Denkverbot
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Denkverbot
predlozi sun bold zeni, ukratko, ne sloze sekic wrote:
pa treba mijenjat i mijesat nekad da, pogledao sam pola predavanja od Petersona jucer, nisam ga dugo slusao kako je postao jako popularan i malo se bio zadojio s njim, ali dosta jednostavno opisuje neke stvari, koje se bas poklapaju s ovim sto citam u Platona..
moderna antireligijska klima je uzela maha, tehnoloski napredak uzrokovo spoznajnu oholost, ali kome god pojedincu da sun izni teze iz predavanja, zajednicki nazivnik reakcija in je bi so what.
dobri su to ljudi vecinom, svi akademski gradjani bez javnih funkcija, cini mi se da in takove istine jednostavno ne tribaju.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
2014-04-16
Rimac mi je najveci lol
koliko se energije potrosi proizvodecu njegovu struju i koliko rude za njegove baterije, ali eto meso se treba izbacit iz jelovnika..
mislim svinje kljukane antibioticima su odvratne ali opcenito meso krizat zbog tog, i duljeg zivljenja (cak 6-8g lol)
aben wrote:predlozi sun bold zeni, ukratko, ne sloze sekic wrote:
pa treba mijenjat i mijesat nekad da, pogledao sam pola predavanja od Petersona jucer, nisam ga dugo slusao kako je postao jako popularan i malo se bio zadojio s njim, ali dosta jednostavno opisuje neke stvari, koje se bas poklapaju s ovim sto citam u Platona..
moderna antireligijska klima je uzela maha, tehnoloski napredak uzrokovo spoznajnu oholost, ali kome god pojedincu da sun izni teze iz predavanja, zajednicki nazivnik reakcija in je bi so what.
dobri su to ljudi vecinom, svi akademski gradjani bez javnih funkcija, cini mi se da in takove istine jednostavno ne tribaju.
moram sve poslusati prvo..
mislio sam na mijenjanje zanrova, citati fiction, i non-fiction, ja sam malo na publicistici sad npr, ali onda cu neki roman uzeti i tako to
glede so what odgovora
slusam frenda iz ZD neki dan kako prica o kolegi koji je uzeo cistacicu, znaci njegov kolega i zena su nekih srednjih primanja, nista narocito, kako bih rekao - obicni su ljudi kao i mi svi, i nasli su cistacicu za 80kn po satu..
i taj kolega govori da mu se ne da ni auto oprati, i moj frend odmah uletio s: pa ja cu ti za 50kn i tako..
doslovno cistacica cisti kucu dok zena tipka na mobitelu, a muz ne znam sta radi ali moj frend mu cisti auto..
ja sam rekao da bi ti supruznici trebali psihologu, jos imaju djecu..
hocu reci, mnoge ljude njihov nacin zivota diskvalificira iz vaznih rasprava, zasto nekom dati da prica i odlucuje o politici ako ne moze i nece oprati svoju kuhinju i auto.. nije to lijenost vec bolest neka
e rimac, nis povezo da je to onaj...un tako moro pisati radi alingmenta, ali tesko da misli tako stvarnokic wrote:
Rimac mi je najveci lol
koliko se energije potrosi proizvodecu njegovu struju i koliko rude za njegove baterije, ali eto meso se treba izbacit iz jelovnika..
mislim svinje kljukane antibioticima su odvratne ali opcenito meso krizat zbog tog, i duljeg zivljenja (cak 6-8g lol)
2014-04-16
znun, zajebavan se, jo sun misli na mijenjanje zena:)kic wrote:aben wrote:predlozi sun bold zeni, ukratko, ne sloze sekic wrote:
moram sve poslusati prvo..
mislio sam na mijenjanje zanrova, citati fiction, i non-fiction, ja sam malo na publicistici sad npr, ali onda cu neki roman uzeti i tako to
a, puno je to posla...vec sun bi govori, fiction je vise za zene, meni je draze da neko drugi precito pa da mi preprico poantu:)
2014-04-16
to je malo tezi oblik,kic wrote:
glede so what odgovora
slusam frenda iz ZD neki dan kako prica o kolegi koji je uzeo cistacicu, znaci njegov kolega i zena su nekih srednjih primanja, nista narocito, kako bih rekao - obicni su ljudi kao i mi svi, i nasli su cistacicu za 80kn po satu..
i taj kolega govori da mu se ne da ni auto oprati, i moj frend odmah uletio s: pa ja cu ti za 50kn i tako..
doslovno cistacica cisti kucu dok zena tipka na mobitelu, a muz ne znam sta radi ali moj frend mu cisti auto..
ja sam rekao da bi ti supruznici trebali psihologu, jos imaju djecu..
hocu reci, mnoge ljude njihov nacin zivota diskvalificira iz vaznih rasprava, zasto nekom dati da prica i odlucuje o politici ako ne moze i nece oprati svoju kuhinju i auto.. nije to lijenost vec bolest neka
lako bi bilo argumentirati zoc njihov put ni preporucljiv, ali meni je ovima bilo tesko argumenturati protiv so what attitudea
2014-04-16
za ove tvoje osican da su panjevi i mogo bi in to dokazati,kic wrote:
trebalo bi im reći da su na razini panjeva..
za ove moje osican da su panjevi ali in to ne bi mogo dokazati
2014-04-16
kic wrote:
Rimac mi je najveci lol
ja bi im predložio da se hrane isključivo gljivama. sve su gljive jestive i odlična zamjena za meso.
inače meso nije štetno jer da je štetno sigurno je da bi ga još davno rimljani zabranili. danas je meso zakurac jer je kvaliteta mesa zakurac puno kemije. isto važi i za duhan. a ljudi su sve gluplji i gluplji a sa druge strane hrpa psihopata upotrebljava sve sofisticiranije načine verbalne manipulacije a što i nije neka rocket science ako se ljude drži u konstantnom stanju stresa podložni su svim mogućim mentalnim manipulacijama.
Last edited by Gnječ on Wed 22 Jan - 16:13; edited 1 time in total
Guest- Guest
dobro, moji su vise bili primjer kako ne bih svima dao politicka prava..
a mislim, Peterson je to ok rekao, da ga zivcira sto netko casual pristupi problemu i odbaci ga, ne pokusavajuci uliti truda i ozbiljno shvatiti problem, jednostavno gube na shvacanju zivota i reduciraju si oslonac i pogled
kic wrote:
a mislim, Peterson je to ok rekao, da ga zivcira sto netko casual pristupi problemu i odbaci ga, ne pokusavajuci uliti truda i ozbiljno shvatiti problem, jednostavno gube na shvacanju zivota i reduciraju si oslonac i pogled
u čemu se sastoje politička prava? samo u jednom: nametanje svoje volje drugima.
bez obzira koliko ima političkih stranaka na kraju pobjeđuje samo jedna znači uvijek je jednopartijski sistem.
Guest- Guest
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:zavidna pismenost :)Gnječ wrote:
pa to je isto neki pradavni dijalekat kojim i aben špreha. zavidna je razina znanja.
Guest- Guest
Gnječ wrote:kic wrote:
u čemu se sastoje politička prava? samo u jednom: nametanje svoje volje drugima.
bez obzira koliko ima političkih stranaka na kraju pobjeđuje samo jedna znači uvijek je jednopartijski sistem.
a dobro da
samo razmisljam o drugim aspektima, nedavno smo pricali o memoriji i koliko su sjecanja najblize nasem nekom identitetu, i onda nam je jasno da se promijenio nacin prenosenja prica, slabo i nikako pamtimo i prenosimo, jer sve je na nekim serverima, u nekim knjigama ionako, zasto se zamarati, pitanje je koliko gubimo covjecanstvo u svemu tome ako covjek gubi sebe gubeci sjecanja...
nisam jos sve odslusao ali cini mi se da Peterson cilja na to da je Bog konstrukt svijesti cijelog covjecanstva, i sad sami sebi oduzimamo pod nogama taj neki eluzivni zajednicki nazivnik zvan Bog, ne znam
kic wrote:Gnječ wrote:kic wrote:
a dobro da
samo razmisljam o drugim aspektima, nedavno smo pricali o memoriji i koliko su sjecanja najblize nasem nekom identitetu, i onda nam je jasno da se promijenio nacin prenosenja prica, slabo i nikako pamtimo i prenosimo, jer sve je na nekim serverima, u nekim knjigama ionako, zasto se zamarati, pitanje je koliko gubimo covjecanstvo u svemu tome ako covjek gubi sebe gubeci sjecanja...
nisam jos sve odslusao ali cini mi se da Peterson cilja na to da je Bog konstrukt svijesti cijelog covjecanstva, i sad sami sebi oduzimamo tu neki eluzivni zajednicki nazivnik, ne znam
kad ja prenosim moja sjećanja odmah me slušatelji ili čitatelji napadnu da sam jugonostalgičar, četnik, komunjara, orjunaš, iredenta...
Guest- Guest
je, al zapravo je začuđujuća u odnosu na razinu pravopisaGnječ wrote:Noor wrote:zavidna pismenost :)Gnječ wrote:
pa to je isto neki pradavni dijalekat kojim i aben špreha. zavidna je razina znanja.
jedino ako je to namjerno masakriranje jezika, ima i toga
Noor wrote:je, al zapravo je začuđujuća u odnosu na razinu pravopisaGnječ wrote:Noor wrote:zavidna pismenost :)Gnječ wrote:
jedino ako je to namjerno masakriranje jezika, ima i toga
rekoh to je prahistorijski dijalekat vlaja i ercegovaca u ono vrijeme još nije bilo pravopisa ni gramatike nešto se spajalo nešto razdvajalo. taj se način pisanja održao do danas u neizmijenjenom obliku i taj je dijalekat pod zaštitom UNESCO-a.
Guest- Guest
kic wrote:Gnječ wrote:kic wrote:
a dobro da
nisam jos sve odslusao ali cini mi se da Peterson cilja na to da je Bog konstrukt svijesti cijelog covjecanstva, i sad sami sebi oduzimamo pod nogama taj neki eluzivni zajednicki nazivnik zvan Bog, ne znam
otprilike,
ali jo bi reko konstrukt svijesti svakog pojedinca,
zanemarivanje tog konstrukta u prvon redu imo za posljedicu izlaganje opasnosti samog pojedinca, a unda i dalje.
2014-04-16
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Page 4 of 50