ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA
ja govorim za prosek na nivou naroda, Japanci i Švabe više rade i produktivniji su, ovde se manje radi i manji je stres i to je tako. Mi možemo da raspravljamo kako neko pojedninačno mesečno dobiva na crno 1600 kuna, a neko na bijelo štajaznam 15-20 iljada ko ti, ali govorimo kada uzmeš 100 hiljada ljudi i praviš neki prosek.zgdosada wrote:Pa kažem ti ja niti sam dobio posao jer su mi starci netko. Niti radim u frimi od tate. Poslao životopis ljude me uzeli godinu dana na probu "ugovor na ograničeno vrijeme". Onda nakon toga na ne ograničeno. Nije da se ne može. I istina je da bi za taj isti posao recimo u Njemačkoj imao istu takvu plaču samo u eurima. Ali nije mi nešto jako loše. Moglo bi bolje. Ali moglo bi i puno gore. I dalje kada vas slušam i čitam ne vjerujem da čitam tekstove 10 % povlaštenih na zemlji. Koji svaki da jedu. Koji spavaju ta toplom. Koje nitko ne siluje i ne ubija. Jer samo 10 % je takvih a vi ste među njima nemojte to zaboraviti.
A ovo o 10% ne znam šta oćeš da kažeš, nitko to ne spori nit se ne govori o tome. Tema je treba li država da vodi bizmise ili privatni čovek ili koji je najbolji srazmer udela.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
di se to ovdi manje radi i di je manji stres... jest možda u državnom sektoru, nažalost postoji privatni sektor gdje je veći stres i više se radi nego u njemačkoj za manje para..udba wrote:ja govorim za prosek na nivou naroda, Japanci i Švabe više rade i produktivniji su, ovde se manje radi i manji je stres i to je tako. Mi možemo da raspravljamo kako neko pojedninačno mesečno dobiva na crno 1600 kuna, a neko na bijelo štajaznam 15-20 iljada ko ti, ali govorimo kada uzmeš 100 hiljada ljudi i praviš neki prosek.zgdosada wrote:Pa kažem ti ja niti sam dobio posao jer su mi starci netko. Niti radim u frimi od tate. Poslao životopis ljude me uzeli godinu dana na probu "ugovor na ograničeno vrijeme". Onda nakon toga na ne ograničeno. Nije da se ne može. I istina je da bi za taj isti posao recimo u Njemačkoj imao istu takvu plaču samo u eurima. Ali nije mi nešto jako loše. Moglo bi bolje. Ali moglo bi i puno gore. I dalje kada vas slušam i čitam ne vjerujem da čitam tekstove 10 % povlaštenih na zemlji. Koji svaki da jedu. Koji spavaju ta toplom. Koje nitko ne siluje i ne ubija. Jer samo 10 % je takvih a vi ste među njima nemojte to zaboraviti.
A ovo o 10% ne znam šta oćeš da kažeš, nitko to ne spori nit se ne govori o tome. Tema je treba li država da vodi bizmise ili privatni čovek ili koji je najbolji srazmer udela.
Guest- Guest
šta, ne vredi više ona da je narod lenj?neoliberalni_placenik wrote:di se to ovdi manje radi i di je manji stres... jest možda u državnom sektoru, nažalost postoji privatni sektor gdje je veći stres i više se radi nego u njemačkoj za manje para..
2015-11-10
u RH imaš 25% stanovništva što plaća porez, i 75% stanovništva što troši poreznu lovu.udba wrote:šta, ne vredi više ona da je narod lenj?neoliberalni_placenik wrote:di se to ovdi manje radi i di je manji stres... jest možda u državnom sektoru, nažalost postoji privatni sektor gdje je veći stres i više se radi nego u njemačkoj za manje para..
Kada mislim da 25% populacije plaća porez onda mislim tako. Recimo epikur koji govori za sebe "ja plaćam porez" - neplaća porez. sa predavanjem psihologije u srednjom školi, on nije porezni platiša, nego obrnuto , on dobija novac poreznih obveznika i dio vraća nazad u proračun. to je primjer. ne želim utjecati na njegov rad ili komentirati koliko je on koristan ili bezkoristan društvu, samo govorim da on nije porezni platiša.
sukladno time 25% stanovništva koje radi u privatnom sektoru, plaćaju porez i hrane 75% stanovništa i ostatak države.
Taj postotak bi trebalo povećati na 40%-50%, u britaniji je omjer takvih preko 60%.
I onda je puno veći stres na ovih 25% u privatnom sektoru nego u britaniji gdje recimo oko 60% ljudi radi u privatnom sektoru.. ovih 25% ljudi moraju nahraniti gazdu(kapitalistu), sebe i državu(75% ljudi koji troše porezni novac, penzići, djeca, studenti, nezaposleni, zaposleni u administraciji, sudu, policiji, školama)
Guest- Guest
neoliberalni_placenik wrote:u RH imaš 25% stanovništva što plaća porez, i 75% stanovništva što troši poreznu lovu.udba wrote:šta, ne vredi više ona da je narod lenj?neoliberalni_placenik wrote:di se to ovdi manje radi i di je manji stres... jest možda u državnom sektoru, nažalost postoji privatni sektor gdje je veći stres i više se radi nego u njemačkoj za manje para..
Kada mislim da 25% populacije plaća porez onda mislim tako. Recimo epikur koji govori za sebe "ja plaćam porez" - neplaća porez. sa predavanjem psihologije u srednjom školi, on nije porezni platiša, nego obrnuto , on dobija novac poreznih obveznika i dio vraća nazad u proračun. to je primjer. ne želim utjecati na njegov rad ili komentirati koliko je on koristan ili bezkoristan društvu, samo govorim da on nije porezni platiša.
sukladno time 25% stanovništva koje radi u privatnom sektoru, plaćaju porez i hrane 75% stanovništa i ostatak države.
Taj postotak bi trebalo povećati na 40%-50%, u britaniji je omjer takvih preko 60%.
I onda je puno veći stres na ovih 25% u privatnom sektoru nego u britaniji gdje recimo oko 60% ljudi radi u privatnom sektoru.. ovih 25% ljudi moraju nahraniti gazdu(kapitalistu), sebe i državu(75% ljudi koji troše porezni novac, penzići, djeca, studenti, nezaposleni, zaposleni u administraciji, sudu, policiji, školama)
eh, pa ovih 25% je premalo da bi ušli u prosek, evo oni imaju stres ali 75% nema (ako isključimo gde se u državnu službu nadjebavaju oko neke gluposti), a i u tih 25% imaš ljude koji puno zaradu ko i ovaj drug s puškomitraljez na avatar i koji u 8 sati odradi svoje. Znači opet dođe na moje
2015-11-10
misliš da ekipa koja radi za 2000kuna nema stres? pa upravo u RH su najgadniji i najstresniji ti slabo plaćeni poslovi, osim što je posao stresan , posao je i jadno plaćen što samo po sebi uzrokuje stres..udba wrote:Ljudi, shvatite da postoji samo sledeći izbor:
a) Ladiš jaja, đabalebariš, zajebavaš se bez stres i imaš 2000 kuna, šef malo više do 4-5000 (privatni) 6-10.000 (državni)
b) Radiš 10-12 sati, odu živci, nikad vremena, svako te jebe, nešto godišnjeg odmora, imaš 7-15.000, šef oko 20.000 (privatni) ili 15.000 (državni)
i sad birajte
Guest- Guest
Ima, ali njija je malo, samo 25%, premalo da bi ušli u prosek. 75% sitne birokracije nema stres ima sigurnu platu i godišnji odmor. I oni utiču više na prosekneoliberalni_placenik wrote:misliš da ekipa koja radi za 2000kuna nema stres? pa upravo u RH su najgadniji i najstresniji ti slabo plaćeni poslovi, osim što je posao stresan , posao je i jadno plaćen što samo po sebi uzrokuje stres..udba wrote:Ljudi, shvatite da postoji samo sledeći izbor:
a) Ladiš jaja, đabalebariš, zajebavaš se bez stres i imaš 2000 kuna, šef malo više do 4-5000 (privatni) 6-10.000 (državni)
b) Radiš 10-12 sati, odu živci, nikad vremena, svako te jebe, nešto godišnjeg odmora, imaš 7-15.000, šef oko 20.000 (privatni) ili 15.000 (državni)
i sad birajte
2015-11-10
pa kažem ti u državnom sektoru da, ali nažalnost nemožemo svi raditi u državnom sektoru, jer uskoro ide bankrot pa će i oni malo stresudba wrote:Ima, ali njija je malo, samo 25%, premalo da bi ušli u prosek. 75% sitne birokracije nema stres ima sigurnu platu i godišnji odmor. I oni utiču više na prosekneoliberalni_placenik wrote:misliš da ekipa koja radi za 2000kuna nema stres? pa upravo u RH su najgadniji i najstresniji ti slabo plaćeni poslovi, osim što je posao stresan , posao je i jadno plaćen što samo po sebi uzrokuje stres..udba wrote:Ljudi, shvatite da postoji samo sledeći izbor:
i sad birajte
Guest- Guest
nisam se ja nigde ni osvrto na odnos privat-državno, znam ja sve to. Ja govorim o liberalizam vs socijalizam, pa vi birajte, oće da povučeš više i da imaš više ili će 75% da bude u pemziju i državnu službu bez straha, a kako će da bude sutra ko ga jebe, šta sam krivo rekoneoliberalni_placenik wrote:pa kažem ti u državnom sektoru da, ali nažalnost nemožemo svi raditi u državnom sektoru, jer uskoro ide bankrot pa će i oni malo stres
2015-11-10
zgdosada wrote:Nije istina izmišljaš. I da nekada nas netko sa političim vezama sjebe i izgubimo neke poslove ali možemo i bez toga.marcellus wrote:zgdosada wrote:Ja radim u 100 % privatnoj firmi kojoj je vlasnik hrvat. Ne laži.marcellus wrote:a da i ti si iz socijalističke hrvatske gdje ni 10% firmi nije stvarno privatno, zapravo ne postoje privatne firme, otišla u kapitalističku austriju koja je sve privatizirala i prodala strancima i koja ima potpuno liberalno tržište i tržišno određene cijene.
E pa nije sto posto privatna. Jest na papiru - ali tvoj gazda mora ili plaćati reket ili imati političkog zaštitnika. Ili će ga netko tko ima političku zaštitu i konkurencija je sjebati. Istina ima malih igrača koji prođu ispod radara, ali u osnovi sve u ovoj zemlji kontrolira politika, ova ili ona stranka, ovaj ili onaj lokalni šerif. Privatno da al u kurcu.
Možete, ali to nije privatna firma. U punom značenju riječi.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Sistem u kojem je glavno mjerilo novac i u kojem vladaju oni koji imaju najviše kapitala prirodno i nužno sam sebe dovodi do propasti.
Glavna karakteristika takvog sistema nije samo postojanje kapitalističkih firmi koji rade. Kapital mora rasti. RAST je imperativ. U slučaju da nekoj od firmi na tržištu stoji ili malo pada vrijednost, svi investitori u kratkom vremenu povlače kapital i ulažu u drugi posao koji raste.
Mala firma nestaje, a velika raste.
Jedini razlog zbog kojeg je firma propala što je zaradila manje nego prošle godine.
E, sad, proces je potpuno prirodan: za neko vrijeme se taj rast velikih i mnoštvo propasti manjih, pretvara u grotesku: veliki počnu naglo bubriti poput balona, a malih ima sve manje dok sasvim ne nestanu.
To može završiti samo na jedan način.
Glavna karakteristika takvog sistema nije samo postojanje kapitalističkih firmi koji rade. Kapital mora rasti. RAST je imperativ. U slučaju da nekoj od firmi na tržištu stoji ili malo pada vrijednost, svi investitori u kratkom vremenu povlače kapital i ulažu u drugi posao koji raste.
Jedini razlog zbog kojeg je firma propala što je zaradila manje nego prošle godine.
E, sad, proces je potpuno prirodan: za neko vrijeme se taj rast velikih i mnoštvo propasti manjih, pretvara u grotesku: veliki počnu naglo bubriti poput balona, a malih ima sve manje dok sasvim ne nestanu.
crvenkasti-
2014-04-17
da, prorade vješala punom parom.crvenkasti wrote:Sistem u kojem je glavno mjerilo novac i u kojem vladaju oni koji imaju najviše kapitala prirodno i nužno sam sebe dovodi do propasti.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ne, nego velikim praskom u kojem svi odu u pičku materinu.
crvenkasti-
2014-04-17
ma neće, sustav i sistem koji je krajnje nepravedan se u principu promjeni nasilno kada dođe do neke točke.crvenkasti wrote:Ne, nego velikim praskom u kojem svi odu u pičku materinu.
2015-08-15
Misliš, puste malo zraka van i balon se ispuše do pola?
Ne ide to tako.
Ne ide to tako.
crvenkasti-
2014-04-17
ne, nego probušiš balon pa se ispuše sav.crvenkasti wrote:Misliš, puste malo zraka van i balon se ispuše do pola?
Ne ide to tako.
2015-08-15
kaja_333 wrote:ne, nego probušiš balon pa se ispuše sav.crvenkasti wrote:Misliš, puste malo zraka van i balon se ispuše do pola?
Ne ide to tako.
Ne ispuše se, nego eksplodira uz veliki prasak koji pobije i njih i nas.
crvenkasti-
2014-04-17
ma nas više manje ali ovih stotinjak u svijetu koji su to skoncentrirali kod sebe treba pobiti definitivno a to proširiti i na članove obitelji čisto zbog da se zna kako prolaze primjera za buduće.crvenkasti wrote:kaja_333 wrote:ne, nego probušiš balon pa se ispuše sav.crvenkasti wrote:Misliš, puste malo zraka van i balon se ispuše do pola?
Ne ide to tako.
Ne ispuše se, nego eksplodira uz veliki prasak koji pobije i njih i nas.
2015-08-15
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ZEMLJA S četiri milijuna nogometnih izbornika ima i četiri milijuna arhitekata
» frilenserka u tri koraka
» Od elfa do bube u tri koraka
» Tenzije na Balkanu su rizične, EU ima dva koraka...
» Fantastika postaje stvarnost:spajanje mozga na internet u tri koraka
» frilenserka u tri koraka
» Od elfa do bube u tri koraka
» Tenzije na Balkanu su rizične, EU ima dva koraka...
» Fantastika postaje stvarnost:spajanje mozga na internet u tri koraka
Page 3 of 3