Denkverbot
Page 30 of 50
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Re: Denkverbot
Oboje. I upravo to me muči jer ne znam što je draže toj osobi? Istina uvijek i odmah ili...odgođena istina? :Dkic wrote:
deontološko pitanje
jel ti draža istina ili ta osoba?
Guest- Guest
uh, jako teška situacijaRa wrote:Oboje. I upravo to me muči jer ne znam što je draže toj osobi? Istina uvijek i odmah ili...odgođena istina? :Dkic wrote:
deontološko pitanje
ako joj kažeš, a samo je (za sad) zaljubljen, misliš da će ga njena reakcija, ako do nje dođe, zaustaviti u razvoju događaja? ili će samo biti oprezniji?
ako će saznati, a šutjeti i samo promatrati, ne ostavljajući mu prostora ni vremena da učini neki veći korak, misliš da on neće osjetiti tu "prismotru" i bježati od toga i na kraju ipak učiniti što želi?
samo na glas razmišljam
i još jedna stvar...nakon svega, oni se mogu i pomiriti, a glasnik uvijek ostane "posran", zato...dobro razmisli
Je. To sam i ja pomislila. Još se nije totalno zakompliciralo i možda se da presjeći. A opet...Noor wrote:uh, jako teška situacijaRa wrote:Oboje. I upravo to me muči jer ne znam što je draže toj osobi? Istina uvijek i odmah ili...odgođena istina? :Dkic wrote:
deontološko pitanje
ako joj kažeš, a samo je (za sad) zaljubljen, misliš da će ga njena reakcija, ako do nje dođe, zaustaviti u razvoju događaja? ili će samo biti oprezniji?
ako će saznati, a šutjeti i samo promatrati, ne ostavljajući mu prostora ni vremena da učini neki veći korak, misliš da on neće osjetiti tu "prismotru" i bježati od toga i na kraju ipak učiniti što želi?
samo na glas razmišljam
i još jedna stvar...nakon svega, oni se mogu i pomiriti, a glasnik uvijek ostane "posran", zato...dobro razmisli
Ako sad ona sazna, ništa ne poduzme i pusti, možda se situacija raščisti na bolji način nego da sad prekine tu njegovu zaljubljenost. Ako se sad sve prekine ostat će sa njom, ali će je mrziti jer nije ostvario svoj san (zaljubljenost). Te neizživljene, neistrošene zaljubljenosti su gore od same fizičke prijevare. Ono, vječni trokut.
Ne znam što da radim Noor. Čak sam mislila njega upozoriti da se sabere, jer se vidi koliko je zaljubljen. To svi vidimo, osim nje.
Znam da glasnika loših vijesti na kraju ubiju. Ali to je sad manje bitno. Nije mi prvi put.
Guest- Guest
Ra wrote:Je. To sam i ja pomislila. Još se nije totalno zakompliciralo i možda se da presjeći. A opet...Noor wrote:uh, jako teška situacijaRa wrote:Oboje. I upravo to me muči jer ne znam što je draže toj osobi? Istina uvijek i odmah ili...odgođena istina? :Dkic wrote:
deontološko pitanje
samo na glas razmišljam
Ako sad ona sazna, ništa ne poduzme i pusti, možda se situacija raščisti na bolji način nego da sad prekine tu njegovu zaljubljenost. Ako se sad sve prekine ostat će sa njom, ali će je mrziti jer nije ostvario svoj san (zaljubljenost). Te neizživljene, neistrošene zaljubljenosti su gore od same fizičke prijevare. Ono, vječni trokut.
Ne znam što da radim Noor. Čak sam mislila njega upozoriti da se sabere, jer se vidi koliko je zaljubljen. To svi vidimo, osim nje.
Znam da glasnika loših vijesti na kraju ubiju. Ali to je sad manje bitno. Nije mi prvi put.
i da joj otkriješ šta se događa, izgubit će samopouzdanje, postat osjetljiva, paranoična, nespokojna, rastresena...pratit će ga i kontrolirati, a možda svim tim ništa pozitivnog postići, nego baš kontru
mislim da se takve situacije ne mogu nikakvom prisilom vratiti na pravi put
a da mu kažeš da ga kužite i da se sabere, samo će biti puno oprezniji, što u konačnici i nije loše...ako se odnos ne razvije do te mjere da odluči otići k toj drugoj
e, onda ga jebaji
Joj, zavrtjela sam bezbroj scenarija.Noor wrote:Ra wrote:Je. To sam i ja pomislila. Još se nije totalno zakompliciralo i možda se da presjeći. A opet...Noor wrote:uh, jako teška situacijaRa wrote:Oboje. I upravo to me muči jer ne znam što je draže toj osobi? Istina uvijek i odmah ili...odgođena istina? :Dkic wrote:
deontološko pitanje
samo na glas razmišljam
i da joj otkriješ šta se događa, izgubit će samopouzdanje, postat osjetljiva, paranoična, nespokojna, rastresena...pratit će ga i kontrolirati, a možda svim tim ništa pozitivnog postići, nego baš kontru
a da mu kažeš da ga kužite i da se sabere, samo će biti puno oprezniji, što u konačnici i nije loše...ako se odnos ne razvije do te mjere da odluči otići k toj drugoj
e, onda ga jebaji
Najbezbolniji je onaj da on sam otaljiga tu svoju zaljubljenost (bez da ona zna za nju) i vrati se u komociju i sigurnost obiteljskog života.
To bi bilo najbolje rješenje za oboje.
Ako njega upozorim, čak i da odmah prekine s tom drugom, počet će me izbjegavati jer znam nešto što mu ne služi na čast...a obitelj smo.
Ako se na kraju dogodi da on ode s tom drugom, morat ću njoj cijeli život lagati da nisam znala. Zamjerit će mi što joj nisam rekla "na vrijeme". Jbg. Kad je to vrijeme? Nema dobrog vremena za loše vijesti.
Ako joj kažem sad, ako me ne škarta kao glasnika loših vijesti, škartat će me kad tad jer sam bila svjedok njene "sramote".
Starija sestra je tu situaciju komentirala ovako: Nije moje da osvješćujem ljude, neka se osvijeste sami.
I vjerojatno je u pravu, ma kako grubo zvučalo.
Guest- Guest
i jest u pravu, ostaje nadat se da će sve brzo proći bez žrtava..ili ako se desi najgore, biti rame za plakanje i zauvijek šutjeti da si znalaRa wrote:Joj, zavrtjela sam bezbroj scenarija.Noor wrote:Ra wrote:Je. To sam i ja pomislila. Još se nije totalno zakompliciralo i možda se da presjeći. A opet...Noor wrote:uh, jako teška situacijaRa wrote:
Oboje. I upravo to me muči jer ne znam što je draže toj osobi? Istina uvijek i odmah ili...odgođena istina? :D
samo na glas razmišljam
e, onda ga jebaji
Najbezbolniji je onaj da on sam otaljiga tu svoju zaljubljenost (bez da ona zna za nju) i vrati se u komociju i sigurnost obiteljskog života.
To bi bilo najbolje rješenje za oboje.
Ako njega upozorim, čak i da odmah prekine s tom drugom, počet će me izbjegavati jer znam nešto što mu ne služi na čast...a obitelj smo.
Ako se na kraju dogodi da on ode s tom drugom, morat ću njoj cijeli život lagati da nisam znala. Zamjerit će mi što joj nisam rekla "na vrijeme". Jbg. Kad je to vrijeme? Nema dobrog vremena za loše vijesti.
Ako joj kažem sad, ako me ne škarta kao glasnika loših vijesti, škartat će me kad tad jer sam bila svjedok njene "sramote".
Starija sestra je tu situaciju komentirala ovako: Nije moje da osvješćujem ljude, neka se osvijeste sami.
I vjerojatno je u pravu, ma kako grubo zvučalo.
Da. Zauvijek šutjeti. To je valjda najbolje rješenje.Noor wrote:
i jest u pravu, ostaje nadat se da će sve brzo proći bez žrtava..ili ako se desi najgore, biti rame za plakanje i zauvijek šutjeti da si znala
Guest- Guest
Ra wrote:Da. Zauvijek šutjeti. To je valjda najbolje rješenje.Noor wrote:
i jest u pravu, ostaje nadat se da će sve brzo proći bez žrtava..ili ako se desi najgore, biti rame za plakanje i zauvijek šutjeti da si znala
u biti, na neki način...štiteći je, preuzeti teret s nje
ostaje vječno pitanje, u svojoj dobronamjernoj neiskrenosti prema njoj, jesi li dobro postupila... i s time živjeti
ne kažu pametni zalud...ne traži istinu, ako ne znaš kud bi s njom.
Noor wrote:Ra wrote:Da. Zauvijek šutjeti. To je valjda najbolje rješenje.Noor wrote:
ostaje vječno pitanje, u svojoj dobronamjernoj neiskrenosti prema njoj, jesi li dobro postupila... i s time živjeti
Ama nisam je tražila.
Bila sam u krivo vrijeme na pravom mjestu, a prije odlaska sam zaboravila mozak prebaciti s ON na OFF... I vidi koje sranje si naprtih.
Guest- Guest
ma ne kažem tebi, nego općenito...kao poslovica :)Ra wrote:Noor wrote:Ra wrote:Da. Zauvijek šutjeti. To je valjda najbolje rješenje.Noor wrote:
Ama nisam je tražila.
Bila sam u krivo vrijeme na pravom mjestu, a prije odlaska sam zaboravila mozak prebaciti s ON na OFF... I vidi koje sranje si naprtih.
ti si samo uletila slučajno
I ja si sve zapisujem, inače bi nastao kaos :)Ra wrote:Hej Ma! :)mativka wrote:Pozdrav Ra! :)Ra wrote:
Kako ste ljudovi?
Nema te, a treba uzburkati forumske dijaloge, gdje se skrivaš?
Nešto sam preumorna, mislim da bi mi trebao jedan dobar go.
Tu sam, kad nisam tamo. :D
Znaš, planirala sam mirnu jesen, a sve se iznenada zavrtjelo u neobičnom smjeru, tako da po prvi put u životu koristim planer i alarme, jer ne mogu pratiti gdje i kad moram biti.
Nikako stići obaviti sve što se pojavi na horizontu. Sad sam već zadovoljna i sa 70 % učinka od planiranog.
Jedino sam, zahvaljujući ovom babljem ljetu, završila sve planirane radove u vrtu.
Da mogli bi zavrtjeti dijalog.
Muče me teška pitanja jer sam se našla blizu nezahvalne uloge 'glasnika loših vijesti':
Kako upozoriti dragu osobu, kojoj se sprema izdaja partnera (za sada je samo zaljubljen), a da ne završiš kao prsti među vratima i dovratkom?
Ili jednostavno pustiti da jednom sama shvati? Ako shvati.
Ili je ipak bolje da ne shvati?
Zadovoljna sam životnim pokazateljem, ma kakvim on u konačnom ishodu bio :)
Žalosna sam jer nemam vremena za vrt, ali bit će opet :)
Budi uz tu osobu, ma kako ona odluči.
Nemoj davati savjete, ponudi opcije u kojima se ta osoba se može vidjeti.
Nitko nikome ne može reći da mu je loše, sve dok onaj kome je loše sam ne lupi šakom o stol..
na što to misliš?mativka wrote:I ja si sve zapisujem, inače bi nastao kaos :)Ra wrote:Hej Ma! :)mativka wrote:Pozdrav Ra! :)Ra wrote:
Kako ste ljudovi?
Znaš, planirala sam mirnu jesen, a sve se iznenada zavrtjelo u neobičnom smjeru, tako da po prvi put u životu koristim planer i alarme, jer ne mogu pratiti gdje i kad moram biti.
Nikako stići obaviti sve što se pojavi na horizontu. Sad sam već zadovoljna i sa 70 % učinka od planiranog.
Jedino sam, zahvaljujući ovom babljem ljetu, završila sve planirane radove u vrtu.
Muče me teška pitanja jer sam se našla blizu nezahvalne uloge 'glasnika loših vijesti':
Kako upozoriti dragu osobu, kojoj se sprema izdaja partnera (za sada je samo zaljubljen), a da ne završiš kao prsti među vratima i dovratkom?
Nitko nikome ne može reći da mu je loše, sve dok onaj kome je loše sam ne lupi šakom o stol..
Nitko ne mora drugome reći da mu je loše.Noor wrote:na što to misliš?mativka wrote:I ja si sve zapisujem, inače bi nastao kaos :)Ra wrote:Hej Ma! :)mativka wrote:Pozdrav Ra! :)Ra wrote:
Kako ste ljudovi?
Opcije u smislu za budućnost, upiši tečaj za kozmetičarku...radi na sebi, izgradi sebe kao neovisnu osobu. ..i drugo..
Smatram da je poticanje na neovisnost najbolja opcija.
slažem se, to su dobre opcije...odlicne :)mativka wrote:Nitko ne mora drugome reći da mu je loše.Noor wrote:na što to misliš?mativka wrote:I ja si sve zapisujem, inače bi nastao kaos :)Ra wrote:Hej Ma! :)mativka wrote:
Pozdrav Ra! :)
Opcije u smislu za budućnost, upiši tečaj za kozmetičarku...radi na sebi, izgradi sebe kao neovisnu osobu. ..i drugo..
Smatram da je poticanje na neovisnost najbolja opcija.
Neje mi dobro! Sako leto s 30 lampaši idemo na grobe ljudima koje ne poznam
Kak smo već rekli, ribiči baš ne vole blagdane. V moderno doba blagdani so postali ono kaj je onima koji se najbolše snalaze na vodi Dravi nekaj najgorše. Na primjer, Božić više neje ništ drugo neg pretvaranje da znamo kaj se zapraf slavi na te den. Ribiči neso takvi, oni ne vole umetne stvari, jer nema niš umetnog na vodi.
Tak ribiči više ne vole ni Sesvete, a baš mi je neki den Štefina pripovedal kak je popizdel dok je žena došla z dućana. Vrnula se je njegova supruga z dućana z sedem cvetni aranžmani, trideset lampaši i teletinom koju bo spekla za obed dok rodbina z Zagreba doje grobe glet. Našel je Štefina računa z dućana i skoro se vrušil v nesvest. Doznal je Štefina da so obiteljsko kaso Sesvete koštale prek hilado kuna.
– Neje mi dobro! No! Pak koji će nam ku..c tridest lampaši. Sako leto idemo na grobe ljudi koje ne poznam, najrajši bi groba zravnil z zemlom od nekakve njezine vunjice. Sako jebeno leto ja namečem aranžmana i lampaša na grob vunjice od njezine mame. Pak ja to ženo nesem v životu videl. Al v čemu je problem, grob od stare babe je kraj groba od nekakve vunje od Darinke Čepelove koja navek lepo groba okiti od te nekakve druge stare babe. Onda bo Darinka mislila da mi nemamo nofce ak i mi ne hitimo bar 200 kuna na vunjičin grob – urlal je Štefina na Sesvete dok smo se našli v krčmi, navečer.
Onda je malo čkomel i onda pak još jempot poludel: Pak ve niti nemam nofce, jer smo ih potrošili na grobe! Naši nofci su na groblju, doslovce gorejo i mraza skupljajo. Glavno da je grob od vunjice lepi da si Darinka doma žile reže jer je naš aranžman lepši. Steram ja Darinko, svoju ženo i njezinu vunjico v tri pi.. materine – urlal je Štefina dok se je čudil kaj je piva poskupela.
– Ve me i of je.., otkad je Pan 14 kuna?! – besno je govoril Štefina i z jočima iskal gazdo o krčme.
– Onda mi velijo kaj stalno ideš ne ribičijo. Ili na ribičijo ili na farkaš v crno zemlo kraj vunjice, drugoga nema!
https://podravski.hr/neje-mi-dobro-sako-leto-s-30-lampasi-idemo-na-grobe-ljudima-koje-ne-poznam/
Kak smo već rekli, ribiči baš ne vole blagdane. V moderno doba blagdani so postali ono kaj je onima koji se najbolše snalaze na vodi Dravi nekaj najgorše. Na primjer, Božić više neje ništ drugo neg pretvaranje da znamo kaj se zapraf slavi na te den. Ribiči neso takvi, oni ne vole umetne stvari, jer nema niš umetnog na vodi.
Tak ribiči više ne vole ni Sesvete, a baš mi je neki den Štefina pripovedal kak je popizdel dok je žena došla z dućana. Vrnula se je njegova supruga z dućana z sedem cvetni aranžmani, trideset lampaši i teletinom koju bo spekla za obed dok rodbina z Zagreba doje grobe glet. Našel je Štefina računa z dućana i skoro se vrušil v nesvest. Doznal je Štefina da so obiteljsko kaso Sesvete koštale prek hilado kuna.
– Neje mi dobro! No! Pak koji će nam ku..c tridest lampaši. Sako leto idemo na grobe ljudi koje ne poznam, najrajši bi groba zravnil z zemlom od nekakve njezine vunjice. Sako jebeno leto ja namečem aranžmana i lampaša na grob vunjice od njezine mame. Pak ja to ženo nesem v životu videl. Al v čemu je problem, grob od stare babe je kraj groba od nekakve vunje od Darinke Čepelove koja navek lepo groba okiti od te nekakve druge stare babe. Onda bo Darinka mislila da mi nemamo nofce ak i mi ne hitimo bar 200 kuna na vunjičin grob – urlal je Štefina na Sesvete dok smo se našli v krčmi, navečer.
Onda je malo čkomel i onda pak još jempot poludel: Pak ve niti nemam nofce, jer smo ih potrošili na grobe! Naši nofci su na groblju, doslovce gorejo i mraza skupljajo. Glavno da je grob od vunjice lepi da si Darinka doma žile reže jer je naš aranžman lepši. Steram ja Darinko, svoju ženo i njezinu vunjico v tri pi.. materine – urlal je Štefina dok se je čudil kaj je piva poskupela.
– Ve me i of je.., otkad je Pan 14 kuna?! – besno je govoril Štefina i z jočima iskal gazdo o krčme.
– Onda mi velijo kaj stalno ideš ne ribičijo. Ili na ribičijo ili na farkaš v crno zemlo kraj vunjice, drugoga nema!
https://podravski.hr/neje-mi-dobro-sako-leto-s-30-lampasi-idemo-na-grobe-ljudima-koje-ne-poznam/
aben wrote:vjerojatno se referiro i na houston miami game, a još mi je ostalo jeno poluvrime za pogljeddati, pa još ne ću otvarati link.kic wrote:
što kažeš na ovo:
https://www.index.hr/sport/clanak/westbrook-i-harden-jos-ne-funkcioniraju-ali-to-nije-najveci-problem-rocketsa/2129293.aspx
a ča ti govoriš na ovo;
https://www.youtube.com/watch?v=zU7Lww-sBPg
taj "kotao života" sam uvijek uzimao zdravo za gotovo nekako..
iskreno, za većinu ovog prvi put čujem, tako da ne znam što bih rekao, šokantno je..
kako si došao do toga?
prvi dojam mi je nekako, da je cijela moja generacija pala u kušnji pred lažnim prorocima..
nekako okolo, preko uncommon knowledgea i petera robinsona, ki je intervjuiro miltona friedmana.kic wrote:aben wrote:vjerojatno se referiro i na houston miami game, a još mi je ostalo jeno poluvrime za pogljeddati, pa još ne ću otvarati link.kic wrote:
što kažeš na ovo:
https://www.index.hr/sport/clanak/westbrook-i-harden-jos-ne-funkcioniraju-ali-to-nije-najveci-problem-rocketsa/2129293.aspx
a ča ti govoriš na ovo;
https://www.youtube.com/watch?v=zU7Lww-sBPg
taj "kotao života" sam uvijek uzimao zdravo za gotovo nekako..
iskreno, za većinu ovog prvi put čujem, tako da ne znam što bih rekao, šokantno je..
kako si došao do toga?
gljedo sun video matemathical chalenges to darwin theory, (https://www.youtube.com/watch?v=noj4phMT9OE&t=1360s), pa predavanje stephena mayera i unda je na otoj istoj konferenciji govori i ot židov.
a čovik je komičan, i nastup skoro pa stand up:)
2014-04-16
kic wrote:
prvi dojam mi je nekako, da je cijela moja generacija pala u kušnji pred lažnim prorocima..
da sun jo de te vaše generacije, jo bi sa negdi u zadimljenom pado na kušnji između dvi cure s lažnin cicami:)
on a more serious note, puno nas je palo, ali važno je samo da ne padu svi
2014-04-16
Mislim da je zadovoljstvo onim što imamo (bez obzira jesu li u konačnici ispunjena naša očekivanja) zapravo temelj sreće. :)mativka wrote:I ja si sve zapisujem, inače bi nastao kaos :)Ra wrote:
Ja uz tu osobu moram biti, bez obzira kako sve skupa završilo. Ona je uži član moje obitelji, a osnovna funkcija obitelji je podrška u nevolji i/ili veselje zbog postignutih uspjeha.
Savjeti su dodatan teret nekom tko pati (osim ako te ne pita za pomoć i savjet), ali i to s nuđenjem opcija je čisti promašaj.
Kad se dogodi nešto takvo, ništa nije dobro i rijetko što može ublažiti ono kroz što moraš proći. Jedino što igra i pomaže je vrijeme i prisustvo osoba kojima je stalo.
Djelomično se slažem s ovom zadnjom rečenicom, ali ne u potpunosti.
Ne možemo donositi odluke umjesto nekog, ali ga možemo upozoriti, a njegovo je da na kraju lupi šakom od stol... ili nastavi živjeti bez promjena. Naše je da njegovu odluku prihvatimo i podržimo ga, bez obzira je li u skladu s onim što mi smatramo ispravnim.
Moja dilema je: Jesmo li dužni upozoriti nekog do koga nam je stalo? Za mene je definitivno bolje da šutim, ali je li to i za nju bolje?
U neke teške životne situacije potonemo polagano, kao u živi pijesak i uopće nismo svjesni gdje smo dok nam mulj ne dođe do vrata, a tada je već prekasno.
Hoću reći da nekad nismo ni svjesni da nam je loše dok nas netko ne upozori na to. Nekad sam takva upozorenja smatrala zlonamjernim, ali danas mislim drugačije.
Sad mislim da je blagoslov imati nekog kome je stalo, tko će riskirati da ga privremeno odbacim, osudim, samo da bi me probudio, otvorio mi oči, jer ovo nije generalna proba. Ovo je jedan jedini život koji imam i svaki dan koji provedem u zabludi (ili s krivom osobom) je potraćen.
Ali ona nije ja.
Jbg, opet sam na početku i lovim svoj rep.
Jesi li primijetila kako u žalosti i nevolji dobijemo čak više podrške okoline, nego kad nam ide sve super i trebamo nekog tko će se iskreno radovati s nama?
Je li to zato što je jača empatija od zavisti ili obrnuto? :)
Guest- Guest
odgovor kicu o grijehu i ispravnosti.... od negdje ispred.... tko zna gdje :D....
......utopija je traziti ispravno.... jedino moguce je uzimati sto manje od drugog...... i da si sam na pustom otoku,od ljudi , uzimas ptici, ribi i banani pravo na zivot....
.....znaci grijeh cinis citav zivot. pitanje: sto onda uopce radis ovdje?....
......utopija je traziti ispravno.... jedino moguce je uzimati sto manje od drugog...... i da si sam na pustom otoku,od ljudi , uzimas ptici, ribi i banani pravo na zivot....
.....znaci grijeh cinis citav zivot. pitanje: sto onda uopce radis ovdje?....
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Page 30 of 50