Mladi par s kćerkicom iselio iz Hrvatske pa se vratio
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Mladi par s kćerkicom iselio iz Hrvatske pa se vratio
Opekli se
https://www.slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/clanak/id/637202/mladi-par-s-kcerkicom-je-iselio-iz-hrvatske-no-vracaju-se-s-vaznom-porukom-za-sve-u-istoj-situaciji-problem-s-predrasudama-je-ogroman-i-nemojte-raditi-za-balkanca
https://www.slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/clanak/id/637202/mladi-par-s-kcerkicom-je-iselio-iz-hrvatske-no-vracaju-se-s-vaznom-porukom-za-sve-u-istoj-situaciji-problem-s-predrasudama-je-ogroman-i-nemojte-raditi-za-balkanca
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Mladi par s kćerkicom iselio iz Hrvatske pa se vratio
Samo njih čekaju Danci da im oni dođu. Odma crveni tapet podastrli. Med i mlijeko.
2014-04-11
potencijalni stanoprimci se vrotili
2014-04-16
Lijepa vijest, neka nam se naši ljudi vraćaju...kao što sam i predviđao. Kad popusti psihologija stampeda, fenomen će značajno pasti.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Kad padne zarada. Bija san ja tri godine u Italiji i ćim su uveli euro vratija san se. Neman računicu. Tako će i ovi kad ih sad pogodi kriza jer će socijalisti u Njemačkoj dignit satnicu na 12 eura.epikur37 wrote:Lijepa vijest, neka nam se naši ljudi vraćaju...kao što sam i predviđao. Kad popusti psihologija stampeda, fenomen će značajno pasti.
https://www.glasistre.hr/svijet/spd-ostaje-u-kancelarkinoj-koalicjii-u-nadi-da-ce-ju-usmjeriti-ulijevo-609058
2014-04-11
ono kaj stalno naglašavam, a ekipa se ovdje na forumu pravi bedasta.
konkretno. u njemačkoj se nećeš naraditi, ali ćeš zaraditi.
ali taj ali.
prvenstveno ekipa ima stav/misao/želju;
-za po godine eto mene u mom selu s merđom. ne ide to baš tako.
-za tri godine kupujem stan u hr, e ne buš.
-za četiri kupujem brod/viksu/avion, ne buš.
osnovni razlog zakaj to ne budu je vrlo jednostavan. pišem za njemačku.
tržište rada je preplavljeno radnicima nižeg obrazovanja. IT-tehničar, it-tehničar kod mene razvlači kablove i eventualno na lapu može pogledati mail jer imam freenet.
ekipa brije da ih njemačka, britanija, danska samo čeka.
ako nemaš "škole", iskustva, znanja. računaj na plaću od 1800€ kao plafon.
a, osnovno ne raditi za nekog iz ex yu, osnovno.
a, da se da zaraditi, da se. i to dobro.
ali taj ali.
tržište rada je preplavljeno radnicima nižeg obrazovanja. IT-tehničar, it-tehničar kod mene razvlači kablove i eventualno na lapu može pogledati mail jer imam freenet.
2014-12-30
A ćuj s dvoje dice male. Evo meni sad rodica rodila , kupili neki trosjed pa joj muž donija stvari tj fotelje i kauć jer in triba veliki kauč a on ima kuću tu dva kilometra dalje al ima brat , sestra ( koja je opet u podstanarima s momkom ) ćaća i mater al nije mu zgodno tamo sa ženom i ditetom pa onda sad to uvati koju godinu pa in je tu sve blizu i njoj i njemu jer mi je stan na po puta od nje i od njega jer ima ona kuću do mene al i tu su mater i sestra pa in je to opet nezgodno.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
Nisan joj puno naplatija , 1250 kuna tako nešto , ogromna stančina , novogradnja , sve novo , nikad useljavan.
Sad moran ove kauče negdi pribacit.
Ovo mi je u stanu bilo al on kupija danas trosjed pa ovo izbacija i donija mi doma pa ću sad ja stari kauč izbacit a stavit ovo sebi u dnevni boravak.
Last edited by RayMabus on 8/12/2019, 17:52; edited 1 time in total
2014-04-11
Najviše nam je nedostajala crkva, isto tako i roditelji
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
evropljani su negativno selekcionironi za radnu mobilnost; svi spremni su odovna pošli u meriku.veber wrote:ono kaj stalno naglašavam, a ekipa se ovdje na forumu pravi bedasta.
ali taj ali.
jo mislin ka bi merikanac prečito ovakov članak jedino ča bi mogo reći je wtf
2014-04-16
Nezgono je kad nemaš svoj stan. Zato mene te ženske sve vataju kad ćuju da iman stanove. A jbga , rodi , mali sisa godinu dana. Šta će. Neće živit s roditeljima a u podstanarstvo ćim odeš nema ti ispod 1500 kuna. Eto jedino ovo kod mene rodici nekih 1250 i još za godinu dana kad rješin porez dat jedan misec đabe ka gratis tako da in još malo olakšan.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
2014-04-11
RayMabus wrote:A ćuj s dvoje dice male. Evo meni sad rodica rodila , kupili neki trosjed pa joj muž donija stvari tj fotelje i kauć jer in triba veliki kauč a on ima kuću tu dva kilometra dalje al ima brat , sestra ( koja je opet u podstanarima s momkom ) ćaća i mater al nije mu zgodno tamo sa ženom i ditetom pa onda sad to uvati koju godinu pa in je tu sve blizu i njoj i njemu jer mi je stan na po puta od nje i od njega jer ima ona kuću do mene al i tu su mater i sestra pa in je to opet nezgodno.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
Nisan joj puno naplatija , 1250 kuna tako nešto , ogromna stančina , novogradnja , sve novo , nikad useljavan.
Ovo mi je u stanu bilo al on kupija danas trosjed pa ovo izbacija i donija mi doma pa ću sad ja stari kauč izbacit a stavit ovo sebi u dnevni boravak.
sve to u smeće hiti
2014-04-16
"Najviše nam je nedostajala crkva"
Ahaha tamo su protestanti, katolibanstvo nije unosno kao u Slučajnoj i onda u nedostatku znanjani vještina pravac doma.
Ahaha tamo su protestanti, katolibanstvo nije unosno kao u Slučajnoj i onda u nedostatku znanjani vještina pravac doma.
catabbath-
2015-08-22
RayMabus wrote:Nezgono je kad nemaš svoj stan. Zato mene te ženske sve vataju kad ćuju da iman stanove. A jbga , rodi , mali sisa godinu dana. Šta će. Neće živit s roditeljima a u podstanarstvo ćim odeš nema ti ispod 1500 kuna. Eto jedino ovo kod mene rodici nekih 1250 i još za godinu dana kad rješin porez dat jedan misec đabe ka gratis tako da in još malo olakšan.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
1500? to su stvarno favele.
da je stan 1500 kun, jo ga siguro ne bi imo.
2014-04-16
RayMabus wrote:A ćuj s dvoje dice male. Evo meni sad rodica rodila , kupili neki trosjed pa joj muž donija stvari tj fotelje i kauć jer in triba veliki kauč a on ima kuću tu dva kilometra dalje al ima brat , sestra ( koja je opet u podstanarima s momkom ) ćaća i mater al nije mu zgodno tamo sa ženom i ditetom pa onda sad to uvati koju godinu pa in je tu sve blizu i njoj i njemu jer mi je stan na po puta od nje i od njega jer ima ona kuću do mene al i tu su mater i sestra pa in je to opet nezgodno.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
Ljudi vole novo. Ja sam sve namještaje nabavio u Primi (kupujmo hrvatsko), evo druga godina je. Još 3 godine, sve bacam van i kupujem opet novo.
i jeftino ti to rentaš posve
2015-08-06
bosanac, ne drobi.epikur37 wrote:Lijepa vijest, neka nam se naši ljudi vraćaju...kao što sam i predviđao. Kad popusti psihologija stampeda, fenomen će značajno pasti.
vraćaju se oni za kojima nema potrebe, a zabrijali. kaj sam objasnio par postova gore.
već sam pisao, ljudi ne množite 1500*7,4, već gledajte da vam je stan 700€ 30km od mjesta rada.
hrvatska je izgubila praktično zauvijek cijeli industrijski kadar, a time i investicije od strane industrije.
otvorit će se hyundai, pa mercedes, pa bmw, pa sada vw.
otvorit će se kiki. nema tko radit, ne šljakeri, već oni bitni.
2014-12-30
Neću. Ovo je sve novo. Iman mista u kući. Fotelje ću ostavit tu di jesu a kauč ću stavit u dnevni boravak a ovi stari bacit ća.aben wrote:RayMabus wrote:A ćuj s dvoje dice male. Evo meni sad rodica rodila , kupili neki trosjed pa joj muž donija stvari tj fotelje i kauć jer in triba veliki kauč a on ima kuću tu dva kilometra dalje al ima brat , sestra ( koja je opet u podstanarima s momkom ) ćaća i mater al nije mu zgodno tamo sa ženom i ditetom pa onda sad to uvati koju godinu pa in je tu sve blizu i njoj i njemu jer mi je stan na po puta od nje i od njega jer ima ona kuću do mene al i tu su mater i sestra pa in je to opet nezgodno.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
sve to u smeće hiti
Iman ti ja mista ko u priči. Iman ja dvi kuće u sklopu.
2014-04-11
Za tako kratko vrijeme ne možeš razumjeti ni suštinu života čak ni u jednom hrvatskom selu.
Ništa oni nisu razumjeli, ni amo, a još manje tamo.
Ništa oni nisu razumjeli, ni amo, a još manje tamo.
Last edited by Eroo on 8/12/2019, 18:00; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
za pivu dovoljnoepikur37 wrote:RayMabus wrote:A ćuj s dvoje dice male. Evo meni sad rodica rodila , kupili neki trosjed pa joj muž donija stvari tj fotelje i kauć jer in triba veliki kauč a on ima kuću tu dva kilometra dalje al ima brat , sestra ( koja je opet u podstanarima s momkom ) ćaća i mater al nije mu zgodno tamo sa ženom i ditetom pa onda sad to uvati koju godinu pa in je tu sve blizu i njoj i njemu jer mi je stan na po puta od nje i od njega jer ima ona kuću do mene al i tu su mater i sestra pa in je to opet nezgodno.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
2014-04-16
To mi je rodica. Rodila ima misec dana. Maloga. Sad sisa. Sisat će sad godinu dana.epikur37 wrote:RayMabus wrote:A ćuj s dvoje dice male. Evo meni sad rodica rodila , kupili neki trosjed pa joj muž donija stvari tj fotelje i kauć jer in triba veliki kauč a on ima kuću tu dva kilometra dalje al ima brat , sestra ( koja je opet u podstanarima s momkom ) ćaća i mater al nije mu zgodno tamo sa ženom i ditetom pa onda sad to uvati koju godinu pa in je tu sve blizu i njoj i njemu jer mi je stan na po puta od nje i od njega jer ima ona kuću do mene al i tu su mater i sestra pa in je to opet nezgodno.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
Ljudi vole novo. Ja sam sve namještaje nabavio u Primi (kupujmo hrvatsko), evo druga godina je. Još 3 godine, sve bacam van i kupujem opet novo.
To je njoj tako inaće to nije tako nego dok njoj paše nek živi tu. Meni ne smeta.
2014-04-11
aben wrote:za pivu dovoljnoepikur37 wrote:RayMabus wrote:A ćuj s dvoje dice male. Evo meni sad rodica rodila , kupili neki trosjed pa joj muž donija stvari tj fotelje i kauć jer in triba veliki kauč a on ima kuću tu dva kilometra dalje al ima brat , sestra ( koja je opet u podstanarima s momkom ) ćaća i mater al nije mu zgodno tamo sa ženom i ditetom pa onda sad to uvati koju godinu pa in je tu sve blizu i njoj i njemu jer mi je stan na po puta od nje i od njega jer ima ona kuću do mene al i tu su mater i sestra pa in je to opet nezgodno.aben wrote:potencijalni stanoprimci se vrotili
da,
meni jedan takav namiri mjesecnu cugu
2015-08-06
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Kolinda se u Dublinu susrela s iseljenicima, govorila im da je zabrinuta jer mladi bježe iz Hrvatske
» Mladi odlaze iz Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaju život
» Puljkova administracija znogirala beskucnika koji je dobio nagradu 'Ponos Hrvatske' jer je pronasao torbicu sa 50 000 kuna i vratio novac vlasniku
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Ugledna arhitektica odlazi iz Hrvatske: "Prokockali smo šansu od Hrvatske učiniti pristojnu zemlju"
» Mladi odlaze iz Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaju život
» Puljkova administracija znogirala beskucnika koji je dobio nagradu 'Ponos Hrvatske' jer je pronasao torbicu sa 50 000 kuna i vratio novac vlasniku
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Ugledna arhitektica odlazi iz Hrvatske: "Prokockali smo šansu od Hrvatske učiniti pristojnu zemlju"
Page 1 of 7