Josip Klemm mora u zatvor
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Josip Klemm mora u zatvor
JOSIP Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security i jedan od organizatora šatoraškog prosvjeda te bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, primio je prije Božića poziv da se 16. siječnja javi na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne, piše Jutarnji list.
Njemu je u srpnju Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine. Prema prvostupanjskoj presudi, Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke.
Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se ne smatra krivim, ali se kasnije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj kao i da nije oštetio ni svoju tvrtku niti državu.
Njemu je u srpnju Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine. Prema prvostupanjskoj presudi, Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke.
Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se ne smatra krivim, ali se kasnije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj kao i da nije oštetio ni svoju tvrtku niti državu.
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Re: Josip Klemm mora u zatvor
Nakon što je primio poziv za izdržavanje kazne na koji bi se trebao javiti u Remetinec gdje prvo mora proći kroz dijagnostički centar, Klemm može tražiti odgodu izvršenja zatvorske kazne na što po zakonu ima pravo. Kako Jutarnji doznaje iz krugova bliskih Klemmu, on će to svoje zakonsko pravo i koristiti.
Presuda je u međuvremenu, osim što je postala pravomoćna, postala i izvršna i on je primio rješenje o upućivanju na izvršenje zatvorske kazne.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/josip-klemm-mora-u-zatvor/2145086.aspx
Presuda je u međuvremenu, osim što je postala pravomoćna, postala i izvršna i on je primio rješenje o upućivanju na izvršenje zatvorske kazne.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/josip-klemm-mora-u-zatvor/2145086.aspx
2014-04-12
2005-2007 a sad 2020 a sve brojke i slova na papiru
2014-04-12
još će moći sa slobode glasat za kolindu pa se nadat da ga pomiluje
vili40-
2015-08-02
Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Matija Babić je zacijelo zgrožen Klemom.
Mene ipak zanima zašto je OK da Milanović vara državu za porez isplaćujući si "minimalac", zašto matija nije ni kilu krumpira morao ogulit za to što je od države maznuo šest milja kuna poreza, a klem eto mora u zatvor.
Mene ipak zanima zašto je OK da Milanović vara državu za porez isplaćujući si "minimalac", zašto matija nije ni kilu krumpira morao ogulit za to što je od države maznuo šest milja kuna poreza, a klem eto mora u zatvor.
Ne vara milanović državu za minimalac, plaća doprinose za propisanu poduzetničku plaću a sebi ima pravo isplatiti netto manje. To je jedno.marcellus wrote:Matija Babić je zacijelo zgrožen Klemom.
Inače ja podržavam porezne prevare jer je porez nerazuman. Neka im ukradu ( sami od sebe) sve.
2015-08-15
kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
vlasnistvo nad firmom nije vlasnistvo nad imovinom firme
nigdje pa ni u kroasanistanu
2014-04-12
Pa šta bi ljudi crnčili, zajebavali se, razboljevali, mučili i dali bandi i njihovim uhljebima pola. Ma nek im daju k. na šibici, ukradi sve.
2015-08-15
Jel, a tko je vlasnik imovine firme?debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
2015-08-15
Kad će Mesić u zatvor?kaya wrote:Ne vara milanović državu za minimalac, plaća doprinose za propisanu poduzetničku plaću a sebi ima pravo isplatiti netto manje. To je jedno.marcellus wrote:Matija Babić je zacijelo zgrožen Klemom.
Inače ja podržavam porezne prevare jer je porez nerazuman. Neka im ukradu ( sami od sebe) sve.
kaya wrote:Ne vara milanović državu za minimalac, plaća doprinose za propisanu poduzetničku plaću a sebi ima pravo isplatiti netto manje. To je jedno.marcellus wrote:Matija Babić je zacijelo zgrožen Klemom.
ja ne jer ne volim balkanske fore
porezi danas više u rh nisu veći nego drugdje, problem je mito i reket i porezna evazija
samo sirotinja plaća porez u rh
A nikad, ko ni bandić. I sanader šeta.Eroo wrote:Kad će Mesić u zatvor?kaya wrote:Ne vara milanović državu za minimalac, plaća doprinose za propisanu poduzetničku plaću a sebi ima pravo isplatiti netto manje. To je jedno.marcellus wrote:Matija Babić je zacijelo zgrožen Klemom.
2015-08-15
Veći su porezi jer je uprava najveća u europi. Kada je porez nerazuman podržavam svako, nazovimo to sakrivanje svojih, zarađenih novaca .marcellus wrote:kaya wrote:Ne vara milanović državu za minimalac, plaća doprinose za propisanu poduzetničku plaću a sebi ima pravo isplatiti netto manje. To je jedno.marcellus wrote:Matija Babić je zacijelo zgrožen Klemom.
ja ne jer ne volim balkanske fore
porezi danas više u rh nisu veći nego drugdje, problem je mito i reket i porezna evazija
samo sirotinja plaća porez u rh
2015-08-15
minimalac je legalan i sam ga isplacujem , 5 000kn , kako kaze milan , ni bruto/neto ne odgovara min.marcellus wrote:Matija Babić je zacijelo zgrožen Klemom.
s druge strane firma ima 1,5 m. kn prometa dakle raznih ugovora na koje se placa porez
dakle oboje placamo min. sebi no on uplati mnogo vise poreza od mene , sve legalno da ponovim
padobranac je jednostavno uzeo sebi novac namjenjen za nejac koju branio u satoru , ako bi ukljucio licemjerje u presudu trebao je dobit kaznu dovoljnu da se baci kljuc nakon zatvaranja
2014-04-12
debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
Jesus Debo!!!...Bash ga mlacas...Kad otvaras firmu,nuzan ti osnovni polog..hajmo ugrubo reci oko 21000 kunija(bilo sredinom 90tih)..no nije nuzno da bude u novcu,moze biti i u radnim sredstima,materijalu,robi,uredskoj opremi...Kujiš???
SVE je to vlasnistvo onog koji otvara firmu..drugo je nesh profit,odnosno zarada firmije..tu ucestvuju svi koji su zaposljeni..na sve se dijeli,plaćaj use doprinosi i štojer,placanja drzavi..
dakle,Klemonja je Oštetio prije svega drzavu,jerbo je frizirao papire,tak oda moze uzeti pare,prikazao manji profit i manje platio drzavi...
Guest- Guest
firma pobogukaya wrote:Jel, a tko je vlasnik imovine firme?debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
zamisli to kao obitelj , jesi ti vlasnik svoga klinca ?
2014-04-12
debotoijusto wrote:firma pobogukaya wrote:Jel, a tko je vlasnik imovine firme?debotoijusto wrote:kaya wrote:Ovo mi je najjače, ukrao novac iz vlastite tvrtke. A nije htio pokloniti državi. Šokantno.
zamisli to kao obitelj , jesi ti vlasnik svoga klinca ?
a kuku... ..debo,sjedi jedan..ko kuća..
Guest- Guest
kapital firme jest jedno,vlasnistvo nad firmom,sasvim druga stvar...uči debo,uči...
Guest- Guest
firma je vlasnik imovine a ne osnivač firme. imovina s računa samo za potrebe firme. to je tak.
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Vođa šatoraša Josip Klemm ide godinu dana u zatvor
» Klemm mora u zatvor na godinu dana
» Uhićen bivši specijalac Josip Klemm!
» Josip Klemm dobio posao osiguranja zgrade Ministarstva branitelja
» Tomislav Horvatinčić je 'na liječenju', a u zatvor ne mora
» Klemm mora u zatvor na godinu dana
» Uhićen bivši specijalac Josip Klemm!
» Josip Klemm dobio posao osiguranja zgrade Ministarstva branitelja
» Tomislav Horvatinčić je 'na liječenju', a u zatvor ne mora