ŽIVOPISNI ŽIVOTOPIS doc.dr.sc. HRVOJA KLASIĆA
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Promatram i mislim
https://www.dnevno.hr/kolumnisti/mate-basic/zivopisni-zivotopis-doc-dr-sc-hrvoja-klasica-1367387/
Re: ŽIVOPISNI ŽIVOTOPIS doc.dr.sc. HRVOJA KLASIĆA
Nedostaje mu još samo "Sabrana djela-govori druga Tita".
Je to povijest, samo koga to zanima?
Ljevičarenje je teška, neizlječiva bolest...
Bez obzira jel pacijent političar, povjesničar ili postolar...
To liječi jedino maca u čelo, nema druge terapije...
Jer, Klasić je, u obliku ukoričenih knjiga objavio:
1.) tzv. monografiju pod naslovom “Jugoslavija i svijet 1968.”, što je zapravo njegov tzv. doktorat
1.) tzv. monografiju pod naslovom “Jugoslavija i svijet 1968.”, što je zapravo njegov tzv. doktorat
O bože... Koji feilEroo wrote:Jer, Klasić je, u obliku ukoričenih knjiga objavio:
Vas ne zanima niš. Najbolji stručnjak povjesničar za 20 st.jest Tvrtko Jakovina. Njega napadate. Isto je i sa eminentnim povjesničarima kao narečeni Klasić,te Goldsteini.Eroo wrote:Nedostaje mu još samo "Sabrana djela-govori druga Tita".
O Goranu Šariću uopće se ne govori,jer je opasan. I ja mislim da će taj dečko loše proć.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Kakav ti je Nazor?jastreb wrote:Vas ne zanima niš. Najbolji stručnjak povjesničar za 20 st.jest Tvrtko Jakovina. Njega napadate. Isto je i sa eminentnim povjesničarima kao narečeni Klasić,te Goldsteini.Eroo wrote:Nedostaje mu još samo "Sabrana djela-govori druga Tita".
O Goranu Šariću uopće se ne govori,jer je opasan. I ja mislim da će taj dečko loše proć.
Kroatocentričan,iako nije ustašoid poput Jurčevića,ili popa Razuma.mutava baštarda wrote:Kakav ti je Nazor?jastreb wrote:Vas ne zanima niš. Najbolji stručnjak povjesničar za 20 st.jest Tvrtko Jakovina. Njega napadate. Isto je i sa eminentnim povjesničarima kao narečeni Klasić,te Goldsteini.Eroo wrote:Nedostaje mu još samo "Sabrana djela-govori druga Tita".
Odličan je stručnjak za period ratova na području ex YU,a za ostalo je vrlo pristran.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
RVATVLASKI DRKFLJAROSI
Ko tu ne prepozna eru taj nek ide na EEG
E, NU
Ko tu ne prepozna eru taj nek ide na EEG
E, NU
Ne znam, ja sam obožavao povijest i historiografiju, ali uvijek mi je bila interesantnija svjetska nego domaća povijest, barem ako govorimo o povijesti 20. stoljeća, jer jednostavno, premali smo da ne bi smo shvaćali kako su vanjski faktori oblikovali ovaj prostor u kojem živimo , a kojeg toliko lakomisleno smatramo "našim". Što se hrvatske povijesti tiče, draže mi je 19. ili 18. stoljeće, tada je kultura i uronjenost u europske i svjetske trendove imala još neko značenje. Zanimanje za 20. stoljeće u RH kod mene završava secesijom neposredno oko 1. svjetskog rata, a uskrsava raspadom Jugoslavije. Pa i taj raspad Jugoslavije Hrvatska je dočekala nespremnim, bez obzira što su Hrvati najviše rovarili protiv te tvorevine. Povijesni je i sociološki paradoks da najveći službeni protivnici Jugoslavije u suvremenom hrvatskom društvu, HDZ, na sve moguće načine ponovno utjelovljuje socijalizam u najgorem obliku i revitalizira jugoslavenske odnose unutar institucija te odnos institucija sistema prema građanima, ovaj put pod krinkom hrvatstva. Kao što reče Ljubo Česić Rojs: možete izbaciti mene iz HDZ-a, ali ne možete izbaciti HDZ iz mene, tako se jednako može parafrazirati i sama politička i sociološka ostavština HDZ-a: možete izbaciti Jugoslaviju iz Hrvatske, ali jugoslavenstvo nećete nikada!
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
NAJBOLJE JE UBACITE se u neki fasisticki duh
Moze recimo onaj iz Madžarske, moze Italije. Moze njemacke
Sve su to duhovi koji su Hrvate jaaaaaaako cijenili
Moze recimo onaj iz Madžarske, moze Italije. Moze njemacke
Sve su to duhovi koji su Hrvate jaaaaaaako cijenili
Prije tog se zapitajte sto je to HRVATSTVO
DA ME HEBES NE ZNATE DOK VAM ERO NE SERVIRA U GUBEC
A I KAK CETE ZNATI VECINOM NEKI BISANCERISI I KSMENJARCI
DA ME HEBES NE ZNATE DOK VAM ERO NE SERVIRA U GUBEC
A I KAK CETE ZNATI VECINOM NEKI BISANCERISI I KSMENJARCI
Jer, Klasić je, u obliku ukoričenih knjiga objavio:
1.) tzv. monografiju pod naslovom “Jugoslavija i svijet 1968.”, što je zapravo njegov tzv. doktorat, zatim
2.) “Hrvatsko proljeće u Sisku”, što je zapravo njegov magisterij, te
3.) “Bijelo na crno: lekcije iz prošlosti za budućnost”, što je zbirka njegovih nedotupavih novinskih kontemplacija o Hrvatskoj i Hrvatima, manje-više, od 1941. do danas.
Pisao je ponekad doc dr.sc. Hrvoje i u tuđim knjigama, u tuđima novinama, na tuđim mjestima je bivao, a tamo se izdvajaju njegovi znanstveni radovi pod naslovima:
– Džemal Bijedić – jugoslavenski premijer. Pogled iz Zagreba;
– Fiskultura u službi naroda. Uloga tjelesnog odgoja u stvaranju jugoslavenskog socijalističkog društva 1945.-1952.;
– Tito’s ’68 – Reinforcing position;
– Svibanjsko savjetovanje 1968: Ekonomsko-politička platforma Hrvatskog proljeća;
– Caught between the Blocs. Jugoslavija i čehoslovačka kriza;
– Unutrašnjopolitičke i vanjskopolitičke aktivnosti Jugoslavije nakon intervencije Varšavskog pakta u Čehoslovačkoj 1968. godine;
– How Falcons became Partizans;
– The Tito – Stalin Football War;
– Tito u Sisku 1969. – analiza posjeta u kontekstu “Hrvatskog proljeća”;
– Sveslavenski kongres u Beogradu 1946. i njegova percepcija u hrvatskom tisku;
– Antisemitizam u Sisku na prijelazu stoljeća (1897.-1903.). Prilog proučavanju židovstva u gradu Sisku;
– Društveni život u Sisku u vrijeme Drugog svjetskog rata;
– Odnosi hrvatskih i bugarskih riječnih brodara tijekom Domovinskog rata;
– Socijalistički Sisak i Katolička crkva;
– Tito u Sisku
Hercegovci vode LTVORENI KULTURNI RAT PROTIV HRVATSKE
OD DANA KAD JE SUSAK UVukao Hrvate u rat u Bosni i napao muslimane kao svoje strateške partnere
Otada Hercegovci vitlaju sjekirom i razbijaju hrvatske vrijednosti i licnosti
Unistavaju HRVATSKI IDENTITET
NE ODUPRI LI SE HRVATI - NESTAT CE
NE SACUVSJU LI SVOJU POVIJET I POVIJESNICARE, NECE Imati BUDUCNOSTI
ercegivacko- srpska zavjera RULES
OD DANA KAD JE SUSAK UVukao Hrvate u rat u Bosni i napao muslimane kao svoje strateške partnere
Otada Hercegovci vitlaju sjekirom i razbijaju hrvatske vrijednosti i licnosti
Unistavaju HRVATSKI IDENTITET
NE ODUPRI LI SE HRVATI - NESTAT CE
NE SACUVSJU LI SVOJU POVIJET I POVIJESNICARE, NECE Imati BUDUCNOSTI
ercegivacko- srpska zavjera RULES
sore
2014-04-19
[size=47]HDZ-ova HERCEGOVAČKA UZDANICA - MEGA LOPINA DRAGAN ČOVIĆ![/size]
Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, u javnosti poznatiji pod nadimkom 'Dodikova Piz**', na svom imanju u blizini Mostara podigao je sam sebi bistu. Obogatio se pljačkajući hrvatski narod u ime hrvatskog 'domoljublja'
Mene zanima kod koga je doktorirao i tko mu je doktorat uopće odobrio?Eroo wrote:Jer, Klasić je, u obliku ukoričenih knjiga objavio:1.) tzv. monografiju pod naslovom “Jugoslavija i svijet 1968.”, što je zapravo njegov tzv. doktorat, zatim2.) “Hrvatsko proljeće u Sisku”, što je zapravo njegov magisterij, te3.) “Bijelo na crno: lekcije iz prošlosti za budućnost”, što je zbirka njegovih nedotupavih novinskih kontemplacija o Hrvatskoj i Hrvatima, manje-više, od 1941. do danas.Pisao je ponekad doc dr.sc. Hrvoje i u tuđim knjigama, u tuđima novinama, na tuđim mjestima je bivao, a tamo se izdvajaju njegovi znanstveni radovi pod naslovima:– Džemal Bijedić – jugoslavenski premijer. Pogled iz Zagreba;– Fiskultura u službi naroda. Uloga tjelesnog odgoja u stvaranju jugoslavenskog socijalističkog društva 1945.-1952.;– Tito’s ’68 – Reinforcing position;– Svibanjsko savjetovanje 1968: Ekonomsko-politička platforma Hrvatskog proljeća;– Caught between the Blocs. Jugoslavija i čehoslovačka kriza;– Unutrašnjopolitičke i vanjskopolitičke aktivnosti Jugoslavije nakon intervencije Varšavskog pakta u Čehoslovačkoj 1968. godine;– How Falcons became Partizans;– The Tito – Stalin Football War;– Tito u Sisku 1969. – analiza posjeta u kontekstu “Hrvatskog proljeća”;– Sveslavenski kongres u Beogradu 1946. i njegova percepcija u hrvatskom tisku;– Antisemitizam u Sisku na prijelazu stoljeća (1897.-1903.). Prilog proučavanju židovstva u gradu Sisku;– Društveni život u Sisku u vrijeme Drugog svjetskog rata;– Odnosi hrvatskih i bugarskih riječnih brodara tijekom Domovinskog rata;– Socijalistički Sisak i Katolička crkva;– Tito u Sisku
Čuli, napisao knjigu "Tito u Sisku". Bolesno.
odlican..za domovinski rat boljeg povjesnicara nemamutava baštarda wrote:Kakav ti je Nazor?jastreb wrote:Vas ne zanima niš. Najbolji stručnjak povjesničar za 20 st.jest Tvrtko Jakovina. Njega napadaju. Isto je i eminentni povjesničarima kao narečeni Klasić, te Goldsteini.Eroo wrote:Nedostaje još samo "Sabrana djela-govori druga Tita".
Je to povijest, samo koga zanimati?
O Goranu Šariću o kojem se ne govori, jer je opasan. Mislim da će tajno dečko loše proć.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Desničarenje je teška, neizlječiva bolest...T. wrote:Ljevičarenje je teška, neizlječiva bolest...
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ISPOVIJEST HRVOJA RUNTIĆA
» Gorke suze Hrvoja Zovka i HND-a
» U Srbiji odjebali i Klasica:'Dosao ovde da nam soli pamet'
» Sudovi potvrdili: Burilović je lažirao životopis, nema uvjete da bude šef HGK
» Gorke suze Hrvoja Zovka i HND-a
» U Srbiji odjebali i Klasica:'Dosao ovde da nam soli pamet'
» Sudovi potvrdili: Burilović je lažirao životopis, nema uvjete da bude šef HGK
Page 1 of 3