SAD protiv prijama Ukrajine u NATO savez
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
SAD protiv prijama Ukrajine u NATO savez
[size=36]SAD protiv prijama Ukrajine u NATO savez[/size]
Sjedinjene Države nisu zainteresirane za ulazak Ukrajine u NATO savez. To je izjavio savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Robert O’Brien na sigurnosnom forumu u kanadskom Halifaxu (Halifax International Security Forum).
Na upit, „treba li se NATO aktivirati u zaštiti Ukrajine od ruske agresije“, visokopozicionirani američki državni službenik, koji funkciju savjetnika predsjednika za nacionalnu sigurnost obnaša od 18. rujna, nakon ostavke njegovog prethodnika Johna Boltona, izjavio je slijedeće:
Ne smatram da bi za NATO u cijelosti bilo poželjno primiti Ukrajinu i stupiti u neposredni sukob s Rusijom.“ NATO je, kazao je dalje O’Brien, osnovan kako ne bi došlo do sukoba s Rusijom.
Ove riječi Trumpovog savjetnika sigurno neće obradovati Kijev, koji je 1. studenog ove godine poslao u sjedište NATO saveza službenu molbu za priključenje Programu za proširenje suradnje. Taj program uključuje proširenje dijaloga u obavještajnim sferama i omogućuje državljanima NATO članica obnašanje funkcija u središnjici NATO saveza ili u njegovim zapovjednim strukturama. U taj program za sada su uključene ne-članice NATO-a Australija, Finska, Gruzija, Jordan i Švedska.
https://www.geopolitika.news/vijesti/sad-protiv-prijama-ukrajine-u-nato-savez/?fbclid=IwAR0PvNQY21BQCWpf-Dy_EBEmm2hRwZH-Y8i7oR2-p6BQ-QAssQRTBePCjGU
....................
Slava gerojam!
Sjedinjene Države nisu zainteresirane za ulazak Ukrajine u NATO savez. To je izjavio savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Robert O’Brien na sigurnosnom forumu u kanadskom Halifaxu (Halifax International Security Forum).
Na upit, „treba li se NATO aktivirati u zaštiti Ukrajine od ruske agresije“, visokopozicionirani američki državni službenik, koji funkciju savjetnika predsjednika za nacionalnu sigurnost obnaša od 18. rujna, nakon ostavke njegovog prethodnika Johna Boltona, izjavio je slijedeće:
Ne smatram da bi za NATO u cijelosti bilo poželjno primiti Ukrajinu i stupiti u neposredni sukob s Rusijom.“ NATO je, kazao je dalje O’Brien, osnovan kako ne bi došlo do sukoba s Rusijom.
Ove riječi Trumpovog savjetnika sigurno neće obradovati Kijev, koji je 1. studenog ove godine poslao u sjedište NATO saveza službenu molbu za priključenje Programu za proširenje suradnje. Taj program uključuje proširenje dijaloga u obavještajnim sferama i omogućuje državljanima NATO članica obnašanje funkcija u središnjici NATO saveza ili u njegovim zapovjednim strukturama. U taj program za sada su uključene ne-članice NATO-a Australija, Finska, Gruzija, Jordan i Švedska.
https://www.geopolitika.news/vijesti/sad-protiv-prijama-ukrajine-u-nato-savez/?fbclid=IwAR0PvNQY21BQCWpf-Dy_EBEmm2hRwZH-Y8i7oR2-p6BQ-QAssQRTBePCjGU
....................
Slava gerojam!
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: SAD protiv prijama Ukrajine u NATO savez
ovo je tema za amerofile,moze i janezofile
PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
Balticke republike su maksimum koji smo dopustili ali bilo je dosta.
E tako treba sa njima razgovarati.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
znači ti te države ne smatraš neovisnima i smatraš da rusija ima pravo provoditi hegemoniju nad njima?
zašto onda ameri ne bi imali pravo sravniti kubu?
on se bori protiv hegemonije hegemonijom..sto ti ke isprani mozakmarcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
znači ti te države ne smatraš neovisnima i smatraš da rusija ima pravo provoditi hegemoniju nad njima?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
Ajme. Debil.
darth_vader-
2014-04-17
NA Kubi nema ruskih ni kineskih raketnih postrojenja ni baza.marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
AKo meni susjed radi o glavi i ne krije da mi zeli pobit obitelj e pa ja imam pravo da se branim.
To nije hegemonija nego samoobrana. Dakle radi ti sta hoces i bavi se s cime hoces ali ako radis nesto sto ugrozava mene i moju obitelj e pa jebi se ti. JA cu poduzet mjere da te neutraliziram
To je uradila Amerika u kubanskoj krizi i imala je pravo na to. To radi Izrael otkad je uspostavljen.
E onda to imaju pravo i drugi.
2015-09-24
Ringo10 wrote:NA Kubi nema ruskih ni kineskih raketnih postrojenja ni baza.marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
AKo meni susjed radi o glavi i ne krije da mi zeli pobit obitelj e pa ja imam pravo da se branim.
To nije hegemonija nego samoobrana. Dakle radi ti sta hoces i bavi se s cime hoces ali ako radis nesto sto ugrozava mene i moju obitelj e pa jebi se ti. JA cu poduzet mjere da te neutraliziram
To je uradila Amerika u kubanskoj krizi i imala je pravo na to. To radi Izrael otkad je uspostavljen.
a otkad članstvo u NATO podrazumijeva američke vojne baze ili bilo kakva vojna postrojenja? Gdje su u Hrvatskoj američka vojna postrojenja a odavno smo NATO? Debil.
na kubi su se svojevremeno instalirale atomske rakete kojima se moglo gađati SAD, ruske, pa su te baze povučene nakon sukoba kennedyja i hruščova, kad smo kod toga.
Clanstvo u NATO podrazumijeva i postavljanje baza. A hoce li bit postavljene to ovisi od volje postavljaca. Tu nema zajebancije.marcellus wrote:Ringo10 wrote:NA Kubi nema ruskih ni kineskih raketnih postrojenja ni baza.marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
a otkad članstvo u NATO podrazumijeva američke vojne baze ili bilo kakva vojna postrojenja? Gdje su u Hrvatskoj američka vojna postrojenja a odavno smo NATO? Debil.
na kubi su se svojevremeno instalirale atomske rakete kojima se moglo gađati SAD, ruske, pa su te baze povučene nakon sukoba kennedyja i hruščova, kad smo kod toga.
Svako ima pravo na preventivnu obranu od ugroze cak i na teritoriju susjedne drzave. I to po medjunarodnom pravu.
Rusi su previse dopustili. Moraju podvuci crtu a ne da ovise od milosti necije hoce li postavit rakete ili ne na pet minuta od Moskve i St. Petersburga.
S obzirom da Ameri sad otvoreno kazu da nece Ukrajinu u NATO to predpsotavljam da im je Moskva to sve stavila na znanje.
A debili su ti onaj kretenski caca koji te sklepao i ona maloumna mater koja te okotila.
2015-09-24
marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
Redom preko Rio Grandea krenut tabati sve redom. Ali e, to je onda imperijalizam. Ku'is?
Guest- Guest
PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.Joker wrote:marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
Redom preko Rio Grandea krenut tabati sve redom. Ali e, to je onda imperijalizam. Ku'is?
2015-09-24
ne moraju bit u nato-u da postavljaju ameri bazeRingo10 wrote:Clanstvo u NATO podrazumijeva i postavljanje baza. A hoce li bit postavljene to ovisi od volje postavljaca. Tu nema zajebancije.marcellus wrote:Ringo10 wrote:NA Kubi nema ruskih ni kineskih raketnih postrojenja ni baza.marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
Svako ima pravo na preventivnu obranu od ugroze cak i na teritoriju susjedne drzave. I to po medjunarodnom pravu.
Rusi su previse dopustili. Moraju podvuci crtu a ne da ovise od milosti necije hoce li postavit rakete ili ne na pet minuta od Moskve i St. Petersburga.
S obzirom da Ameri sad otvoreno kazu da nece Ukrajinu u NATO to predpsotavljam da im je Moskva to sve stavila na znanje.
A debili su ti onaj kretenski caca koji te sklepao i ona maloumna mater koja te okotila.
mogu obicnim medudrzavnim sporazumom
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Ringo10 wrote:PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.Joker wrote:marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
pa imali bi i pravo, kao što je rusija ima pravo intervenirati oko svojih granica
2015-08-06
opet vi ako bi morali negdje bjezat pobjegli na zapadepikur37 wrote:Ringo10 wrote:PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.Joker wrote:marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
pa imali bi i pravo, kao što je rusija ima pravo intervenirati oko svojih granica
I nije samo radi love
2014-04-19
epikur37 wrote:Ringo10 wrote:PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.Joker wrote:marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA Rusija treba poslati poruku svim bivsim republikama SSSRa u stilu - i Gruzija i Ukrajina i bilo koja druga republika bivseg SSSRa moze da radi sta hoce i da ide kud hoce ali ako pokusa dovuci NATO baze kod sebe, svaku lokaciju za eventualnu bazu cemo preventivno sravniti sa zemljom. PA vi gledajte kako cete.
Pravo pripada jacemu. Uvijek bilo i bude.
Umijece slabijih u plivanju gdje se jate velike bijele psine je druga prica.
Guest- Guest
prckov wrote:opet vi ako bi morali negdje bjezat pobjegli na zapadepikur37 wrote:Ringo10 wrote:PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.Joker wrote:marcellus wrote:
I nije samo radi love
Pa to je do sada bila praksa. I bila bi vjerojatno opet bez obzira sto vise nema ideoloskih torova kakvi su nekad bili.
Pogledaj redom samo ove Srbenjare, jugoslave i komunjare ... mahom 'west'. Rijetki su na 'east'. Ocito postoji razlog.
Guest- Guest
zato sto je system slobodniji, pravedniji I bolji za zivotJoker wrote:prckov wrote:opet vi ako bi morali negdje bjezat pobjegli na zapadepikur37 wrote:Ringo10 wrote:PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.Joker wrote:
I nije samo radi love
Pa to je do sada bila praksa. I bila bi vjerojatno opet bez obzira sto vise nema ideoloskih torova kakvi su nekad bili.
Pogledaj redom samo ove Srbenjare, jugoslave i komunjare ... mahom 'west'. Rijetki su na 'east'. Ocito postoji razlog.
nemas korupcije na nizim nivoima koja te koci u osnovnim stvarima I zivotnim potrebama
ljudsko dostojanstvo se postuje
itd
2014-04-19
prckov wrote:zato sto je system slobodniji, pravedniji I bolji za zivotJoker wrote:prckov wrote:opet vi ako bi morali negdje bjezat pobjegli na zapadepikur37 wrote:Ringo10 wrote:
PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.
I nije samo radi love
nemas korupcije na nizim nivoima koja te koci u osnovnim stvarima I zivotnim potrebama
ljudsko dostojanstvo se postuje
itd
Ma znam ja to. Samo ... objasniti to frakciji Crvene Armije, to je sad drugi par natikaca.
Guest- Guest
prckov wrote:opet vi ako bi morali negdje bjezat pobjegli na zapadepikur37 wrote:Ringo10 wrote:PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.Joker wrote:marcellus wrote:
I nije samo radi love
pa dobro to nam je civlizacijski krug ali to nema veze...
ameri su napravili sranje u Ukrajinhi a krivi su i za dosta sranja na Balkanhu
2015-08-06
epikur37 wrote:prckov wrote:opet vi ako bi morali negdje bjezat pobjegli na zapadepikur37 wrote:Ringo10 wrote:PA ako recimo Kinezi, Rusi ili Klingonci preko Rio Grandea postave raketne baze koje prijete sigurnosti USA, onda Ameri će da to sravnaju.Joker wrote:
I nije samo radi love
pa dobro to nam je civlizacijski krug ali to nema veze...
ameri su napravili sranje u Ukrajinhi a krivi su i za dosta sranja na Balkanhu
Znao sam da si prelivoda, ali bas tolika?
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Savez Čović Dodik protiv NATO saveza
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
» Savez sa Rusijom i raspuštanje NATO-a
» Savez za NATO, EU i novi pristup Kosovu
» Savez protiv HDZ-a SDP-a i Možemo.
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
» Savez sa Rusijom i raspuštanje NATO-a
» Savez za NATO, EU i novi pristup Kosovu
» Savez protiv HDZ-a SDP-a i Možemo.