Čvarci odletjeli u nebo
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Čvarci odletjeli u nebo
ma nemoj?! i te kako su ukusni, nije potrebno da budu ko masni bomboni, kad ga stisnes zubima da ti mast brizga iz njegacrvenkasti wrote:Ukus daje mast. Čovjek instinktivno osjeća ukus masti kao prijatan. U evoluciji su oni koji su voljeli mast imali bolje šanse za opstanak.
Previše iscijeđeni čvarci su bezokusni.
ako baš ne možeš bez takvih količina masti, lako je na žlicu jedeš :)
ali, da, mast daje i okus i energetsku vrijednost
pa npr. krumpir iz pečnice na masti...neusporedivo ukusnije nego na ulju
Noor wrote:ma nemoj?! i te kako su ukusni, nije potrebno da budu ko masni bomboni, kad ga stisnes zubima da ti mast brizga iz njegacrvenkasti wrote:Ukus daje mast. Čovjek instinktivno osjeća ukus masti kao prijatan. U evoluciji su oni koji su voljeli mast imali bolje šanse za opstanak.
Previše iscijeđeni čvarci su bezokusni.
ako baš ne možeš bez takvih količina masti, lako je na žlicu jedeš :)
ali, da, mast daje i okus i energetsku vrijednost
pa npr. krumpir iz pečnice na masti...neusporedivo ukusnije nego na ulju
Moraju biti iscijeđeni, ali ne previše. Da budu hrskavi, ali masni.
crvenkasti-
2014-04-17
izgleda da je :)
i ja sam kod bake kao mala najrađe jela iz limenog tanjura, nisam htjela iz ni jednog drugog...i zgance, bijele, zute, s vrhnjem, s cvarcima i masti, pa hajdinu kašu..itd
isto.Noor wrote:izgleda da je :)
i ja sam kod bake kao mala najrađe jela iz limenog tanjura, nisam htjela iz ni jednog drugog...i zgance, bijele, zute, s vrhnjem, s cvarcima i masti, pa hajdinu kašu..itd
Guest- Guest
ja sam u fensi-šmensi restoranu jeo pomfri iz rajnglice u kakvoj je moja baka kuhala mlijeko sebi za doručak.Noor wrote:
izgleda da je :)
pomfri se zvao nekako gej frendli, a cijena mu je bila onak malo poviša. srećom je bio mekšit preko puta pa sam se najeo bez frenč fraja.
tri dana skužio da tip dvije ulice dalje radi ćevape, da se zove safet i da je tu od kubanske krize.
2014-12-30
u banjama s masti se nekad držalo meso, nije bilo frižidera, mast se mazala na kruh, bez masti se nije moglo.
Guest- Guest
a posebna draž, osim limenog tanjura, bila mi je i žlica koju je djed donio iz 1. svjetskog rata, imam je i danas :)ebenica wrote:isto.Noor wrote:izgleda da je :)
Ostat ćemo bez svega.
https://mok.hr/vijesti/item/29059-svinjetina-leti-u-nebo-cvarci-panceta-i-brzole-postaju-luksuz
Kina sve kupuje i uvozi.
https://mok.hr/vijesti/item/29059-svinjetina-leti-u-nebo-cvarci-panceta-i-brzole-postaju-luksuz
Kina sve kupuje i uvozi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ebenica wrote:u banjama s masti se nekad držalo meso, nije bilo frižidera, mast se mazala na kruh, bez masti se nije moglo.
i to je najbolji način konzerviranja, dan danas samo što nije ekonomičan i nema se toliko masti
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
..i posula crvenom paprikom, tko je volioebenica wrote:u banjama s masti se nekad držalo meso, nije bilo frižidera, mast se mazala na kruh, bez masti se nije moglo.
na viksi smo imali one zelene tanjure pisalo dole made in cccpNoor wrote:a posebna draž, osim limenog tanjura, bila mi je i žlica koju je djed donio iz 1. svjetskog rata, imam je i danas :)ebenica wrote:isto.Noor wrote:izgleda da je :)
i metalne šalice, od inoxa
i one plastične tanjure koje je končar razvio za jna, na kraju prodavali amerima.
končar, ne jna.
2014-12-30
i ja čuvam limeni pribor za jelo, uspomene radi, vrati me u djetinjstvo.Noor wrote:a posebna draž, osim limenog tanjura, bila mi je i žlica koju je djed donio iz 1. svjetskog rata, imam je i danas :)ebenica wrote:isto.Noor wrote:izgleda da je :)
Guest- Guest
ovo o čemu ja pričam su normalni tanjuri, samo limeni i ručno oslikani s nekim motivom, na mom je cvijeće, to se nekad na selu koristilo, većinom su iz toga jela djeca, ekonomski zbog razbijanja. nema veze s vojskom ni vojnom proizvodnjom.veber wrote:na viksi smo imali one zelene tanjure pisalo dole made in cccp
i one plastične tanjure koje je končar razvio za jna, na kraju prodavali amerima.
končar, ne jna.
Guest- Guest
opet evociramo jugu i doba kada nije bilo jogurta. ni vjeronauka.ebenica wrote:u banjama s masti se nekad držalo meso, nije bilo frižidera, mast se mazala na kruh, bez masti se nije moglo.
a ero tegli klavir po vukojebinama.
meni je najtraumatičnije iz tog doba da me kućna pomoćnica tjerala da pazim da mlijeko lagano zakuha, doba bez jogurta.
i najgore mi je bilo kaj nas je terala da se prekrižimo prije juhe. doba kada je bilo zabranjeno ići na vjeronauk.
a najstrašnije kada je mene i frenda ulovila kako proučavamo sredinu starta.
2014-12-30
pa stalno tvrde da u jugi nije bilo proizvodnje i da je bila zakurac.ebenica wrote:ovo o čemu ja pričam su normalni tanjuri, samo limeni i ručno oslikani s nekim motivom, na mom je cvijeće, to se nekad na selu koristilo, većinom su iz toga jela djeca, ekonomski zbog razbijanja. nema veze s vojskom ni vojnom proizvodnjom.veber wrote:na viksi smo imali one zelene tanjure pisalo dole made in cccp
končar, ne jna.
američka vojska i dandanas koristi model vojničke porcije koju je razvio končar.
plastično posuđe od okija i danas traje.
parafraziram.
2014-12-30
ebenica wrote:ovo o čemu ja pričam su normalni tanjuri, samo limeni i ručno oslikani s nekim motivom, na mom je cvijeće, to se nekad na selu koristilo, većinom su iz toga jela djeca, ekonomski zbog razbijanja. nema veze s vojskom ni vojnom proizvodnjom.veber wrote:na viksi smo imali one zelene tanjure pisalo dole made in cccp
končar, ne jna.
Svinjska apokalipsa u Kini
https://www.express.hr/ekonomix/zbog-svinjske-ebole-hrvatska-ostaje-bez-svinjetine-21730
Ubijaju se miljoni svinja u cijeloj Aziji. Ovo će trajat najmanje dvije godine.
Triba zabranit izvoz svinjetine iz EU inače će cijena skočit 200%
https://www.express.hr/ekonomix/zbog-svinjske-ebole-hrvatska-ostaje-bez-svinjetine-21730
Ubijaju se miljoni svinja u cijeloj Aziji. Ovo će trajat najmanje dvije godine.
Triba zabranit izvoz svinjetine iz EU inače će cijena skočit 200%
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
bilo je jednog i drugog, mene pokojna baka svaku nedjelju vodila na misu, kad bi zvonilo s crkve stala bi, kaj god da radila, prekrižila se i pomolila...veber wrote:opet evociramo jugu i doba kada nije bilo jogurta. ni vjeronauka.ebenica wrote:u banjama s masti se nekad držalo meso, nije bilo frižidera, mast se mazala na kruh, bez masti se nije moglo.
zanimljivo, ja nisam vjernik.
Guest- Guest
daNoor wrote:ebenica wrote:ovo o čemu ja pričam su normalni tanjuri, samo limeni i ručno oslikani s nekim motivom, na mom je cvijeće, to se nekad na selu koristilo, većinom su iz toga jela djeca, ekonomski zbog razbijanja. nema veze s vojskom ni vojnom proizvodnjom.veber wrote:na viksi smo imali one zelene tanjure pisalo dole made in cccp
končar, ne jna.
Guest- Guest
a limeni lonček za mlijeko ili bijelu kavu?ebenica wrote:i ja čuvam limeni pribor za jelo, uspomene radi, vrati me u djetinjstvo.Noor wrote:a posebna draž, osim limenog tanjura, bila mi je i žlica koju je djed donio iz 1. svjetskog rata, imam je i danas :)ebenica wrote:isto.Noor wrote:izgleda da je :)
koji gušt je bio piti iz njega, ajooj
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» U Srbiji skladiste raketa odletjelo u - nebo
» Zatvorili im nebo
» Paprike lete u nebo
» Srpsko nebo iznad Kosova
» Zatvorili im nebo
» Paprike lete u nebo
» Srpsko nebo iznad Kosova