Krstičević i mađarski ministar Benko pisali glavnom tajniku NATO-a: 'Želimo uključiti Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo u strukturu saveza'
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Krstičević i mađarski ministar Benko pisali glavnom tajniku NATO-a: 'Želimo uključiti Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo u strukturu saveza'
HRVATSKO-MAĐARSKA INICIJATIVA
Božo Radić/CROPIX; ALEXANDROS MICHAILIDIS/Alamy/Profimedia
Još u travnju ove godine ministri obrane Hrvatske i Mađarske potpisali su u Budimpešti pismo namjere o uspostavi Multinacionalnog divizijskog zapovjedništva-Centar (MND-C).
Riječ je o izrazu volje dviju susjednih država da udruženim naporima osnuju Multinacionalno divizijsko Zapovjedništvo na prostoru srednje Europe, s namjerom da isto postane sastavni dio NATO strukture snaga.
Pismo koje su u četvrtak potpisali Krstičević i Benko na marginama sastanka ministara obrane zemalja članica NATO-a predstavlja inicijalni korak, koji će omogućiti da Savezničko zapovjedništvo za operacije može pokrenuti propisanu proceduru prihvaćanja ponude.
Konačnu odluku o prihvaćanju, nakon provedene procedure donosi Sjevernoatlantsko vijeće.
"Ovo je važno za Hrvatsku, jer s ovim zapovjedništvom jačamo sigurnost na području srednje Europe, a time i našu nacionalnu sigurnost", rekao je ministar obrane Krstičević.
Planirano je da inicijalna operativna sposobnost MND-C-a bude dostignuta tijekom 2020., dok bi puna operativna sposobnost bila dostignuta 2022. Neposredna blizina i zemljopisna povezanost smanjit će troškove za obuku, kroz multinacionalnu suradnju provest će se dio NATO ciljeva sposobnosti, a zapovjedništvo će doprinijeti jačanju gospodarske suradnje, posebno na području obrambene industrije. MND-C će se u perspektivi moći koristiti i za potrebe operacija i misija Europske unije, kaže se u priopćenju.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/krsticevic-i-madarski-ministar-benko-pisali-glavnom-tajniku-nato-a-zelimo-ukljuciti-multinacionalno-divizijsko-zapovjednistvo-u-strukturu-saveza/9531272/
Božo Radić/CROPIX; ALEXANDROS MICHAILIDIS/Alamy/Profimedia
Damir Krstičević i Tibor Benko
Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević i njegov mađarski kolega Tibor Benko potpisali su u četvrtak u Bruxellesu pismo glavnom tajniku NATO-a, u kojem iskazuju namjeru za uključivanje Multinacionalnog divizijskog zapovjedništva-Centar (MND-C) u strukturu snaga NATO-a, priopćilo je ministarstvo obrane.Još u travnju ove godine ministri obrane Hrvatske i Mađarske potpisali su u Budimpešti pismo namjere o uspostavi Multinacionalnog divizijskog zapovjedništva-Centar (MND-C).
Riječ je o izrazu volje dviju susjednih država da udruženim naporima osnuju Multinacionalno divizijsko Zapovjedništvo na prostoru srednje Europe, s namjerom da isto postane sastavni dio NATO strukture snaga.
Pismo koje su u četvrtak potpisali Krstičević i Benko na marginama sastanka ministara obrane zemalja članica NATO-a predstavlja inicijalni korak, koji će omogućiti da Savezničko zapovjedništvo za operacije može pokrenuti propisanu proceduru prihvaćanja ponude.
Konačnu odluku o prihvaćanju, nakon provedene procedure donosi Sjevernoatlantsko vijeće.
"Ovo je važno za Hrvatsku, jer s ovim zapovjedništvom jačamo sigurnost na području srednje Europe, a time i našu nacionalnu sigurnost", rekao je ministar obrane Krstičević.
Planirano je da inicijalna operativna sposobnost MND-C-a bude dostignuta tijekom 2020., dok bi puna operativna sposobnost bila dostignuta 2022. Neposredna blizina i zemljopisna povezanost smanjit će troškove za obuku, kroz multinacionalnu suradnju provest će se dio NATO ciljeva sposobnosti, a zapovjedništvo će doprinijeti jačanju gospodarske suradnje, posebno na području obrambene industrije. MND-C će se u perspektivi moći koristiti i za potrebe operacija i misija Europske unije, kaže se u priopćenju.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/krsticevic-i-madarski-ministar-benko-pisali-glavnom-tajniku-nato-a-zelimo-ukljuciti-multinacionalno-divizijsko-zapovjednistvo-u-strukturu-saveza/9531272/
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Krstičević i mađarski ministar Benko pisali glavnom tajniku NATO-a: 'Želimo uključiti Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo u strukturu saveza'
auuu, komšije će da popizdu :)
Re: Krstičević i mađarski ministar Benko pisali glavnom tajniku NATO-a: 'Želimo uključiti Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo u strukturu saveza'
djaba su panciraliNoor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
djabavuksadinare wrote:djaba su panciraliNoor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
A zasto ce da popizdu, ne kontam ...Noor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
Sta, slijedi napad na Srbiju ... ili sta?
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
mi ne napadamo ima ko napadaRingo10 wrote:A zasto ce da popizdu, ne kontam ...Noor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
2015-09-08
PA ne znam, nesto se veselite na ovu takozvanu inicijativu Krsticevica i onoga Madjara i likujete kako ce Srbi da POPIZDU.vuksadinare wrote:mi ne napadamo ima ko napadaRingo10 wrote:A zasto ce da popizdu, ne kontam ...Noor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
Pa samo pitam a zasto ce da popizdu.
2015-09-24
zasto?...popizde na sitnicu...evo primjera kako su samo pizdili kad smo nizali pobjede na sp u rusiji...cak je i Suljo rekao da ce bas navijat za rusiju...a da ne nabrajam naslovnice njihovih medija tad...moraju pizdeti neprijatelji smo imRingo10 wrote:PA ne znam, ne se veselite na ovu takozvanu inicijativu Krstičevica i onog Madžara i likujete kako ce Srbi da POPIZDU.vuksadinare wrote:mi ne napadamo ima ko napadaRingo10 wrote:A zasto ce da popizdu, ne kontam ...Noor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
Sta, slijedi napad na Srbe ... ili sta?
2015-09-08
Ovo je gomila glupostivuksadinare wrote:zasto?...popizde na sitnicu...evo primjera kako su samo pizdili kad smo nizali pobjede na sp u rusiji...cak je i Suljo rekao da ce bas navijat za rusiju...a da ne nabrajam naslovnice njihovih medija tad...moraju pizdeti neprijatelji smo imRingo10 wrote:PA ne znam, ne se veselite na ovu takozvanu inicijativu Krstičevica i onog Madžara i likujete kako ce Srbi da POPIZDU.vuksadinare wrote:mi ne napadamo ima ko napadaRingo10 wrote:A zasto ce da popizdu, ne kontam ...Noor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
2015-09-24
zasto ti pizdis na nekog koga ne volis..tako i oni pizde na one koje ne vole ....ljudski je toRingo10 wrote:Ovo je gomila glupostivuksadinare wrote:zasto? ... popizde na sitnicu ... evo primjera kako su samo pizdili kad smo nizali pobjedu na sp u rusiji ... cak je i Suljo je rekao da ce bas navijati za rusiju ... a da ne nabrajam naslovnice medija medija tad ... moraju pizdeti neprijatelji smo imRingo10 wrote:PA ne znam, ne se veselite na ovu takozvanu inicijativu Krstičevica i onog Madžara i likujete kako ce Srbi da POPIZDU.vuksadinare wrote:mi ne napadamo ima ko napadaRingo10 wrote:
A zasto ce da popizdu, ne kontam ...
2015-09-08
Pa ja te pitam jedno a ti meni o nogometu i SP u Rusijivuksadinare wrote:zasto ti pizdis na nekog koga ne volis..tako i oni pizde na one koje ne vole ....ljudski je toRingo10 wrote:Ovo je gomila glupostivuksadinare wrote:zasto? ... popizde na sitnicu ... evo primjera kako su samo pizdili kad smo nizali pobjedu na sp u rusiji ... cak je i Suljo je rekao da ce bas navijati za rusiju ... a da ne nabrajam naslovnice medija medija tad ... moraju pizdeti neprijatelji smo imRingo10 wrote:PA ne znam, ne se veselite na ovu takozvanu inicijativu Krstičevica i onog Madžara i likujete kako ce Srbi da POPIZDU.vuksadinare wrote:
mi ne napadamo ima ko napada
2015-09-24
Nisi mi odgovorio - sta ova inicijativa one dvojice americkih jadnih sluga i guzoliza znaci za Srbiju i kakve veze ima sa Srbijom ... i zasto bi to toliko Srbe trebalo da zivcira.
Sta ima da ih zivcira, to sto su Hrvati i MAdjari gomila pusikarajana koji vire iz anglosaksonskih supaka ...
Sta ima da ih zivcira, to sto su Hrvati i MAdjari gomila pusikarajana koji vire iz anglosaksonskih supaka ...
2015-09-24
p ja ti govorim ako su pizdeli zbog nogometa kako nece zbog drigog...bitno je pizdetiRingo10 wrote:Pa ja te pitam jedno a ti meni o nogometu i SP u Rusijivuksadinare wrote:zasto ti pizdis na nekoga koga ne volis..tako i oni pizde na jedno koje ne vole .... ljudski je toRingo10 wrote:Ovo je gomila glupostivuksadinare wrote:zasto? ... popizde na sitnicu ... evo primjera kako su samo pizdili kad smo nizali pobjedu na sp u rusiji ... cak je i Suljo je rekao da se bas navija za rusiju ... a da ne nabrajam naslovnice medija medija. .. moramo pizdeti neprijatelji smo im:):Ringo10 wrote:
PA ne znam, ne se veselite na ovu takozvanu inicijativu Krstičevica i onog Madžara i likujete kako ce Srbi da POPIZDU.
2015-09-08
,sta te boli kiki srbi...to su cergari...jebes njih...Ringo10 wrote:Nisi mi odgovor - sta ova inicijativa jedna dvojica americkih jadnih sluga i guzoliza znaci za Srbe i kakve veze ima sa Srbima ... i zasto bi to toliko Srbe trebalo da zivcira.
Sta ima da ih zivcira, da sto su Hrvati i MAdjari gomila pusikarajana koji vire iz anglosaksonskih supaka ...
2015-09-08
rzumijem ja ringo da je tebi blizi onaj srbin iz romanije nego neki hrvat iz medjimurja nit ga razumijes nit si isti mentalitet nit ista jela jedete nit imate nosnje iste....ali pretjerujes
2015-09-08
2015-09-08
Meni kazes ...vuksadinare wrote:,sta te boli kiki srbi...to su cergari...jebes njih...Ringo10 wrote:Nisi mi odgovor - sta ova inicijativa jedna dvojica americkih jadnih sluga i guzoliza znaci za Srbe i kakve veze ima sa Srbima ... i zasto bi to toliko Srbe trebalo da zivcira.
Sta ima da ih zivcira, da sto su Hrvati i MAdjari gomila pusikarajana koji vire iz anglosaksonskih supaka ...
PA Bog te mazo vi ne mozete o bilo cemu a da se Srba ne dokacite.
Ova dvojica napravili neki jadni prijedlog i vi odmah kako ce Srbi da popizde.
I onda meni kaze koga boli kiki za Srbe ..
A jebo te koja patologija
2015-09-24
pa svako malo spominjes srbe..eno jucer kadli si srbi ovo srbi ono srbi udri srbi napadRingo10 wrote:Meni kazes ...vuksadinare wrote:,sta te boli kiki srbi...to su cergari...jebes njih...Ringo10 wrote:Nisi mi odgovor - sta ova inicijativa jedna dvojica americkih jadnih sluga i guzoliza znaci za Srbe i kakve veze ima sa Srbima ... i zasto bi to toliko Srbe trebalo da zivcira.
PA Bog te mazo vi ne mozete o bilo cemu a da se Srba ne dokacite.
Ova dvojica napravili neki jadni prijedlog i vi odmah kako ce Srbi da popizde.
I onda meni kaze koga boli kiki za Srbe ..
A jebo te koja patologija
2015-09-08
ne kontas ti puno toga, pa koga brigaRingo10 wrote:A zasto ce da popizdu, ne kontam ...Noor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
...po njemu valjda trebamo pustiti d ase ovi na nama izdrkavaju onda su oni cool a mi bi opet bili papci...to su takvi tipovi kojima nista ne valja..ovisno sto zele u datom trenutkuNoor wrote:ne kontas ti puno toga, pa koga brigaRingo10 wrote:A zasto ce da popizdu, ne kontam ...Noor wrote:auuu, komšije će da popizdu :)
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
» Mađarski šef diplomacije: 'Držimo palčeve za hrvatsku Vladu, želimo da bude stabilna i jaka'
» RUSKI DRON OBOREN NA TERITORIJU NATO PAKTA? Britanski ministar: “Ako napadnu NATO članicu ulazimo u rat!”
» Damir Krstičević ostaje ministar obrane!
» Ministar Krstičević letio u borbenom zrakoplovu F-16
» Mađarski šef diplomacije: 'Držimo palčeve za hrvatsku Vladu, želimo da bude stabilna i jaka'
» RUSKI DRON OBOREN NA TERITORIJU NATO PAKTA? Britanski ministar: “Ako napadnu NATO članicu ulazimo u rat!”
» Damir Krstičević ostaje ministar obrane!
» Ministar Krstičević letio u borbenom zrakoplovu F-16
Page 1 of 2