Josip Klemm mora u zatvor
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Josip Klemm mora u zatvor
firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Guest- Guest
tih 20 000 sto si polozio danas ( imas vise opcija za otvorit firmu no nebitno ) a sutra podigao moras pravdat na nekakav nacinpismejker wrote:debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
vlasnistvo nad firmom nije vlasnistvo nad imovinom firme
nigdje pa ni u kroasanistanu
Jesus Debo!!!...Bash ga mlacas...Kad otvaras firmu,nuzan ti osnovni polog..hajmo ugrubo reci oko 21000 kunija(bilo sredinom 90tih)..no nije nuzno da bude u novcu,moze biti i u radnim sredstima,materijalu,robi,uredskoj opremi...Kujiš???
SVE je to vlasnistvo onog koji otvara firmu..drugo je nesh profit,odnosno zarada firmije..tu ucestvuju svi koji su zaposljeni..na sve se dijeli,plaćaj use doprinosi i štojer,placanja drzavi..
dakle,Klemonja je Oštetio prije svega drzavu,jerbo je frizirao papire,tak oda moze uzeti pare,prikazao manji profit i manje platio drzavi...
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
da budemo precizni..Vlasniik je INVESTITOR u firmu..dakle investiras primjer miljun ojra...TO jest tvoje,to uvijek mos izvuci i firmu ugasiti..ebenica wrote:firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Idemo dalje..SVE NADALJE ..profit zarada,POVECANJE VRIJEDNOSTI FIRME,se UGRADJUJE U VRIJEDNOST firme,VLASNICI SU DIONICARI,NO TEK KAD SE POPLACAJU sve trazbine,od vjerovnika i drzave..Dakle,KAD VLASNICI POPLACAJ_U sve obaveze,ostaje NJIHOV udio,njihova zarada...a oni je mogu izvuci financijski,odnosno prodati svoj udjel u firmi za kesh..
Guest- Guest
klem toliki domoljub pa mora u zatvor jer je varao državu?
ma nije moguće!
ma nije moguće!
sitting_bull-
2015-09-28
da,izlazis iz vlasnicke,odnosno investitorske strukture..debotoijusto wrote:tih 20 000 sto si polozio danas ( imas vise opcija za otvorit firmu no nebitno ) a sutra podigao moras pravdat na nekakav nacinpismejker wrote:debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
Jesus Debo!!!...Bash ga mlacas...Kad otvaras firmu,nuzan ti osnovni polog..hajmo ugrubo reci oko 21000 kunija(bilo sredinom 90tih)..no nije nuzno da bude u novcu,moze biti i u radnim sredstima,materijalu,robi,uredskoj opremi...Kujiš???
SVE je to vlasnistvo onog koji otvara firmu..drugo je nesh profit,odnosno zarada firmije..tu ucestvuju svi koji su zaposljeni..na sve se dijeli,plaćaj use doprinosi i štojer,placanja drzavi..
dakle,Klemonja je Oštetio prije svega drzavu,jerbo je frizirao papire,tak oda moze uzeti pare,prikazao manji profit i manje platio drzavi...
Guest- Guest
malo zesci oksimoron... Po meni je sva ta ekipa koja je kapitalizirala svoje sudjelovanje u ratu-plaćenička ekipa,nikakvi doboljub i rodoljubi..izuzeta su invalidi ratni(pravi) ne oni koji su frizirali doktorske nalazesitting_bull wrote:klem toliki domoljub pa mora u zatvor jer je varao državu?
ma nije moguće!
Guest- Guest
Debo pobogu, ne drobi sad sa formom.debotoijusto wrote:firma pobogukaya wrote:Jel, a tko je vlasnik imovine firme?debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
zamisli to kao obitelj , jesi ti vlasnik svoga klinca ?
Svu imovinu firme stekla je fizička osoba. To je imovina pravne osobe formalno ali ...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/firma-vam-je-puna-novca-a-vi-ste-u-besparici-kako-legalno-izvuci-novac-foto-20180424pismejker wrote:da budemo precizni..Vlasniik je INVESTITOR u firmu..dakle investiras primjer miljun ojra...TO jest tvoje,to uvijek mos izvuci i firmu ugasiti..ebenica wrote:firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Idemo dalje..SVE NADALJE ..profit zarada,POVECANJE VRIJEDNOSTI FIRME,se UGRADJUJE U VRIJEDNOST firme,VLASNICI SU DIONICARI,NO TEK KAD SE POPLACAJU sve trazbine,od vjerovnika i drzave..Dakle,KAD VLASNICI POPLACAJ_U sve obaveze,ostaje NJIHOV udio,njihova zarada...a oni je mogu izvuci financijski,odnosno prodati svoj udjel u firmi za kesh..
nema izvlačenja novaca iz firme, koji dio ti nije jasan? takav je jebeni zakon.
Guest- Guest
Da, tak je da ti mogu uhljebi ukrasti.ebenica wrote:firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
2015-08-15
nisam ja to stvorio samo objašnjavam kako je.kaya wrote:Da, tak je da ti mogu uhljebi ukrasti.ebenica wrote:firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Guest- Guest
Izvlacenja nema,prodaja vlastitog udjela,ima..da je Klemm prodao svoj udio,koji se lako izracuna koliko vrijedi,platio sve obaveze,ne bi bilo krivicnog slucaja..istina-Bog,za RH ne znam kako to dalje ide..vani je vrlo jednostavno..ebenica wrote:https://www.tportal.hr/biznis/clanak/firma-vam-je-puna-novca-a-vi-ste-u-besparici-kako-legalno-izvuci-novac-foto-20180424pismejker wrote:da budemo precizni..Vlasniik je INVESTITOR u firmu..dakle investiras primjer miljun ojra...TO jest tvoje,to uvijek mos izvuci i firmu ugasiti..ebenica wrote:firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Guest- Guest
o čemu je ova tema? jel on prekršio zakon? je, amen. mogao je sve ali nije.pismejker wrote:Izvlacenja nema,prodaja vlastitog udjela,ima..da je Klemm prodao svoj udio,koji se lako izracuna koliko vrijedi,platio sve obaveze,ne bi bilo krivicnog slucaja..istina-Bog,za RH ne znam kako to dalje ide..vani je vrlo jednostavno..ebenica wrote:https://www.tportal.hr/biznis/clanak/firma-vam-je-puna-novca-a-vi-ste-u-besparici-kako-legalno-izvuci-novac-foto-20180424pismejker wrote:da budemo precizni..Vlasniik je INVESTITOR u firmu..dakle investiras primjer miljun ojra...TO jest tvoje,to uvijek mos izvuci i firmu ugasiti..ebenica wrote:firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Guest- Guest
pricas glupostipismejker wrote:da,izlazis iz vlasnicke,odnosno investitorske strukture..debotoijusto wrote:tih 20 000 sto si polozio danas ( imas vise opcija za otvorit firmu no nebitno ) a sutra podigao moras pravdat na nekakav nacinpismejker wrote:debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
imamo konkretan slucaj milanoviceve firme na granici samozaposlenosti a ti zboris o tome kao da je coca cola co. ltd
uzmes tih 20 000 i ulozis u sredstva za rad i papirnato pokrijes zatim otpisujes s vremenom
2014-04-12
Ma znam ja da je to tak. Nego ja u ovoj državi podržavam poslovanje u stilu braće bondurant za vrijeme prohibicije.ebenica wrote:nisam ja to stvorio samo objašnjavam kako je.kaya wrote:Da, tak je da ti mogu uhljebi ukrasti.ebenica wrote:firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Puškom brani svoje.
2015-08-15
a i to sto kazes...kod vas je sve naglavacke i kontra logici....debotoijusto wrote:pricas glupostipismejker wrote:da,izlazis iz vlasnicke,odnosno investitorske strukture..debotoijusto wrote:tih 20 000 sto si polozio danas ( imas vise opcija za otvorit firmu no nebitno ) a sutra podigao moras pravdat na nekakav nacinpismejker wrote:debotoijusto wrote:
imamo konkretan slucaj milanoviceve firme na granici samozaposlenosti a ti zboris o tome kao da je coca cola co. ltd
uzmes tih 20 000 i ulozis u sredstva za rad i papirnato pokrijes zatim otpisujes s vremenom
Guest- Guest
kaya wrote:Debo pobogu, ne drobi sad sa formom.debotoijusto wrote:firma pobogukaya wrote:Jel, a tko je vlasnik imovine firme?debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
zamisli to kao obitelj , jesi ti vlasnik svoga klinca ?
Svu imovinu firme stekla je fizička osoba. To je imovina pravne osobe formalno ali ...
nije formalno ako ides u zatvor za izvlacenje novca iz firme , takav je zakon
i klinac je tvoj no ne mozes ga prodat , zakon jbg.
2014-04-12
ma nije to tak strašno, sve se da izvuć, samo ne tak naglo i ne glupo, svi to rade.kaya wrote:Ma znam ja da je to tak. Nego ja u ovoj državi podržavam poslovanje u stilu braće bondurant za vrijeme prohibicije.ebenica wrote:nisam ja to stvorio samo objašnjavam kako je.kaya wrote:Da, tak je da ti mogu uhljebi ukrasti.ebenica wrote:firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Puškom brani svoje.
Guest- Guest
Kazna jest mala,treba je utriplati,pogotovo jer je pocinitelj Rodoljub...
Guest- Guest
nije to kontra logici, to je da se zaštite potraživači jer inače ne bi bilo garancije, ti se napiješ i odeš na kurve i zdrobiš takav kakav jesi sve s račune firme i kaj onda?pismejker wrote:a i to sto kazes...kod vas je sve naglavacke i kontra logici....
Guest- Guest
nisam na to mislio...vrlo sam jasno napisao sTO JE PRIORITET u vlasnistvu firme..i rekoh da se lova ne moze izvlaciti,nego se na nju prvo moraju paltiti potrazivanja,tek oonda mosh,ne izvlaciti,nego PRODATI udjel..a udjel u firmi(barem u ostatku uljudjena svijeta) mosh prodati kad ti prdne u glavu..to j jeste smisao trgovanja dionicama..zato se Profit razlikuje od ulaznog Incoma...profit je cista masa,iz koje je sve placeno,SVA potrazivanja..iz te mase se isplacuje udio,ili se investira u nove projekte..ebenica wrote:nije to kontra logici, to je da se zaštite potraživači jer inače ne bi bilo garancije, ti se napiješ i odeš na kurve i zdrobiš takav kakav jesi sve s račune firme i kaj onda?pismejker wrote:a i to sto kazes...kod vas je sve naglavacke i kontra logici....
Ne mozes ti nikad direktno prici racunu firme gje je njen kapital,odnosno cisti profit..bar ne mosh u normalnim drzavama..a i to je pod jakom internom kontrolom,kao i pod lupom drzave...odtuda se u principu zna sTVARNA vrijednost firmije..
za Balkan,nemam pojma ...vise..
Guest- Guest
??? naravno da možeš izvlačiti novac sa računa firme, zašto ne bi mogao? ali pod zakonski određenim uvjetima i na to naravno moraš platiti porez. ali ne možeš na način na koji je to radio klem.pismejker wrote:nisam na to mislio...vrlo sam jasno napisao sTO JE PRIORITET u vlasnistvu firme..i rekoh da se lova ne moze izvlaciti,nego se na nju prvo moraju paltiti potrazivanja,tek oonda mosh,ne izvlaciti,nego PRODATI udjel..a udjel u firmi(barem u ostatku uljudjena svijeta) mosh prodati kad ti prdne u glavu..to j jeste smisao trgovanja dionicama..zato se Profit razlikuje od ulaznog Incoma...profit je cista masa,iz koje je sve placeno,SVA potrazivanja..iz te mase se isplacuje udio,ili se investira u nove projekte..ebenica wrote:nije to kontra logici, to je da se zaštite potraživači jer inače ne bi bilo garancije, ti se napiješ i odeš na kurve i zdrobiš takav kakav jesi sve s račune firme i kaj onda?pismejker wrote:a i to sto kazes...kod vas je sve naglavacke i kontra logici....
Ne mozes ti nikad direktno prici racunu firme gje je njen kapital,odnosno cisti profit..bar ne mosh u normalnim drzavama..a i to je pod jakom internom kontrolom,kao i pod lupom drzave...odtuda se u principu zna sTVARNA vrijednost firmije..
za Balkan,nemam pojma ...vise..
taj novac je tvoj i možeš ga dobiti ali moraš ili uzeti pozajmicu od firme ili platiti porez, jbg.
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Vođa šatoraša Josip Klemm ide godinu dana u zatvor
» Klemm mora u zatvor na godinu dana
» Uhićen bivši specijalac Josip Klemm!
» Josip Klemm dobio posao osiguranja zgrade Ministarstva branitelja
» Tomislav Horvatinčić je 'na liječenju', a u zatvor ne mora
» Klemm mora u zatvor na godinu dana
» Uhićen bivši specijalac Josip Klemm!
» Josip Klemm dobio posao osiguranja zgrade Ministarstva branitelja
» Tomislav Horvatinčić je 'na liječenju', a u zatvor ne mora