ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Upozorenje kicu

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Upozorenje kicu - Page 2 Empty Re: Upozorenje kicu

Post by Eroo 7/9/2019, 23:40

PABLO ESCOBAR wrote:
Eroo wrote:Ovdje sve nekakva kulturna raja, nije ovo za mene. :)
Bravo sad razguli
Que tiempo hace en San José?

Nema  okrenut upitnik,a dobar je i ovaj, razumit ćeš ti. :D

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 7/9/2019, 23:58

KOMENTÁR Hvala, Hrvati! Vzorní Vatreni v uliciach Trnavy a skutočné slovensko-chorvátske priateľstvo
Upozorenje kicu - Page 2 BlankDnes 15:00

Upozorenje kicu - Page 2 Fanusikovia-chorvatsko-vatreni-sachovnica-516257Chorvátski fanúšikovia v Trnave
TRNAVA - BRAVO, VATRENI! Chorvátsko v piatok dominovalo nielen na trávniku vďaka devastačnej výhre 4:0 nad Slovenskom, ale príkladom išli naši slovanskí priatelia aj na tribúnach a počas predzápasovej atmosféry v uliciach Trnavy. Kto kdesi v kúte tŕpol a modlil sa, aby neprišlo k výtržnostiam, mohol zostať načisto pokojný. Vatreni sa prifrčali baviť a užiť si Slovensko, na ruvačky nebolo žiadneho priestoru. Navyše nik o ne nemal záujem.

• Upozorenje kicu - Page 2 Fanusikovia-chorvatsko-vatreni-sachovnica-516257
  • Upozorenje kicu - Page 2 Fanusikovia-chorvatsko-vatreni-kockasti-516259
  • Upozorenje kicu - Page 2 Fanusikovia-chorvatsko-vatreni-kockasti-516261
  • Upozorenje kicu - Page 2 Fanusikovia-chorvatsko-vatreni-kockasti-516263

Šachovnice zdobili trnavské námestie a jarmok počas popoludňajších a podvečerných hodín. Plné puby a bary chorvátskych priaznivcov, ktorí si užívali "Slovenský Rím" a tešili sa na zápas. Náladu nepokazilo ani štrbavé počasie prepchaté oblakmi a tisíckami dažďových kvapiek. Trnava plesala a odpočítavala hodiny do futbalového sviatku proti vicemajstrom sveta a uši prítomných počúvali jadranské chorály či jednu z národných pesničiek "Ljepa li si", v preklade znamenajúcu "Si krásna".
Vatreni "obsadili" niekoľko podnikov, stoly sa prehýbali vďaka hektolitrom piva, ktoré si milí obyvatelia z krásnej krajiny pri Jadranskom mori vychutnávali plnými dúškami. Živjeli! Všade navôkol sa ozýval ľubozvučný jazyk slovanských bratov, smiech, pozitívne ovzdušie lemovalo každý roh, kde sa Chorváti ocitli. Na vlastné oči sme mali možnosť vidieť družné debaty priaznivcov z oboch táborov pri chutnom pohári kvalitného a oroseného čapovaného. Ani situácia pred štadiónom sa nijako rapídne nezmenila. Stále tá istá príjemná pesnička.

Upozorenje kicu - Page 2 Fanusikovia-chorvatsko-vatreni-kockasti-516259
Podnik, z ktorého boli počuť tóny známej piesne "Ljepa li si"
Aj človek bez fungujúcich zmyslových orgánov by vycítil, že medzi obomi národmi panuje vzájomný rešpekt a úcta. Chorváti nemuseli doraziť na štadión v sprievode ozbrojených bezpečnostných zložiek, po nikom nehádzali poháre s pivom či sklené fľaše. Okolo trnavskej City Areny sa mohol voľne premávať akýkoľvek chorvátsky fanúšik bez toho, aby bol vydesený z prípadného primitívneho útoku, aké často vídame v tomto svete. Teda iba z dôvodu, že "fandím tomu, ty tomu, preto sa poďme mlátiť navzájom".
Keď sme cestou k štadiónu pred sebou spozorovali troch prívržencov z čarovnej krajiny 604 ostrovov a malých ostrovčekov, skúsili sme ich osloviť a slušne požiadať o fotografiu. Bez mihnutia oka súhlasili, dokonca sa dá povedať, že prekypovali potešením a my sme tak získali drobný suvenír. Od slovenských priaznivcov bolo smerom k druhej strane počuť tradičné hlášky typu "Dobrodošli, Hrvati" či "Igraj moja Hrvatska". Presne takto má vyzerať žičlivá športová atmosféra.

Upozorenje kicu - Page 2 Fanusikovia-chorvatsko-vatreni-kockasti-516261
Hodnotný predzápasový suvenír v podobe fotografie s chorvátskymi priateľmi
Vôbec neriešme, čo sa stalo na trávniku, to je maximálne bočný aspekt a do tohto komentára nepatrí. Prejdime o pár metrov ďalej na tribúny. Chorváti sa od úvodného do záverečného hvizdu bavili výkonom svojich miláčikov a povzbudzovali ich korektne, bez nevhodných politických chorálov, nadávok či primitivizmov. Skrátka sa prišli zabávať a celý čas svoje slová potvrdzovali aj činmi.
Pozápasové prostredie pred štadiónom Antona Malatinského sa ani zďaleka nelíšilo od toho, čo sa v Trnave dialo behom predošlých hodín. Spokojní Chorváti prijímali gratulácie od Slovákov, ktorí museli športovo uznať, že triumf šachovnicových chlapcov musí byť zaradený do kategórie načisto zaslúžených. Futbalový sviatok proti vicemajstrom sveta, geniálnej, nenápadnej a skromnej hviezde Lukovi Modričovi teda neukázal iba obrovský rozdiel na trávniku, ale predostrel príklad, že medzi Slovenskom a Chorvátskom vládne priateľstvo. Kiežby takéto konštatovanie mohlo platiť všade.

Upozorenje kicu - Page 2 Fanusikovia-chorvatsko-vatreni-kockasti-516263
Príjemná pozápasová nálada, vyhral šport a bratstvo dvoch nádherných slovanských krajín!
Slávny taliansky maliar, sochár a vynálezca Leonardo da Vinci raz vyslovil nádhernú vetu, ktorú sa hodí použiť práve po včerajšku: „Chváľ priateľa verejne, ale karhaj ho medzi štyrmi očami.“ A Vatreni sa včera svojím príkladným správaním postarali o to, že ich môžeme verejne pochváliť. No a pokiaľ sa preukážu v rovnakom svetle aj pri najbližšej možnej príležitosti, môžu si byť istí, že uznanie zo slovenskej strany ich neminie. 
Všetko naskrz podčiarkuje debata troch Slovákov pred čerpacou stanicou medzi Trnavou a Nitrou. "Podľa mňa sú Chorváti neuveriteľne milí, príjemní a perfektní ľudia. Si predstav, že oni s nami začali aj povzbudzovať Slovensko."
Hvala, naša braća hrvatska, vidimo se u studenom. Prijatelji zauvijek, a nikad drugačije! Ďakujeme, naši chorvátski bratia, stretneme sa v novembri. Navždy priatelia a nikdy inak!

Read more: https://sportky.zoznam.sk/c/214431/komentar-hvala-hrvati-vzorni-vatreni-v-uliciach-trnavy-a-skutocne-slovensko-chorvatske-priatelstvo#ixzz5ysXBL0rr

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 00:03

KOMENTAR Hvala, Hrvati! Uzorni Vatreni na ulicama Trnave i istinsko slovačko-hrvatsko prijateljstvo

TRNAVA - BRAVO, VATRENI! Hrvatska je u petak dominirala ne samo na travnjaku zahvaljujući razornoj pobjedi 4: 0 nad Slovačkom, već su i naši slavenski prijatelji dali primjer na tribinama i za vrijeme predblagdanske atmosfere na ulicama Trnave. Svatko tko je stajao negdje u kutu i molio se da ne bude poremećaja, mogao je ostati potpuno miran. Moji su se roditelji zabavljali i uživali u Slovačkoj, tu nije bilo mjesta za svađe. Štoviše, nije bilo nikoga koga bi to zanimalo.

nastavak...-->

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 00:14

Šahovnice su ukrašavale  Trnavski trg i  tijekom popodnevnih i ranih večernjih sati. Puna pubova i barova hrvatskih navijača koji su uživali u „slovačkom Rimu“ i uživali u meču. Raspoloženje nije pokvarilo ni  vrijeme, pretrpano oblacima i tisućama kišnih kapi. Trnava je bila vesela i odbrojavala sate do nogometnog praznika protiv svetske velesile, a uši prisutnih slušali su jadranske napjeve ili neku od nacionalnih pjesama „Ljepa li si si“, što znači "Si krásna"( na slovačkom)

Društvo je okupiralo nekoliko lokala, stolovi su se upogibali zahvaljujući hektolitrima piva, koje su dragi ljudiprekrasne jadranske zemlje uživali u punom gutljaju. Živjeli! Svugdje jedjekivao jezik braće Slavena, smijeh, pozitivna atmosfera koja je prekrivala svaki kutak u kojem su se našli Hrvati. Imali smo priliku vidjeti rabljene rasprave pristalica iz oba tabora na ukusnoj čaši  kvalitetnog pića. Čak se ni situacija ispred stadiona nije nešto promijenila. Još uvijek ista lijepa pjesma.

nastavak...--->

2016-07-22

Back to top Go down

Post by darth_vader 8/9/2019, 00:24

Ajte neka netko otvori za gosta topic Premijer liga pa da može postati sve o derbiju Zrinski-Željo... jer inače smo u opasnosti sa svakodnevnim upoznavanjem dnevnih rasporeda KGK, od toga koje boje viklera koristi pa do toga koji joj Zewa papir najljepše miriši...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 00:24

Čak bi i osoba bez funkcionalnih osjetilnih organa je osjećala da postoji međusobno poštovanje i poštovanje između dva naroda. Hrvati nisu trebali stići na stadion u pratnji naoružanih snaga sigurnosti, nitko nije bacao čaše piva ili staklene boce. Oko trnavske City Arene bilo koji hrvatski navijač mogao je slobodno lutati, a da se ne plaši mogućeg primitivnog napada, kao što to često vidimo u ovom svijetu. Mislim, samo zbog toga  što navijamo svatko za svoje.
Kad smo na putu do stadiona ispred nas opazili trojicu pristaša iz čarobne zemlje 604 otoka i malih otočića, pokušali smo im se obratiti i pristojno zatražiti fotografiju. Bez da trepnu okom složili su se, pa čak bismo mogli reći s velikim zadovoljstvom i dobili smo mali suvenir. Od slovačkih navijača stigla su tradicionalna sviranja poput "Dobrodošli, Hrvati" ili "Igraj moja Hrvatska". Upravo tako treba izgledati živahna sportska atmosfera.

nastavak--->

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 00:31

Uopće se ne bavimo onim što se dogodilo na travnjaku, ovo je maksimalno postranski aspekt i ne spada u ovaj komentar. Idemo nekoliko metara dalje prema tribinama. Hrvati su se zabavljali nastupom svojih ljubimaca od uvodne zviždaljke do finalne zvižduka i pravilno ih ohrabrivali, bez neprikladnih političkih pjevanja, uvreda ili primitivizma. Ukratko, došli su se zabavljati i cijelo vrijeme potvrđivali svoje postupke.

Okruženje nakon meča ispred stadiona Antona Malatinskog nije se razlikovalo od onoga što se dogodilo u Trnavi tijekom prethodnih sati. Zadovoljni Hrvati primili su čestitke od Slovaka, koji su sportski morali priznati da se trijumf mladića sa šahovnicama mora svrstati u kategoriju čisto zasluženo. Nogometni odmor protiv svjetske nogometne velesile, sjajna, nenametljiva i skromna zvijezda Luka Modrić, nije samo pokazao ogromnu razliku na travnjaku, već je predstavio primjer prijateljstva Slovačke i Hrvatske. Neka takva izjava vrijedi svugdje.

nastavak--->

2016-07-22

Back to top Go down

Post by darth_vader 8/9/2019, 00:35

A naša cheerleadersica? Što kaže? Kakva je atmosfera bila?
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 00:45

foto!
(Ugodno raspoloženje, osvojili su sport i bratstvo dviju prekrasnih slavenskih zemalja!)

Poznati talijanski slikar, kipar i izumitelj Leonardo da Vinci izgovorio je jednom prelijepu rečenicu koja je prikladna odmah poslije jučer: "Javno hvalite prijatelja, ali držite ga u četiri oka." Vatreni su jučer svojim pimjerom i ponašanjem zaslužili javnu pohvalu.U sličnoj prilici i u istom svjetlu  mogu biti sigurni da im priznanje sa slovačke strane neće nedostajati.

Sve potvrđuje rasprava trojice Slovaka ispred benzinske postaje između Trnave i Nitre. "Po mom mišljenju, Hrvati su nevjerojatno lijepi, ugodni i savršeni ljudi. Zamislite da su s nama  poticali Slovačku."

Hvala, naš brate hrvatski, vidimo se u svibnju. Prijatelji zauvijek, a nikko i nikd drugačije! Hvala, naša braćo hrvatska, susrest ćemo se u studenom. Prijatelji zauvijek, a nikad i nikako drugačije!

2016-07-22

Back to top Go down

Post by darth_vader 8/9/2019, 00:48

Nastavi tako i Vojvoda će te prigrliti...Hitler je isto cijenio Slovake...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 00:49

Potrudio sam se (uz pomoć translatora, naravno) prevesti cijeli članak.
Imao sam problem što hr repku nazivaju "svjetski prvaci". To sam prevodio
kao "svjetska nogomentna sila, velesila...", jer se mi činilo bliže onome šta je 
komentator hti uistinu reći. 

PS: Nama nedostaje ovakav pristup, kad nam repka faše 5 komada. Stvar kulture?

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 01:00

Nekoliko godina unazad je hr reprezentacija igrala također u Trnavi i tamo su se
hr navijači tukli sa slovačkom policijom. Dobili su batine - sasvim zasluženo.
Išao sam na njihov forum gdje se oko toga vodila rasprava. Bili su veoma ljuti 
i poprilično oštri, ali sam ih koliko toliko uspio uvjeriti da ovdje ne živi nikakva
primitivna blkanska nacija, već narod s bogatom kulturom. Potrošio sam cijelu
jednu večer i skoro do zore, da sam diskusiju sveo u neke ajmo reć prihvatljive okvire.
Ovaj članak gore bi trebalo nekako dostavit Marcelusu, on bi od njega mogao napravit 
jedan naš afirmativan članak. Ne mogu vjerovati da su ovaj put hr navijači dobili ovakve
pohvale. U vašim godinama sam odlazio na nogometne utakmice s mojom djecom i na
kraj pameti mi nije bilo da bi se plašio za naše živote. A vidite ovo sad, na što sliči?
Ne idem na utakmicu niti pod razno. Moja najmlađa princeza svako ljeto provede u ST,
s tatom torcidašem. Naravno i ona je veliki navijač Hajduka, tako da ide na njihove tekme.
Tada umiremo od straha, dok sve ne završi i dok se ne javi... :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 01:05

PS: Razmišljam...možda je onih 15-16 razbojnika već davno trebalo zatvorit i mirna Bosna. pirat

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 01:12

jasambrend wrote:Ajte neka netko otvori za gosta topic Premijer liga pa da može postati sve o derbiju Zrinski-Željo... jer inače smo u opasnosti sa svakodnevnim upoznavanjem dnevnih rasporeda KGK, od toga koje boje viklera koristi pa do toga koji joj Zewa papir najljepše miriši...
Ne znam kako je Kosovo igralo s Česima? Zadnji put kad sam vidio rezultat bilo je 2:1 za Kosovo. :)

PS: Ja uvijek pišem s ciljem, pa tako i o KGK. Hajka na KGK se nije rodila u HR, već je uvezena.S programiranim planom i ciljem! 
      Ali, haj ti to objasni nepismenoj krezuboj talibanskoj sirotinji. :] :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 01:21

jasambrend wrote:A naša cheerleadersica? Što kaže? Kakva je atmosfera bila?
Čestitala je HNS-u i igračima, što i priliči.
A šta kaže o tome ex precjednici i pretedenti za budućeg precjednika i premijera? Od njih ne duha- ne sluha.
Čudime da nisu isklopili 'letriku i u u Trnavi...."Si krásna" se orila Trnavom. :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by darth_vader 8/9/2019, 01:29

Eroo wrote:Nekoliko godina unazad je hr reprezentacija igrala također u Trnavi i tamo su se
i poprilično oštri, ali sam ih koliko toliko uspio uvjeriti da ovdje ne živi nikakva
jednu večer i skoro do zore, da sam diskusiju sveo u neke ajmo reć prihvatljive okvire.
Ovaj članak gore bi trebalo nekako dostavit Marcelusu, on bi od njega mogao napravit 
jedan naš afirmativan članak. Ne mogu vjerovati da su ovaj put hr navijači dobili ovakve
kraj pameti mi nije bilo da bi se plašio za naše živote. A vidite ovo sad, na što sliči?
Ne idem na utakmicu niti pod razno. Moja najmlađa princeza svako ljeto provede u ST,
s tatom torcidašem. Naravno i ona je veliki navijač Hajduka, tako da ide na njihove tekme.

Is'lapija si... igra je Hajduk u Žilini i poslali su kornjače i policiju s konjima na Torcidu, a koja nije pravila nerede, nego su pokušali kupiti ulaznice za domaću tribinu usprkos UEFA-inoj zabrani... tada si čak i na Net. hr-ovom forumu branija Torcidu jer zbilja nije bilo nereda, nego ih je policija na konjima satjerala u neki kantun i ubijala boga u njima, a koristili su čak i gumene metke...Oštećeni su tužili slovačku policiju i državu i koliko znam, tužba je dobijena, dakle radilo se o čisto nedozvoljenom sadističkom nasilju iniciranom isključivo od strane policijskih snaga... to je kao da naša policija ide prebiti autobus slovačkih turista koji su išli pišati pored ceste... jesu prekršili pravila? Jesu. Ubij ih, mamicu im njihovu...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 8/9/2019, 01:41

jasambrend wrote:
Eroo wrote:Nekoliko godina unazad je hr reprezentacija igrala također u Trnavi i tamo su se

Is'lapija si... igra je Hajduk u Žilini i poslali su kornjače i policiju s konjima na Torcidu, a koja nije pravila nerede, nego su pokušali kupiti ulaznice za domaću tribinu usprkos UEFA-inoj zabrani... tada si čak i na Net. hr-ovom forumu branija Torcidu jer zbilja nije bilo nereda, nego ih je policija na konjima satjerala u neki kantun i ubijala boga u njima, a koristili su čak i gumene metke...Oštećeni su tužili slovačku policiju i državu i koliko znam, tužba je dobijena, dakle radilo se o čisto nedozvoljenom sadističkom nasilju iniciranom isključivo od strane policijskih snaga... to je kao da naša policija ide prebiti autobus slovačkih turista koji su išli pišati pored ceste... jesu prekršili pravila? Jesu. Ubij ih, mamicu im njihovu...
Tako je, u pravu si...jebiga, šta ja tu sad mogu, izlapija pa izlapija. Ali one slike još imam pred očima kao da se sad desilo.
Naravno da sam branija, nego kako. Ali, čuj, kad dođeš u drugu državu poštuj njihova pravila i upute policije.
Kažu i da vaša policija tuče migrante. Ne treba se tu nikome ništa pravdati. Objašnjenje je veoma kratko:
Nisu poštivali naredbe policije. Ništa pograničnoj policiji ne treba objašnjavati zašto su morali natrag.
To je diskrecijsko pravo države da vrati nepoželjnog gosta. Ne sluša? Malo sile, a ako se suprostavi onda i više sile.
(i nemoj mi Torcidu pravdat, molim te. Krivi su i kad spavaju. :D )

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 8/9/2019, 09:02

Ostarjela verzija Vucine...
Koji horor, majko mila...
:(
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/9/2019, 10:56

Matora drtina...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by FRANK 8/9/2019, 15:23

Brat Brale wrote:Matora drtina...
De reci koja je ovo budaletina.

"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK
FRANK

2015-09-13

Back to top Go down

Post by immortal 8/9/2019, 15:30

Eroo wrote:
jasambrend wrote:

:D
Ero jesi li ti njima pokazao koliko postova za redom možeš odraditi
ja znam da možeš i više
imaš moju podršku za ove