The First 'Geological' Map In History
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: The First 'Geological' Map In History
svastared wolf wrote:Sve je počelo u Africi...Tamo je Adam stvoren...hahahahahahahahahahahahahahajastreb wrote:Za razliku od Zapada koji poznaje samo pravila, zakone, legalizam i birokraciju, koji sve sagledava parcijalno i čija paradigma je vječna borba za resurse, pljačka i otimanje, Vinča je na svijet gledala kao na cijelinu, haromoniju i simbiozu. U toj Dunavskoj, vinčanskoj civilizaciji sve je bilo povezano, čak i prividne suprotnosti. Svaka se pojava odražavala u drugoj pojavi, a čovjek je bio mjesto susreta mikro i makro kozmosa. Prema prirodi nisu imali eksplatatorski odnos, već duboko poštovanje. I svoje građevine gradili su tek neznatnim intervencijama u okoliš, u već postojeće brdno prikladnog oblika.jastreb wrote:Ai ne i kulture.red wolf wrote:Afrika je koljevka čovječanstva...
Kolijevka kulture je Dunavska civilizacija.
i to jos vjerujes u ta zidovska sranja
svaka im cast, prodase vam povjest, religiju
ko zna sto ce jos
sposobni narod
što i nije čudno ako znamo da je pripadala neolitiku, znači mlađem kamenom dobu u kojem nitko nije gradio nebodere i autoputejastreb wrote:Za razliku od Zapada koji poznaje samo pravila, zakone, legalizam i birokraciju, koji sve sagledava parcijalno i čija paradigma je vječna borba za resurse, pljačka i otimanje, Vinča je na svijet gledala kao na cijelinu, haromoniju i simbiozu. U toj Dunavskoj, vinčanskoj civilizaciji sve je bilo povezano, čak i prividne suprotnosti. Svaka se pojava odražavala u drugoj pojavi, a čovjek je bio mjesto susreta mikro i makro kozmosa. Prema prirodi nisu imali eksplatatorski odnos, već duboko poštovanje. I svoje građevine gradili su tek neznatnim intervencijama u okoliš, u već postojeće brdno prikladnog oblika.jastreb wrote:Ai ne i kulture.red wolf wrote:Afrika je koljevka čovječanstva...
pa i ja volim žene općenito, ali neke su mi draže.Noor wrote:opcenitoveber wrote:koji dio?Noor wrote:volim povijestLeviathan2 wrote:zastoNoor wrote:
mene :)
na mom cloudu imaš samo o rimu 500 knjiga u pdf.
imam od početka civilzacija pa do prve idustrijske, većina je rim. to mi je hobi. tako da ako želiš, marc je i još neki forumaš, skinuli doc
2014-12-30
bum na lap..tnx :)veber wrote:pa i ja volim žene općenito, ali neke su mi draže.Noor wrote:opcenitoveber wrote:koji dio?Noor wrote:volim povijestLeviathan2 wrote:
zasto
imam od početka civilzacija pa do prve idustrijske, većina je rim. to mi je hobi. tako da ako želiš, marc je i još neki forumaš, skinuli doc
To ti nema veze s religijom...Upravo suprotno...Leviathan2 wrote:svastared wolf wrote:Sve je počelo u Africi...Tamo je Adam stvoren...hahahahahahahahahahahahahahajastreb wrote:Za razliku od Zapada koji poznaje samo pravila, zakone, legalizam i birokraciju, koji sve sagledava parcijalno i čija paradigma je vječna borba za resurse, pljačka i otimanje, Vinča je na svijet gledala kao na cijelinu, haromoniju i simbiozu. U toj Dunavskoj, vinčanskoj civilizaciji sve je bilo povezano, čak i prividne suprotnosti. Svaka se pojava odražavala u drugoj pojavi, a čovjek je bio mjesto susreta mikro i makro kozmosa. Prema prirodi nisu imali eksplatatorski odnos, već duboko poštovanje. I svoje građevine gradili su tek neznatnim intervencijama u okoliš, u već postojeće brdno prikladnog oblika.jastreb wrote:Ai ne i kulture.red wolf wrote:Afrika je koljevka čovječanstva...
i to jos vjerujes u ta zidovska sranja
svaka im cast, prodase vam povjest, religiju
ko zna sto ce jos
sposobni narod
red wolf-
2016-02-10
U te svrhe izmišlja se priča o migrantima koji su stvorili Evropu, iako je čovjek Lepenskog vira homo sapiens koji u Evropi živi ne kako sam i ja nekad govorio 40 000 godina, već više od 200 000 godina, prema najnovijim istraživanjima objavljenom u Natureu, Katerine Harvati sa univerziteta u Tuebingenu. Ona je u Grčkoj pronašla lubanju homo sapiensa staru 210 000 godina. Lepenac je klasični homo sapiens sa mezokefalnom lubanjom (lubanja umjerene veličine), koja je karakteristična za prastare stanovnike Evrope kroz cijelo kameno doba. Do duše, ima malo izbačeno čelo, što ukazuje na mješanje sa Neandertacem, koji je isto autohtoni stanovnik Evrope, čije gene danas nose samo i jedino Evropljani. Prema tome, Evropa nije rođena u migrantskim kampovima, nego na Balkanu, potomci tih praevropljana su Srbi, Hrvati i ostali Slaveni, a migranti nisu stvorili tu civilizaciju, nego ju je dio migranata uništio (preci današnjih zapadnjaka koji su provalili u Vinču iz juznih ruskih stepa). Interesantno je da se uvijek krade hrvatska, srpska i slavenska povijest, a nikad albanska. Možda zato što se iz nje nema sta ukrasti.red wolf wrote:Pusti te priče...Vi ga poznajete kao Lucifera...Spustio se u Afriku...jastreb wrote:Ai ne i kulture.red wolf wrote:Afrika je koljevka čovječanstva...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Postojalo je biće koje je imalo svoj evolucijski put na Zemlji...Došljaci su se poigrali s njime...Rezultat ste vi Ljudi...jastreb wrote:U te svrhe izmišlja se priča o migrantima koji su stvorili Evropu, iako je čovjek Lepenskog vira homo sapiens koji u Evropi živi ne kako sam i ja nekad govorio 40 000 godina, već više od 200 000 godina, prema najnovijim istraživanjima objavljenom u Natureu, Katerine Harvati sa univerziteta u Tuebingenu. Ona je u Grčkoj pronašla lubanju homo sapiensa staru 210 000 godina. Lepenac je klasični homo sapiens sa mezokefalnom lubanjom (lubanja umjerene veličine), koja je karakteristična za prastare stanovnike Evrope kroz cijelo kameno doba. Do duše, ima malo izbačeno čelo, što ukazuje na mješanje sa Neandertacem, koji je isto autohtoni stanovnik Evrope, čije gene danas nose samo i jedino Evropljani. Prema tome, Evropa nije rođena u migrantskim kampovima, nego na Balkanu, potomci tih praevropljana su Srbi, Hrvati i ostali Slaveni, a migranti nisu stvorili tu civilizaciju, nego ju je dio migranata uništio (preci današnjih zapadnjaka koji su provalili u Vinču iz juznih ruskih stepa). Interesantno je da se uvijek krade hrvatska, srpska i slavenska povijest, a nikad albanska. Možda zato što se iz nje nema sta ukrasti.red wolf wrote:Pusti te priče...Vi ga poznajete kao Lucifera...Spustio se u Afriku...jastreb wrote:Ai ne i kulture.red wolf wrote:Afrika je koljevka čovječanstva...
red wolf-
2016-02-10
Koje biće je to bilo?
Polu čovjek, polu majmun...Koji je imao svoj put...Nažalost, "došljaci" su se poigrali s njime...Sve Vam je opisano u Bibliji...Ali, niste spremni za to...Noor wrote:Koje biće je to bilo?
red wolf-
2016-02-10
hoces reci da imamo došljačkih gena?red wolf wrote:Polu čovjek, polu majmun...Koji je imao svoj put...Nažalost, "došljaci" su se poigrali s njime...Sve Vam je opisano u Bibliji...Ali, niste spremni za to...Noor wrote:Koje biće je to bilo?
DaNoor wrote:hoces reci da imamo došljačkih gena?red wolf wrote:Polu čovjek, polu majmun...Koji je imao svoj put...Nažalost, "došljaci" su se poigrali s njime...Sve Vam je opisano u Bibliji...Ali, niste spremni za to...Noor wrote:Koje biće je to bilo?
red wolf-
2016-02-10
Također sam u svojim istraživanjima došao do određenih podataka,koja su pobila moja prethodna stajališta o Hrvatima koji se diče nekim velikim kršćanima,a imaju tako malo svetaca.
Viđše sam puta predbacivao nekim katolibanima kakav smo mi to katolički narod,a imamo 4-5 svetaca,dočim ih čak i Arapi imaju više od nas.
Pri tome nisam uzeo u obzir,da je ona krilatica "od stoljeća sedmog tu žive Hrvati" jedna velika laž. Naši preci su tu starosjedioci,tako da možemo slobodno reći da su naši sveci i sveti Kvirin Sisački,ranokršćanski mučenik, sveti Dimitrije Srijemski,također mučenik iz prvih stoljeća kršćanstva,kao i jedan od najslavnijih teologa katoličke Crkve sveti Jeronim,koji je naš Dalmatinac i po kojem se (ne bez osnova) zove hrvatski zavod u Vatikanu.
Viđše sam puta predbacivao nekim katolibanima kakav smo mi to katolički narod,a imamo 4-5 svetaca,dočim ih čak i Arapi imaju više od nas.
Pri tome nisam uzeo u obzir,da je ona krilatica "od stoljeća sedmog tu žive Hrvati" jedna velika laž. Naši preci su tu starosjedioci,tako da možemo slobodno reći da su naši sveci i sveti Kvirin Sisački,ranokršćanski mučenik, sveti Dimitrije Srijemski,također mučenik iz prvih stoljeća kršćanstva,kao i jedan od najslavnijih teologa katoličke Crkve sveti Jeronim,koji je naš Dalmatinac i po kojem se (ne bez osnova) zove hrvatski zavod u Vatikanu.
2014-04-22
Hrvati,odnosno njihovi preci među prvim su narodima koji su primili kršćanstvo,o čemu se možete uvjeriti čitajući Novi zavjet. Sveti Pavao je posjetio Mljet,na kojem je nakon brodoloma proveo 3 mjeseca,a i sam piše kako je propovjedao na Iliriku.
Apostol Pavao sam kaže da je propovijedajući stigao čak do Ilirika (Rim. 15, 19), a za svoga učenika Tita veli da je otišao na propovijed u Dalmaciju (2. Tim. 4, 11). Sveti Jeronim, porijeklom Dalmatinac, također govori o Pavlovoj propovijedi u Iliriku, a Epifanije Ciparski opet tvrdi da je apostol Luka (možda kao pratilac Pavlov) učestvovao u evangelizaciji Dalmacije, Galije, Italije i Makedonije. Predanje o radu apostola Pavla u Dalmaciji je ostalo i dalje živo. Dalmatinski historičar Ivan Lucijus (+1679) zabilježio je i konkretniji podatak kako se apostol Pavao prolazeći kroz Dalmaciju zaustavio kod grada Burnuma, nedaleko današnjeg Kistanja, blizu rijeke Ticijus (današnje Krke), što ukazuje na postojanje jedne kršćanske općine u ovom kraju već u apostolsko doba.
Da,zaboravih reći da je Pavao često spominjao i Makedoniju.
Apostol Pavao sam kaže da je propovijedajući stigao čak do Ilirika (Rim. 15, 19), a za svoga učenika Tita veli da je otišao na propovijed u Dalmaciju (2. Tim. 4, 11). Sveti Jeronim, porijeklom Dalmatinac, također govori o Pavlovoj propovijedi u Iliriku, a Epifanije Ciparski opet tvrdi da je apostol Luka (možda kao pratilac Pavlov) učestvovao u evangelizaciji Dalmacije, Galije, Italije i Makedonije. Predanje o radu apostola Pavla u Dalmaciji je ostalo i dalje živo. Dalmatinski historičar Ivan Lucijus (+1679) zabilježio je i konkretniji podatak kako se apostol Pavao prolazeći kroz Dalmaciju zaustavio kod grada Burnuma, nedaleko današnjeg Kistanja, blizu rijeke Ticijus (današnje Krke), što ukazuje na postojanje jedne kršćanske općine u ovom kraju već u apostolsko doba.
Da,zaboravih reći da je Pavao često spominjao i Makedoniju.
2014-04-22
u kojem trenutku evolucije čovjeka?red wolf wrote:DaNoor wrote:hoces reci da imamo došljačkih gena?red wolf wrote:Polu čovjek, polu majmun...Koji je imao svoj put...Nažalost, "došljaci" su se poigrali s njime...Sve Vam je opisano u Bibliji...Ali, niste spremni za to...Noor wrote:Koje biće je to bilo?
skineš bez fr, dam ti pristup i 24h ti vrijedi pristup. imaš index, imam knjiga o povijesti nekih 2000, nema šanse da ih mogu pročitati.Noor wrote:bum na lap..tnx :)veber wrote:pa i ja volim žene općenito, ali neke su mi draže.Noor wrote:opcenitoveber wrote:koji dio?Noor wrote:
volim povijest
ali šeram s drugima.
2014-12-30
da čitam na plaži ;)veber wrote:skineš bez fr, dam ti pristup i 24h ti vrijedi pristup. imaš index, imam knjiga o povijesti nekih 2000, nema šanse da ih mogu pročitati.Noor wrote:bum na lap..tnx :)veber wrote:pa i ja volim žene općenito, ali neke su mi draže.Noor wrote:opcenitoveber wrote:
koji dio?
ali šeram s drugima.
u tvojim istraživanjima?jastreb wrote:Također sam u svojim istraživanjima došao do određenih podataka,koja su pobila moja prethodna stajališta o Hrvatima koji se diče nekim velikim kršćanima,a imaju tako malo svetaca.
ono malo sam opal sas zidić, malo sam pod utjecajem nebeskog svoda pa pišem gluposti.
sve vas je trebalo u trajnu mirovinu poslat
2014-12-30
Pa i ne baš. U Bibliji već na prvim stranicama imaš izvještaj o Babilonskoj kuli,koja je imala tenzije rasti "do neba".Noor wrote:
što i nije čudno ako znamo da je pripadala neolitiku, znači mlađem kamenom dobu u kojem nitko nije gradio nebodere i autopute
2014-04-22
pa pdf format, čitaš di hoćeš.Noor wrote:da čitam na plaži ;)veber wrote:skineš bez fr, dam ti pristup i 24h ti vrijedi pristup. imaš index, imam knjiga o povijesti nekih 2000, nema šanse da ih mogu pročitati.Noor wrote:bum na lap..tnx :)veber wrote:pa i ja volim žene općenito, ali neke su mi draže.Noor wrote:
opcenito
ali šeram s drugima.
imaš kakv želju 3D, ddosadno mi je pa radim 3d printove, neki zanimljivi.
2014-12-30
Između 500 i 350 tisuća godina prije Krista...Noor wrote:u kojem trenutku evolucije čovjeka?red wolf wrote:DaNoor wrote:hoces reci da imamo došljačkih gena?red wolf wrote:Polu čovjek, polu majmun...Koji je imao svoj put...Nažalost, "došljaci" su se poigrali s njime...Sve Vam je opisano u Bibliji...Ali, niste spremni za to...Noor wrote:Koje biće je to bilo?
red wolf-
2016-02-10
tu te čekam :)jastreb wrote:Pa i ne baš. U Bibliji već na prvim stranicama imaš izvještaj o Babilonskoj kuli,koja je imala tenzije rasti "do neba".Noor wrote:
što i nije čudno ako znamo da je pripadala neolitiku, znači mlađem kamenom dobu u kojem nitko nije gradio nebodere i autopute
arhitektura je, uz sve ostalo, bitna odrednica velicine i dosega neke civilizacije
Piramide, zigurati, hramovi, trgovi, palače, odvodnja, vodovodi, kupališta..sve to imale su civilizacije o kojima je Ero otvorio temu
Vinča je imala sojenice i zemunice
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» The Secret History of the Shadow Campaign That Saved the 2020 Election
» European history people
» The History of the Balkan Peninsula
» Planet Rothschild: The Forbidden History
» Russian "String" and the project "A-100" throw out the F-22 and F-35 to the dustbin of history
» European history people
» The History of the Balkan Peninsula
» Planet Rothschild: The Forbidden History
» Russian "String" and the project "A-100" throw out the F-22 and F-35 to the dustbin of history
Page 3 of 5