Europom će teći krv , u BiH vladati šerijat.
Page 6 of 17
Page 6 of 17 • 1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17
Re: Europom će teći krv , u BiH vladati šerijat.
I roman o Latasu?jastreb wrote:Dosta.Eva wrote:Čitao si Andrića?jastreb wrote:On je drugi par opanaka.Eva wrote:I Omer paša Latas bil je Srbin,
Rođen je u selu janja Gora,kod Plaškog u Lici.
Bil je austrougarski oficir,pa je nešto tamo sjebal,pa je od straha prebjegao na tursku stranu,primio islam i napredovao u vojsci.
Haračio je i po Hercegovini.
Guest- Guest
E njega nisam.Eva wrote:I roman o Latasu?jastreb wrote:Dosta.Eva wrote:Čitao si Andrića?jastreb wrote:On je drugi par opanaka.Eva wrote:I Omer paša Latas bil je Srbin,
Bil je austrougarski oficir,pa je nešto tamo sjebal,pa je od straha prebjegao na tursku stranu,primio islam i napredovao u vojsci.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Serbia 145,278Braćala wrote:http://www.telegraf.rs/vesti/1220314-vise-nas-je-tamo-9-miliona-srba-zivi-u-turskoj
neka ovo malo procitaju balije iz pazara, sjenice i tutina. a pogotovo ovi iz PIH
Bosniaks in Serbia and Montenegro according to population censuses held in 2002 and 2003, respectively.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nisam ni ja, iako ga imamo doma. Davno bila započela ali mi bil dosadnjikav.
Guest- Guest
Pa nisu ga Turci izmislili!!!zgdosada wrote:Miraz (turski miras, arapski mirat)
A ti lupetaj dalje.
To je kao kad bih ja rekao da su Turci izmislili sapun ili čarape,jer su to turcizmi.
Miraz,dota,prćija(imaš i latinski naziv) postoje od kad je braka.
2014-04-22
A dowry je riječ miraz ? Čini mi se ni blizu. Možda je negdje potojao običaj koji je isti ali se ne zove miraz. Kod nas taj običaj su donjeli turci. Zato ga mi i zovemo miraz. Ja nikada nisam ni rekao da su turci izmislili to. Nego da mi za to kristimo njihovu riječ jer su oni to uvijek radili. To je bio nihov zakon: Tako niti jedan srbin nije mogao udati kčer za Turčina bez miraza. To sam mi rekao jer je napisao da nisu dobivali ništa za kčeri: A ne da bi dokazao da su Turci prvi ili zadnji koji su kupovali i prodavali žene.Braćala wrote:zgdosada wrote:Braćala wrote:zgdosada wrote:
A Turci su izmislili miraz.
jel znas ti druze otkad institut miraza postoji? mnogo pre turaka, srba, rimljana i starih grka.
cega se sve necu naslusati ovde...
Miraz ne postoji od prije turaka. Jer to je njihova riječ. Košto sam ti i rekao. A ti tandriči koliko god hočeš.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dowry
GSKK
Guest- Guest
jastreb wrote:Pa nisu ga Turci izmislili!!!zgdosada wrote:Miraz (turski miras, arapski mirat)
A ti lupetaj dalje.
To je kao kad bih ja rekao da su Turci izmislili sapun ili čarape,jer su to turcizmi.
Miraz,dota,prćija(imaš i latinski naziv) postoje od kad je braka.
Imaš da dos je latinski naziv. Miraz samo turski.
Guest- Guest
Sama činjenica da ti njih uopće pokušavaš uvjeravati u nešto pokazuje koliko ste vi Srbi glupi.Braćala wrote:http://www.telegraf.rs/vesti/1220314-vise-nas-je-tamo-9-miliona-srba-zivi-u-turskoj
neka ovo malo procitaju balije iz pazara, sjenice i tutina. a pogotovo ovi iz PIH
Pametnije bi ti bilo da pustiš Legiju iz zatvora i daš mu na upravljanje istoćni Sanđak.
2014-04-11
RayMabus wrote:Sama činjenica da ti njih uopće pokušavaš uvjeravati u nešto pokazuje koliko ste vi Srbi glupi.Braćala wrote:http://www.telegraf.rs/vesti/1220314-vise-nas-je-tamo-9-miliona-srba-zivi-u-turskoj
Pametnije bi ti bilo da pustiš Legiju iz zatvora i daš mu na upravljanje istoćni Sanđak.
vidim koliko je njegov patriotizam jak, toliko je veliki da je sebi uspeo da napravi kucu u ,,jerkovicu'' od 800 kvadrata...
Guest- Guest
Dok god vi Srbi pričate o nekakvim Srbima muslimanima u Turskoj i sve te priče koje u pozadini imaju SPC .....nema od vas ništa.
Kad počmete čisto vojno razmišljat bez dopuštanja da bolesni umovi iz SCP odlućuju na vojne i ostale odluke .......možda nešto i napravite ......međutim iskreno to je samo vaš problem .....samo vas gledam.
Kad počmete čisto vojno razmišljat bez dopuštanja da bolesni umovi iz SCP odlućuju na vojne i ostale odluke .......možda nešto i napravite ......međutim iskreno to je samo vaš problem .....samo vas gledam.
2014-04-11
paaa, postoji prica o tuznoj sudbini te dece
Guest- Guest
Mislim da i kod nas postoji slična situacija.RayMabus wrote:Dok god vi Srbi pričate o nekakvim Srbima muslimanima u Turskoj i sve te priče koje u pozadini imaju SPC .....nema od vas ništa.
iako u puno manjem obimu.
CUH je,evo upravo pred izbore započela svoju HDZ-ovsku propagandu,no to je ostalo bez odjeka.
odličan tekst o tome bilo je u posljednjem broju 7dnevno,gdje su biskupe prikazali kao ljude začahurene u nekom davnom vremenu.
2014-04-22
To je samo uzeto za primjer čisto da ti nešto idejno približim.Braćala wrote:RayMabus wrote:Sama činjenica da ti njih uopće pokušavaš uvjeravati u nešto pokazuje koliko ste vi Srbi glupi.Braćala wrote:http://www.telegraf.rs/vesti/1220314-vise-nas-je-tamo-9-miliona-srba-zivi-u-turskoj
vidim koliko je njegov patriotizam jak, toliko je veliki da je sebi uspeo da napravi kucu u ,,jerkovicu'' od 800 kvadrata...
Ćuj Sanđak je podijeljen na srpski i crnogorski.
Sad ga lijepo podijeli u Srbiji na istoćni i zapadni.
U istoćnome ti je ta muslimanska manjina plus granica sa Kosovom gdje će uskoro poćet trćat imigranti a i naslonjeno je na sjeverni dio Kosova gdje su Srbi.
Sad me pitaj zašto treba dijelit Sanđak na istoćni i zapadni u operativnom smislu .....pa zato šta zapovijednik u istoćnom Sanđaku nesmije imati komandu nad granicom sa BiH da mu nebi slućajno palo na pamet da pređe sa vojskom u Bosnu.
2014-04-11
Vi Srbi ste pod jakim utjecajem SPC.
Kad sam ti rekao da vas treba držati na nišanu zbog toga za vaše dobro NISAM SE ŠALIO UOPĆE.
Kad sam ti rekao da vas treba držati na nišanu zbog toga za vaše dobro NISAM SE ŠALIO UOPĆE.
2014-04-11
Cuj...kad su nasi svecenici govorili 'pazi svoju kucu bog ce ti pomoci'...napadali su ih neoliberali,komunisti,lazni krscani da su zaostali,nacionalisti.. a sad kad vidimo kako neki cuvaju svoju kucu orban,putin,fitzko,poljak...nema straha kod njih a jos im i bog pomaze...a vidimo kako najebavaju oni koji pricaju da je bog izmisljotina,koji hvale svoje kvaziliberalne slobode toliko drscu cak i od petardi,laznjaka...pa voli multi kulti
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Multikulturalnost živi u EU stoljećima, i može uspijeti ak su ljudi toleranti. S islamom nema tolerancije kad je njihov postulat ubij kjafira. Tu treba napraviti granicu i razliku. Multikulturanost da, ali islam i ljudožderi ne.vuksadinare wrote:Cuj...kad su nasi svecenici govorili 'pazi svoju kucu bog ce ti pomoci'...napadali su ih neoliberali,komunisti,lazni krscani da su zaostali,nacionalisti.. a sad kad vidimo kako neki cuvaju svoju kucu orban,putin,fitzko,poljak...nema straha kod njih a jos im i bog pomaze...a vidimo kako najebavaju oni koji pricaju da je bog izmisljotina,koji hvale svoje kvaziliberalne slobode toliko drscu cak i od petardi,laznjaka...pa voli multi kulti
Guest- Guest
Glupost, zašto onda u srbiji prevladava turski gen?jastreb wrote:Tvoja opsjednutost Srbima nema granica.vuksadinare wrote:Bas me zanima ko ce biti prvi coban isilovcima...istina onomad su to bili srbi turcima...pardon tad vlasi...a srbi su davali zene i kceri begovima i agama napravo prve noci
Turci jesu silovali Srpkinje,ali da li ti je poznat podatak da su sva djeca rođena iz tog čina ubijana.
Strašno,ali istinito.
Kao što je većina silovanih muslimanki od strane četnika u prošlom ratu abortirala,tako je još više djece rođene u to doba (mislim u tursko doba) bilo odmah ubijano.
Guest- Guest
tre911 wrote:Glupost, zašto onda u srbiji prevladava turski gen?jastreb wrote:Tvoja opsjednutost Srbima nema granica.vuksadinare wrote:Bas me zanima ko ce biti prvi coban isilovcima...istina onomad su to bili srbi turcima...pardon tad vlasi...a srbi su davali zene i kceri begovima i agama napravo prve noci
Turci jesu silovali Srpkinje,ali da li ti je poznat podatak da su sva djeca rođena iz tog čina ubijana.
Strašno,ali istinito.
Kao što je većina silovanih muslimanki od strane četnika u prošlom ratu abortirala,tako je još više djece rođene u to doba (mislim u tursko doba) bilo odmah ubijano.
koji je to turski gen, caleta ti?
Guest- Guest
A jebote pa ionako su rimski carevi svi odreda srbi :DDD Ako meni ne vjeruješ pitaj deretića i ostalu kliku nebeskoga naroda :DDBraćala wrote:zgdosada wrote:
A Turci su izmislili miraz.
jel znas ti druze otkad institut miraza postoji? mnogo pre turaka, srba, rimljana i starih grka.
cega se sve necu naslusati ovde...
nego jesi to ti crni tomo a?
Guest- Guest
A ti smanji malo tu retoriku. To šta ti živiš u Beću pa ti je sve puno wehabdija ne znači i da je u Bosni tako.Eva wrote:Multikulturalnost živi u EU stoljećima, i može uspijeti ak su ljudi toleranti. S islamom nema tolerancije kad je njihov postulat ubij kjafira. Tu treba napraviti granicu i razliku. Multikulturanost da, ali islam i ljudožderi ne.vuksadinare wrote:Cuj...kad su nasi svecenici govorili 'pazi svoju kucu bog ce ti pomoci'...napadali su ih neoliberali,komunisti,lazni krscani da su zaostali,nacionalisti.. a sad kad vidimo kako neki cuvaju svoju kucu orban,putin,fitzko,poljak...nema straha kod njih a jos im i bog pomaze...a vidimo kako najebavaju oni koji pricaju da je bog izmisljotina,koji hvale svoje kvaziliberalne slobode toliko drscu cak i od petardi,laznjaka...pa voli multi kulti
2014-04-11
Da čito, jebavo( ja to umjesto broja jedan na forumu druga jastreba)Eva wrote:Čitao si Andrića?jastreb wrote:On je drugi par opanaka.Eva wrote:I Omer paša Latas bil je Srbin,
Guest- Guest
Page 6 of 17 • 1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17
Similar topics
» Pa sad ti teci ko tu koga "može da uvati"? :)
» Šta je to šerijat
» Putinovi propagandisti: Ulicama Njemačke i Francuske treba teći krv
» Francuzi se žale na šerijat
» U Rusiji se ne prakticira šerijat.. Russia Today..
» Šta je to šerijat
» Putinovi propagandisti: Ulicama Njemačke i Francuske treba teći krv
» Francuzi se žale na šerijat
» U Rusiji se ne prakticira šerijat.. Russia Today..
Page 6 of 17