ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA - Page 3 Empty Re: ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA

Post by udba Thu 12 Nov - 13:36

zgdosada wrote:Pa kažem ti ja niti sam dobio posao jer su mi starci netko. Niti radim u frimi od tate. Poslao životopis ljude me uzeli godinu dana na probu "ugovor na ograničeno vrijeme". Onda nakon toga na ne ograničeno. Nije da se ne može. I istina je da bi za taj isti posao recimo u Njemačkoj imao istu takvu plaču samo u eurima. Ali nije mi nešto jako loše. Moglo bi bolje. Ali moglo bi i puno gore. I dalje kada vas slušam i čitam ne vjerujem da čitam tekstove 10 % povlaštenih na zemlji. Koji svaki da jedu. Koji spavaju ta toplom. Koje nitko ne siluje i ne ubija. Jer samo 10 % je takvih a vi ste među njima nemojte to zaboraviti.
ja govorim za prosek na nivou naroda, Japanci i Švabe više rade i produktivniji su, ovde se manje radi i manji je stres i to je tako. Mi možemo da raspravljamo kako neko pojedninačno mesečno dobiva na crno 1600 kuna, a neko na bijelo štajaznam 15-20 iljada ko ti, ali govorimo kada uzmeš 100 hiljada ljudi i praviš neki prosek.

A ovo o 10% ne znam šta oćeš da kažeš, nitko to ne spori nit se ne govori o tome. Tema je treba li država da vodi bizmise ili privatni čovek ili koji je najbolji srazmer udela.

udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 13:43

udba wrote:
zgdosada wrote:Pa kažem ti ja niti sam dobio posao jer su mi starci netko. Niti radim u frimi od tate. Poslao životopis ljude me uzeli godinu dana na probu "ugovor na ograničeno vrijeme". Onda nakon toga na ne ograničeno. Nije da se ne može. I istina je da bi za taj isti posao recimo u Njemačkoj imao istu takvu plaču samo u eurima. Ali nije mi nešto jako loše. Moglo bi bolje. Ali moglo bi i puno gore. I dalje kada vas slušam i čitam ne vjerujem da čitam tekstove 10 % povlaštenih na zemlji. Koji svaki da jedu. Koji spavaju ta toplom. Koje nitko ne siluje i ne ubija. Jer samo 10 % je takvih a vi ste među njima nemojte to zaboraviti.
ja govorim za prosek na nivou naroda, Japanci i Švabe više rade i produktivniji su, ovde se manje radi i manji je stres i to je tako. Mi možemo da raspravljamo kako neko pojedninačno mesečno dobiva na crno 1600 kuna, a neko na bijelo štajaznam 15-20 iljada ko ti, ali govorimo kada uzmeš 100 hiljada ljudi i praviš neki prosek.

A ovo o 10% ne znam šta oćeš da kažeš, nitko to ne spori nit se ne govori o tome. Tema je treba li država da vodi bizmise ili privatni čovek ili koji je najbolji srazmer udela.
di se to ovdi manje radi i di je manji stres... jest možda u državnom sektoru, nažalost postoji privatni sektor gdje je veći stres i više se radi nego u njemačkoj za manje para..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by udba Thu 12 Nov - 13:46

neoliberalni_placenik wrote:di se to ovdi manje radi i di je manji stres... jest možda u državnom sektoru, nažalost postoji privatni sektor gdje je veći stres i više se radi nego u njemačkoj za manje para..
šta, ne vredi više ona da je narod lenj?
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 13:50

udba wrote:
neoliberalni_placenik wrote:di se to ovdi manje radi i di je manji stres... jest možda u državnom sektoru, nažalost postoji privatni sektor gdje je veći stres i više se radi nego u njemačkoj za manje para..
u RH imaš 25% stanovništva što plaća porez, i 75% stanovništva što troši poreznu lovu.

Kada mislim da 25% populacije plaća porez onda mislim tako. Recimo epikur koji govori za sebe "ja plaćam porez" - neplaća porez. sa predavanjem psihologije u srednjom školi, on nije porezni platiša, nego obrnuto , on dobija novac poreznih obveznika i dio vraća nazad u proračun. to je primjer. ne želim utjecati na njegov rad ili komentirati koliko je on koristan ili bezkoristan društvu, samo govorim da on nije porezni platiša.

sukladno time 25% stanovništva koje radi u privatnom sektoru, plaćaju porez i hrane 75% stanovništa i ostatak države.
Taj postotak bi trebalo povećati na 40%-50%, u britaniji je omjer takvih preko 60%.

I onda je puno veći stres na ovih 25% u privatnom sektoru nego u britaniji gdje recimo oko 60% ljudi radi u privatnom sektoru.. ovih 25% ljudi moraju nahraniti gazdu(kapitalistu), sebe i državu(75% ljudi koji troše porezni novac, penzići, djeca, studenti, nezaposleni, zaposleni u administraciji, sudu, policiji, školama)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by udba Thu 12 Nov - 13:53

neoliberalni_placenik wrote:
udba wrote:
u RH imaš 25% stanovništva što plaća porez, i 75% stanovništva što troši poreznu lovu.

Kada mislim da 25% populacije plaća porez onda mislim tako. Recimo epikur koji govori za sebe "ja plaćam porez" - neplaća porez. sa predavanjem psihologije u srednjom školi, on nije porezni platiša, nego obrnuto , on dobija novac poreznih obveznika i dio vraća nazad u proračun. to je primjer. ne želim utjecati na njegov rad ili komentirati koliko je on koristan ili bezkoristan društvu, samo govorim da on nije porezni platiša.

sukladno time 25% stanovništva koje radi u privatnom sektoru, plaćaju porez i hrane 75% stanovništa i ostatak države.
Taj postotak bi trebalo povećati na 40%-50%, u britaniji je omjer takvih preko 60%.

I onda je puno veći stres na ovih 25% u privatnom sektoru nego u britaniji gdje recimo oko 60% ljudi radi u privatnom sektoru.. ovih 25% ljudi moraju nahraniti gazdu(kapitalistu), sebe i državu(75% ljudi koji troše porezni novac, penzići, djeca, studenti, nezaposleni, zaposleni u administraciji, sudu, policiji, školama)

eh, pa ovih 25% je premalo da bi ušli u prosek, evo oni imaju stres ali 75% nema (ako isključimo gde se u državnu službu nadjebavaju oko neke gluposti), a i u tih 25% imaš ljude koji puno zaradu ko i ovaj drug s puškomitraljez na avatar i koji u 8 sati odradi svoje. Znači opet dođe na moje
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 13:53

udba wrote:Ljudi, shvatite da postoji samo sledeći izbor:

a) Ladiš jaja, đabalebariš, zajebavaš se bez stres i imaš 2000 kuna, šef malo više do 4-5000 (privatni) 6-10.000 (državni)

b) Radiš 10-12 sati, odu živci, nikad vremena, svako te jebe, nešto godišnjeg odmora, imaš 7-15.000,  šef oko 20.000 (privatni) ili 15.000 (državni)

i sad birajte
misliš da ekipa koja radi za 2000kuna nema stres? pa upravo u RH su najgadniji i najstresniji ti slabo plaćeni poslovi, osim što je posao stresan , posao je i jadno plaćen što samo po sebi uzrokuje stres..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by udba Thu 12 Nov - 13:57

a) Ladiš jaja, đabalebariš, zajebavaš se bez stres i imaš 2000 kuna, šef malo više do 4-5000 (privatni) 6-10.000 (državni)

b) Radiš 10-12 sati, odu živci, nikad vremena, svako te jebe, nešto godišnjeg odmora, imaš 7-15.000,  šef oko 20.000 (privatni) ili 15.000 (državni)

i sad birajte
misliš da ekipa koja radi za 2000kuna nema stres? pa upravo u RH su najgadniji i najstresniji ti slabo plaćeni poslovi, osim što je posao stresan , posao je i jadno plaćen što samo po sebi uzrokuje stres..
Ima, ali njija je malo, samo 25%, premalo da bi ušli u prosek. 75% sitne birokracije nema stres ima sigurnu platu i godišnji odmor. I oni utiču više na prosek
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 13:58

udba wrote:

i sad birajte
Ima, ali njija je malo, samo 25%, premalo da bi ušli u prosek. 75% sitne birokracije nema stres ima sigurnu platu i godišnji odmor. I oni utiču više na prosek
pa kažem ti u državnom sektoru da, ali nažalnost nemožemo svi raditi u državnom sektoru, jer uskoro ide bankrot pa će i oni malo stres
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by udba Thu 12 Nov - 14:01

neoliberalni_placenik wrote:pa kažem ti u državnom sektoru da, ali nažalnost nemožemo svi raditi u državnom sektoru, jer uskoro ide bankrot pa će i oni malo stres
nisam se ja nigde ni osvrto na odnos privat-državno, znam ja sve to. Ja govorim o liberalizam vs socijalizam, pa vi birajte, oće da povučeš više i da imaš više ili će 75% da bude u pemziju i državnu službu bez straha, a kako će da bude sutra ko ga jebe, šta sam krivo reko
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by marcellus Thu 12 Nov - 14:11

zgdosada wrote:
marcellus wrote:
zgdosada wrote:
marcellus wrote:a da i ti si iz socijalističke hrvatske gdje ni 10% firmi nije stvarno privatno, zapravo ne postoje privatne firme, otišla u kapitalističku austriju koja je sve privatizirala i prodala strancima i koja ima potpuno liberalno tržište i tržišno određene cijene.
Ja radim u 100 % privatnoj firmi kojoj je vlasnik hrvat. Ne laži.

E pa nije sto posto privatna. Jest na papiru - ali tvoj gazda mora ili plaćati reket ili imati političkog zaštitnika. Ili će ga netko tko ima političku zaštitu i konkurencija je sjebati. Istina ima malih igrača koji prođu ispod radara, ali u osnovi sve u ovoj zemlji kontrolira politika, ova ili ona stranka, ovaj ili onaj lokalni šerif. Privatno da al u kurcu.
Nije istina izmišljaš. I da nekada nas netko sa političim vezama sjebe i izgubimo neke poslove ali možemo i bez toga.

Možete, ali to nije privatna firma. U punom značenju riječi.
marcellus
marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

Post by crvenkasti Thu 12 Nov - 15:32

Sistem u kojem je glavno mjerilo novac i u kojem vladaju oni koji imaju najviše kapitala prirodno i nužno sam sebe dovodi do propasti.

Glavna karakteristika takvog sistema nije samo postojanje kapitalističkih firmi koji rade. Kapital mora rasti. RAST je imperativ. U slučaju da nekoj od firmi na tržištu stoji ili malo pada vrijednost, svi investitori u kratkom vremenu povlače kapital i ulažu u drugi posao koji raste.

Mala firma nestaje, a velika raste.

Jedini razlog zbog kojeg je firma propala što je zaradila manje nego prošle godine.

E, sad, proces je potpuno prirodan: za neko vrijeme se taj rast velikih i mnoštvo propasti manjih, pretvara u grotesku: veliki počnu naglo bubriti poput balona, a malih ima sve manje dok sasvim ne nestanu.

To može završiti samo na jedan način.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kaya Thu 12 Nov - 15:36

crvenkasti wrote:Sistem u kojem je glavno mjerilo novac i u kojem vladaju oni koji imaju najviše kapitala prirodno i nužno sam sebe dovodi do propasti.

Glavna karakteristika takvog sistema nije samo postojanje kapitalističkih firmi koji rade. Kapital mora rasti. RAST je imperativ. U slučaju da nekoj od firmi na tržištu stoji ili malo pada vrijednost, svi investitori u kratkom vremenu povlače kapital i ulažu u drugi posao koji raste.

Mala firma nestaje, a velika raste.

Jedini razlog zbog kojeg je firma propala što je zaradila manje nego prošle godine.

E, sad, proces je potpuno prirodan: za neko vrijeme se taj rast velikih i mnoštvo propasti manjih, pretvara u grotesku: veliki počnu naglo bubriti poput balona, a malih ima sve manje dok sasvim ne nestanu.

To može završiti samo na jedan način.
da, prorade vješala punom parom.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by crvenkasti Thu 12 Nov - 15:39

Ne, nego velikim praskom u kojem svi odu u pičku materinu.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kaya Thu 12 Nov - 15:42

crvenkasti wrote:Ne, nego velikim praskom u kojem svi odu u pičku materinu.
ma neće, sustav i sistem koji je krajnje nepravedan se u principu promjeni nasilno kada dođe do neke točke.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by crvenkasti Thu 12 Nov - 15:47

Misliš, puste malo zraka van i balon se ispuše do pola?

Ne ide to tako.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kaya Thu 12 Nov - 15:49

crvenkasti wrote:Misliš, puste malo zraka van i balon se ispuše do pola?

Ne ide to tako.
ne, nego probušiš balon pa se ispuše sav.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 15:50

crveni nadrobio sve i svašta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti Thu 12 Nov - 15:51

kaja_333 wrote:

Ne ide to tako.

Ne ispuše se, nego eksplodira uz veliki prasak koji pobije i njih i nas.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kaya Thu 12 Nov - 16:05

crvenkasti wrote:
kaja_333 wrote:

Ne ide to tako.

Ne ispuše se, nego eksplodira uz veliki prasak koji pobije i njih i nas.
ma nas više manje ali ovih stotinjak u svijetu koji su to skoncentrirali kod sebe treba pobiti definitivno a to proširiti i na članove obitelji čisto zbog da se zna kako prolaze primjera za buduće.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics