ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 6 Empty Re: Denkverbot

Post by mativka 23/1/2020, 20:11

Bitno je biti različit...

mativka

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:18

Ne znam zbog čega osjećam bijes spram vas..

2018-08-07

Back to top Go down

Post by kic 23/1/2020, 20:25

zastario? pa, proslo je preko 100g od objave djela, i ljudi mu se vracaju uvijek, nije to citanje od A do Ž, to i sam autor kaže, vec kako tko voli i koje poglavlje

hocu reci, Spengler je primijenio ono sto Peterson govori cemu nam price sluze, da na drugoj razini razumijemo ponasanje i sudbinu covjeka i njegove vrste kroz slusanje prica i neizravno, samo je S. okrenuo reflektor spram nekoliko najvecih kultura u povijesti, i snagom svoje poezije prokljuvio mnoge stvari bolje nego arheologija sto je..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:28

kic wrote:
zastario? pa, proslo je preko 100g od objave djela, i ljudi mu se vracaju uvijek, nije to citanje od A do Ž, to i sam autor kaže, vec kako tko voli i koje poglavlje

hocu reci, Spengler je primijenio ono sto Peterson govori cemu nam price sluze, da na drugoj razini razumijemo ponasanje i sudbinu covjeka i njegove vrste kroz slusanje prica i neizravno, samo je S. okrenuo reflektor spram nekoliko najvecih kultura u povijesti, i snagom svoje poezije prokljuvio mnoge stvari bolje nego arheologija sto je..
Meni je neugodno Petersona spominjati....

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:30

Uglavnom, hvala....do viđenja...

2018-08-07

Back to top Go down

Post by kic 23/1/2020, 20:31

what is now?
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:35

kic wrote:
what is now?
Gadljivo mi je sve to...
Petersona pratim na dnevnoj bazi...
Gadljiv mi je sav taj pokušaj dojma...
Riječi, rečenice, složene u pravilu i s smislom..
Gadljiv mi je odmak osoba od osjećaja.
.............

2018-08-07

Back to top Go down

Post by kic 23/1/2020, 20:36

mativka wrote:
kic wrote:
what is now?
Gadljivo mi je sve to...
.............

Peterson ti je gadljiv? ta nemoj ga gledati..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:37

kic wrote:
mativka wrote:
kic wrote:
what is now?
Gadljivo mi je sve to...
.............

Ok..
Hvala na savjetu..

2018-08-07

Back to top Go down

Post by kic 23/1/2020, 20:39

Gnječ wrote:
kic wrote:
Gnječ wrote:
kic wrote:
inace govoris kako uvijek o istom pricamo ovdje, a sad ne znas o cemu pricamo..

vec par stranica nabadamo o jednom predavanju a povod je bila misao koliko nekom narodu treba vremena da dođe do nekog suptilnog uvida i rjesenja, i posljedicno da je greska ne prenositi (tradicija) nesto sto se dugo kuhalo i između ostaloga i rijesavalo stvari..

pa eto ne znam o čemu pričate niti koje je to predavanje. temu ste brzinski usmjerili u duboki svemir a ja sam na početku napisao da po definiciji hrvati nisu narod prema tome svaka daljnja diskusija je mlaćenje slame. nakon toga se pojavio vidoviti aben koji tebi čita misli pa je ispravio da ti nisi mislio na narod nego na naciju. hehe...lukavo sofističko prestrojavanje na što sam mu ja odgovorio da je nacija politički pojam a on meni vratio zovite Rojters press Gnječ je otkrio toplu vodu!

da stvarno konstruktivna debata nas troje ovdje na forumu nemožemo doć do nekog coarse uvida i riješenja a kamoli suptilnog u nikakvom razumnom razdoblju vremena a  gdje će  hrvati  koji po definiciji nisu narod nego hrpa međusobno antagonistički nastrojenih plemena gdje nema nikakvog zajedničkog jezika ni zajedničkog interesa ni zajedničke vizije ni zajedničke kulture ni stupnja civilizacije.

dobro

mi smo nekako na tragu tome, da ako smo neracionalna bica, a tesko da je koji narod racionalan pa ni Japanci koji su neki vrh na ovom komadu blata i vode, onda je neracionalno nama neracionalnim bicima pruzati samo racionalnu podlogu za sistem, i pritom izmaknuti im onu neracionalnu podlogu koja im sluzi kao jezik za snalazenje u svijetu u kojem se događa jako puno neracionalnog, tragicnog, apsurdnog i bizarnog..

pa u svijetu se događa više lijepih, racionalnih, normalnih stvari ne razumijem tu opčinjenost tragičnog, apsurdnog i bizarnog. naravno da ima i toga svugdje ali u rh je iracionalno ponašanje postalo društveno prihvatljivo a u Japanu nije. u rh je od rata pa do dans skoro sve iracionalno rat sam po sebi je iracionalan nakon toga horda političara psihopata napravila sistem koji je totalno iracionalan i društvo u takvom iracionalnom sistemu postati će iracionalno ako se odmah u startu ne pobuni protiv takvog iracionalnog sistema i psihopatskih političara koji takav sistem nameću. pošto hrvati nisu homogena skupina (narod) nego hrpa autodestruktivnih i destruktivnih klanova i plemena vrlo ih je lako manipulirati. zakoni su realizirani tako da pogoduju maloj psihopatskoj skupini koja ima ekonomsku i ili političku vlast svi drugi su out. u takvoj društvenoj klimi i iracionalnom sistemu teško je biti racionalan jer čim okolini pokažeš da si racionalan odmah te strpaju u neprijatelje sistema ( osjetio ja to mnogo puta na vlastitoj koži ) i onda su protiv takvih koji su  racionalni sva sredstva uništenja dozvoljena brutalno bez milosti.

hrvatska je iz jednog razumnog racionalnog i relativno pravednog načina života u SFRJ preko noći pala u totalno iracionalno stanje i kaos. preko noći bez upozorenja bez ikakve druge alternative. u takvim je uvjetima na vrh isplivao najgori psihopatski šljam kojeg se može zamisliti i takav psihopatski šljam sada vedri i oblači.

što raditi? spakovati kofer i otići iz ovog iracionalnog sistema u neku normalnu racionalnu državu. ili ostati i pokušati se što više izolirati družiti se isključivo odnosno što više sa normalnim racionalnim ljudima (jer ih ima ipak ih ima ), izbjegavati čitanje, slušanje i gledanje  svih hrvatskih medija (to preporučam svima ) naći si ili stvoriti neki posao, hobi  u kojem se osjećate zadovoljno i nakon toga je puno lakši suživot sa rvackim luđacima.

što se tiče iracionalnog ponašanja kao jedinke to je dobro objasnio i proučio profesor Michael S. Gazzaniga (potražite na netu)

ja ću ovdje zalijepiti samo kratak osvrt:

Michael S. Gazzaniga is a pioneering neuroscientist in split-brain research who is currently Director of the SAGE Center for the Study of the Mind at the University of California, Santa Barbara. His books for non-scientists, from /The Social Brain/ (1985) to /The Ethical Brain/ (2006), have allowed anyone with an interest to follow the fascinating and revealing research being conducted with patients whose brain hemispheres had to be “split” (the connecting corpus callosum severed) to control life-threatening epilepsy.

The most intriguing – and potentially momentous – discovery arising from this research is not the much publicized left-brain, right-brain differences, but the uncovering of a function in the speaking hemisphere (usually the left-brain) that may prove instrumental to understanding Man’s recurring irrational behavior. The function, called the “interpreter,” apparently generates conscious and implicitly believed “rational” explanations for anything we do or feel in response to unconscious motivations.

Gazzaniga’s books describe how it is possible to provide information selectively to only the left (speaking) brain or the right (non-speaking) brain of a split-brain patient and monitor their responses. The startling discovery was that whenever the non-speaking brain was given a command to perform some action and the patient obeyed it, the speaking brain (which knew nothing of the command) would generate an explanation to explain the action … and would believe the explanation truly /was/ the reason for the action.

For example: the non-speaking brain could be instructed, “walk,” and the patient would stand up and begin walking away; if asked why, he (his speaking brain) would reply that he was going to get a drink, or a coke, or whatever. /Never/ would the speaking brain be nonplused or seem surprised by whatever action the non-speaking brain initiated, but would calmly explain it away with varying degrees of logic. … If the explanation seemed implausible and the patient was questioned about it, he would become annoyed, even angry, for he clearly believed it to be the true reason he’d performed the action.

The existence of the interpreter function has been known for over twenty years, and has been incorporated into Psychology’s explanations of self-deception, self-serving biases, cognitive dissonance, and defense mechanisms of the ego.

What scientists have not yet addressed, however, is the possibility that the interpreter function explains how Man can be a tribal territorial animal (with DNA 98% the same as chimpanzees!) but totally unaware of any animal instincts affecting his behavior. … Is it possible that our chronic irrational behavior may actually be driven by instincts, but the interpreter covers this up by generating rational explanations for our irrational behavior, and convincing us the explanations are true? … Is it possible that the reason Man has never been able to live in peace is simply that as tribal territorial animals we compulsively form tribes and war with one another? … Is it possible that is also why we compulsively take sides and argue issues – such as this one – angrily and irrationally, as if they were territory to be taken or defended?

ne znam sta bih ti rekao, mislim da i Japanci imaju problema s korupcijom kao i svi, samo su to uspjeli staviti pod kontrolu, Hrvati su iracionalni oke, a sustav SFRJ je bio skroz racionalan, mislim da se obje tvrdnje nalaze blize nekoj sredini, Hrvati su takvi kakvi su i ne inspiriraju me te analize vise koje se mogu naci ispod svakog clanka svaki dan, kao i o tom sustavu otprije 30g koji smo dobrim dijelom samo nastavili ali eto..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 23/1/2020, 20:40

mativka wrote:
kic wrote:
mativka wrote:
kic wrote:
what is now?
Gadljivo mi je sve to...
.............

Ok..
Hvala na savjetu..

oke
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 23/1/2020, 20:42

kic wrote:

nis čito pa ne morin znati vridnost, doprinos,
ali obćenito, njegova knjiga je proročanstvo, i sa ka je prošlo 100 godin, je li pogodi ča je govori?

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 23/1/2020, 20:45

mativka wrote:Ne znam zbog čega osjećam bijes spram vas..

jer smo privilegironi dominantni beli heteroseksualni (dobro, baren jo) muškarci?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:49

aben wrote:

jer smo privilegironi dominantni beli heteroseksualni (dobro, baren jo) muškarci?
Abene,
pobogu Abene,
čemu spominjanje žene u svakom drugom postu?!

2018-08-07

Back to top Go down

Post by aben 23/1/2020, 20:50

mativka wrote:
aben wrote:

Abene,
pobogu Abene,

pa nis vas spominjo, spomenu sun muškarce

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:52

aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:

Abene,
pobogu Abene,

Svoju ženu!

Osjećam se poput kriminalca ako ti išta pismeno uputim..

2018-08-07

Back to top Go down

Post by aben 23/1/2020, 20:54

mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:

Abene,
pobogu Abene,

Svoju ženu!

pa di sun je spomenu?
i zoč je ne bi spomenu?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 23/1/2020, 20:57

mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:

Abene,
pobogu Abene,

Svoju ženu!

:rasta
@Abende, svakim danom si duhovitiji. 

Mate, zašto si to radiš? :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:57

aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:

Abene,
pobogu Abene,

Svoju ženu!

pa di sun je spomenu?
i zoč je ne bi spomenu?
Uvijek,
osjećam se loše ako ti pišem išta..

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 23/1/2020, 20:58

Ra wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:

Abene,
pobogu Abene,

Svoju ženu!

:rasta
@Abende, svakim danom si duhovitiji. 

Mate, zašto si to radiš? :)
Pa nekako intelektualno se nalazim tu..

2018-08-07

Back to top Go down

Post by aben 23/1/2020, 21:00

mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
Abene,
pobogu Abene,

Svoju ženu!

pa di sun je spomenu?
i zoč je ne bi spomenu?
Uvijek,
osjećam se loše ako ti pišem išta..

borami, i nastaviti ćeš se tako osićati sve dokle mi ne rečeš o čemu je riječ,

ili dokle ne poslušoš rabarbaru pa si prestaneš činiti to ča si činiš.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Back to top