TUMAČENJE ANTIFAŠISTIČKOG USTANKA U HRVATSKOJ
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: TUMAČENJE ANTIFAŠISTIČKOG USTANKA U HRVATSKOJ
po drugi put.... prvi put su fasovali onomad.... nego onako usput jel tko rekao ringu dingu da je bičina nepodojena... ako nije da se pribilježim...Joker wrote:abraham wrote:Danas je godisnjica umorstva najmladjeg Hrvata u DR, djeteta od dvije godine. Ime mu je bilo Tomislav. Nije poginuo od granate vec je ubijen u kolijevci. O cemu je ono tema?????Zna se tko ga je ubio i tko je odgovoran. Kila mozga???
Da ... pokolj u Kostrićima.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jel tebe baš ni malo ne boli to tvoje ludilo....Ringo10 wrote:Činjenice i ono što se pouzano zna
U području Macelja su ekshumirane 23 grobnice sa ukupno 1163 neidentificirana ostatka sa neutvrđenim uzrocima smrti.
U Teznom ekshumirano je 1179 neidentificiranih ostataka sa neutvrđenim uzrocima smrti.
U Barbarinom Rovu ekshumirano je 726 neidentificiranih ostataka sa neutvrđenim uzrocima smrti.
NAvodno i u Jazovki je pronađeno nekih 400 ostataka ali tu su bacale i ustaše, na primjer ranjenike iz partizanske brigade Matija Gubec, a neprovjereno se tvrdi da je oko dvije stotina ustaša i domobrana koji su tu završili ali to nikad nije do kraja dokazano.
To je sve što se pouzdano zna. Nema popisa žrtava, nema istraživanja nema ništa.
Imaju samo ideološki motivirane mitologije, budalaštine i trabunjanja kao i kad su Jadovno ili JAsenovac bili u pitanju dok nisu objelodanjeni rezultati popisa žrtava iz 1965 godine.
Ja ideološki ostrašćenim manijacima NE VJERUJEM. jer znam da kod njih nema ni žaljenja ni pijeteta nego oni sve koriste za politikantske svrhe i potvrde njihovih političkih afiniteta.
Bez obzira sa koje strane političkog miljea dolazili.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ringo10 wrote:90 000!!!! O jebo te, na kojem sondiranju je to utvrdjeno majke ti.
To isto ko ona komisija u JAsenovcu koja je na jednoj lokaciji našla nekakve ostatke pa onda pomnožila broj ostataka sa kvadraturom cijelog kompleksa i dobili ... šta ja znam ... 700 000.
Gluposti. Rugate se srpskim mitomanima a vi ste isti kurac.
Možda da ti skineš jednu nulu, pa bi bio bliži stvarnoj brojki.
Sondiranje po Zloveniji majmune.
Znaš veličinu rova, na sljedećih deset metara utvrdiš koliko ima kostura i puta metara koliki je rov bio. Možeš omanuti za cca 30% najviše po dosadašnjim iskopavanjima. To je 'sondiranje'.
I u tu brojku se računa sve potamanjeno u poraću u roku mjesec-dva. Zlovenci sami sondirali. Najgore je na potezu Maribor - Macelj.
Naši što se toga tiče zapravo šute k'o pičke i mole Boga da se više ne kopa. Ipak su to temelji antifašizma.
Guest- Guest
U Hrvatskom institutu za povijest istraživači rade na projektu »Ljudski gubici Hrvatske u Drugom svjetskom ratu i poraću«.
Voditelj projekta dr.sc. Vladimir Geiger iznosi svoju procjenu u intervjuu iz svibnja 2007. godine:
"Na području NDH, što se Hrvata tiče, stradalo je oko 180.000 do 240.000 osoba, najmanje oko 65.000 kao žrtve nacističkog, fašističkog, četničkog i ustaškog terora, oko 45.000 stradalo je kao pripadnici partizanskoga pokreta, a ostali su stradali kao pripadnici Oružanih snaga NDH te kao žrtve partizanskih i komunističkih zločina tijekom rata i u neposrednom poraću. Dakako, ne smijemo zaboraviti, na području NDH znatna su stradanja Srba, a posebno je tragična sudbina Židova i Roma. Procjene o broju stradalih na području Jugoslavije od partizana i komunista tijekom Drugoga svjetskog rata i u neposrednom poraću kreću se u rasponu oko 180.000 do 250.000... treba naglasiti, partizanska i komunistička represija i zločini... provođeni su nad svim stvarnim i pretpostavljenim neprijateljima komunističkoga sustava u Hrvatskoj i Jugoslaviji, ne samo Hrvatima." Prof. Vladimir Geiger je izjavio u razgovoru za Glas Koncila, da se prema najnovijim istraživanjima austrijskoga povjesničara Michaela Portmanna, koja mu se čine najtemeljitijim i najprihvatljivijim, ukupni ljudski gubitci koji se podrazumijevaju pod pojmom Bleiburg i »križni put«, mogu iznositi oko 80.000 (u taj su broj uključeni, osim Hrvata, i Nijemci, Slovenci, Srbi, Crnogorci, Bošnjaci, vojnici, ali i civili).
Voditelj projekta dr.sc. Vladimir Geiger iznosi svoju procjenu u intervjuu iz svibnja 2007. godine:
"Na području NDH, što se Hrvata tiče, stradalo je oko 180.000 do 240.000 osoba, najmanje oko 65.000 kao žrtve nacističkog, fašističkog, četničkog i ustaškog terora, oko 45.000 stradalo je kao pripadnici partizanskoga pokreta, a ostali su stradali kao pripadnici Oružanih snaga NDH te kao žrtve partizanskih i komunističkih zločina tijekom rata i u neposrednom poraću. Dakako, ne smijemo zaboraviti, na području NDH znatna su stradanja Srba, a posebno je tragična sudbina Židova i Roma. Procjene o broju stradalih na području Jugoslavije od partizana i komunista tijekom Drugoga svjetskog rata i u neposrednom poraću kreću se u rasponu oko 180.000 do 250.000... treba naglasiti, partizanska i komunistička represija i zločini... provođeni su nad svim stvarnim i pretpostavljenim neprijateljima komunističkoga sustava u Hrvatskoj i Jugoslaviji, ne samo Hrvatima." Prof. Vladimir Geiger je izjavio u razgovoru za Glas Koncila, da se prema najnovijim istraživanjima austrijskoga povjesničara Michaela Portmanna, koja mu se čine najtemeljitijim i najprihvatljivijim, ukupni ljudski gubitci koji se podrazumijevaju pod pojmom Bleiburg i »križni put«, mogu iznositi oko 80.000 (u taj su broj uključeni, osim Hrvata, i Nijemci, Slovenci, Srbi, Crnogorci, Bošnjaci, vojnici, ali i civili).
Last edited by Joker on Fri 15 Nov - 20:30; edited 1 time in total
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:po drugi put.... prvi put su fasovali onomad.... nego onako usput jel tko rekao ringu dingu da je bičina nepodojena... ako nije da se pribilježim...Joker wrote:abraham wrote:Danas je godisnjica umorstva najmladjeg Hrvata u DR, djeteta od dvije godine. Ime mu je bilo Tomislav. Nije poginuo od granate vec je ubijen u kolijevci. O cemu je ono tema?????Zna se tko ga je ubio i tko je odgovoran. Kila mozga???
Da ... pokolj u Kostrićima.
Ma izjebaše ga tu svi redom. Ali tip voli primati u bulju i stalno se vraća.
Guest- Guest
“Ovo vam nitko neće reći u medijima što ću vam reći ja”, ukrutio se omiljeni vojni analitičar desnice Lošo najavljujući možda najsenzacionalniju senzaciju iz svoga proročkog šešira. “Ovo je sve osmišljeno. Nije slučajno odabrano da Kolinda predstavi svoj novi program 11.11. u 11 sati. Zato jer je 11, nakon 666, najznačajnija brojka u masoneriji. A u kakvu je odjeću bila obučena predsjednica? Crvenu i crnu, a to su vampirske, sotonske boje. I što nam je time poručeno? Da se obnavlja nova, treća Jugoslavija. Prvu i drugu su stvorili masoni, a tako će biti i s ovom trećom.”
domazet loso ljeta gospodnjeg 2019
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Juhuuuu,jedva čekam!debotoijusto wrote:“Ovo vam nitko neće reći u medijima što ću vam reći ja”, ukrutio se omiljeni vojni analitičar desnice Lošo najavljujući možda najsenzacionalniju senzaciju iz svoga proročkog šešira. “Ovo je sve osmišljeno. Nije slučajno odabrano da Kolinda predstavi svoj novi program 11.11. u 11 sati. Zato jer je 11, nakon 666, najznačajnija brojka u masoneriji. A u kakvu je odjeću bila obučena predsjednica? Crvenu i crnu, a to su vampirske, sotonske boje. I što nam je time poručeno? Da se obnavlja nova, treća Jugoslavija.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
debotoijusto wrote:“Ovo vam nitko neće reći u medijima što ću vam reći ja”, ukrutio se omiljeni vojni analitičar desnice Lošo najavljujući možda najsenzacionalniju senzaciju iz svoga proročkog šešira. “Ovo je sve osmišljeno. Nije slučajno odabrano da Kolinda predstavi svoj novi program 11.11. u 11 sati. Zato jer je 11, nakon 666, najznačajnija brojka u masoneriji. A u kakvu je odjeću bila obučena predsjednica? Crvenu i crnu, a to su vampirske, sotonske boje. I što nam je time poručeno? Da se obnavlja nova, treća Jugoslavija. Prvu i drugu su stvorili masoni, a tako će biti i s ovom trećom.”
Loše, loše, Lošo...ni on vam ne može pomoć.Drugi mandat joj je osiguran. ABUUU...
Eroo- Posts : 78951
2016-07-22
jastreb wrote:Juhuuuu,jedva čekam!debotoijusto wrote:“Ovo vam nitko neće reći u medijima što ću vam reći ja”, ukrutio se omiljeni vojni analitičar desnice Lošo najavljujući možda najsenzacionalniju senzaciju iz svoga proročkog šešira. “Ovo je sve osmišljeno. Nije slučajno odabrano da Kolinda predstavi svoj novi program 11.11. u 11 sati. Zato jer je 11, nakon 666, najznačajnija brojka u masoneriji. A u kakvu je odjeću bila obučena predsjednica? Crvenu i crnu, a to su vampirske, sotonske boje. I što nam je time poručeno? Da se obnavlja nova, treća Jugoslavija.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
jastreb wrote:Juhuuuu,jedva čekam!debotoijusto wrote:“Ovo vam nitko neće reći u medijima što ću vam reći ja”, ukrutio se omiljeni vojni analitičar desnice Lošo najavljujući možda najsenzacionalniju senzaciju iz svoga proročkog šešira. “Ovo je sve osmišljeno. Nije slučajno odabrano da Kolinda predstavi svoj novi program 11.11. u 11 sati. Zato jer je 11, nakon 666, najznačajnija brojka u masoneriji. A u kakvu je odjeću bila obučena predsjednica? Crvenu i crnu, a to su vampirske, sotonske boje. I što nam je time poručeno? Da se obnavlja nova, treća Jugoslavija.
Eroo- Posts : 78951
2016-07-22
I ovaj Lošo ga lupeta ... ko Maksim po divizijiEroo wrote:debotoijusto wrote:“Ovo vam nitko neće reći u medijima što ću vam reći ja”, ukrutio se omiljeni vojni analitičar desnice Lošo najavljujući možda najsenzacionalniju senzaciju iz svoga proročkog šešira. “Ovo je sve osmišljeno. Nije slučajno odabrano da Kolinda predstavi svoj novi program 11.11. u 11 sati. Zato jer je 11, nakon 666, najznačajnija brojka u masoneriji. A u kakvu je odjeću bila obučena predsjednica? Crvenu i crnu, a to su vampirske, sotonske boje. I što nam je time poručeno? Da se obnavlja nova, treća Jugoslavija. Prvu i drugu su stvorili masoni, a tako će biti i s ovom trećom.”
Loše, loše, Lošo...ni on vam ne može pomoć.Drugi mandat joj je osiguran. ABUUU...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
abraham wrote:Danas je godisnjica umorstva najmladjeg Hrvata u DR, djeteta od dvije godine. Ime mu je bilo Tomislav. Nije poginuo od granate vec je ubijen u kolijevci. O cemu je ono tema?????Zna se tko ga je ubio i tko je odgovoran. Kila mozga???
Veli Škoro fašisti
" Jer pripadam generaciji ponosnih ljudi koja je pobijedila srpski fašizam. To smo mi pobijedili!", gromko je objasnio publici Miroslav Škoro okupljenima
Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/skoro-prekopat-cemo-jasenovac-ako-treba-pod-pozdravom-zds-se-borio-moj-vjencani-kum-1359966 - m.vecernji.hr
[/quote]debotoijusto wrote::
Ovo Manolić prije 250 godina
inače ovaj meme se pojavio na fejsu i prikopametni pera džihad stošić je pitao jel to istina ili zajebancija. Neko mu je reko, "istina je, jedan mu unuk twerka na gej prajdu, drugi više ne zna jel se bode u venu ili guzicu, a treći je novinar indexa". Ja sam mu reko da pitat jel interent meme stvaran mogu postavit samo on, milanović i ava karabatić. Onda je odlučio pobrisat idiotariju
Sve je to kurcu sviranje.Joker wrote:Ringo10 wrote:90 000!!!! O jebo te, na kojem sondiranju je to utvrdjeno majke ti.
To isto ko ona komisija u JAsenovcu koja je na jednoj lokaciji našla nekakve ostatke pa onda pomnožila broj ostataka sa kvadraturom cijelog kompleksa i dobili ... šta ja znam ... 700 000.
Znaš veličinu rova, na sljedećih deset metara utvrdiš koliko ima kostura i puta metara koliki je rov bio. Možeš omanuti za cca 30% najviše po dosadašnjim iskopavanjima. To je 'sondiranje'.
I u tu brojku se računa sve potamanjeno u poraću u roku mjesec-dva. Zlovenci sami sondirali. Najgore je na potezu Maribor - Macelj.
Naši što se toga tiče zapravo šute k'o pičke i mole Boga da se više ne kopa. Ipak su to temelji antifašizma.
Ja sam ti dao ono što se pouzdano zna a to što vi isisavate iz prsta to je druga stvar.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Jupiiijastreb wrote:Juhuuuu,jedva čekam!debotoijusto wrote: “Ovo vam nitko neće reći u medijima što ću vam reći ja”, ukrutio se omiljeni vojni analitičar desnice Lošo najavljujući možda najsenzacionalniju senzaciju iz svoga proročkog šešira. “Ovo je sve osmišljeno. Nije slučajno odabrano da Kolinda predstavi svoj novi program 11.11. u 11 sati. Zato jer je 11, nakon 666, najznačajnija brojka u masoneriji. A u kakvu je odjeću bila obučena predsjednica? Crvenu i crnu, a to su vampirske, sotonske boje. I što nam je time poručeno? Da se obnavlja nova, treća Jugoslavija.
I ja ja ja
A to sve iz pouzdanih izvoraRingo10 wrote:Sve je to kurcu sviranje.Joker wrote:Ringo10 wrote:90 000!!!! O jebo te, na kojem sondiranju je to utvrdjeno majke ti.
Ja sam ti dao ono što se pouzdano zna a to što vi isisavate iz prsta to je druga stvar.
Slovenski povjesnicari LELJAK .bivsi kriminalac
I drugi pseudopovjesnicari koji za pare vozi rulju za nos
Pa da bi ilustrirali zlocine 1945. Koriste fotoshopirane slike iz ausvica
Preuveličavaju brojke
Po njima vise
Nije zivih Hrvata ostalo
Itd
Fakat , mitologija ustaska kpja samo truje ovu naciju
Mrs stoko ustaska
Ahmarcellus wrote:inače ovaj meme se pojavio na fejsu i prikopametni pera džihad stošić je pitao jel to istina ili zajebancija. Neko mu je reko, "istina je, jedan mu unuk twerka na gej prajdu, drugi više ne zna jel se bode u venu ili guzicu, a treći je novinar indexa". Ja sam mu reko da pitat jel interent meme stvaran mogu postavit samo on, milanović i ava karabatić. Onda je odlučio pobrisat idiotariju
Pametni decec Matcelko
Evo našeg umnog Jurčevića:
Od ovih riječi svakom se razumnom čovjeku sledi krv u žilama. No nažalost likvidacije se i dalje nastavljaju i dosežu neslućene razmjere. O tome sasvim sigurno najbolje svjedoči rečenica koju je u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu u siječnju 1951. izrekao ministar unutrašnjih poslova FNRJ Aleksandar Ranković:
“Likvidirali smo 568.000 narodnih neprijatelja, a kroz logore od 1945. do 1951. prošlo je 3.777.776 zatvorenika”. (A. Ranković „Politika“, Beograd, 1. veljače 1951.).
https://www.maxportal.hr/vijesti/josip-jurcevic-komunisti-su-likvidirali-su-568-000-ljudi-kroz-logore-je-proslo-37-milijuna-zatvorenika/
Evo naslovnice Politike od tog dana. Gdje je tu Ranković???
Od ovih riječi svakom se razumnom čovjeku sledi krv u žilama. No nažalost likvidacije se i dalje nastavljaju i dosežu neslućene razmjere. O tome sasvim sigurno najbolje svjedoči rečenica koju je u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu u siječnju 1951. izrekao ministar unutrašnjih poslova FNRJ Aleksandar Ranković:
“Likvidirali smo 568.000 narodnih neprijatelja, a kroz logore od 1945. do 1951. prošlo je 3.777.776 zatvorenika”. (A. Ranković „Politika“, Beograd, 1. veljače 1951.).
https://www.maxportal.hr/vijesti/josip-jurcevic-komunisti-su-likvidirali-su-568-000-ljudi-kroz-logore-je-proslo-37-milijuna-zatvorenika/
Evo naslovnice Politike od tog dana. Gdje je tu Ranković???
2014-04-22
Megapopluarni citat Aleksandra Rankovića među četničkim i ustaškim revizionistima povijesti danas prestaje biti citat već ono što je oduvijek bio - propaganda ustaške emigracije. Zahvaljujući mojim antifašističkim prijateljima iz Beograda našli smo izdanje Politike, izdanje 1. februara 1951. gdje se trebao nalaziti taj citat:
http://znaci.net/temp/1951-02-01-001.jpg
Teme s 1. stranice su vanjska politika (Korejski rat) a na drugoj zakonodavni odbor o ukidanju smrtne kazne ni riječi o Rankoviću na niti jednoj stranici.
Ovaj citat koji nema veze s mozgom niti matematikom javno u skupštini ne bi izjavio ni Hitler ni Staljin no moguć je bio u mašti ustaške emigracije.
To mi je bio prvi signal da ova izjava ne može biti istinita a drugi je bio to što se na svakoj drugoj stranici "citirao" drugi broj. Za one koji se ne mogu zasitit žrtava imamo citat Rankovića od istog dana no ovaj put je izjavio da je likvidirao 686.000 ljudi.
http://www.hsp1861.hr/vijesti7/060125zk.htm
Isti citat i lažni izvor koristi i emigrantski "Hrvatski informativni centar" u pamfletu koji bi trebao biti skup dokumenata koji bi trebali biti razlog za oduzimanje imena Trgu Maršala Tita.
http://www.scribd.com/doc/193567412/KOMUNISTIČKI-ZLOČINI-NISU-ANTIFAŠIZAM
Naravno da je on našao svoje mjesto na hr.wiki zahvaljujući Croqu i Zekoslavcu i to u 3 članka.
http://znaci.net/temp/1951-02-01-001.jpg
Teme s 1. stranice su vanjska politika (Korejski rat) a na drugoj zakonodavni odbor o ukidanju smrtne kazne ni riječi o Rankoviću na niti jednoj stranici.
Ovaj citat koji nema veze s mozgom niti matematikom javno u skupštini ne bi izjavio ni Hitler ni Staljin no moguć je bio u mašti ustaške emigracije.
To mi je bio prvi signal da ova izjava ne može biti istinita a drugi je bio to što se na svakoj drugoj stranici "citirao" drugi broj. Za one koji se ne mogu zasitit žrtava imamo citat Rankovića od istog dana no ovaj put je izjavio da je likvidirao 686.000 ljudi.
http://www.hsp1861.hr/vijesti7/060125zk.htm
Isti citat i lažni izvor koristi i emigrantski "Hrvatski informativni centar" u pamfletu koji bi trebao biti skup dokumenata koji bi trebali biti razlog za oduzimanje imena Trgu Maršala Tita.
http://www.scribd.com/doc/193567412/KOMUNISTIČKI-ZLOČINI-NISU-ANTIFAŠIZAM
Naravno da je on našao svoje mjesto na hr.wiki zahvaljujući Croqu i Zekoslavcu i to u 3 članka.
2014-04-22
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Kolinda pokroviteljica antifašističkog ustanaka u Labinu
» Sretan vam Dan ustanka naroda Hrvatske
» Dan ustanka u Srbu-Bili su i ustašoidi
» Filoustaše sabotiraju obljetnicu Dana ustanka naroda Hrvatske
» u susret 95 godišnjici prvog ustanka hrvatskog naroda protiv komunista
» Sretan vam Dan ustanka naroda Hrvatske
» Dan ustanka u Srbu-Bili su i ustašoidi
» Filoustaše sabotiraju obljetnicu Dana ustanka naroda Hrvatske