Grčka PC priznala Ukrajinsku PC
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Grčka PC priznala Ukrajinsku PC
austrija i Slovenija imaju dosta pravoslavaca...al di je slovenska pravoslavna crkva.
nr glupirajte se
nr glupirajte se
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
STvarno su smiješni s tim glupostima.epikur37 wrote:austrija i Slovenija imaju dosta pravoslavaca...al di je slovenska pravoslavna crkva.
nr glupirajte se
Šansa za HPC je otišla u nepovrat još krajem 19 stoljeća.
Ali pravaši su poznati po tome da mamuzaju mrtvoga konja ...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Crnogorci su 100%-tni pravoslavci (osim ono malo muslimana i još manje katolika,koji se tako deklariraju)pa oni i ne trebaju posebno kuhati i prekuhavati.RayMabus wrote:Najjače uporište rvatskih pravoslavaca
https://priznajem.hr/novosti/koraci-prema-autokefalnosti-crnogorske-pravoslavne-crkve-milo-dukanovic-prozvao-spc-da-sluzi-ideji-velike-srbije/95125/
Milo in ga učera.
Crna Gora ima i svećenike crnogorske nacionalnosti,a imaju i jaku pravoslavnu tradiciju još od Petrovića i Crnojevića. Imali su vladike od kojih je najpoznatiji P.P.Njegoš. Imali su autokefalnost i prije.
Imaju i svoje svece,od kojih je najpoznatiji Vasilije Ostroški,kojeg naravno svojataju i Srbi,što i nije čudo jer mu se mole i katolici i muslimani.
I pored svega toga pravoslavno vrhovništvo se dvoumi,hoće li ili neće Crnogorcima dati samostalnost.
E sad reci ti meni tko bi onda priznao nekakvu HPC,kad ne znam jel se i 1% pravoslavaca u HR izjašnjava Hrvatima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
zar je svaki pravoslavac srbo?epikur37 wrote:austrija i Slovenija imaju dosta pravoslavaca...al di je slovenska pravoslavna crkva.
nr glupirajte se
tre wrote:zar je svaki pravoslavac srbo?epikur37 wrote:austrija i Slovenija imaju dosta pravoslavaca...al di je slovenska pravoslavna crkva.
nr glupirajte se
naravno da nije, ima rusa, bugara, rumunja etc..al nema slovenaca..jedino ako ero što pokrenbe
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:austrija i Slovenija imaju dosta pravoslavaca...al di je slovenska pravoslavna crkva.
nr glupirajte se
Ja bih ukinuo sve autokefalnosti i za početak napravio nešto slično kao kod nas katolika. Treba im njihov "Vatikan".
Idite i širite Radosnu vijest (Isus)... Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju...
Autokefalna je jedino Kristova Crkva, bez dodatnih pridjeva.
Kažu da će to biti Moskva. Ne zovu je uzalud "Treći Rim".Eroo wrote:epikur37 wrote:austrija i Slovenija imaju dosta pravoslavaca...al di je slovenska pravoslavna crkva.
nr glupirajte se
Ja bih ukinuo sve autokefalnosti i za početak napravio nešto slično kao kod nas katolika. Treba im njihov "Vatikan".
Kako će sve to izgledat,ja ne znam.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Neće Vatikan priznat HPC da Rvati neuteknu na pravoslavlje. Ta HPC koju vodi taj Bugar nije vjerski priznata.
HPC može bit samo grčko katoličke orijentacije tj da priznaje Papu dakle nije pravoslavna u hijerahijskom smislu riječi mada jest po liturgiji.
Trenutna HPC koju vodi taj Bugar to nije dakle to je ništa. , skupina vjernika i to je sve.
HPC može bit samo grčko katoličke orijentacije tj da priznaje Papu dakle nije pravoslavna u hijerahijskom smislu riječi mada jest po liturgiji.
Trenutna HPC koju vodi taj Bugar to nije dakle to je ništa. , skupina vjernika i to je sve.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dzango wrote:Vladike i episkopi su pozvani ali nisu hteli da se odazovu pozicu zbog ordena dodeljenog dikratoru koji predstavlja nenarodnu vlast. Nisu želeli da se svrstaju uz one koji su nastavljači politike Miloševića i Mire Marković i koji na svaki način rade protiv svog naroda.pizzon wrote:dzango wrote:Kako vodiš računa? Provocirajući Rusiju dok Erdogan ulazi u Siriju a EU i Ameri spuštenih gaća negoduju preteći sankcijama? Jebalo majku od mudrosti.pizzon wrote:vodis racuna o interesima
svog naroda, svoje crkve, svoje drzave.
niko ne izaziva rusiju.
vec gleda svoje interese.
ekonomske i nacionalne.
nijedna zemlja evrope ne pokusava
sebe da izopsti iz sredine kojoj
pripada. mi to cinimo od
prvih dana vladavine s.m. i m.m.
slavimo jubilej sami, ne zovemo
ni sve vladike, episkope.
niti smemo da prihvatimo
piziv car. patrijarsije da prisustvujemo
svecanosti koja se organizuje
povdom naseg jubileja.
Jebem li vam majku sendvičarsku.
da li su pozvani ili nisu,
neka se oni izjasne.
kao i po pitanju potiskivanja
sa BU, teoloskog itd.
ako sam ja sendvicar,
onda ti nisi cist.
Guest- Guest
dzango wrote:Vladike i episkopi su pozvani ali nisu hteli da se odazovu pozicu zbog ordena dodeljenog dikratoru koji predstavlja nenarodnu vlast.
a jel može hrvat preći na pravoslavlje i ostati hrvat s obzirom da je kod sotonske sekte pravoslavlje isto što i biti srbo.epikur37 wrote:tre wrote:zar je svaki pravoslavac srbo?epikur37 wrote:austrija i Slovenija imaju dosta pravoslavaca...al di je slovenska pravoslavna crkva.
nr glupirajte se
naravno da nije, ima rusa, bugara, rumunja etc..al nema slovenaca..jedino ako ero što pokrenbe
Pogodi ko me je inspirisao.Maggie19 wrote:Dobar ti gif u potpusu, dzani ;-P
B-)dzango wrote:Pogodi ko me je inspirisao.Maggie19 wrote:Dobar ti gif u potpusu, dzani ;-P
Moram razmislit ;-))
jbt koji cirkus
2014-04-16
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» PISMO RAZOTKRIVA UKRAJINSKU PREVARU
» Carigrad ne odustaje od autokefalnosti za Ukrajinsku crkvu
» Genocidni Hitler napada Ukrajinsku nejač
» Irinej : Nepriznajemo novu ukrajinsku crkvu
» Mađarska zapravo drži zarobljenu ukrajinsku vojsku koju joj je prebacila Ruska Federacija
» Carigrad ne odustaje od autokefalnosti za Ukrajinsku crkvu
» Genocidni Hitler napada Ukrajinsku nejač
» Irinej : Nepriznajemo novu ukrajinsku crkvu
» Mađarska zapravo drži zarobljenu ukrajinsku vojsku koju joj je prebacila Ruska Federacija
Page 3 of 3