Vesna Pusić: Vraćanje Hrvatske u Region je jedino što je blizu zdrave pameti
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
7. siječnja 2020.
Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić bila je gošća N1 Studija uživo. Osvrnula se, između ostalog, na pobjedu Zorana Milanovića i njegov odnos prema regiji.
“Mislim da sam izbor Zorana Milanovića koliko vidim, prateći svjetske medije je pozitivno ocijenjen. Ocijenjen je i kao možda neka vrsta zaustavljanja desničarskog populizma u istočnoj Europi. Možda je to previše reći. Mislim da se nije baš zaustavio, ali možda se zaustavio kod nas što je za nas naravno vrlo važno. Dakle, on kreće s jednim pozitivnim imidžem odnosno pozitivnim očekivanjima. Također, pratili su ljudi što je govorio u kampanji, dakle i to je ostavilo dobar dojam”, ističe Pusić.
Pusić smatra kako se zdravorazumski vidi da je glavna hrvatska šansa taj utjecaj koji ima u regiji.
“Mi smo bez daljnjega i time se ponosimo mediteranska zemlja i srednjoeuropska zemlja i balkanska zemlja. Ali u srednjoj Europi su i Poljska, Mađarska, Češka, Austrija. Na Mediteranu su i Španjolska, Francuska, Italja – dakle velike zemlje. Mi tu trebamo biti prisutni, ali nismo neki ključni čimbenik, da tako kažem”, kazala je Pusić.
“U regiji, u jugoistočnoj Europi ona je za nas važna prvo jer stabilnost regije utječe i na nas. Drugo, zato što tu faktički jesmo čibmenik. Tu zaista, doprinoseći stabilnosti i dobrom funkcioniranju jugoistočne Europe ili Balkana mi doprinosimo ne samo svojoj sigurnosti i stabilnosti nego radimo jedan europski posao i to nam daje jedan veći značaj nego što bi ga po svojoj veličini imali. Tu mi se čini da je Zoran Milanović kao novoizabrani predsjednik ne samo to prepoznao, nego i rekao u ovom vašem intervjuu”, dodaje.
Kazala je kako je Hrvatskoj apsolutni interesa da se jugoistočna Europa stabilizira. “Znamo što to znači. To znači europski put i na neki način čak i privlačenje jugoistočne Europe ponovno”, rekla je.
Upitana može li se ona kod Zorana Milanovića govoriti o povratku fokusa na regiju, s obzirom na to da je još uvijek akutalna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla kako “Hrvatska nije region”, Pusić je kazala: “Po mom mišljenju to je jedino što je blizu zdrave pameti. Ja sam to gledala kao priznanje njenog neuspjeha jer je Hrvatsku pokušala, ali mislim da nije uspjela izvući iz regije, jer smo mi tu gdje jesmo i to nam je na neki način zadaća. Pokušala nas je udaljiti od jedinog mjesta gdje imamo stvarni utjecaj gdje stvarno nešto druge zemlje od nas očekuju”.
“Dakle, mi objektivno ne možemo ne baviti se tom temom, a mudro politički je da tu pokušamo biti uspješni i kroz to ulogu Hrvatske dignemo na jednu višu razinu i značaj Hrvatske i utjecaj Hrvatske na jednu višu razinu”, dodala je.
https://priznajem.hr/novosti/vesna-pusic-vracanje-hrvatske-u-region-je-jedino-sto-je-blizu-zdrave-pameti/109747/
Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić bila je gošća N1 Studija uživo. Osvrnula se, između ostalog, na pobjedu Zorana Milanovića i njegov odnos prema regiji.
“Mislim da sam izbor Zorana Milanovića koliko vidim, prateći svjetske medije je pozitivno ocijenjen. Ocijenjen je i kao možda neka vrsta zaustavljanja desničarskog populizma u istočnoj Europi. Možda je to previše reći. Mislim da se nije baš zaustavio, ali možda se zaustavio kod nas što je za nas naravno vrlo važno. Dakle, on kreće s jednim pozitivnim imidžem odnosno pozitivnim očekivanjima. Također, pratili su ljudi što je govorio u kampanji, dakle i to je ostavilo dobar dojam”, ističe Pusić.
Pusić smatra kako se zdravorazumski vidi da je glavna hrvatska šansa taj utjecaj koji ima u regiji.
“Mi smo bez daljnjega i time se ponosimo mediteranska zemlja i srednjoeuropska zemlja i balkanska zemlja. Ali u srednjoj Europi su i Poljska, Mađarska, Češka, Austrija. Na Mediteranu su i Španjolska, Francuska, Italja – dakle velike zemlje. Mi tu trebamo biti prisutni, ali nismo neki ključni čimbenik, da tako kažem”, kazala je Pusić.
“U regiji, u jugoistočnoj Europi ona je za nas važna prvo jer stabilnost regije utječe i na nas. Drugo, zato što tu faktički jesmo čibmenik. Tu zaista, doprinoseći stabilnosti i dobrom funkcioniranju jugoistočne Europe ili Balkana mi doprinosimo ne samo svojoj sigurnosti i stabilnosti nego radimo jedan europski posao i to nam daje jedan veći značaj nego što bi ga po svojoj veličini imali. Tu mi se čini da je Zoran Milanović kao novoizabrani predsjednik ne samo to prepoznao, nego i rekao u ovom vašem intervjuu”, dodaje.
Kazala je kako je Hrvatskoj apsolutni interesa da se jugoistočna Europa stabilizira. “Znamo što to znači. To znači europski put i na neki način čak i privlačenje jugoistočne Europe ponovno”, rekla je.
Upitana može li se ona kod Zorana Milanovića govoriti o povratku fokusa na regiju, s obzirom na to da je još uvijek akutalna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla kako “Hrvatska nije region”, Pusić je kazala: “Po mom mišljenju to je jedino što je blizu zdrave pameti. Ja sam to gledala kao priznanje njenog neuspjeha jer je Hrvatsku pokušala, ali mislim da nije uspjela izvući iz regije, jer smo mi tu gdje jesmo i to nam je na neki način zadaća. Pokušala nas je udaljiti od jedinog mjesta gdje imamo stvarni utjecaj gdje stvarno nešto druge zemlje od nas očekuju”.
“Dakle, mi objektivno ne možemo ne baviti se tom temom, a mudro politički je da tu pokušamo biti uspješni i kroz to ulogu Hrvatske dignemo na jednu višu razinu i značaj Hrvatske i utjecaj Hrvatske na jednu višu razinu”, dodala je.
https://priznajem.hr/novosti/vesna-pusic-vracanje-hrvatske-u-region-je-jedino-sto-je-blizu-zdrave-pameti/109747/
Re: Vesna Pusić: Vraćanje Hrvatske u Region je jedino što je blizu zdrave pameti
Naravno, naravno, dosta je bilo one glupače što nas je udaljavala iz regJona.
Počelo je.Prva usitno.
Počelo je.Prva usitno.
Re: Vesna Pusić: Vraćanje Hrvatske u Region je jedino što je blizu zdrave pameti
glupost...bas ce srbija ili ne znam sarajevo dozvoliti da mi budemo neki 'cimbenik' ovdje...sto dalje to bolje..makar i zadnja klupa u srednjoj europi...zadnji put kad je tuđman pruzio ruku dobio je rat...da bi bio nekakav mir i stabilnost ovdje moras onda imati sa druge strane isto takve cimbenike..ako ova vidi te cimbenike u vucicu,dacicu,vulinu,izetbegovicu,đaferovicu onda ova pusicka nije normalna
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
...slusam nekidan zarka koraca u otvorenom..'pobeda milanovica u hrvatskoj je put promene i u srbiji'...pa jebote ne znam odakle ove izvlace...dok suljo uredovno dobija oko 50% i vise...a svi drugi su manje vise u razini statisticke greske i ovise hoce li se suljo smilovati i udijeliti im kakvu fotelju ovaj korac prica da je 'pobeda milanovica put promena u srbiji'...svasta
2015-09-08
Može, alpe jadran Dunav( EU dio )
boli kiki pusicku..na vlasti u begešu bio tadic,Suljo,šešelj njoj svejedno..ona nikako da se odlepi od pogelda prema begesu i 'regionu'...
2015-09-08
...kako rece jednom tetrijeb..'smrad krcme je neodoljiv za razliku od becke kavane'
2015-09-08
Ajde, ajde, nije Pusićka u pitanju.vuksadinare wrote:boli kiki pusicku..na vlasti u begešu bio tadic,Suljo,šešelj njoj svejedno..ona nikako da se odlepi od pogelda prema begesu i 'regionu'...
Ona je samo oruđe kao i ti, dok si na zadnjim izborima zaokruživao.
Al aj ti to objasni talibanima.
ero oladi..vidis da ti je kralj rekao da je za kolindin poraz krivo - iseljavanje..dakle ti si kriv..nisi se iz ljubljane vrnio i naselio u gornji rajic u slavoniji i koli bi dobila glas vise..Eroo wrote:Ajde, ajde, nije Pusićka u pitanju.vuksadinare wrote:boli kiki pusicku..na vlasti u begešu bio tadic,Suljo,šešelj njoj svejedno..ona nikako da se odlepi od pogelda prema begesu i 'regionu'...
2015-09-08
Zaokružio si "regiJon". Ako ti još nije jasno, polako, bit će kad ti Sora bude ministrica za školstvo,vuksadinare wrote:ero oladi..vidis da ti je kralj rekao da je za kolindin poraz krivo - iseljavanje..dakle ti si kriv..nisi se iz ljubljane vrnio i naselio u gornji rajic u slavoniji i koli bi dobila glas vise..Eroo wrote:Ajde, ajde, nije Pusićka u pitanju.vuksadinare wrote:boli kiki pusicku..na vlasti u begešu bio tadic,Suljo,šešelj njoj svejedno..ona nikako da se odlepi od pogelda prema begesu i 'regionu'...
a Manolić doživortni počasni precjednik.
Last edited by Eroo on 8/1/2020, 08:49; edited 1 time in total
tacno zbori
jedino u regionu vas glas vredi
Guest- Guest
jebala vas bauštela u njemackoj i irkoj da ste ostali doma sad bi koli bila predsjednic a ne zoki..evo nazderite se eura da bog da vam prisjeli vazniji vam euri nego komunac na vlasti
2015-09-08
drama u regionu , sto kaze don kacunko ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ne vredi ako Komšića biraju Bošnjaci 3x zaredom.pizzon wrote:tacno zbori
Tako je bilo i kad je ona bila ministrica vanjskih poslova, a Mesić 2x prdsjednik.
Eroo wrote:Zaokružio si "regiJon". Ako ti još nije jasno, polako, bit će kad ti Sora bude ministrica za školstvo,vuksadinare wrote:ero oladi..vidis da ti je kralj rekao da je za kolindin poraz krivo - iseljavanje..dakle ti si kriv..nisi se iz ljubljane vrnio i naselio u gornji rajic u slavoniji i koli bi dobila glas vise..Eroo wrote:Ajde, ajde, nije Pusićka u pitanju.vuksadinare wrote:boli kiki pusicku..na vlasti u begešu bio tadic,Suljo,šešelj njoj svejedno..ona nikako da se odlepi od pogelda prema begesu i 'regionu'...
a Manolić doživortni počasni precjednik.
PS: ...Vulin ministar obrane, Štrbac i Đurić savjetnici za prava nacionalnih manjina i verskih sloboda itd...
Eroo wrote:Ne vredi ako Komšića biraju Bošnjaci 3x zaredom.pizzon wrote:tacno zbori
Tako je bilo i kad je ona bila ministrica vanjskih poslova, a Mesić 2x prdsjednik.
sad je kasno
dejton je to
vi zazirali od srba
a zaskocili vas mujahedini
vuckovi saborci
Guest- Guest
ja ba idiotapizzon wrote:Eroo wrote:Ne vredi ako Komšića biraju Bošnjaci 3x zaredom.pizzon wrote:tacno zbori
sad je kasno
dejton je to
vi zazirali od srba
a zaskocili vas mujahedini
vuckovi saborci
2015-09-08
evo je
čim je zoka odnio pobjedu počelo se Pusiće pitati za smjer Hrvatske
kao da smo mješanci, ne Hrvati
2014-04-16
..majke ti mile kao da bez đaba muckalice ne mogu...uslo u krv...mortal wrote:evo je
2015-09-08
vuksadinare wrote:..majke ti mile kao da bez đaba muckalice ne mogu...uslo u krv...mortal wrote:evo je
immortal-
2014-04-16
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» VESNA PUSIĆ
» Pusić Vesna sad je svesna...
» Vesna Pusić Sanaderovim stopama
» Vesna Pusić je špijunka strane sile, evo i koje…
» Vesna Pusić, kandidatkinja za generalnu tajnicu UN i za Remetinac
» Pusić Vesna sad je svesna...
» Vesna Pusić Sanaderovim stopama
» Vesna Pusić je špijunka strane sile, evo i koje…
» Vesna Pusić, kandidatkinja za generalnu tajnicu UN i za Remetinac
Page 1 of 4