Navojec otkrio Indexu: Vrdoljak nam duguje novac za Generala, idemo na sud
Page 1 of 1
Navojec otkrio Indexu: Vrdoljak nam duguje novac za Generala, idemo na sud
GORAN Navojec i Mustafa Nadarević tek su najpoznatija imena s popisa osoba i tvrtki kojima su producenti filma i serije General ostali dužni. Navojec je pristao javno, u pisanoj izjavi za Index, progovoriti o toj temi, a informaciju o dugu nam je potvrdio i Mustafa Nadarević.
Dugovi se vuku za Generalom iako su producenti raspolagali sa, za hrvatske prilike, povelikim budžetom. Samo Hrvatska radiotelevizija dala im je 9,6 milijuna kuna, Hrvatski audiovizualni centar 4,2 milijuna kuna, a ne usudimo se ni pretpostaviti koliko su uplatili i kako su sve pomagali Ministarstvo obrane te brojne jedinice lokalne uprave i samouprave navedene u špici serije. MORH-u smo se obratili upitom oko troškova za snimanje Generala, a odgovor ćemo objaviti ako i kad ga dobijemo.
Podsjećamo, Vrdoljak je potpisan kao scenarist, redatelj i koproducent – drugi je Goran Višnjić, koji u seriji glumi Antu Gotovinu. Izvršni producent je Antunov sin Andrija Vrdoljak, a seriju i film potpisuje tvrtka Kiklop film, zajedno s Hrvatskom radiotelevizijom. Prema podacima iz sudskog registra, vlasnici Kiklop filma su Antun i Andrija Vrdoljak, koji je i direktor.
Evo što nam je o dugovima Vrdoljaka napisao Navojec.
"Moj će odnos s producentima filma i TV serije General, odnosno Kiklop filmom, nažalost imati sudski epilog jer mi ni nakon dvije i pol godine od završetka snimanja te jednako dugog isteka roka za uplatu još uvijek nije isplaćen dio honorara. Isplaćeni sam dio, pak, čekao točno dvije godine. Nisam u tome usamljen. Moj uvaženi kolega i prijatelj, gospodin Mustafa Nadarević, bard hrvatske kinematografije i kazališta, također još uvijek čeka svoj novac. Ima nas još, ne samo iz glumačkog sektora: tu su scenograf Mario Ivezić, tvrtka Gripfilm, zadužena za scensku tehniku, Mario Knezović, koproducent za Bosnu i Hercegovinu, Ivan Maloča iz tvrtke Interfilm, čije su kamere snimale Generala...", napisao nam je Navojec.
Dugovi se vuku za Generalom iako su producenti raspolagali sa, za hrvatske prilike, povelikim budžetom. Samo Hrvatska radiotelevizija dala im je 9,6 milijuna kuna, Hrvatski audiovizualni centar 4,2 milijuna kuna, a ne usudimo se ni pretpostaviti koliko su uplatili i kako su sve pomagali Ministarstvo obrane te brojne jedinice lokalne uprave i samouprave navedene u špici serije. MORH-u smo se obratili upitom oko troškova za snimanje Generala, a odgovor ćemo objaviti ako i kad ga dobijemo.
Podsjećamo, Vrdoljak je potpisan kao scenarist, redatelj i koproducent – drugi je Goran Višnjić, koji u seriji glumi Antu Gotovinu. Izvršni producent je Antunov sin Andrija Vrdoljak, a seriju i film potpisuje tvrtka Kiklop film, zajedno s Hrvatskom radiotelevizijom. Prema podacima iz sudskog registra, vlasnici Kiklop filma su Antun i Andrija Vrdoljak, koji je i direktor.
Evo što nam je o dugovima Vrdoljaka napisao Navojec.
"Moj će odnos s producentima filma i TV serije General, odnosno Kiklop filmom, nažalost imati sudski epilog jer mi ni nakon dvije i pol godine od završetka snimanja te jednako dugog isteka roka za uplatu još uvijek nije isplaćen dio honorara. Isplaćeni sam dio, pak, čekao točno dvije godine. Nisam u tome usamljen. Moj uvaženi kolega i prijatelj, gospodin Mustafa Nadarević, bard hrvatske kinematografije i kazališta, također još uvijek čeka svoj novac. Ima nas još, ne samo iz glumačkog sektora: tu su scenograf Mario Ivezić, tvrtka Gripfilm, zadužena za scensku tehniku, Mario Knezović, koproducent za Bosnu i Hercegovinu, Ivan Maloča iz tvrtke Interfilm, čije su kamere snimale Generala...", napisao nam je Navojec.
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Navojec otkrio Indexu: Vrdoljak nam duguje novac za Generala, idemo na sud
"Neshvatljivo mi je da nositelji projekta financiranog javnim novcem HRT-a i HAVC-a, koji je svojevremeno dobio epitet projekta od državnog značaja, svoje suradnike tretiraju na način da ih ne plate. Budući da se radi o novcu poreznih obveznika, mislim da je došlo vrijeme da se o ovoj temi javno progovori. Ni HRT ni HAVC nisu pravno odgovorni za ovu situaciju jer smo svi mi ugovor potpisali s Kiklop filmom, ali postavlja se pitanje odgovornosti producenta, kao i sustava kontrole javnog novca. Ako nesmetano i bez sankcija plasira svoj proizvod u javni prostor u domovini i inozemstvu a da nije izvršio svoje financijske obveze prema onima bez kojih proizvoda ne bi ni bilo, onda smo u ozbiljnom problemu. Nakon što sam dvije godine, u dobroj vjeri, redovito komunicirao s producentom i strpljivo uzimao u obzir obrazloženja kašnjenja isplate, mahom usmjerena prema HRT-u i HAVC-u čija se uplata sredstava za podmirenje obaveza navodno iščekivala, odlučio sam potražiti zadovoljštinu pravnim putem. Podnio sam prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave te je doneseno rješenje o ovrsi. Na istu je producent uložio neosnovani prigovor, isključivo iz razloga odgode plaćanja", piše Navojec u izjavi.
2014-04-12
Kontaktirali smo s osobama navedenima u Navojčevoj izjavi, one su nam potvrdile njegove navode. Nadarević se kratko suglasio sa spominjanjem svoga imena, dok su Knezović, Maloča i Siladi iz Gripfilma bili detaljniji. Knezović je od bosanskohercegovačke Fondacije za kinematografiju dobio 20 tisuća eura, potrošio 48 tisuća eura, s time upoznao producente, da bi na koncu sam morao podmirivati višak troškova. Gripfilm potražuje 420 tisuća kuna, pokušava ih utjerati i ovrhom, dok Maloča nije htio reći koliko mu duguju Vrdoljaci, "sigurno više od 100 tisuća kuna".
Andriji Vrdoljaku slali smo mail na koji nije odgovorio, nazvali smo ga, nije se javio, baš kao ni Antun Vrdoljak. Na naše mailove zasad nisu odgovorili iz Hrvatskog audiovizualnog centra, a pitali smo je li im producent Generala dostavio završni financijski izvještaj. HRT se, pak, odlučio odgovarati kratkim rečenicama – "HRT nema ništa s odnosima između producenta Kiklop filma i HAVC-a", zatim "HRT je ispunio obveze prema neovisnom proizvođaču i stekao pravo korištenja djela te je u skladu sa stečenim pravima djelo emitirao", pa "Neovisni proizvođač dostavio je izvješće o utrošenim sredstvima" – iz kojih proizlazi da jedino oni nemaju zamjerki na Generala.
Andriji Vrdoljaku slali smo mail na koji nije odgovorio, nazvali smo ga, nije se javio, baš kao ni Antun Vrdoljak. Na naše mailove zasad nisu odgovorili iz Hrvatskog audiovizualnog centra, a pitali smo je li im producent Generala dostavio završni financijski izvještaj. HRT se, pak, odlučio odgovarati kratkim rečenicama – "HRT nema ništa s odnosima između producenta Kiklop filma i HAVC-a", zatim "HRT je ispunio obveze prema neovisnom proizvođaču i stekao pravo korištenja djela te je u skladu sa stečenim pravima djelo emitirao", pa "Neovisni proizvođač dostavio je izvješće o utrošenim sredstvima" – iz kojih proizlazi da jedino oni nemaju zamjerki na Generala.
2014-04-12
General, prema scenariju Antuna Vrdoljaka, a na temelju knjige Nenada Ivankovića Ratnik, pustolov i general. Ugovor su potpisali Andrija Vrdoljak i Siniša Kovačić, tadašnji vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a. Kovačić je nadobudno zapazio kako u času njegova dolaska na čelo HRT-a "ovaj projekt iz nekoga razloga nije bio među najvažnijima, no na prvim sastancima odlučili smo to promijeniti". "Ovo nam je iznimno važan projekt", naglasio je Kovačić i vizionarski predvidio da će General "biti jako dobro prihvaćen kod publike jer iza scenarija i režije stoji jak autorski tim koji je već režirao brojne uspješnice – filmove i serije".
U međuvremenu on je napustio HRT, a General se pokazao kao umjetnički i financijski promašaj, ali ga HRT, neovisno o svemu, prikazuje u udarnom terminu.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/navojec-otkrio-indexu-vrdoljak-nam-duguje-novac-za-generala-idemo-na-sud/2146880.aspx
U međuvremenu on je napustio HRT, a General se pokazao kao umjetnički i financijski promašaj, ali ga HRT, neovisno o svemu, prikazuje u udarnom terminu.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/navojec-otkrio-indexu-vrdoljak-nam-duguje-novac-za-generala-idemo-na-sud/2146880.aspx
2014-04-12
pogleda sam prvi episodu generala piša sam od smjeha. mislim da je gotovini neugodno koju sprdačinu domoljubi napravili od njega.. i to za 20milijuna kn, puno bolje bi ona GITAK ekipa iz Splita to snimila za 20 000kn
Inače ti navojeci kolko je poznato 'vole hrvatsku'...
Pa mogu valjda pro bono odraditi jedan domoljubni projekt pobogu...
Ne bi da su kopali i orali...
Ovako bi napravila i baba lončaruša...
pa ovo nije "domoljubni projekt" ovo je trash-komedija ono u americi bi dobio zlatnu malinu - za najgori film godineT. wrote:Inače ti navojeci kolko je poznato 'vole hrvatsku'...
inače svi koji su glumili u filmu zaslužuju duple honorare kao odštetu za sramoćenje
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
i di su pare?
Film je pun teskih previda.
Neki dan gledam i Izet kao Bobetko objasnjava situaciju na pakrackoj fronti i spominje generala Čelekovića???.
A svi mi čuli smo za Čeleketića.
Neki dan gledam i Izet kao Bobetko objasnjava situaciju na pakrackoj fronti i spominje generala Čelekovića???.
A svi mi čuli smo za Čeleketića.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
AssadNaPodmornici wrote:pogleda sam prvi episodu generala piša sam od smjeha. mislim da je gotovini neugodno koju sprdačinu domoljubi napravili od njega.. i to za 20milijuna kn, puno bolje bi ona GITAK ekipa iz Splita to snimila za 20 000kn
Sinko, važno je jamiti ko rođo Vrdoljak.
Imotska posla.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:pogleda sam prvi episodu generala piša sam od smjeha. mislim da je gotovini neugodno koju sprdačinu domoljubi napravili od njega.. i to za 20milijuna kn, puno bolje bi ona GITAK ekipa iz Splita to snimila za 20 000kn
Imotska posla.
taj vlaj je odličan za sva vremena. kada je bilo vrime one države, snimao je partizanske filmove, bio je tada čvrsto na strani tita, partije, ateizma, antifašizma,
sada je za vrime ove države, snima domoljubne filmove, sada je čvrsto na strani velikog vođe u HDZu(tko god je od karamarka do jace i plenkija), partije, katoličanstva, domoljublja
države i ideologije se mjenjaju, on je prvi u svakoj novoj. nije on isusami i lud. ja uvik kontra, a on uvik liže čmar
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:pogleda sam prvi episodu generala piša sam od smjeha. mislim da je gotovini neugodno koju sprdačinu domoljubi napravili od njega.. i to za 20milijuna kn, puno bolje bi ona GITAK ekipa iz Splita to snimila za 20 000kn
Imotska posla.
taj vlaj je odličan za sva vremena. kada je bilo vrime one države, snimao je partizanske filmove, bio je tada čvrsto na strani tita, partije, ateizma, antifašizma,
sada je za vrime ove države, snima domoljubne filmove, sada je čvrsto na strani velikog vođe u HDZu(tko god je od karamarka do jace i plenkija), partije, katoličanstva, domoljublja
države i ideologije se mjenjaju, on je prvi u svakoj novoj. nije on isusami i lud. ja uvik kontra, a on uvik liže čmar
Liže čmar i okreće žestoku lovu već 50 godina...
Putovanja po najboljim hotelima, vrhunska spiza, dnevnice, glumice ...
Treba biti lukav sinko.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Tipičan Kikaš, razjebana Imotska krajina- HDZ je pretvorio u pustinju, imoćani najproduktivniji radnici i poduzetnici i ratnici i znanstvenici kada su prisiljeni raditi u privatnom sektoru , a sa druge strane tamo je i hrpa kikaša, prevaranata, lopina, ulizica, suncokreta, uhljeba i ojebina(sjetim se onoga HNSovog vrdoljaka, ).. kao i u hercegovini(tu je još žešće izraženo to "prosijaci i sinovi", jer su imotskom turci vladali "samo 100godina" a ostatak mlečani/švabe a hercegovinom turci "500".. )..Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:pogleda sam prvi episodu generala piša sam od smjeha. mislim da je gotovini neugodno koju sprdačinu domoljubi napravili od njega.. i to za 20milijuna kn, puno bolje bi ona GITAK ekipa iz Splita to snimila za 20 000kn
Imotska posla.
Treba biti lukav sinko.
2018-06-14
Jbg. i gori je dobio škoro, do nedavno nezamislivo...AssadNaPodmornici wrote:Tipičan Kikaš, razjebana Imotska krajina- HDZ je pretvorio u pustinju, imoćani najproduktivniji radnici i poduzetnici i ratnici i znanstvenici kada su prisiljeni raditi u privatnom sektoru , a sa druge strane tamo je i hrpa kikaša, prevaranata, lopina, ulizica, suncokreta, uhljeba i ojebina(sjetim se onoga HNSovog vrdoljaka, ).. kao i u hercegovini(tu je još žešće izraženo to "prosijaci i sinovi", jer su imotskom turci vladali "samo 100godina" a ostatak mlečani/švabe a hercegovinom turci "500".. )..Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:pogleda sam prvi episodu generala piša sam od smjeha. mislim da je gotovini neugodno koju sprdačinu domoljubi napravili od njega.. i to za 20milijuna kn, puno bolje bi ona GITAK ekipa iz Splita to snimila za 20 000kn
Imotska posla.
Treba biti lukav sinko.
Došlo i njima iz guzice u glavu...
T.- Posts : 17552
2014-04-14
zanimljivo u selima gdje škoro nije imao svoje promatrače nego samo HDZovci svoje - ovaj izgubio :D u mjestima gdje je imao svoje on dobio :DT. wrote:Jbg. i gori je dobio škoro, do nedavno nezamislivo...AssadNaPodmornici wrote:Tipičan Kikaš, razjebana Imotska krajina- HDZ je pretvorio u pustinju, imoćani najproduktivniji radnici i poduzetnici i ratnici i znanstvenici kada su prisiljeni raditi u privatnom sektoru , a sa druge strane tamo je i hrpa kikaša, prevaranata, lopina, ulizica, suncokreta, uhljeba i ojebina(sjetim se onoga HNSovog vrdoljaka, ).. kao i u hercegovini(tu je još žešće izraženo to "prosijaci i sinovi", jer su imotskom turci vladali "samo 100godina" a ostatak mlečani/švabe a hercegovinom turci "500".. )..Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Hektorović wrote:
Imotska posla.
Treba biti lukav sinko.
Došlo i njima iz guzice u glavu...
glasovali su za Škoru jer je on njihov/naš, čak je i meni neki daljni rođak, kao što mi je todorić 3 ili 4 koljeno :D
2018-06-14
Similar topics
» Vrdoljak dobio milijune iz proračuna za Generala, sad mu je propala firma
» Seljak je okopavao njivu, pa otkrio bure sa 600 MILIONA DOLARA! Kada je čuo čiji je novac, odmah ga je predao
» Kina: NATO nam duguje u krvi
» Država ukupno duguje 2.5 milijarde kuna veledrogerijama
» Mediji: Tači duguje 500.000 evra Džefriju Najsu
» Seljak je okopavao njivu, pa otkrio bure sa 600 MILIONA DOLARA! Kada je čuo čiji je novac, odmah ga je predao
» Kina: NATO nam duguje u krvi
» Država ukupno duguje 2.5 milijarde kuna veledrogerijama
» Mediji: Tači duguje 500.000 evra Džefriju Najsu
Page 1 of 1