Ante je ustaško ime
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ante je ustaško ime
Pa ne postoje ustaška imena,ali sad kad bi netko sinu dao ime Draža ,onda znaš da je otac filočetnik.
Ante,je pak ,toliko rašireno ime kod Hrvata,da je glupo spominjati ga u nekom ustaškom kontekstu.
Ime Adolf se nakon poraza Hitlera,kod Nijemaca jako razrijedilo,a sad kad bi neki Hrvat dao djetetu ime Adolf,čudno bi ga gledali,a malom bi to sigurno stvorilo neugodnosti.
Znam za slučaj kretena koji je htio sinu dati ime Ustaša,ali mu to nije prošlo.
Ante,je pak ,toliko rašireno ime kod Hrvata,da je glupo spominjati ga u nekom ustaškom kontekstu.
Ime Adolf se nakon poraza Hitlera,kod Nijemaca jako razrijedilo,a sad kad bi neki Hrvat dao djetetu ime Adolf,čudno bi ga gledali,a malom bi to sigurno stvorilo neugodnosti.
Znam za slučaj kretena koji je htio sinu dati ime Ustaša,ali mu to nije prošlo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
£otk@ wrote:E sad mi je žao što makar jednog sina nisam nazvao Ante...
A drugog Adolf.
Adolf Topić, rođen 1949-e u jugoslavenskoj komunističkoj diktaturi ;P
jastreb wrote:.
Dado Topić ti se zove Adolf.
crvenkasti-
2014-04-17
U doba Jugoslavije, na odjavnim špicama RTB-a se često moglo pročitati ime: Dmitar Četnik. Koji je ono srpski spiker za Dražu Markovića rekao naš dragi Draža Mihajlović.
U poletu je radio Pipo Pavelić. Na Radio Zagrebu pak neki Nandi Čampa ;P nemam pojma jel to četnički ili ustaški
U poletu je radio Pipo Pavelić. Na Radio Zagrebu pak neki Nandi Čampa ;P nemam pojma jel to četnički ili ustaški
Dockan..., bre!crvenkasti wrote:Dado Topić ti se zove Adolf.jastreb wrote:Ime Adolf se nakon poraza Hitlera,kod Nijemaca jako razrijedilo,a sad kad bi neki Hrvat dao djetetu ime Adolf,čudno bi ga gledali,a malom bi to sigurno stvorilo neugodnosti.
Pa je,ali vidiš da se naziva Dado.Oh_Femder wrote:£otk@ wrote:E sad mi je žao što makar jednog sina nisam nazvao Ante...
A drugog Adolf.
2014-04-22
Četnici su od Knina,selo Civljani. Znam za to prezime.Oh_Femder wrote:U doba Jugoslavije, na odjavnim špicama RTB-a se često moglo pročitati ime: Dmitar Četnik.
2014-04-22
pa zar nije logično da budeš UstašaRingo10 wrote:Ništa mi se nije dogodilo. Jedan moj djed se zvao Ante. I to je to.mortal wrote:Što se tebi dogodiloRingo10 wrote:Moj pokojni djed se zvao Ante
Ne znam šta je tu čudno.
pogledaj samo što ovaj govori
immortal-
2014-04-16
Pričate gluposti.
Najčešće ilirsko ime u antičkoj Hercegovini je Ande, a danas Ante,a posebno je zanimljiv podatak da se isto ime i danas često susreće u pravoslavnih Crnogoraca i to u dva oblika-Ante i Anto.
Tako imamo poznatog vaterpolo reprezentativca Anta Vasovića,zatim je tu jedan od najboljih igrača u povijesti titogradske Budućnosti-Ante Miročević,kao i kasniji igrač Crvene Zvezde Anto Drobnjak.
Najčešće ilirsko ime u antičkoj Hercegovini je Ande, a danas Ante,a posebno je zanimljiv podatak da se isto ime i danas često susreće u pravoslavnih Crnogoraca i to u dva oblika-Ante i Anto.
Tako imamo poznatog vaterpolo reprezentativca Anta Vasovića,zatim je tu jedan od najboljih igrača u povijesti titogradske Budućnosti-Ante Miročević,kao i kasniji igrač Crvene Zvezde Anto Drobnjak.
2014-04-22
kao u Hrvatskoj Dražena , skraćeno od mila Draža, zovu Draaažooo
2014-04-16
Znao sam ga osobno, ali nisam znao da mu je ime Adolf.jastreb wrote:Pa je,ali vidiš da se naziva Dado.Oh_Femder wrote:£otk@ wrote:E sad mi je žao što makar jednog sina nisam nazvao Ante...
A drugog Adolf.
Ustvari, sad se čudim zašto nisam pitao od čega mu je "Dado".
Za sve nas je bio Dado i to nam je bilo dovoljno...ono kao Ceca, Miki (Jevremović) i slično.
jastreb wrote: Pričate gluposti.
Ante je od starorimskog Antonius, odakle su ga preuzeli i moderni Talijani kao Antonio.
Ante ante portas! Pazi se!
U Hrvatskoj moze sve ovo£otk@ wrote:Kako ime može biti “ustaško”?
Kako test inteligencije može biti “kulturološki pristran”?
Kako matematika i prirodne znanosti mogu biti “mizogene i zatvorene ženskom rodu”?
Cinjenice su to
Egzaktne cinjenice
Ako itko izmisli hodanje po glavi
To ce Hrvati
Njima je bolje se zvati Ante nego Joža
Upm
To ce Hrvati
Upm
Oboje je naše. Šta se ti nepozvana u to miješaš?Sora wrote:Ako itko izmisli hodanje po glavi
To ce Hrvati
Upm
selo cetina blizu civljana i kijevajastreb wrote:Četnici su od Knina,selo Civljani. Znam za to prezime.Oh_Femder wrote:U doba Jugoslavije, na odjavnim špicama RTB-a se često moglo pročitati ime: Dmitar Četnik.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Sora wrote:Ako itko izmisli hodanje po glavi
To ce Hrvati
Upm
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ero
Diši duboko ..samo diši
Ni vrag nije crn kako izgkeda
Ali , znas mene da cu te vraški oplesti
Ako budem imaka zasto. A s tobom imam uvijek.
Tvoj hercegivacko gen naprosto je gen nasilja .
Diši duboko ..samo diši
Ni vrag nije crn kako izgkeda
Ali , znas mene da cu te vraški oplesti
Ako budem imaka zasto. A s tobom imam uvijek.
Tvoj hercegivacko gen naprosto je gen nasilja .
Eroo wrote:jastreb wrote: Pričate gluposti.
JA bih rekao da su oni iz sela CETINA. Mozda grijesimjastreb wrote:Četnici su od Knina,selo Civljani. Znam za to prezime.Oh_Femder wrote:U doba Jugoslavije, na odjavnim špicama RTB-a se često moglo pročitati ime: Dmitar Četnik.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Ustaško đubre
» Ustasko zlo Jadranka Kosor
» Ustaško đihadska konjica
» Ustaško divljanje u Zagrebu se nastavlja
» Ustaško jeverjska zavera: f16 u Kninu
» Ustasko zlo Jadranka Kosor
» Ustaško đihadska konjica
» Ustaško divljanje u Zagrebu se nastavlja