Putin recitirao Kur'an pred Erdoganom i Ruhanijem
Page 1 of 1
Putin recitirao Kur'an pred Erdoganom i Ruhanijem
Putin citirao ajet iz Kur'ana: "Sjetite se Allahove milosti. Jednom ste bili neprijatelji, Allah je pomirio vaša srca i napravio vas braćom"
Putin je rekao da se Saudijska Arabija ne mora samo oslanjati na pomoć saveznika u Americi.
Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira ove napade, Putin je citirao ajet iz Kur'ana, rekavši da se u Kur'anu govori o neprihvatljivosti bilo kakvog vida nasilja osim zaštite vlastitog roda.
"Da biste zaštitili svoj rod i svoju zemlju, mi smo spremni da pružimo odgovarajuću pomoć Saudijskoj Arabiji", rekao je Putin i dodao da je rukovodstvu Saudijske Arabije.
- Budući da sam ovdje, u Turskoj, zemlji s pretežno muslimanskim stanovništvom, ne mogu a da se ne prisjetim ajeta iz Kur'ana koji kažu: ''Sjetite se Allahove milosti. Jednom ste bili neprijatelji, Allah je pomirio vaša srca i napravio vas braćom.'' Dakle, mislim da od toga moramo krenuti - rekao je Putin.
Putin je rekao da se Saudijska Arabija ne mora samo oslanjati na pomoć saveznika u Americi.
Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira ove napade, Putin je citirao ajet iz Kur'ana, rekavši da se u Kur'anu govori o neprihvatljivosti bilo kakvog vida nasilja osim zaštite vlastitog roda.
"Da biste zaštitili svoj rod i svoju zemlju, mi smo spremni da pružimo odgovarajuću pomoć Saudijskoj Arabiji", rekao je Putin i dodao da je rukovodstvu Saudijske Arabije.
- Budući da sam ovdje, u Turskoj, zemlji s pretežno muslimanskim stanovništvom, ne mogu a da se ne prisjetim ajeta iz Kur'ana koji kažu: ''Sjetite se Allahove milosti. Jednom ste bili neprijatelji, Allah je pomirio vaša srca i napravio vas braćom.'' Dakle, mislim da od toga moramo krenuti - rekao je Putin.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Putin recitirao Kur'an pred Erdoganom i Ruhanijem
AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Znači đoda, ništ od najavljivanog uhićenja Assada od strane Turaka?
Umisto toga, ovi odjebali Idlib i još će kupiti ruske zrakoplove.
Umisto toga, ovi odjebali Idlib i još će kupiti ruske zrakoplove.
Putin je pizda.
crvenkasti-
2014-04-17
Sad je bas razljutio Dodika.crvenkasti wrote:Putin je pizda.
:-D
Putko se poislamio ...
Mora da ona njegova gimnastičarka i Tatarka Alina Kabaeva vraški dobro miješa ...
Mora da ona njegova gimnastičarka i Tatarka Alina Kabaeva vraški dobro miješa ...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Similar topics
» Desničar zapalio Kuran pred parlamentom Danske
» Putin traži izmjenu zakona jer je ruski sud proglasio Kuran knjigom koja potiče na terorizam
» '' Evo što su Putin i Obama poručili pred ostalim svjetskim moćnicima u UN-u ''
» Rusija: Novi amandman pred parlamentom, Putin ostaje do 2030?
» Putin poziva Bidena na debatu uživo, bez pauza, pred cijelim svijetom
» Putin traži izmjenu zakona jer je ruski sud proglasio Kuran knjigom koja potiče na terorizam
» '' Evo što su Putin i Obama poručili pred ostalim svjetskim moćnicima u UN-u ''
» Rusija: Novi amandman pred parlamentom, Putin ostaje do 2030?
» Putin poziva Bidena na debatu uživo, bez pauza, pred cijelim svijetom
Page 1 of 1