Nakon piramida sad i ovo...
Page 1 of 1
Nakon piramida sad i ovo...
Gotovo 800 najboljih kompanija u BiH bit će rangirano na listi "100 najvećih"
https://www.klix.ba/biznis/gotovo-800-najboljih-kompanija-u-bih-bit-ce-rangirano-na-listi-100-najvecih/190917068
https://www.klix.ba/biznis/gotovo-800-najboljih-kompanija-u-bih-bit-ce-rangirano-na-listi-100-najvecih/190917068
Re: Nakon piramida sad i ovo...
Neka nova bosanska matematika....
Da razjasnimo nounirarove vlastite riječi:
Analizu poslovanja velikih, srednjih i malih kompanija za Poslovne novine i ove godine uradila je najveća domaća bonitetna agencija LRC d.o.o. iz Sarajeva, na uzorku od 33.097 kompanija koje su u roku predale svoje završne račune nadležnim agencijama. Od ovog broja samo je njih 797 pronašlo mjesto na rang-listama 100 najvećih u BiH, po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka.
Analizu poslovanja velikih, srednjih i malih kompanija za Poslovne novine i ove godine uradila je najveća domaća bonitetna agencija LRC d.o.o. iz Sarajeva, na uzorku od 33.097 kompanija koje su u roku predale svoje završne račune nadležnim agencijama. Od ovog broja samo je njih 797 pronašlo mjesto na rang-listama 100 najvećih u BiH, po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka.
£otk@-
2019-02-12
Dakle, ima više lista Top 100 (vjerojatno još i vrijednost imovine, broj zaposlenih, itd.).
Ono što su nouniraru pokušali reći da se od 30.000+ društava njih 800-ak konzistentno pojavljuje na listama.
To ili znači da u BiH posluje 800 dominantih korporacija ili samo 800 društava uistinu posluje (aktivno po svim parametrima ljestvica).
Ne znam, nekako mi se čini ovo drugo.
Jedno je sigurno, pošten medij nemaju. Kao ni mi, uostalom.
Ono što su nouniraru pokušali reći da se od 30.000+ društava njih 800-ak konzistentno pojavljuje na listama.
To ili znači da u BiH posluje 800 dominantih korporacija ili samo 800 društava uistinu posluje (aktivno po svim parametrima ljestvica).
Ne znam, nekako mi se čini ovo drugo.
Jedno je sigurno, pošten medij nemaju. Kao ni mi, uostalom.
£otk@-
2019-02-12
Similar topics
» ISIL zaprijetio rušenjem Piramida i Sfinge
» Influncerica zbog nepristojnih fotografija ispred piramida završila u zatvoru
» Veliki interes NATO-a spram piramida Sunca, Mjeseca i Bosanskog Zmaja
» Desnica u Sloveniji: Srebrenica nije največi zločin u europi nakon WW2... to su Titovi pokolji nakon WW2
» Dobre vijesti za Hrv. turizam, kozojebi postavili bombu u Gizi kod piramida i pobili turiste
» Influncerica zbog nepristojnih fotografija ispred piramida završila u zatvoru
» Veliki interes NATO-a spram piramida Sunca, Mjeseca i Bosanskog Zmaja
» Desnica u Sloveniji: Srebrenica nije največi zločin u europi nakon WW2... to su Titovi pokolji nakon WW2
» Dobre vijesti za Hrv. turizam, kozojebi postavili bombu u Gizi kod piramida i pobili turiste
Page 1 of 1