj i italiji je najam strava a kvadrat još veća, gorivo, kafići (piva pet eura tipa) itd.
Makar generalno tamo se puno bolje živi od istog posla, ali isto tako drukčije se živi
marcus-t wrote:Marcellus, kako ti ovo objašnjavaš?
a kako bi objašnjavao, pa otkad ja pamtim je u Njemačkoj sve uvijek bilo jeftinije, uključujući vegetu...
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
Mislim da bi neki onda otplaćivali kredite bez previše napora. Možda bi se i izvukli iz dužničkog ropstva. A kad nisi rob, onda počneš i razmišljati. Možda čak i usprotiviti nekim planovima koje elite imaju za tebe.
pa ako hoćeš najam u kvartu gdje nema crnaca i arapa onda je skupo, a ovo drugo je malo bed jer ti djeca idu u školu s pol onih koji ne govore njemački i ti ne smiješ noću van na cestu...
2014-04-16
I tebi je normalno da apsolutno isti artikl, ista marka košta i do 113% više u Hrvatskoj nego u Njemačkoj?marcellus wrote:marcus-t wrote:Marcellus, kako ti ovo objašnjavaš?
a kako bi objašnjavao, pa otkad ja pamtim je u Njemačkoj sve uvijek bilo jeftinije, uključujući vegetu...
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
S jednim detaljem,radi se o bruto placi,na koju se jos lupaju porezi,zdravstveno,ovo i ono..u reali,nekvalificirani ili hilferi maksimum inkasiraju 1080-1150 Ojra,ovisno koji su porezni razred..asilovski wrote:gluposti tamo je minimalac 1.500 eura ovdje je 2000 kn plus da radiš a ne plate ti prekovremene, nedjelju, blagdane, znači...debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
Guest- Guest
mislim ipak da ljudi u nj. rade za taj novac , bar ovi bez neke potrebite spreme...ja sam na minimalcu i to je oko 3 000kn ...asilovski wrote:gluposti tamo je minimalac 1.500 eura ovdje je 2000 kn plus da radiš a ne plate ti prekovremene, nedjelju, blagdane, znači...debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
sto ne ides u svabiju raditi?debotoijusto wrote:mislim ipak da ljudi u nj. rade za taj novac , bar ovi bez neke potrebite spreme...ja sam na minimalcu i to je oko 3 000kn ...asilovski wrote:gluposti tamo je minimalac 1.500 eura ovdje je 2000 kn plus da radiš a ne plate ti prekovremene, nedjelju, blagdane, znači...debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
Guest- Guest
tamo treba raditbogomdani wrote:sto ne ides u svabiju raditi?debotoijusto wrote:mislim ipak da ljudi u nj. rade za taj novac , bar ovi bez neke potrebite spreme...ja sam na minimalcu i to je oko 3 000kn ...asilovski wrote:gluposti tamo je minimalac 1.500 eura ovdje je 2000 kn plus da radiš a ne plate ti prekovremene, nedjelju, blagdane, znači...debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
2014-04-12
cuj,svodi se na dva nivoa,glavom ili ekstremitetima..ako znas glavu koristiti,mos i dobro zaraditi,a ne izlomiti se..stogod radio moras biti jako dobar u tome...debotoijusto wrote:tamo treba raditbogomdani wrote:sto ne ides u svabiju raditi?debotoijusto wrote:mislim ipak da ljudi u nj. rade za taj novac , bar ovi bez neke potrebite spreme...ja sam na minimalcu i to je oko 3 000kn ...asilovski wrote:gluposti tamo je minimalac 1.500 eura ovdje je 2000 kn plus da radiš a ne plate ti prekovremene, nedjelju, blagdane, znači...debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
Guest- Guest
ljudi puno kukaju , meni ovdje OK , znam igru i imam druge prioritetebogomdani wrote:cuj,svodi se na dva nivoa,glavom ili ekstremitetima..ako znas glavu koristiti,mos i dobro zaraditi,a ne izlomiti se..stogod radio moras biti jako dobar u tome...debotoijusto wrote:tamo treba raditbogomdani wrote:sto ne ides u svabiju raditi?debotoijusto wrote:mislim ipak da ljudi u nj. rade za taj novac , bar ovi bez neke potrebite spreme...ja sam na minimalcu i to je oko 3 000kn ...asilovski wrote:gluposti tamo je minimalac 1.500 eura ovdje je 2000 kn plus da radiš a ne plate ti prekovremene, nedjelju, blagdane, znači...debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
2014-04-12
dobro onda...debotoijusto wrote:ljudi puno kukaju , meni ovdje OK , znam igru i imam druge prioritetebogomdani wrote:cuj,svodi se na dva nivoa,glavom ili ekstremitetima..ako znas glavu koristiti,mos i dobro zaraditi,a ne izlomiti se..stogod radio moras biti jako dobar u tome...debotoijusto wrote:tamo treba raditbogomdani wrote:sto ne ides u svabiju raditi?debotoijusto wrote:mislim ipak da ljudi u nj. rade za taj novac , bar ovi bez neke potrebite spreme...ja sam na minimalcu i to je oko 3 000kn ...asilovski wrote:gluposti tamo je minimalac 1.500 eura ovdje je 2000 kn plus da radiš a ne plate ti prekovremene, nedjelju, blagdane, znači...debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
Guest- Guest
debotoijusto wrote:
mislim ipak da ljudi u nj. rade za taj novac , bar ovi bez neke potrebite spreme...ja sam na minimalcu i to je oko 3 000kn ...
jebiga neko radi za 3000 kuna mjesečno na crno a neko troši 3000 eura mjesečno na bijelo...
2014-04-16
Dobro došao u klub.....marcellus wrote:debotoijusto wrote:
mislim ipak da ljudi u nj. rade za taj novac , bar ovi bez neke potrebite spreme...ja sam na minimalcu i to je oko 3 000kn ...
jebiga neko radi za 3000 kuna mjesečno na crno a neko troši 3000 eura mjesečno na bijelo...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Gluposti, bit je u razlici koja ti ostane nakon podmirivanja troškova života.debotoijusto wrote:izracunaj koliko kosta stanovanje u slicnom kvartu gdje obitavas i njemacku pa ti cijena gela za tusiranje postane nebitna stavkamarcus-t wrote:Sračunaj koliko prosječno hrvatsko kućanstvo troši na hranu mjesečno. Onda izračunaj koliko bi manje potrošio u Njemačkoj ili recimo Češkoj, Slovačkoj...jasambrend wrote:Seriously? A ne samo pohlepa za ekstraprofitom sa istim popratnim efektom?
Uzeti ću za primjer svog bratića koji radi kao OFR građevinu(inače ima završenu samo osnovnu) u Njemačkoj, mjesečna plaća mu je 1700€ jer radi za našeg krkana ne za Švabu.
Na ovom linku je stan u centru Berlina od 50m2 za 670€ koji uključuje plin, struju, vodu, internet i grijanje:
https://housing.justlanded.com/en/Germany_Berlin/For-Rent_Apartments/berlin-apartment-0
Znači kompletno rješenje, ostaje mu 1130€ za život u zemlji u kojoj je hrana jeftinija - to je 8588kn
Dakle zanemario sam činjenicu da jednom čovjeku ne treba 50m2 kao i činjenicu da fakat ne moraš živjeti u centru tim više što je njihov javni prijevoz u usporedbi sa našim Star Trek razina a uz to i jeftiniji.
Ako to prenesemo u RH, na prosječnu plaću, ne plaću šljakera sa osnovnom nego službenom prosječnom plaćom RH u iznosu od 5510kn ili 725€, ako odaberemo stan u centru Zagreba koji ćemo platiti 300-500€ mjesečno BEZ režija u zemlji gdje je hrana skuplja, moram pitati o kojoj pičci materini mi pričamo ovdje?
Pun mi je više kurac te samodopadne ekipe koja se iselila negdje van pa kuka kako nije lako...a ovdje je lako a? Pička im materina, tamo rade ko konji jer za to dobiju pare, ovdje radiš ko konj da ne dobiješ otkaz. Kao tamo se radiiii...da a ovdje se drka kurac? Drka se ako si "ustranci"....
Brain32-
2014-04-15
Kako to lijepo i slikovito Brain zna objasniti onima kojima treba baš doslovce crtati i bojati...
darth_vader-
2014-04-17
Pa,ja bih preporucio Brainu da ode raditi van,kad je tako vec ozlovoljit domacim terenom...
Guest- Guest
Svatko s iti malo mozga mora biti zlovoljan s ovakvim "domaćim" terenom...samo mazohizam je ovdje na žalost svima nama genetski predodređena karakteristika...
darth_vader-
2014-04-17
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» POTROŠAČKA KOŠARICA POROKA
» U Njemačkoj više stranih državljana nego ikad
» Zašto je Njemačkoj potrebna Kina više nego ikad
» Polovni automobili u Njemačkoj skuplji nego ikada prije
» Index: Zašto obožavatelji Putina ne traže posao u Rusiji, nego u Americi i Njemačkoj?
» U Njemačkoj više stranih državljana nego ikad
» Zašto je Njemačkoj potrebna Kina više nego ikad
» Polovni automobili u Njemačkoj skuplji nego ikada prije
» Index: Zašto obožavatelji Putina ne traže posao u Rusiji, nego u Americi i Njemačkoj?
Page 2 of 3