Kinezi merkaju Aluminij
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Kinezi merkaju Aluminij
1. Neće oni uložit nit kune ako im ne pokloniš 51% dionica
2. Skupa im je struja
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:820730-Kinezi-potvrdili-ozbiljne-namere-za-preuzimanje-Aluminija
2. Skupa im je struja
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:820730-Kinezi-potvrdili-ozbiljne-namere-za-preuzimanje-Aluminija
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Kinezi merkaju Aluminij
Uložiti će zbog geostrateških razloga ... ko i ruje u rafineriju...
Sića
Sića
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Pa nisu blesavi da u to ulažu. Samo snimaju , dubinska analiza.
Skupa struja. Nemaju 51% dionica. Nema teorije da ulože it novčića.
To je samo procjena koliko firma vridi a ne vridi ništa pošto su oni jedini zainteresirani pa onda ako in nećeš dat onih 44% koliko je u vlasništvu Federacije na 50 godina za kunu nemamo o čemu pričat odma u startu.
Oni moraju imat 51% dionica bilo u vlasništvu bilo na rok od npr idućih 35 godina plus struja mora bit jeftina inače nema smisla proizvodit gubitke.
Skupa struja. Nemaju 51% dionica. Nema teorije da ulože it novčića.
To je samo procjena koliko firma vridi a ne vridi ništa pošto su oni jedini zainteresirani pa onda ako in nećeš dat onih 44% koliko je u vlasništvu Federacije na 50 godina za kunu nemamo o čemu pričat odma u startu.
Oni moraju imat 51% dionica bilo u vlasništvu bilo na rok od npr idućih 35 godina plus struja mora bit jeftina inače nema smisla proizvodit gubitke.
2014-04-11
To nije samo Kinez u igri nego i Židov tj korporacija njih dvoje. Židov radi dubinsku analizu firme. Procjenjuje vrijednost nekretnina da vidi koliko dionica vridi ako nema tvornice nego samo gole nekretnine i ponudit će nešto manju cijenu jer ako Kinezi odluće da neće radit ništa on opet svoje dionice može prodat i zaradit će na razlici.
A da bi Kinez tu ponovo uložija pare u proizvodnju on traži ;
1. 51% dionica
2. Cijena struje da je takva da se isplati radit i oče garanciju
Ne proizvodi nitko ništa ako će gubit na ton biznisu. Nije nitko glup.
Nema tu strategije nego samo profit.
A da bi Kinez tu ponovo uložija pare u proizvodnju on traži ;
1. 51% dionica
2. Cijena struje da je takva da se isplati radit i oče garanciju
Ne proizvodi nitko ništa ako će gubit na ton biznisu. Nije nitko glup.
Nema tu strategije nego samo profit.
2014-04-11
Ma Ero će to srihat... Kaj se brinete?
Last edited by provocator on 27/9/2019, 14:58; edited 1 time in total
ero nema vremena..pise program izborne kampanje za koliprovocator wrote:Ma Ero će to srihat... Kaj se brnete?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
HDZ BiH zalupio vrata arapskim investitorima u Aluminij Mostar.
https://www.klix.ba/biznis/uprava-aluminija-odbila-sastanak-s-arapskim-investitorima-politika-i-dalje-presudjuje-ugasenom-gigantu/190930137
https://www.klix.ba/biznis/uprava-aluminija-odbila-sastanak-s-arapskim-investitorima-politika-i-dalje-presudjuje-ugasenom-gigantu/190930137
2014-04-11
Vi ste već sve davno zrihtali. Zahvali se Pusićki i Mesiću...a možeš i Jaci.provocator wrote:Ma Ero će to srihat... Kaj se brinete?
Prodavali ste nam skupu struju, a naši su vam pokazali da mogu nabavljati i 2x skuplju od naših.
Nisi razumio? Jal moraš. .
Ne znam tko ga vama piše, ali si ti uvijek na strani luzera.vuksadinare wrote:ero nema vremena..pise program izborne kampanje za koliprovocator wrote:Ma Ero će to srihat... Kaj se brnete?
Poćeralo im Arape pa sad kmeče. Ugasili naprasno Aluminij pa ga mislili prodat Arapima i zaposlit sebe u upravi i na radna mjesta a Hrvate iselit. Nema ništa od toga. Arapi raus
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzubur-hdz-ova-ratna-maksima-o-zabrani-ulaza-u-aluminij-bosnjacima-i-srbima-prosirena-i-na-investitore/190930153
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzubur-hdz-ova-ratna-maksima-o-zabrani-ulaza-u-aluminij-bosnjacima-i-srbima-prosirena-i-na-investitore/190930153
2014-04-11
zato si ti od jna na strani pobjednika.Eroo wrote:Ne znam tko ga vama piše, ali si ti uvijek na strani luzera.vuksadinare wrote:ero nema vremena..pise program izborne kampanje za koliprovocator wrote:Ma Ero će to srihat... Kaj se brnete?
kao i obično nemaš pojma i sereš bez veze.
tvoja bratija je sjebala tlm, pa tako i posredno al mostar.
stalno ste kao i turci, pohlepni i kratkovidni.
ti bosančero poznavatelju prilika u hrvatskoj ne znaš da aluminij ima svoju elektranu.
nemaš pojma o baznoj industriji pa tako ni o aluminiju.
činjenica je da je aluminiji mostar sjeban od strane vas bosančerosa.
daimler je htio ući u proizvodnju baznih blokova za glave motora kao i blokove motora. no odustali su.
i nemoj meni srat jer jako dobro znam situaciju u aluminiju, bio sam 6 mjeseci u mostaru. na kraju smo odustali.
2014-12-30
veber wrote:zato si ti od jna na strani pobjednika.Eroo wrote:Ne znam tko ga vama piše, ali si ti uvijek na strani luzera.vuksadinare wrote:ero nema vremena..pise program izborne kampanje za koliprovocator wrote:Ma Ero će to srihat... Kaj se brnete?
kao i obično nemaš pojma i sereš bez veze.
tvoja bratija je sjebala tlm, pa tako i posredno al mostar.
stalno ste kao i turci, pohlepni i kratkovidni.
ti bosančero poznavatelju prilika u hrvatskoj ne znaš da aluminij ima svoju elektranu.
nemaš pojma o baznoj industriji pa tako ni o aluminiju.
činjenica je da je aluminiji mostar sjeban od strane vas bosančerosa.
daimler je htio ući u proizvodnju baznih blokova za glave motora kao i blokove motora. no odustali su.
i nemoj meni srat jer jako dobro znam situaciju u aluminiju, bio sam 6 mjeseci u mostaru. na kraju smo odustali.
Zašto?
2018-04-10
tražili su previše love. od političara pa do zadnjeg poslovođe.
ali šteta jedne takve firme. imali su svoje dalekovode, mostar su filali sa strujom. i okolicu.
hrvatska je uložila veliku lovu u sve to i na kraju zajedno s tlmom razjebali.
jednostavno balkanska posla i pohlepa kojoj nema kraja. daimler je jednostavno stavio križ na uloženo i povukao se iz svega.
ali šteta jedne takve firme. imali su svoje dalekovode, mostar su filali sa strujom. i okolicu.
jednostavno balkanska posla i pohlepa kojoj nema kraja. daimler je jednostavno stavio križ na uloženo i povukao se iz svega.
2014-12-30
veber wrote:tražili su previše love. od političara pa do zadnjeg poslovođe.
Koje je to godine bilo?
2018-04-10
2010/2011.Hektorović wrote:veber wrote:tražili su previše love. od političara pa do zadnjeg poslovođe.
Koje je to godine bilo?
šteta jedne takve firme.
6 mjeseci sam bio u mostaru. obišao sve okolo. upoznao hrpu ljudi. svih vjera i orjentacija.
u biti prelijepi kraj, pogotovo neretva po zimi. a bio sam tamo kada je pao nezapamćeni snijeg.
bili smo u hotelu ero, koje jebeno grijanje, samo klima.
do makarske smo se jedvah dovukli. jednostavno infrastruktura nije bila za metar snijega, ali doslovce. metar.
i dođem do makarske i kratki rukavi, klima se u autu upalila.
2014-12-30
veber wrote:2010/2011.Hektorović wrote:veber wrote:tražili su previše love. od političara pa do zadnjeg poslovođe.
Koje je to godine bilo?
šteta jedne takve firme.
6 mjeseci sam bio u mostaru. obišao sve okolo. upoznao hrpu ljudi. svih vjera i orjentacija.
u biti prelijepi kraj, pogotovo neretva po zimi. a bio sam tamo kada je pao nezapamćeni snijeg.
bili smo u hotelu ero, koje jebeno grijanje, samo klima.
do makarske smo se jedvah dovukli. jednostavno infrastruktura nije bila za metar snijega, ali doslovce. metar.
i dođem do makarske i kratki rukavi, klima se u autu upalila.
Hotela Ero više nema... propali su u sred grada sa sve više turizma.
Danas se napravio Mepas.
2018-04-10
veber wrote:2012e sam bio.
Veljača 2012 je bio onaj snijeg
2018-04-10
tada sam bio.Hektorović wrote:veber wrote:2012e sam bio.
Veljača 2012 je bio onaj snijeg
kako se zvao onaj hotel na samoj neretvi uz most. ero je više bio prema gore.
najbolji burek sam jeo tamo kod nekog muje. birtija mu bila od mosta 50ak metara.
a nikad bolje ćevape kada već izađeš iz mostara pa prema čapljini s desne strane. nekih 200 nakon onih šoping centara.
kavu smo pili na raskrižju alojzija stepinca i one ulice koja ide na neretvu pa na istočnu stranu.
2014-12-30
gori sam od prousta.
kada si se penjal gore prema čapljini, prođeš sedlo. bio je dobar restoran s janjetinom i odojcima. s desne strane.
kada si se penjal gore prema čapljini, prođeš sedlo. bio je dobar restoran s janjetinom i odojcima. s desne strane.
2014-12-30
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Lazanski:Hrvati merkaju Apatin a Srbima jaruge i mocvara
» ALUMINIJ IZGUBLJEN
» Mostarski Aluminij odlazi u stečaj
» Mostarski Aluminij gasi se u nedjelju
» Trump uvodi 25% carina na željezo i 10% na aluminij
» ALUMINIJ IZGUBLJEN
» Mostarski Aluminij odlazi u stečaj
» Mostarski Aluminij gasi se u nedjelju
» Trump uvodi 25% carina na željezo i 10% na aluminij