ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Danas premijera dokumentarno igrane serije 'Predsjednik' u 20 i 05 na HTV 1

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Danas premijera dokumentarno igrane serije 'Predsjednik' u 20 i 05 na HTV 1 - Page 3 Empty Re: Danas premijera dokumentarno igrane serije 'Predsjednik' u 20 i 05 na HTV 1

Post by Sora 21/1/2020, 06:30

vuksadinare wrote:Ok je prva epizoda..mogla bi biti u rangu 'rat prije rata'...sto vise takvih dokumentarno igranih serija
Mogle bi biti 

Igre prijestolja , zar ne ? 

A narod hrče i pusi domljubni trash

Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Danas premijera dokumentarno igrane serije 'Predsjednik' u 20 i 05 na HTV 1 - Page 3 Empty Re: Danas premijera dokumentarno igrane serije 'Predsjednik' u 20 i 05 na HTV 1

Post by Sora 21/1/2020, 06:32

jasambrend wrote:
debotoijusto wrote:
epikur37 wrote:Nisam gledao ništa (general, predsjednik) ali podržavam sve.
:D

Bjanko podrška... a ne ko onaj Ressler... 💪

Stoka sitnog zuba

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 21/1/2020, 06:38

Tuđman je utemeljitelj korupcije u Hrvata . 
Prvo svojim primjerom. Kad su u zagrebackoj banci otkrili njegove sakrivene depozite kpje nije prijavio kao svoju imovinu ( jer novac NIJE IMOVINA) a njegova se porodica naglo obogatila , uključujući i unuke 
A drugo kad je dozvolio nakaradnu pretvorbu za jednu kunu te se po tom sistemu hrpa partijskih podobnika dočepala tvornica za jednu kunu 
Trece , idiotski ekonomist koji je izbacio teoriju o 200 bogatih obitelji 
Cetrvrto, neuspješni vojskovođa kojem je nepotrebni rat bio pokriće za ekonomsko unistenje drzave

Gad samo takav

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 21/1/2020, 06:40

Jedini koji ga podrzavaju su Hrvati iz Bosne 
Ustvari hercegbosanci 
Jer Hrvati bosanske Posavine mu oprostiti nece ..

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 21/1/2020, 06:48

I da 
Dobro je rekao BELJAK 
Rat su poceli fasisti izvana 
SUSAK  VUKOJEVIC I te face , toboz progonjene od udbe a ustvari s udbinim izdajnicima u dogovoru 
Su ČAČKALI MECKU po Slavoniji na pocetku rata 

I TUĐMAN to dobro zna

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 21/1/2020, 06:51

Danas premijera dokumentarno igrane serije 'Predsjednik' u 20 i 05 na HTV 1 - Page 3 66633

Franjo Tuđman

Izvor: Sipa Press / Autor: DUBRAVEC
[size]

Vijest o smrti Franje Tuđmana prolomila se Hrvatskom u gluho doba noći. Umro je hrvatski predsjednik, priopćio je Saša Kopljar gledateljima Hrvatske televizije u 'izvanrednim vijestima' koje su prekinule emitiranje horor filma 'Trilogija užasa'. Deset godina kasnije, nakon vojne pobjede nad Srbijom i dva predsjednička mandata Stjepana Mesića, Hrvatska se još uvijek oporavlja od Tuđmanove političke i gospodarske ostavštine

Danas premijera dokumentarno igrane serije 'Predsjednik' u 20 i 05 na HTV 1 - Page 3 It?an_audit=0&referrer=https%3A%2F%2Fwww.tportal

Dok su neki Franju Tuđmana slavili kao novovjekog Oca domovine, genijalnog vojskovođu i hrvatskog Georgea Washingtona, za druge je on bio ksenofobni autokrat, povijesni revizionist i suradnik Slobodana Miloševića. U svakom slučaju, izvjesno je da su njegov život obilježile kontradikcije te se od jugoslavenskog patriota premetnuo u hrvatskog nacionalista, od gorljivog komunista u vatrenog antikomunista, od uvjerenog ateista u vjernika čiji je civilno sklopljeni brak pred kraj života retroaktivno proglašen crkvenim.

Danas premijera dokumentarno igrane serije 'Predsjednik' u 20 i 05 na HTV 1 - Page 3 265805

Cropix, SIPA

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / , SIPA

Pogledaj cijelu fotogaleriju
Tuđmanov sprovod - odraz izolirane države

Zbog izraženog kulta ličnosti, Tuđmana se nerijetko uspoređivalo i s Titom. New York Times napisao je povodom Tuđmanove smrti da se on, dok su u Hrvatskoj i BiH trajale borbene operacije, predavao okusima kavijara i šampanjca s pogledom na Zagreb iz bivše Titove vile koja je prije Drugog svjetskog rata pripadala obitelji hrvatskih Židova - naroda kojem se 1992. ispričao zbog 'pogrešnih interpretacija' o umanjivanju broja židovskih žrtava u knjizi 'Bespuća povijesne zbiljnosti'. Oblačio je bijelu uniformu, dodijelio sam sebi niz odlikovanja i ljetovao na Brijunima, zabilježio je taj dnevnik, citirajući zaključak sociologa Bogdana Denića da je Tuđman imao sve Titove poroke, a nijednu njegovu vrlinu.
[/size]

2014-04-29

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/1/2020, 07:52

Sora wrote:I da 
Dobro je rekao BELJAK 
Rat su poceli fasisti izvana 
SUSAK  VUKOJEVIC I te face , toboz progonjene od udbe a ustvari s udbinim izdajnicima u dogovoru 
Su ČAČKALI MECKU po Slavoniji na pocetku rata 

I TUĐMAN to dobro zna
drzi se ti beljakove teorije Basketball
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sora 21/1/2020, 08:05

Ma znala sam tko ce prvi i sto ce 
Drzim se cinjenica 
Niceg drugog 

Hrvatskoj je Tuđman najgore sto se desilo 
Da je bilo tko drugi bio na njegovom mjestu mi ne bi bilo zadnja evropska sirotinja danas 
I ne bi zivjeli u lazi 
To se memi gadi a ti jako jako volis to 
E pa hebo ga 
Kad netko digne osobne simaptije na povijesnu razinu, moj fuk ..onda je to..prilicno groteskno

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 21/1/2020, 08:33

Uostalom, u vezi BELJAKA 
Kako to da je u njemackoj zabranjen Heil hitler a kod nas se ZDS smatra starim hrvatskim pozdravom? 
Kome to zahvaliti da se ustaski pozdrav ne kriminalizira? 
I uopce cijelokupna nasa fasisticka bagra ? 
A partizanski spomenici se ruse 
Hoćemo li dovijeka biti zemlja budala

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 21/1/2020, 08:34

I citati erina sranja ? 
Jucer mi se jedan razvezo o Ljubuškom..
Pa mu presjekla temu 
Jebote 
Nek ide u Ljubuški pricati o Turopolju

2014-04-29

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/1/2020, 08:40

Sora wrote:Ma znala sam tko ce prvi i sto ce 
Drzim se cinjenica 
Niceg drugog 

Da je bilo tko drugi bio na njegovom mjestu mi ne bi bilo zadnja evropska sirotinja danas 
I ne bi zivjeli u lazi 
E pa hebo ga 
Kad netko digne osobne simaptije na povijesnu razinu, moj fuk ..onda je to..prilicno groteskno
da je tudjman bio takav kakvim ga opisujes ne bi ovako danas piskarala..da ti je staljin ili tile vec bi ti gnjojila zemljicu
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Noor 21/1/2020, 08:42

Sora wrote:Uostalom, u vezi BELJAKA 
Kako to da je u njemackoj zabranjen Heil hitler a kod nas se ZDS smatra starim hrvatskim pozdravom? 
Kome to zahvaliti da se ustaski pozdrav ne kriminalizira? 
I uopce cijelokupna nasa fasisticka bagra ? 
A partizanski spomenici se ruse 
Hoćemo li dovijeka biti zemlja budala
A sto cemo s ustaskom kunom?
Ne znam kak kod tebe, al kod mene se kote ko lude, ne znam sto cu s tom gamadi :D

2017-10-06

Back to top Go down

Post by epikur37 21/1/2020, 08:46

Sora wrote:
jasambrend wrote:
debotoijusto wrote:

Stoka sitnog zuba

Možda bidne da se Resler zahebao....brzo će se pokazati.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by crvenkasti 21/1/2020, 08:47

Šta je danas, utorak?
Danas sam Hrvat.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sora 21/1/2020, 14:39

vuksadinare wrote:
Sora wrote:Ma znala sam tko ce prvi i sto ce 
Drzim se cinjenica 
Niceg drugog 

I ne bi zivjeli u lazi 
E pa hebo ga 
da je tudjman bio takav kakvim ga opisujes ne bi ovako danas piskarala..da ti je staljin ili tile vec bi ti gnjojila zemljicu
Ja se ne bojim istine 
Kao ti :stare1

2014-04-29

Back to top Go down

Post by darth_vader 21/1/2020, 18:42

epikur37 wrote:
Sora wrote:
jasambrend wrote:
debotoijusto wrote:

Stoka sitnog zuba

Možda bidne da se Resler zahebao....brzo će se pokazati.

Zeru više vazelina i bez greške ide pokora... 💪
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 21/1/2020, 19:02

bolje koristit parafinsko ulje

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by debotoijusto 22/1/2020, 19:09

Hektorović wrote:
debotoijusto wrote:
Hektorović wrote:A onako, nije nebulozno kao General, ali ne vidim što su morali stavljati loše odglumljene i napisane igrane sekvence, moglo se sve dokumentaristički odraditi.
to zna bit problematicno , bacim oko kad se pojavi na mrezi
koji dio obradjuje 1 ep. ?

Općeniti pogled, još i najbolja epizoda jer samo drugi pričaju o njemu...
pogledao ...korektno , igrani dijelovi suvisni , zapazio tezu koja se provlaci i naglasava da franjo kad bio drug netom pred 2sv. rat volio citati pa mu drugovi gurali u ruke kapital od marxa te postane ratni knjiski moljac partizana kao da bi u suprotnom da citao robinzona postao samotni otocar liberala

nakon toga prepustio se mojoj omiljenoj zabavi s pocetka godine , novoj ep. generala cheers

"Partizanski filmovi su mila majka u odnosu na ovo. Riječ je o bezočnom krivotvorenju Domovinskog rata kakvoga bi se posramio i Agitprop. Ovakav kult ličnosti nije u partizanskim filmovima njegovan ni oko Titove figure, a količina neistina i neuvjerljivosti krajnje je bezobzirna jer je puno svjedoka tih događaja još uvijek živo i dobroga pamćenja, a svejedno im se smije u lice", rekao je Ademi za Slobodnu Dalmaciju.
Priznao je ipak da je gledao samo zadnju epizodu, no u njoj je, prema njegovim riječima, sve neistina.
"Ono što sam tada proživio s generalom Gotovinom nema nikakve veze s ovim na ekranu. Ante Roso, Zulu i Domazet Lošo nikad nisu bili na ratištu oko Knina. Zulu je tad šetao okolo nakićen nekakvim činom pukovnika, a kad sam ga pitao odakle mu čin, rekao mi je da mu ga je dao Roso. Ja sam mu objasnio da mu ne može čin dati Roso, da mu je potreban ukaz predsjednika države", dodao je.

Zasmetalo mu je i što on u filmu nema ime.
"Ja sam u filmu prikazan kao anonimni poručnik kojemu je zaručnica trudna pa se planira ženiti. Valjda opet nisam dovoljno podoban da me se spomene stvarnim imenom kao neke druge iako su u tom dijelu rata bili potpuni marginalci", rekao je.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by vuksadinare 22/1/2020, 19:37

debotoijusto wrote:
Hektorović wrote:
debotoijusto wrote:
Hektorović wrote:A onako, nije nebulozno kao General, ali ne vidim što su morali stavljati loše odglumljene i napisane igrane sekvence, moglo se sve dokumentaristički odraditi.
to zna bit problematicno , bacim oko kad se pojavi na mrezi
koji dio obradjuje 1 ep. ?

Općeniti pogled, još i najbolja epizoda jer samo drugi pričaju o njemu...
pogledao ...korektno , igrani dijelovi suvisni , zapazio tezu koja se provlaci i naglasava da franjo kad bio drug netom pred 2sv. rat volio citati pa mu drugovi gurali u ruke kapital od marxa te postane ratni knjiski moljac partizana kao da bi u suprotnom da citao robinzona postao samotni otocar liberala

nakon toga prepustio se mojoj omiljenoj zabavi s pocetka godine , novoj ep. generala cheers

"Partizanski filmovi su mila majka u odnosu na ovo. Riječ je o bezočnom krivotvorenju Domovinskog rata kakvoga bi se posramio i Agitprop. Ovakav kult ličnosti nije u partizanskim filmovima njegovan ni oko Titove figure, a količina neistina i neuvjerljivosti krajnje je bezobzirna jer je puno svjedoka tih događaja još uvijek živo i dobroga pamćenja, a svejedno im se smije u lice", rekao je Ademi za Slobodnu Dalmaciju.
Priznao je ipak da je gledao samo zadnju epizodu, no u njoj je, prema njegovim riječima, sve neistina.
"Ono što sam tada proživio s generalom Gotovinom nema nikakve veze s ovim na ekranu. Ante Roso, Zulu i Domazet Lošo nikad nisu bili na ratištu oko Knina. Zulu je tad šetao okolo nakićen nekakvim činom pukovnika, a kad sam ga pitao odakle mu čin, rekao mi je da mu ga je dao Roso. Ja sam mu objasnio da mu ne može čin dati Roso, da mu je potreban ukaz predsjednika države", dodao je.

Zasmetalo mu je i što on u filmu nema ime.
"Ja sam u filmu prikazan kao anonimni poručnik kojemu je zaručnica trudna pa se planira ženiti. Valjda opet nisam dovoljno podoban da me se spomene stvarnim imenom kao neke druge iako su u tom dijelu rata bili potpuni marginalci", rekao je.
...svaka cast ademiju ali nije u pravu u svezi zulua..zulu je za vrijeme oluje bio kod bos.grahova i glamoca sprecavajuci moguci prodor vojske srpske prema kninu kada se krenulo prema njemu..ne znam sto treba ademiju da nabacuje blatom na zulua..koji je uvijek stao iz ademija..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 22/1/2020, 19:58

zapravo vrdoljak se sa nikim nije konzultirao vec je film tj seriju striktno snimao po knjizi jednog od najvecih tudjmanovih uguznicara nenada ivankovica koji je uzgred kucni prijatelj vrdoljaka..i ocito je vrdoljaku bilo pinku pokupiti kao i zetu visnjicu o detaljima se nije razmisljalo..drugo ademi bi se mogao manje druziti sa rojsom
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by crvenkasti 22/1/2020, 20:11

kad se ne bi dvaput a postoji dovoljno da se postigne polako se dvostruko ne bi onda moglo poslije toga od jučer da ne bi oni ili mi utvrdili polako da sutra a meni platiti to mi je ispravno a možda tlocrt ne odražava polovicu ili ipak ne
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics