Presloži ovo!
Page 6 of 8
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Presloži ovo!
tu smo gdje jesmo jer smo rasprodali sve živo, ono kaj si ti godinama srao po forumima, pa sad nema druge nego porezna represija jer mi nismo amerika, mi nikome ne možemo uzet naftu, nikome ne možemo nametnut kunu k'o valutu, nikome ne možemo naplačivat' zaštitu, nikome ne možemo izvest' kurca, nema za nas druge nego porezi, nameti i davanja....to je ekonomija koju si ti zagovarao i koja je ostvarena a sad bi krivio nekoga drugoga, po običaju narod jer eto narod je kriv za sve a ne tvoje usrane ideje proizašle iz toga kaj si se rodio u krivo vrijeme pa ti je falio traper i taman kad si trebao ugrabit neko mjesto za koje si vjerovao da ti pripada počeo je rat, sjebalo ti koncepciju, morao si pobječ iz kamiona za ratište i to ti je sjebalo sve, nema više napretka nigdje, to sranje bi se uvijek izvuklo protiv tebe, sad si ljut i sereš, sereš o svemu, kraj života i prožvakana seljačina, propale ideje i propali stavovi al ne možeš protiv sebe moraš i dalje srat. debili poput tebe su najveći neprijatelji ove države, najveće ubojice ove države i jedini i odgovorni za masovni egozdus mladih iz države, vi i vaše ekonomske ideje velikog brata.marcellus wrote: Hrvati volje ljevičarit i zato smo tu gdje jesmo
Guest- Guest
ebenica wrote:tu smo gdje jesmo jer smo rasprodali sve živo, ono kaj si ti godinama srao po forumima, pa sad nema druge nego porezna represija jer mi nismo amerika, mi nikome ne možemo uzet naftu, nikome ne možemo nametnut kunu k'o valutu, nikome ne možemo naplačivat' zaštitu, nikome ne možemo izvest' kurca, nema za nas druge nego porezi, nameti i davanja....to je ekonomija koju si ti zagovarao i koja je ostvarena a sad bi krivio nekoga drugoga, po običaju narod jer eto narod je kriv za svemarcellus wrote: Hrvati volje ljevičarit i zato smo tu gdje jesmo
Ne kužim kaj smo to rasprodali? Preko 1000 poduzeća je u državnom vlasništvu a otprilike polovica svih zaposlenih radi za državu.
Brain32-
2014-04-15
je, 1000 bezveznih preduzeća, ostale gigantske kompanije svjetskog ugleda su uništili radi- zemljišta
2014-04-16
Da nisu sad bi krpali njihove gubitke JOŠ VEĆIM nametima...aben wrote:je, 1000 bezveznih preduzeća, ostale gigantske kompanije svjetskog ugleda su uništili radi- zemljišta
Brain32-
2014-04-15
kaj nam je točno ostalo? bižuterija. i naravno da rade za državu pa kak bi ti drugačije financirao hrvatsko gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo? 'ko bi po tvome trebao trošit novac kod malih i srednjih poduzetnika? kinezi? država je ušla u začarani krug da ubiranjem poreza financira jedan dio pučanstva koji onda financira malo i srednje poduzetništvo da bi se sve opet vratilo državi kroz poreze i namete...jedna karika u tom lancu da se sjebe sve ode u kurac. država živi isključivo od poreza i nameta, kvinsliška ekonomska politika gdje je sve kaj je nešto vrijedilo završilo u stranim rukama pod parolom "nama to ne vrijedi mi s time ne znamo" i sad pucamo po svim šavovima.Brain32 wrote:ebenica wrote:tu smo gdje jesmo jer smo rasprodali sve živo, ono kaj si ti godinama srao po forumima, pa sad nema druge nego porezna represija jer mi nismo amerika, mi nikome ne možemo uzet naftu, nikome ne možemo nametnut kunu k'o valutu, nikome ne možemo naplačivat' zaštitu, nikome ne možemo izvest' kurca, nema za nas druge nego porezi, nameti i davanja....to je ekonomija koju si ti zagovarao i koja je ostvarena a sad bi krivio nekoga drugoga, po običaju narod jer eto narod je kriv za svemarcellus wrote: Hrvati volje ljevičarit i zato smo tu gdje jesmo
Ne kužim kaj smo to rasprodali? Preko 1000 poduzeća je u državnom vlasništvu a otprilike polovica svih zaposlenih radi za državu.
Guest- Guest
ili probali napraviti rekonstrukciju tih firmi? ne? naravno da ne, to ne bi bilo pametno, pametnije je prodat za jednoročni fiks.Brain32 wrote:Da nisu sad bi krpali njihove gubitke JOŠ VEĆIM nametima...aben wrote:je, 1000 bezveznih preduzeća, ostale gigantske kompanije svjetskog ugleda su uništili radi- zemljišta
Guest- Guest
jo se referirun na ovo;Brain32 wrote:Da nisu sad bi krpali njihove gubitke JOŠ VEĆIM nametima...aben wrote:je, 1000 bezveznih preduzeća, ostale gigantske kompanije svjetskog ugleda su uništili radi- zemljišta
https://usporedbe.wordpress.com/2012/11/18/tajkuni-heroji-a-ne-zlocinci-o-unistavanju-firmi-zbog-zemljista/
2014-04-16
[quote="Brain32"]
kaj smo rasprodali? Nijemci su privatizirali deutsche bank, englezi british steel, u cijeloj EU sve zajedno ima manje državnih udjela u firmama nego u Hrvatskoj valjda. Od deset najvećih firmi u Hrvatskoj devet je državnih ili paradržavnih (tcom), deseta je atlantic grupa ali i ona ovisi o politici.
da, ne damo inu MOL-u jer je mađarski. Ali mađari su davno privatizirali MOL i država je izašla iz upravljanja njime. I ne smatraju da "nije mađarski" jer je u vlasništvu austrijskih banaka i jedne mađarske banke u većinskom vlasništvu austrijanaca (otp).
da, hrvati idu u irsku u kojoj su privatne i bolnice i sveučilišta i neke auto ceste (u biti ceste su javno privatno partnerstvo).
jer prokleti kapitalizam, jel, u hrvatskoj, pa idu u irski socijalizam. A irska provela najtemeljitiju privatizaciju ikad kroz zadnjih 50 godina dok nisu privatizirali sve do zadnje livade u državnom vlasništvu
kuku lele rasprodali smo sve živo. Ne, treba sve dat na upravljanje hrvatskim političarima i onima koje oni imenuju u upravu, jebate. Pa za godinu dana će pokrast sve što nije zabijeno čavlima.
A da trideset milijardi za gubitke škverova, prije nego su pozatvarani ili privatizirani, nema veze košta al je "naše"... jebate debila
ebenica wrote:tu smo gdje jesmo jer smo rasprodali sve živo, ono kaj si ti godinama srao po forumima,marcellus wrote: Hrvati volje ljevičarit i zato smo tu gdje jesmo
kaj smo rasprodali? Nijemci su privatizirali deutsche bank, englezi british steel, u cijeloj EU sve zajedno ima manje državnih udjela u firmama nego u Hrvatskoj valjda. Od deset najvećih firmi u Hrvatskoj devet je državnih ili paradržavnih (tcom), deseta je atlantic grupa ali i ona ovisi o politici.
da, ne damo inu MOL-u jer je mađarski. Ali mađari su davno privatizirali MOL i država je izašla iz upravljanja njime. I ne smatraju da "nije mađarski" jer je u vlasništvu austrijskih banaka i jedne mađarske banke u većinskom vlasništvu austrijanaca (otp).
da, hrvati idu u irsku u kojoj su privatne i bolnice i sveučilišta i neke auto ceste (u biti ceste su javno privatno partnerstvo).
jer prokleti kapitalizam, jel, u hrvatskoj, pa idu u irski socijalizam. A irska provela najtemeljitiju privatizaciju ikad kroz zadnjih 50 godina dok nisu privatizirali sve do zadnje livade u državnom vlasništvu
kuku lele rasprodali smo sve živo. Ne, treba sve dat na upravljanje hrvatskim političarima i onima koje oni imenuju u upravu, jebate. Pa za godinu dana će pokrast sve što nije zabijeno čavlima.
A da trideset milijardi za gubitke škverova, prije nego su pozatvarani ili privatizirani, nema veze košta al je "naše"... jebate debila
ebenica wrote:ko bi po tvome trebao trošit novac kod malih i srednjih poduzetnika?
mali i srednji poduzetnici.
koga boli kurac i za nijemce i za engleze i za isuse kriste, mi nismo niti jedna od tih velikih nacija! kaj se tebi stvarno treba crtat da ono kaj si bogati i velčiki mogu priuštit mi ne bi trebali kopirat? koji si ti jebeni retard jebote :/marcellus wrote:Brain32 wrote:ebenica wrote:tu smo gdje jesmo jer smo rasprodali sve živo, ono kaj si ti godinama srao po forumima,marcellus wrote: Hrvati volje ljevičarit i zato smo tu gdje jesmo
Guest- Guest
dobramarcellus wrote:ebenica wrote:ko bi po tvome trebao trošit novac kod malih i srednjih poduzetnika?
Guest- Guest
pa valjda i nepoduzetnici i veliki poduzetnicimarcellus wrote:ebenica wrote:ko bi po tvome trebao trošit novac kod malih i srednjih poduzetnika?
2014-04-16
ebenica wrote:ili probali napraviti rekonstrukciju tih firmi? ne? naravno da ne, to ne bi bilo pametno, pametnije je prodat za jednoročni fiks.Brain32 wrote:Da nisu sad bi krpali njihove gubitke JOŠ VEĆIM nametima...aben wrote:je, 1000 bezveznih preduzeća, ostale gigantske kompanije svjetskog ugleda su uništili radi- zemljišta
A gle da se razumijemo ja potpuno kužim kaj ti pričaš ali to jednostavno ne prolazi niti na mikro razini niti na većima, uvijek par pedera sjebe, dosta mi je udaranja glavom u zid...
Brain32-
2014-04-15
Brain32 wrote:ebenica wrote:ili probali napraviti rekonstrukciju tih firmi? ne? naravno da ne, to ne bi bilo pametno, pametnije je prodat za jednoročni fiks.Brain32 wrote:Da nisu sad bi krpali njihove gubitke JOŠ VEĆIM nametima...aben wrote:je, 1000 bezveznih preduzeća, ostale gigantske kompanije svjetskog ugleda su uništili radi- zemljišta
A gle da se razumijemo ja potpuno kužim kaj ti pričaš ali to jednostavno ne prolazi niti na mikro razini niti na većima, uvijek par pedera sjebe, dosta mi je udaranja glavom u zid...
a ti si zapravo njihov...
dakle, komunističke gigante je, eto, samo tribalo rekonstruirati, i funestre bi nan bile od marmelode i ćikulote?
2014-04-16
Popularno mišljenje o tajkunima je jednostavno logički neodrživo. S jedne strane im pripisuje dovoljno lukavosti da zakulisnim igrama dobiju vrijedne tvrtke i dovoljno promućurnosti da shvate da one imaju vrijedno zemljište, a s druge strane im pripisuje nevjerojatnu iracionalnost, nesposobnost da shvate da poslovanje tvrtki također ima određenu vrijednost, te mazohističku želju da uništavaju takvu svoju imovinu.
Kada čak i jedan marksist priznaje da je bilo racionalno da firme propadaju, gotovo da nije potrebno trošiti više vrijeme na to. Ali ipak da podsjetim na jednu stvar. Pripisivanje propasti firme lošem vođenju je uobičajeno, ali pretpostavlja determinizam koji na tržištu ne postoji. Dobro vodstvo ne znači uspješnu firmu! Tek nakon što je firma uspješna, možemo proglasiti vodstvo dobrim. U skladu s tim, propast firme ne znači nužno da je vodstvo bilo loše.
Nokia, moj omiljeni primjer, se približava vrijednosti svojih patenata (propada). Jedan od članaka koje sam pročitao o tome tvrdi da je to zato jer je viši menadžment previše delegirao odluke, da je naglasak bio previše na konsenzusu a premalo na čvrstom vodstvu. Da je pak Nokia imala čvrsto vodstvo i propala, novine bi pisale o tome kako menadžment nije dovoljno slušao niže rangirane koji su upozoravali na neodrživost ovoga ili onoga.
Primjetite u tom kontekstu bizarnost jadikovanja o tome kako su razne naše tekstilne i strojarske firme sa tehnologijom iz pedesetih godina prošlog stoljeća “uništene”. Ako jedna hipermoderna Nokia može u tri godine doći od tržišnog lidera do ruba propasti, a tome smo svjedočili, kako se nekome više da pričati o tome da su naši mastodonti imali “sigurna tržišta” ali su uništeni zbog nekretnina? Smiješno.
Niti jedna od bivših jugoslavenskih firmi nije morala propasti. Ali okolnosti su bile objektivno loše. Ne zaboravimo da su divovi koji su bili ponos naše privrede često poslovali na tržištu štićenom carinama od 100%, da su drugi bili obilno subvencionirani, da su treći radili sa istočnim blokom za kompenzacije, itd. Sigurna tržišta, međunarodni ugled… to su bajke.
Možda je prerano da našim tajkunima podignemo spomenik ili po njima nazovemo ulicu ili trg. Ali stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine na prvi pogled. Nije zlato sve što sija, ali nije bome ni ne-zlato sve što ne sija!
Kada čak i jedan marksist priznaje da je bilo racionalno da firme propadaju, gotovo da nije potrebno trošiti više vrijeme na to. Ali ipak da podsjetim na jednu stvar. Pripisivanje propasti firme lošem vođenju je uobičajeno, ali pretpostavlja determinizam koji na tržištu ne postoji. Dobro vodstvo ne znači uspješnu firmu! Tek nakon što je firma uspješna, možemo proglasiti vodstvo dobrim. U skladu s tim, propast firme ne znači nužno da je vodstvo bilo loše.
Nokia, moj omiljeni primjer, se približava vrijednosti svojih patenata (propada). Jedan od članaka koje sam pročitao o tome tvrdi da je to zato jer je viši menadžment previše delegirao odluke, da je naglasak bio previše na konsenzusu a premalo na čvrstom vodstvu. Da je pak Nokia imala čvrsto vodstvo i propala, novine bi pisale o tome kako menadžment nije dovoljno slušao niže rangirane koji su upozoravali na neodrživost ovoga ili onoga.
Primjetite u tom kontekstu bizarnost jadikovanja o tome kako su razne naše tekstilne i strojarske firme sa tehnologijom iz pedesetih godina prošlog stoljeća “uništene”. Ako jedna hipermoderna Nokia može u tri godine doći od tržišnog lidera do ruba propasti, a tome smo svjedočili, kako se nekome više da pričati o tome da su naši mastodonti imali “sigurna tržišta” ali su uništeni zbog nekretnina? Smiješno.
Niti jedna od bivših jugoslavenskih firmi nije morala propasti. Ali okolnosti su bile objektivno loše. Ne zaboravimo da su divovi koji su bili ponos naše privrede često poslovali na tržištu štićenom carinama od 100%, da su drugi bili obilno subvencionirani, da su treći radili sa istočnim blokom za kompenzacije, itd. Sigurna tržišta, međunarodni ugled… to su bajke.
Možda je prerano da našim tajkunima podignemo spomenik ili po njima nazovemo ulicu ili trg. Ali stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine na prvi pogled. Nije zlato sve što sija, ali nije bome ni ne-zlato sve što ne sija!
2014-04-16
pa to je naš najveći problem a ne narod, naš najveći problem je kaj se uvijek nađe par pedera. čak je i luda kolinda uspjela pročitat u jednom od svojih govora kad je bila normalna da je državnu upravu jednostavno nemoguće smanjit jer bi se time ubilo gospodarstvo u rh, svi to kuže samo 20 godina prekasno.Brain32 wrote:ebenica wrote:ili probali napraviti rekonstrukciju tih firmi? ne? naravno da ne, to ne bi bilo pametno, pametnije je prodat za jednoročni fiks.Brain32 wrote:Da nisu sad bi krpali njihove gubitke JOŠ VEĆIM nametima...aben wrote:je, 1000 bezveznih preduzeća, ostale gigantske kompanije svjetskog ugleda su uništili radi- zemljišta
Guest- Guest
A ja ne kužim čije smo to rasprodali.Brain32 wrote:ebenica wrote:tu smo gdje jesmo jer smo rasprodali sve živo, ono kaj si ti godinama srao po forumima, pa sad nema druge nego porezna represija jer mi nismo amerika, mi nikome ne možemo uzet naftu, nikome ne možemo nametnut kunu k'o valutu, nikome ne možemo naplačivat' zaštitu, nikome ne možemo izvest' kurca, nema za nas druge nego porezi, nameti i davanja....to je ekonomija koju si ti zagovarao i koja je ostvarena a sad bi krivio nekoga drugoga, po običaju narod jer eto narod je kriv za svemarcellus wrote: Hrvati volje ljevičarit i zato smo tu gdje jesmo
Mi? Moje? Naše? Naše?!
Nit je bilo moje/naše, niti sam ja/mi to rasprodali.
Država nije ja/mi.
Trinity-
2014-04-17
aj sa svojim debilanama odjebi u troskoku. sviraj kurcu negdje drugdje.aben wrote:Popularno mišljenje o tajkunima
Guest- Guest
pa nitko ni ne očekuje da kužiš.Triny wrote:A ja ne kužim čije smo to rasprodali.Brain32 wrote:ebenica wrote:tu smo gdje jesmo jer smo rasprodali sve živo, ono kaj si ti godinama srao po forumima, pa sad nema druge nego porezna represija jer mi nismo amerika, mi nikome ne možemo uzet naftu, nikome ne možemo nametnut kunu k'o valutu, nikome ne možemo naplačivat' zaštitu, nikome ne možemo izvest' kurca, nema za nas druge nego porezi, nameti i davanja....to je ekonomija koju si ti zagovarao i koja je ostvarena a sad bi krivio nekoga drugoga, po običaju narod jer eto narod je kriv za svemarcellus wrote: Hrvati volje ljevičarit i zato smo tu gdje jesmo
Mi? Moje? Naše? Naše?!
Nit je bilo moje/naše, niti sam ja/mi to rasprodali.
Država nije ja/mi.
Guest- Guest
ebenica wrote:aj sa svojim debilanama odjebi u troskoku. sviraj kurcu negdje drugdje.aben wrote:Popularno mišljenje o tajkunima
kakovi ste to vi hrvati ljudi, ka van par pedera sjebe celu privredu:)
2014-04-16
pa evo jedan jedini peder možda započne 3. svjetski rat, pa kak je to moguće pitaš se? kak je moguće da pojedinci mogu sjebat sve?aben wrote:ebenica wrote:aj sa svojim debilanama odjebi u troskoku. sviraj kurcu negdje drugdje.aben wrote:Popularno mišljenje o tajkunima
kakovi ste to vi hrvati ljudi, ka van par pedera sjebe celu privredu:)
odi traži neka sranja po netu za primjer, pljutz.
Guest- Guest
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Page 6 of 8