ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA - Page 2 Empty Re: ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA

Post by udba 12/11/2015, 11:32

Kakve bolan promjene u zemlji s 2 milijona pemzionera, šatorima po Savsku, 50 godišnjacima bez mladih, a i ovo malo mladih priglupo. Šuti bolan, šta reče jedan, neka malo dijaspora šalje, malo turisti, malo rentijerstvo, nešto EU pripomoć za sirotinju i živi se, nema se puno ali nema bolan ni stresa, a taj mir nemere niko platit. Može promjene, ali prvo lustraciju, znači nikad.

udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by marcellus 12/11/2015, 11:36

zgdosada wrote:
marcellus wrote:a da i ti si iz socijalističke hrvatske gdje ni 10% firmi nije stvarno privatno, zapravo ne postoje privatne firme, otišla u kapitalističku austriju koja je sve privatizirala i prodala strancima i koja ima potpuno liberalno tržište i tržišno određene cijene.
Ja radim u 100 % privatnoj firmi kojoj je vlasnik hrvat. Ne laži.

E pa nije sto posto privatna. Jest na papiru - ali tvoj gazda mora ili plaćati reket ili imati političkog zaštitnika. Ili će ga netko tko ima političku zaštitu i konkurencija je sjebati. Istina ima malih igrača koji prođu ispod radara, ali u osnovi sve u ovoj zemlji kontrolira politika, ova ili ona stranka, ovaj ili onaj lokalni šerif. Privatno da al u kurcu.
marcellus
marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 12/11/2015, 11:36

Kritike na mjestu, neoliberalizam je zao,  na njega se pale još samo likovi iz zemalja nekadašnjeg istočnog bloka.

Kaže fukuyama: fulao sam sa svojim liberalizmom ali sam u Ukrajini još uvijek zvijezda :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 11:37

marcellus wrote:
zgdosada wrote:
marcellus wrote:a da i ti si iz socijalističke hrvatske gdje ni 10% firmi nije stvarno privatno, zapravo ne postoje privatne firme, otišla u kapitalističku austriju koja je sve privatizirala i prodala strancima i koja ima potpuno liberalno tržište i tržišno određene cijene.
Ja radim u 100 % privatnoj firmi kojoj je vlasnik hrvat. Ne laži.

E pa nije sto posto privatna. Jest na papiru - ali tvoj gazda mora ili plaćati reket ili imati političkog zaštitnika. Ili će ga netko tko ima političku zaštitu i konkurencija je sjebati. Istina ima malih igrača koji prođu ispod radara, ali u osnovi sve u ovoj zemlji kontrolira politika, ova ili ona stranka, ovaj ili onaj lokalni šerif. Privatno da al u kurcu.
Nije istina izmišljaš. I da nekada nas netko sa političim vezama sjebe i izgubimo neke poslove ali možemo i bez toga.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 11:41

epikur37 wrote:Kritike na mjestu, neoliberalizam je zao,  na njega se pale još samo likovi iz zemalja nekadašnjeg istočnog bloka.

ironično neoliberalizam je svugdje pobjedio.. čak i u Kini i u Rusiji su ga preuzeli.. jedino se Hrvatska, Republika Srpska, Republika Srbija, Federacija BiH, Bosna, Tuzlanski Kanton, Venezuela, i Sjeverna Koreja uspješno opiru neoliberalizmu.

Ironično ali Putin je liberalizirao ekonomiju kao odgovor na krizu, provodi privatizaciju, i de-regulizaciju ekonomije, a Kineski premijer na svakom godišnjem sastanku komunističke partije govori da treba dodatno liberalizirati Kinesku ekonomiju.

Ali eto Hrvatska, Republika Srpska, Republika Srbija, Federacija BiH, Bosna, Tuzlanski Kanton, Venezuela, i Sjeverna Koreja uspješno opiru neoliberalizmu. (Grčka više nije, jer prdnuli su u čabar, Cipras je bio nada foruma i ljevičara da će Europa skrenuti u lijevo, a sada lik provodi neoliberalne reforme u Grčkoj hahahahaha)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcus-t 12/11/2015, 11:44

neoliberalni_placenik wrote:
epikur37 wrote:Kritike na mjestu, neoliberalizam je zao,  na njega se pale još samo likovi iz zemalja nekadašnjeg istočnog bloka.

ironično neoliberalizam je svugdje pobjedio.. čak i u Kini i u Rusiji su ga preuzeli..
Ti si stvarno ograničen lik. Mora ti se crtati: Neoliberalni kapitalizam je ko virus ebole: Napada svaku zdravu stanicu dok ne dovede do totalnog raspada i smrti. Na kraju  i sam umire jer je ubio onga tko mu je omogućio život B-) .
marcus-t
marcus-t

2015-10-07

Back to top Go down

Post by epikur37 12/11/2015, 11:48

Skupina „biznismena“ u Rusiji odlučila je zatvoriti tvornicu cementa. Zašto? Zbog neodrživosti proizvodnje? Zbog bankrota? Ne. Profit im je bio suviše malen. Potpun nedemokratski i nezapadno, Vladimir Putin je zakazao sastanak vrlih industrijalaca, otišao na njega i stavio papir i olovku na stol. Zašto? Da potpišu kako neće zatvoriti tvornicu, otpustiti radnike i osiromašiti čitav kraj. Jesu li potpisali? Četvorica jesu. Dvojica su se nešto kao nećkala. Posljednjem je osobno Vladimir Putin uključio kemijsku olovku i pozvao ga da potpiše, gledajući ga pogledom ledenim poput dna afganistanskih pećina. Nedemokratski? Da. Necivilizacijski? Možda. Ljudski? Da, i te kako. Egzistencija 6000 naspram profita šestorice ljudi. Diktatorski? Da. Nimalo prozapadno, nimalo u korespondenciji sa slobodnim tržištem, ali… Nekako ispravno.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 12/11/2015, 11:48

Putin je car!
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by udba 12/11/2015, 11:50

Ali eto  Hrvatska, Republika Srpska, Republika Srbija, Federacija BiH, Bosna, Tuzlanski Kanton,
  :20
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 11:51

marcus-t wrote:

ironično neoliberalizam je svugdje pobjedio.. čak i u Kini i u Rusiji su ga preuzeli..
Ti si stvarno ograničen lik. Mora ti se crtati: Neoliberalni kapitalizam je ko virus ebole: Napada svaku zdravu stanicu dok ne dovede do totalnog raspada i smrti. Na kraju  i sam umire jer je ubio onga tko mu je omogućio život B-) .

Objasni Kinezima zašto idu u smjeru liberalizacije ekonomije , i privatizacije, zašto se ne vrate u socijalizma kada ih je 20milijuna umrlo od gladi...

za razliku od vas ja pročitao onu knjigu - doktrina šoka od one glupače koja je rekla " u grčkoj je pobjedom sirize pobjeđen fašizam jhahahahaha"

Ta knjiga doktrina šoka je najveći promašaj.. ona govori o negativnim efektima doktrine šoka.. i spominje države poput.. Čilea(najrazvijenije ekonomije Latinske Amerike), zatim kao negativne primjere spominje Poljsku(koja je udvostručila svoj BDP od pada komunizma, i do 2040 će biti duplo bogatija od socijalističke Hrvatske), - dalje autorica kao negativni primjer neoliberalizma spominje Tursku - zemlja koja raste 10% godišnje, i Turska zbog neoliberalni reformi od siromašne zemlje prije 20godina postaje svjetska sila.. i spominje Kinu isto kao primjer gdje neoliberalne reforme sjebavaju.. da spominje i Rusiju u negativnom kontekstu neoliberalni reformi, doduše i hvalila je Putina, Putin je istina zaustavio privatizaciju Rusije kada je došao na vlast, zato jer je cijena nafte skočila za 10puta, a sada je cijena nafte prdnula u čabar i Putin nastavlja sa neoliberalnim refomama..

Doktrina Šoka najpromašenija knjiga ikada
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 11:52

epikur37 wrote:Skupina „biznismena“ u Rusiji odlučila je zatvoriti tvornicu cementa. Zašto? Zbog neodrživosti proizvodnje? Zbog bankrota? Ne. Profit im je bio suviše malen. Potpun nedemokratski i nezapadno, Vladimir Putin je zakazao sastanak vrlih industrijalaca, otišao na njega i stavio papir i olovku na stol. Zašto? Da potpišu kako neće zatvoriti tvornicu, otpustiti radnike i osiromašiti čitav kraj. Jesu li potpisali? Četvorica jesu. Dvojica su se nešto kao nećkala. Posljednjem je osobno Vladimir Putin uključio kemijsku olovku i pozvao ga da potpiše, gledajući ga pogledom ledenim poput dna afganistanskih pećina. Nedemokratski? Da. Necivilizacijski? Možda. Ljudski? Da, i te kako. Egzistencija 6000 naspram profita šestorice ljudi. Diktatorski? Da. Nimalo prozapadno, nimalo u korespondenciji sa slobodnim tržištem, ali… Nekako ispravno.

hehe, našao se prije toga Putin sa tim tajkunima(kojima je Putin i poklonio firme btw) i dogovorio je točno što će svatko odglumiti ispred kamera, i kada su ovi to napravili, ispred kamera, zajedno posli sa Putinom je tih 6Putinovih tajkuna otišlo u neku privatnu rezidenciju i vilu kod Sočija i zajedno su jebavali manekenke, i jeli kavijar i pili votku i smijaju se vama :D

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcus-t 12/11/2015, 11:54

Yoda, odustajem. Preglup si da shvatiš. :D
marcus-t
marcus-t

2015-10-07

Back to top Go down

Post by udba 12/11/2015, 12:03

Ljudi, shvatite da postoji samo sledeći izbor:

a) Ladiš jaja, đabalebariš, zajebavaš se bez stres i imaš 2000 kuna, šef malo više do 4-5000 (privatni) 6-10.000 (državni)

b) Radiš 10-12 sati, odu živci, nikad vremena, svako te jebe, nešto godišnjeg odmora, imaš 7-15.000,  šef oko 20.000 (privatni) ili 15.000 (državni)

i sad birajte

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 13:19

udba wrote:Ljudi, shvatite da postoji samo sledeći izbor:

a) Ladiš jaja, đabalebariš, zajebavaš se bez stres i imaš 2000 kuna, šef malo više do 4-5000 (privatni) 6-10.000 (državni)

b) Radiš 10-12 sati, odu živci, nikad vremena, svako te jebe, nešto godišnjeg odmora, imaš 7-15.000,  šef oko 20.000 (privatni) ili 15.000 (državni)

i sad birajte
c) udaš se za nogometaša
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by udba 12/11/2015, 13:21

Eva wrote:

i sad birajte
c) udaš se za nogometaša
ja govorim za narod za običnu stoku s cestu koja nije povezana ni s politikom ni s lobijima. Ne govorim o Ceci i Severini.
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 13:22

Pa i ja. Viš da se djevojka sa sela udala za nogometaša.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 13:24

i sad birajte
Ja imam platu preko tvoje "šefovske" ne radim nikakvih 12 sati dnevno a nisam šef nego system administrator za par stranih firmi i nešto naših. Ali zaposlenik sam hrvatske privatne firme. Znači u teoriji šljaker obični. Radim 8 sati pošteno i plačeno mi je ako radim prekovremeno. Tako da smanji malo doživljaj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by udba 12/11/2015, 13:25

zgdosada wrote:

i sad birajte
Ja imam platu preko tvoje "šefovske" ne radim nikakvih 12 sati dnevno a nisam šef nego system administrator za par stranih firmi i nešto naših. Ali zaposlenik sam hrvatske privatne firme. Znači u teoriji šljaker obični. Radim 8 sati pošteno i plačeno mi je ako radim prekovremeno. Tako da smanji malo doživljaj.
ne kažem ja, ima izuzeci, ima i šta tuku 30 iljada, ima sinova i ćeri privatnika koji ne radu ništa nego trošu i voze SUVOVI ali govorim za prosek, ne
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 13:30

udba wrote:
zgdosada wrote:

i sad birajte
ne kažem ja, ima izuzeci, ima i šta tuku 30 iljada, ima sinova i ćeri privatnika koji ne radu ništa nego trošu i voze SUVOVI ali govorim za prosek, ne
Pa kažem ti ja niti sam dobio posao jer su mi starci netko. Niti radim u frimi od tate. Poslao životopis ljude me uzeli godinu dana na probu "ugovor na ograničeno vrijeme". Onda nakon toga na ne ograničeno. Nije da se ne može. I istina je da bi za taj isti posao recimo u Njemačkoj imao istu takvu plaču samo u eurima. Ali nije mi nešto jako loše. Moglo bi bolje. Ali moglo bi i puno gore. I dalje kada vas slušam i čitam ne vjerujem da čitam tekstove 10 % povlaštenih na zemlji. Koji svaki da jedu. Koji spavaju ta toplom. Koje nitko ne siluje i ne ubija. Jer samo 10 % je takvih a vi ste među njima nemojte to zaboraviti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/11/2015, 13:31

Samo kažem nije nam super. Ali može biti puno puno puno gore.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by udba 12/11/2015, 13:36

zgdosada wrote:Pa kažem ti ja niti sam dobio posao jer su mi starci netko. Niti radim u frimi od tate. Poslao životopis ljude me uzeli godinu dana na probu "ugovor na ograničeno vrijeme". Onda nakon toga na ne ograničeno. Nije da se ne može. I istina je da bi za taj isti posao recimo u Njemačkoj imao istu takvu plaču samo u eurima. Ali nije mi nešto jako loše. Moglo bi bolje. Ali moglo bi i puno gore. I dalje kada vas slušam i čitam ne vjerujem da čitam tekstove 10 % povlaštenih na zemlji. Koji svaki da jedu. Koji spavaju ta toplom. Koje nitko ne siluje i ne ubija. Jer samo 10 % je takvih a vi ste među njima nemojte to zaboraviti.
ja govorim za prosek na nivou naroda, Japanci i Švabe više rade i produktivniji su, ovde se manje radi i manji je stres i to je tako. Mi možemo da raspravljamo kako neko pojedninačno mesečno dobiva na crno 1600 kuna, a neko na bijelo štajaznam 15-20 iljada ko ti, ali govorimo kada uzmeš 100 hiljada ljudi i praviš neki prosek.

A ovo o 10% ne znam šta oćeš da kažeš, nitko to ne spori nit se ne govori o tome. Tema je treba li država da vodi bizmise ili privatni čovek ili koji je najbolji srazmer udela.
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics