Zagorci poludjeli za Stojom
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Zagorci poludjeli za Stojom
Doduše već 1939te se srpska hegemonija počekla razvodnjavati sporazumom Cvetković - Maček i uspostavom Banovine Hrvatske što je bio početak Federalizacije.Serbinho-3 wrote:Ringo10 wrote:E nek si im rekoSerbinho-3 wrote:Noor wrote:naprimjer, srbi ..to bi bilo najboljekaya wrote:
Ja mislim da hrvatske i ima jer se njih nešto pitalo ( tito, tuđman) . Sad možemo pričati o tome koliko je to zapravo dobro ili loše. Hrvatske u svakom slučaju ima i mora biti. Al hrvatima se ne smije dati da vladaju. Jer za to nisu. Moraju biti u zajednici s nekim i da ih netko drži pod kontrolom.
Srbi nisu nikad ni vladali Hrvatima a pronadjite nekoga drugoga za Zajednicu
Harakiri Unija.
A nije da baš nisu vladali. Vladali su one 22 godine 4 mjeseca i 10 dana od 1. 12. 1918te pa do 10. 04. 1941ve.
A od tih 22 godine 4 mjeseca i 10 dana će Hrvati narednih 500 godina praviti Hamletovske tragedije ... možda i duže.
Te su likvidirali.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
brutalne i neoborive cinjenice u praksi viseputa dokazane..kaya wrote:Ja mislim da hrvatske i ima jer se njih nešto pitalo ( tito, tuđman) . Sad možemo pričati o tome koliko je to zapravo dobro ili loše. Hrvatske u svakom slučaju ima i mora biti. Al hrvatima se ne smije dati da vladaju. Jer za to nisu. Moraju biti u zajednici s nekim i da ih netko drži pod kontrolom.danni1 wrote:Kad ih više nije stalo u birtiju.Noor wrote:Je, njih 25 poludjelo načisto
Zagorci su pijandure i niškoristi. Da se njih nešto pitalo nikad Hrvatske nebi bilo.
Guest- Guest
Bez Hercegovaca i eventualno Slavonaca niš od toga.pismejker wrote:brutalne i neoborive cinjenice u praksi viseputa dokazane..kaya wrote:Ja mislim da hrvatske i ima jer se njih nešto pitalo ( tito, tuđman) . Sad možemo pričati o tome koliko je to zapravo dobro ili loše. Hrvatske u svakom slučaju ima i mora biti. Al hrvatima se ne smije dati da vladaju. Jer za to nisu. Moraju biti u zajednici s nekim i da ih netko drži pod kontrolom.danni1 wrote:Kad ih više nije stalo u birtiju.Noor wrote:Je, njih 25 poludjelo načisto
Zagorci su pijandure i niškoristi. Da se njih nešto pitalo nikad Hrvatske nebi bilo.
Činjenica je da su dva ključna lika Zagorci al Zagorci , općenito, kad ih analiziraš su niškoristi kao ratnici i kao radnici.
Gotovo je apsurd da su ta dva lika ispala iz najbezličnijeg i najanemičnijeg dijela hrvatskog naroda.
a ..cuj..kakogod zelite da vam bude...meni ni iz dzepa ni u dzep...danni1 wrote:Bez Hercegovaca i eventualno Slavonaca niš od toga.pismejker wrote:brutalne i neoborive cinjenice u praksi viseputa dokazane..kaya wrote:Ja mislim da hrvatske i ima jer se njih nešto pitalo ( tito, tuđman) . Sad možemo pričati o tome koliko je to zapravo dobro ili loše. Hrvatske u svakom slučaju ima i mora biti. Al hrvatima se ne smije dati da vladaju. Jer za to nisu. Moraju biti u zajednici s nekim i da ih netko drži pod kontrolom.danni1 wrote:Kad ih više nije stalo u birtiju.Noor wrote:Je, njih 25 poludjelo načisto
Činjenica je da su dva ključna lika Zagorci al Zagorci , općenito, kad ih analiziraš su niškoristi kao ratnici i kao radnici.
Gotovo je apsurd da su ta dva lika ispala iz najbezličnijeg i najanemičnijeg dijela hrvatskog naroda.
Guest- Guest
ne diraj zagorce,danni1 wrote:Kad ih više nije stalo u birtiju.Noor wrote:Je, njih 25 poludjelo načisto
Za sve izgube interes nakon 5min. Osim za vino.
oni su posebna sorta, i jako vrijedna
Josip Garov
U Zagorju nema rata je tamo nema Srba ni Hrvata.
Like · Reply · 9h
zagorci su u vasem domovinskom ratu bili jedni od jebenijih ratnika i to zescih,a kao radnici su bili i jesu najveci radnici od sviju vas balkanacadanni1 wrote:Bez Hercegovaca i eventualno Slavonaca niš od toga.pismejker wrote:brutalne i neoborive cinjenice u praksi viseputa dokazane..kaya wrote:Ja mislim da hrvatske i ima jer se njih nešto pitalo ( tito, tuđman) . Sad možemo pričati o tome koliko je to zapravo dobro ili loše. Hrvatske u svakom slučaju ima i mora biti. Al hrvatima se ne smije dati da vladaju. Jer za to nisu. Moraju biti u zajednici s nekim i da ih netko drži pod kontrolom.danni1 wrote:Kad ih više nije stalo u birtiju.Noor wrote:Je, njih 25 poludjelo načisto
i genijalci su
slazem se sa ovim sto je rekao levi...bila bi laz da je suprotno...mislim da su zagorci tvrdoglavi kad za nesto zapnu ne mozes ih se rijesiti..i u pozitivnom ali i u negativnom...sjecam se npr na ratistu kod novske kad su cede i jna bili pritisnuli...polozaj su napustili bjelovarcani i koprivnicanci i domaci a ostali zagorci i iz 'tigrova'...tako da je liniju od nekoliko kilometara drzalo stotinjak pripadnika tigrova i iz varazdinske brigade...i ovi nisu prosli...Leviathan2 wrote:zagorci su u vasem domovinskom ratu bili jedni od jebenijih ratnika i to zescih,a kao radnici su bili i jesu najveci radnici od sviju vas balkanacadanni1 wrote:Bez Hercegovaca i eventualno Slavonaca niš od toga.pismejker wrote:brutalne i neoborive cinjenice u praksi viseputa dokazane..kaya wrote:Ja mislim da hrvatske i ima jer se njih nešto pitalo ( tito, tuđman) . Sad možemo pričati o tome koliko je to zapravo dobro ili loše. Hrvatske u svakom slučaju ima i mora biti. Al hrvatima se ne smije dati da vladaju. Jer za to nisu. Moraju biti u zajednici s nekim i da ih netko drži pod kontrolom.danni1 wrote:
Kad ih više nije stalo u birtiju.
i genijalci su
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
....inace nist cudno...u zagorju nisu bili nikad najpopularniji pjevaci zabavne glazbe...tipa miso kovac,oliver,ivcic osim vice vukova..ali on iz razloga to je uredovno se natjecao na festivalu kajkavskih popevki i imao je taj sluh za popevke..ne zato sto zagorci nisu ove voljeli nego nije im ulazio taj ritam u uho...premelankolicno je to za njih bilo narocito za veselice...a ak su bas htjeli biti melankolicni ili ono tugujem uz casicu radije su slusali svoje popevke..
2015-09-08
bas si glup...narodnjaci danas...ali vec sam objasnio..nikad zagorci i prije nisu bili nesto ludi za zabavnom glazbom narocito mediteranskog stiha..jednostavno nije im ulazilo u uho..ak su htjeli ne's melankolicno slusat uz kupicu slusali su onda radije zagorske popevke...koje su im blize mentalnom sklopu i razumljivije naravno...tu su oni mozda najvise bili autonomni sto se zabavne ili etno glazbe tice...jastreb wrote:Narodnjaci. Kakve popevke?
2015-09-08
točno, najviše vole Žiguvuksadinare wrote:bas si glup...narodnjaci danas...ali vec sam objasnio..nikad zagorci i prije nisu bili nesto ludi za zabavnom glazbom narocito mediteranskog stiha..jednostavno nije im ulazilo u uho..ak su htjeli ne's melankolicno slusat uz kupicu slusali su onda radije zagorske popevke...koje su im blize mentalnom sklopu i razumljivije naravno...tu su oni mozda najvise bili autonomni sto se zabavne ili etno glazbe tice...jastreb wrote:Narodnjaci. Kakve popevke?
...rekao bi nisu bili previse ludi za mediteranskom glazbom kao drugi valjda kroz taj vid muzike vidjeli ceznju za morem,mediteranom
2015-09-08
..da...evo nekad u zagorju u tamosnjim bircevima nisi bas cesto cuo mišu,olivera i neke druge pjevace mediteranskog podneblja...sto s etice zabavne muzike..vise si cuo kicu slabinca,rock i pop stvari nego ove pobrojane...nesto vise su najprije olivera poceli slusati ove mlađe generacije...ali one starije i ne basNoor wrote:točno, najviše vole Žiguvuksadinare wrote:bas si glup...narodnjaci danas...ali vec sam objasnio..nikad zagorci i prije nisu bili nesto ludi za zabavnom glazbom narocito mediteranskog stiha..jednostavno nije im ulazilo u uho..ak su htjeli ne's melankolicno slusat uz kupicu slusali su onda radije zagorske popevke...koje su im blize mentalnom sklopu i razumljivije naravno...tu su oni mozda najvise bili autonomni sto se zabavne ili etno glazbe tice...jastreb wrote:Narodnjaci. Kakve popevke?
2015-09-08
vec sam napomenuo od pjevaca iz mediteranskog podneblja kod starijih generacija zagoraca jedino je prođu imao vice vukov iz razloga jer je cesto pjevao na festivalima kajkavskih popevki i imao je sluh za taj vid pjesama uostlom dosta znacajnjih pjesama popevki upravo je vice vukov otpjevao i promovirao....
2015-09-08
Sele, briljiras! Samo, mislim da su srbi previse meki, mislim da vas najbolje hendluju madjari...Noor wrote:naprimjer, srbi ..to bi bilo najboljekaya wrote:Ja mislim da hrvatske i ima jer se njih nešto pitalo ( tito, tuđman) . Sad možemo pričati o tome koliko je to zapravo dobro ili loše. Hrvatske u svakom slučaju ima i mora biti. Al hrvatima se ne smije dati da vladaju. Jer za to nisu. Moraju biti u zajednici s nekim i da ih netko drži pod kontrolom.danni1 wrote:Kad ih više nije stalo u birtiju.Noor wrote:Je, njih 25 poludjelo načisto
....sto se tice domovinskog rata predbacivati nesto zagorcima vec sam rekao da je blesavo...recimo varazdinska 104.zng brigada kada je ustrojena u osmom mjesecu 1991 imala je najbolji mobilizacijski ili dragovoljni odaziv od svih brigada 'R' oznake...imali su 90%-tnu popunjenost brigade...gotovo trecina 1 gardisjke brigade 'tigrova' u pocetku cinili su zagorci...prakticno dvije bojne 'tigrova' u pocetku imali su svoje baze na podrucju zagorja...4 bojna u kumrovcu(17.8.1991 presli u novu bazu u petrusevcu u zagrebu) i 6.bojna u vinici kod varazdina...1/3 'tigrova' koji su bili u hrv.kostajnici su bili porijeklom zagorci...80% policajaca u vukovaru koji nisu bili iz vukovara ili iz slavonije bili su iz zagorja i međimurja...jedna od boljih i stabilnijih brigada na zapadnoslavonskom bojsitu bila je 104 varazdinska zng brigada...
2015-09-08
Najbolje bi nam bilo kad bi Stoja htjela pjevati popevke.
Onda imamo i Stoju, a kao nije Srpkinja.
Onda imamo i Stoju, a kao nije Srpkinja.
crvenkasti-
2014-04-17
nemaju oni pojma o zagorcima, ja sam prosao bivsu yugu uzduz i poprijeko i nisam vidio vrijednijih ljudi od njihvuksadinare wrote:....sto se tice domovinskog rata predbacivati nesto zagorcima vec sam rekao da je blesavo...recimo varazdinska 104.zng brigada kada je ustrojena u osmom mjesecu 1991 imala je najbolji mobilizacijski ili dragovoljni odaziv od svih brigada 'R' oznake...imali su 90%-tnu popunjenost brigade...gotovo trecina 1 gardisjke brigade 'tigrova' u pocetku cinili su zagorci...prakticno dvije bojne 'tigrova' u pocetku imali su svoje baze na podrucju zagorja...4 bojna u kumrovcu(17.8.1991 presli u novu bazu u petrusevcu u zagrebu) i 6.bojna u vinici kod varazdina...1/3 'tigrova' koji su bili u hrv.kostajnici su bili porijeklom zagorci...80% policajaca u vukovaru koji nisu bili iz vukovara ili iz slavonije bili su iz zagorja i međimurja...jedna od boljih i stabilnijih brigada na zapadnoslavonskom bojsitu bila je 104 varazdinska zng brigada...
al i kad je trebao pofajtat se, nije bilo frke, uvijek su bili za
a evo naletio sam na jos jednog poznanika iz mojih dana blesiranja po zagorju, on je tad bio klinac i roker :) i cak su bili dosta dobri bend se zvao Stela
ja sam mu muvao tetku :) https://www.youtube.com/watch?v=t5dImy8rntE
» Arapi poludjeli za Kolindom
» Finci poludjeli za genocidnim jaknama JNA
» Poludjeli KIM:S'a ću da vam svima hebem mater
» Poludjeli:Torcida zaprijetila HDZ-u i SDP-u da će im glave padati!
» Arapi poludjeli za Kolindom
» Finci poludjeli za genocidnim jaknama JNA
» Poludjeli KIM:S'a ću da vam svima hebem mater
» Poludjeli:Torcida zaprijetila HDZ-u i SDP-u da će im glave padati!
Page 2 of 3