Čvarci odletjeli u nebo
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Čvarci odletjeli u nebo
a limeni lonček za mlijeko ili bijelu kavu?ebenica wrote:i ja čuvam limeni pribor za jelo, uspomene radi, vrati me u djetinjstvo.Noor wrote:a posebna draž, osim limenog tanjura, bila mi je i žlica koju je djed donio iz 1. svjetskog rata, imam je i danas :)ebenica wrote:isto.Noor wrote:izgleda da je :)
i ja sam kod bake kao mala najrađe jela iz limenog tanjura, nisam htjela iz ni jednog drugog...i zgance, bijele, zute, s vrhnjem, s cvarcima i masti, pa hajdinu kašu..itd
koji gušt je bio piti iz njega, ajooj
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
moji su na selu držali krave, svako jutro sam pio svježe toplo mlijeko.Noor wrote:a limeni lonček za mlijeko ili bijelu kavu?ebenica wrote:i ja čuvam limeni pribor za jelo, uspomene radi, vrati me u djetinjstvo.Noor wrote:a posebna draž, osim limenog tanjura, bila mi je i žlica koju je djed donio iz 1. svjetskog rata, imam je i danas :)ebenica wrote:isto.Noor wrote:izgleda da je :)
i ja sam kod bake kao mala najrađe jela iz limenog tanjura, nisam htjela iz ni jednog drugog...i zgance, bijele, zute, s vrhnjem, s cvarcima i masti, pa hajdinu kašu..itd
Guest- Guest
Svinjska apokalipsa u Kini
https://www.google.com/amp/s/www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kina-poseze-u-rezerve-kako-bi-nadoknadila-smanjenu-proizvodnju-svinjetine/9374408/amp
Izgleda da će nam pokupovat svu svinjetinu. Ja ne znam šta taj EU pparlament radi. Pa triba hitno zabranit izvoz svinja iz EU.
https://www.google.com/amp/s/www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kina-poseze-u-rezerve-kako-bi-nadoknadila-smanjenu-proizvodnju-svinjetine/9374408/amp
Izgleda da će nam pokupovat svu svinjetinu. Ja ne znam šta taj EU pparlament radi. Pa triba hitno zabranit izvoz svinja iz EU.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Aj ća , gotovi smo.
http://www.poslovni.hr/financijska-trzista/cijena-mesa-kojeg-najvise-vole-hrvati-otisla-u-nebo-na-trzistima-358735
Gotovi smo.
Svinjska kuga u Kini i širom azije. Ubijaju masovno svoje svinje da suzbiju pandemiju.
http://www.poslovni.hr/financijska-trzista/cijena-mesa-kojeg-najvise-vole-hrvati-otisla-u-nebo-na-trzistima-358735
Gotovi smo.
Svinjska kuga u Kini i širom azije. Ubijaju masovno svoje svinje da suzbiju pandemiju.
2014-04-11
jedi jebenu piletinu.
ili tipkaj kako eu proizvodnja piletine uništava afričko gospodarstvo i prodaje ostatke piceka ispod cijene jer pederi i aktivistice jedu samo zdravo odnosno pileća prsa.
argentina i brazil neznaju kaj bi s govedinom.
ameri jedu govna o konjima, a francuska im glavni uvoznik.
ili tipkaj kako eu proizvodnja piletine uništava afričko gospodarstvo i prodaje ostatke piceka ispod cijene jer pederi i aktivistice jedu samo zdravo odnosno pileća prsa.
2014-12-30
moja baka nije držala krave, ali je svako predvečerje išla po svježe mlijeko kod susjede od koje je uzimala...bilo je još uvijek mlačnoebenica wrote:moji su na selu držali krave, svako jutro sam pio svježe toplo mlijeko.Noor wrote:a limeni lonček za mlijeko ili bijelu kavu?ebenica wrote:i ja čuvam limeni pribor za jelo, uspomene radi, vrati me u djetinjstvo.Noor wrote:a posebna draž, osim limenog tanjura, bila mi je i žlica koju je djed donio iz 1. svjetskog rata, imam je i danas :)ebenica wrote:
isto.
al brijem da nisi ljubitelj sirutke :PNoor wrote:moja baka nije držala krave, ali je svako predvečerje išla po svježe mlijeko kod susjede od koje je uzimala...bilo je još uvijek mlačnoebenica wrote:moji su na selu držali krave, svako jutro sam pio svježe toplo mlijeko.Noor wrote:a limeni lonček za mlijeko ili bijelu kavu?ebenica wrote:i ja čuvam limeni pribor za jelo, uspomene radi, vrati me u djetinjstvo.Noor wrote:
a posebna draž, osim limenog tanjura, bila mi je i žlica koju je djed donio iz 1. svjetskog rata, imam je i danas :)
Guest- Guest
Ali poskupit će i piletina. U Kini je sva hrana poskupila 11% jer je svinjetina poskupila 70%.veber wrote:jedi jebenu piletinu.
2014-04-11
ooo, jesam :)ebenica wrote:al brijem da nisi ljubitelj sirutke :PNoor wrote:moja baka nije držala krave, ali je svako predvečerje išla po svježe mlijeko kod susjede od koje je uzimala...bilo je još uvijek mlačnoebenica wrote:moji su na selu držali krave, svako jutro sam pio svježe toplo mlijeko.Noor wrote:a limeni lonček za mlijeko ili bijelu kavu?ebenica wrote:
i ja čuvam limeni pribor za jelo, uspomene radi, vrati me u djetinjstvo.
I obranog vrhnja s domaćeg kuhanog mlijeka..pa posoljeno na kruh
Kina je najveći svijetski proizvođač Kina ali i potrošač. Kinezi vole svinjetinu. I prije ovoga su uvozili a sad su poludili skroz.
Trećina svinja u Kini je pobijena zbog svinjske kuge.
https://www.agroklub.com/stocarstvo/broj-svinja-u-kini-smanjen-za-trecinu-zbog-africke-kuge/53135/
Ovo je kriza svijetskih razmjera u nestašici hrane. Bit ćemo gladni.
Trećina svinja u Kini je pobijena zbog svinjske kuge.
https://www.agroklub.com/stocarstvo/broj-svinja-u-kini-smanjen-za-trecinu-zbog-africke-kuge/53135/
Ovo je kriza svijetskih razmjera u nestašici hrane. Bit ćemo gladni.
2014-04-11
kad jedemo i pijemo svi smo isti:)Noor wrote:ooo, jesam :)ebenica wrote:al brijem da nisi ljubitelj sirutke :PNoor wrote:moja baka nije držala krave, ali je svako predvečerje išla po svježe mlijeko kod susjede od koje je uzimala...bilo je još uvijek mlačnoebenica wrote:moji su na selu držali krave, svako jutro sam pio svježe toplo mlijeko.Noor wrote:
a limeni lonček za mlijeko ili bijelu kavu?
I obranog vrhnja s domaćeg kuhanog mlijeka..pa posoljeno na kruh
Guest- Guest
Kina je najveći svijetski proizvođač svinja. Pola svijetske proizvodnje svinjetine otpada na Kinu a oni su sad pobili i spalili trećinu svinja.
Ovo je apokalipsa. Cijena svinjetinje će odletit u nebo pa će ljudi kupovat drugu hranu pa će i tu cijene odletit u nebo.
Gotovi smo.
Čvarci su samo početak.
Globalna glad.
Ovo je apokalipsa. Cijena svinjetinje će odletit u nebo pa će ljudi kupovat drugu hranu pa će i tu cijene odletit u nebo.
Gotovi smo.
Čvarci su samo početak.
Globalna glad.
2014-04-11
Teško će se ona čobanska budaletina nažderat čvaraka,ako im cijena nastavi ovako rasti.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Pa rast će im. Kini tribaju najmanje dvije godine da vrate proizvodnju na onu prije svinjske kuge dakle od prošle godine a uopće ne uspijevaju suzbit tu kugu u Kini. Još se proširila na okolne zemlje.סמאל wrote:Teško će se ona čobanska budaletina nažderat čvaraka,ako im cijena nastavi ovako rasti.
Ovo je katastrofa globalnih razmjera. Hrvatska će uskoro biti gladna.
2014-04-11
je, bit će gladna, a svisci zamataju čvarke a muslimani jedu ovce.RayMabus wrote:Pa rast će im. Kini tribaju najmanje dvije godine da vrate proizvodnju na onu prije svinjske kuge dakle od prošle godine a uopće ne uspijevaju suzbit tu kugu u Kini. Još se proširila na okolne zemlje.סמאל wrote:Teško će se ona čobanska budaletina nažderat čvaraka,ako im cijena nastavi ovako rasti.
2014-12-30
I cijena ovčetine će sad jako narasti. Kina je najveći proizvođač i sad će u nedostatku svinjetine još više uvozit ovce iz Australije i to je rast cijena ovčetine na svjetskom tržištu.veber wrote:je, bit će gladna, a svisci zamataju čvarke a muslimani jedu ovce.RayMabus wrote:Pa rast će im. Kini tribaju najmanje dvije godine da vrate proizvodnju na onu prije svinjske kuge dakle od prošle godine a uopće ne uspijevaju suzbit tu kugu u Kini. Još se proširila na okolne zemlje.סמאל wrote:Teško će se ona čobanska budaletina nažderat čvaraka,ako im cijena nastavi ovako rasti.
2014-04-11
hrane ima previše ionako.RayMabus wrote:I cijena ovčetine će sad jako narasti. Kina je najveći proizvođač i sad će u nedostatku svinjetine još više uvozit ovce iz Australije i to je rast cijena ovčetine na svjetskom tržištu.veber wrote:je, bit će gladna, a svisci zamataju čvarke a muslimani jedu ovce.RayMabus wrote:Pa rast će im. Kini tribaju najmanje dvije godine da vrate proizvodnju na onu prije svinjske kuge dakle od prošle godine a uopće ne uspijevaju suzbit tu kugu u Kini. Još se proširila na okolne zemlje.סמאל wrote:Teško će se ona čobanska budaletina nažderat čvaraka,ako im cijena nastavi ovako rasti.
2014-12-30
Ovčetina je duplo i više skuplja od svinjetine. Zatim ona je suva , ima puno kostiju itd. Dakle to je više luksuz nego osnovna živežna namirnica. I njoj će sad cijena skočiti nekih 10%
Uglavnom ovakav poremećaj na svjetskom tržištu svinjetine znači globalnu glad.
Uglavnom ovakav poremećaj na svjetskom tržištu svinjetine znači globalnu glad.
2014-04-11
gle porast će 10%
najveći potrošači imaju 1000% viška dohotka za hranu. najebat će opet cigani, žuti, zeleni.
a, hrane ima previše.
najveći potrošači imaju 1000% viška dohotka za hranu. najebat će opet cigani, žuti, zeleni.
a, hrane ima previše.
2014-12-30
Hrane uopće nema dovoljno. Svjetska populacija raste i ovakav globalni poremećaj kao šta je ovaj s prozvodnjom svinjetine u Aziji podignit će cijene hrane.
Možda ćeš je gledat u izlogu al nećeš imat para da je kupiš.
Hrvatska je tu barem u dobroj poziciji jer ima obradive zemlje a oni koji nemaju ni obradivu zemlju nit naftu ni plin il nešto drugo da kupe hranu ti će uskoro počet krepavat od gladi. Slično će se desit i onima koji žive u državama u kojima hrane ima al nemaju para da je kupe il sami obrađuju.
Možda ćeš je gledat u izlogu al nećeš imat para da je kupiš.
Hrvatska je tu barem u dobroj poziciji jer ima obradive zemlje a oni koji nemaju ni obradivu zemlju nit naftu ni plin il nešto drugo da kupe hranu ti će uskoro počet krepavat od gladi. Slično će se desit i onima koji žive u državama u kojima hrane ima al nemaju para da je kupe il sami obrađuju.
2014-04-11
Ja sam ih kupio za vikend na pijaci. Nisu skupi, ista cena kao i ranije. Duvan čvarci su skuplji jer se dobijaju dodatnom termičkom obradom kada su obični čvarci već gotovi.
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» U Srbiji skladiste raketa odletjelo u - nebo
» Zatvorili im nebo
» Paprike lete u nebo
» Srpsko nebo iznad Kosova
» Zatvorili im nebo
» Paprike lete u nebo
» Srpsko nebo iznad Kosova
Page 4 of 6