Sirija
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Sirija
[size=35]Francuska bombardovala džihadiste u Raki[/size]
15.11.2015 23:08
Francuski borbeni avioni izveli su večeras do sada najobimniji napad na mete Islamske države u Siriji, tačnije u uporištu ekstremista Raki – dva dana posle terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno više od 130 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
[size]
– U napadu, koji je istovremeno pokrenut iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jordana, učestvovalo 10 borbenih aviona, a bačeno je 20 bombi – navelo je francusko Ministarstvo odbrane.
Operacija je pokrenuta u saradnji sa američkim snagama i tokom udara pogodjeni su komandni i regrutni centar džihadista, skladište municije i kamp za obuku boraca, kaže se u saopštenju francuskog ministarstva, preneo je Rojters.[/size]
15.11.2015 23:08
Francuski borbeni avioni izveli su večeras do sada najobimniji napad na mete Islamske države u Siriji, tačnije u uporištu ekstremista Raki – dva dana posle terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno više od 130 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Foto: Beta
– U napadu, koji je istovremeno pokrenut iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jordana, učestvovalo 10 borbenih aviona, a bačeno je 20 bombi – navelo je francusko Ministarstvo odbrane.
Operacija je pokrenuta u saradnji sa američkim snagama i tokom udara pogodjeni su komandni i regrutni centar džihadista, skladište municije i kamp za obuku boraca, kaže se u saopštenju francuskog ministarstva, preneo je Rojters.[/size]
Winter is coming- Posts : 9181
2014-04-14
https://www.facebook.com/putvjernika.official/videos/vb.626416214103864/888383217907161/?type=2&theater
Rusi destvuju...Ma šta'vo rade, jbate? Bit će izbjeglica k'o u priči.
Ero wrote:https://www.facebook.com/putvjernika.official/videos/vb.626416214103864/888383217907161/?type=2&theater
Ali umet će otrpiti i pobjediti. Zar ne Abu Ero.
Ili si želio poručiti da američke bombe ne ubijaju i ne ruše,
već ubijaju samo bombe od zlih Rusa i barel bombe regularnih snaga.
What is your focking point ?
---------------------------------------------------------
Enrico Ivanov
[ltr]@Russ_Warrior[/ltr]
7h7 hours ago
.@LinaArabii @Conflicts
NATO bombs good bombs
Russian bombs bad bombs
This is a perfect example of propaganda.
---------------------------------------------------------------
Ovo je dobro za vidjet, kako se i koliko retorika mijenja kad su Francuzi bombardirali po Raqqi.
Znači i i oni i Ameri su znali di su skladišta, trening kampovi i sl. ali nisu ciljeve dali Rusiji
niti su ih sami napadali do sada. Sad su pustili da Francuzi bace 20 bombi kao kaznu isisu
za napade u Parizu. Jadni su mi ti Ameri sa svojom pederskom politikom.
Last edited by Yehudi on 16/11/2015, 06:15; edited 2 times in total
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Ero wrote:Faking.Yehudi wrote:
What is your focking point ?
..............e to, to.
2014-04-20
Ero wrote:https://www.facebook.com/putvjernika.official/videos/vb.626416214103864/888383217907161/?type=2&theater
Yoda shupchino, nadji onaj post u kojem sam ti rekao zašto je sirijska vojska bez većih borbi napustila ovaj i još neke gradove kad ste ti i Ezekel likovali kako assadova vojska gubi sve više gradova i šta će se desiti nakon toga.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Piše; Han Šejhun nalazi se u neposrednoj blizini grada Morek, kojeg su režimske snage nedavno izgubile... Ako je grad prazan sravni se sa zemljom. nema više cile mile. vidi ovo:Ero wrote:https://www.facebook.com/putvjernika.official/videos/vb.626416214103864/888383217907161/?type=2&theater
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
For the first time since the Russian military buildup in Syria in September, Russian combat helicopters Sunday bombed Islamic State and Nusra Front positions on both sides of the Syrian-Lebanese border, in the Lebanese Beqaa Valley and Harmel Mountains. DEBKAfile: The Russians were also intent on easing the pressure on the Lebanese Hizballah from the Sunni groups in those areas.
gle nađi mi jedan moj post gdje sam se izjasno da podržavam FSA. nigdje. više puta sam se izjasnio i izjašnjavam se sada, podržavam Assada i Iran i Hezbollah.,michaellcmacha wrote:iskreno nije mi jasno zašto toliko yoda ustraje na guranju teze o toj fsa kao opciji koja ima bilo koju izliku da ju se podržava nebitno da li izravno ili neizravno....sasvim je jasno i to nedvojbeno da je u siriji jedina opcija koju ima smisla podržavati pa ako ćemo biti i subjektivni, asadova opcija i moliti boga da uz pomoć rusa , libanonaca i iranaca uspiju nadjačati i poraziti sve islamističke struje kako god da se zovu... i da se kurdi osamostale pa da se turčin malo manje kurči i pozove sve turke iz europe na obvezu da brane otomaniju...
Nego samo što sam rekao prije misec ipo dana, da Ruski zračni udari unatoč sveopćem veselju, da neće rat završiti u 3-4 dana ili 3-4 tjedna, bez vojne čizme , i samo radi toga sam postao žrtva mobinga na forumu
Proučavao sam SAA vojsku i vidio da se vojska praktički raspada da čak i sa velikim RUskim udarima neće moći oslobađati mjesta, što je i istina, teritorij koji su oslobodili , možda 0.6% sirije, i to su uglavnom izveli Hezbollah i Iranci i Šitske milicije iz Iraka itd..
Samo sam to napisao, to je ispala istina, i odmah "zašto mrziš Ruse, zašto mrziš velikog vođu Putina" i par takvih bolesnika me prate po forumu.
Isto tako ponavljam, ovi Francuzi zračni napadi na ISIL su ODKURCA, neće ništa napraviti, ako ne misle poslati vojnike , onda su totalno od kurca, bolje im je da ne troše municiju.
Guest- Guest
I u međuvremenu sam isto kritizirao da su Rusi forsirali zračne napade na FSA prvih mjesec dana, i jedva da je SAA/Hezbollah napravili određene pomake, dok ISIL gotovo da i nisu dirali -
i svim Ruskim medijima koje su copy paste-ali i zapadni mediji , i alkoholizirani analitičari sa foruma, svugdje piše -Rusi danas uništili toliko-toliko od ISILa, a onda čitam i upitam na forumu, kako ISIL osvaja gradove(ponavljam ISIL se čak i prvih mjesec dana širio po Siriji unatoč Ruskom kao bombardiranju)..
i onda ja na forumu se pitam, kakva je to Ruska taktika, onda odmah "mrzitelj Rusije, neolibrealni_plaćenik ISILovac, mrzitelj VELIKOG VOĐE PUTINA" (doduše nevolim ga, zato jer islamizira Rusiju) itd. itd.
i svim Ruskim medijima koje su copy paste-ali i zapadni mediji , i alkoholizirani analitičari sa foruma, svugdje piše -Rusi danas uništili toliko-toliko od ISILa, a onda čitam i upitam na forumu, kako ISIL osvaja gradove(ponavljam ISIL se čak i prvih mjesec dana širio po Siriji unatoč Ruskom kao bombardiranju)..
i onda ja na forumu se pitam, kakva je to Ruska taktika, onda odmah "mrzitelj Rusije, neolibrealni_plaćenik ISILovac, mrzitelj VELIKOG VOĐE PUTINA" (doduše nevolim ga, zato jer islamizira Rusiju) itd. itd.
Guest- Guest
Cijela koalicija koja provodi kampanju protiv daišovaca ne može se usporediti sa rujama čiji udari su kvantitativno i kvalitativno jači. Čak i kad se usporede sa razobljem bitke za Kobane kada je koalicija izvodila po 20tak napada. Jednostavno nije mi jasno zašto ih nisu stisli jače, a znamo svi da to mogu napraviti mnogo bolje nego rusi...
mutava baštarda wrote:Cijela koalicija koja provodi kampanju protiv daišovaca ne može se usporediti sa rujama čiji udari su kvantitativno i kvalitativno jači. Čak i kad se usporede sa razobljem bitke za Kobane kada je koalicija izvodila po 20tak napada. Jednostavno nije mi jasno zašto ih nisu stisli jače, a znamo svi da to mogu napraviti mnogo bolje nego rusi...
Nebih se baš složio, Kurdi su pod Američkim udarima oslobodili puno više teritorija od ISILa(i tada je ISIL bio dosta jači) nego što je SAA i ostali pod Ruskim napadima(dapače u prvih misec dana ISIL se čak i širio i na račun Assada i na račun FSA). Imaš mape, i usporedi datum Sirijskog teritorija kada su ISILovci bili pred Kobanijem, i pogledaj sada koliko teritorija kontroliraju Kurdi. I to sve na račun Amera. Uskoro će Kurdi biti teritorijalno najveća frakcija, na račun Amera,.
I sada dok ovo tipkamo Sirijske Demokratske Snage(sastavljene od Kurda, nekih FSA frakcija i ostalih) uz Američku zračnu podršku puno više napreduju nego saveznici uz Rusku podršku.
Sa druge strane Iračani isto pomalo nanose gubitke ISILu.
ISIL kao takav je gotov. Za godinu-dvije nije važno ali je gotov.
Guest- Guest
Majkomila SAA ide na osvjanje Alepa, a iračke šije Ramadia i Faluđe, pa kako se to može usporediti sa nekim pustarama oko Hasake? Koje usput sudjeluje i SAA...neoliberalni_placenik wrote:mutava baštarda wrote:Cijela koalicija koja provodi kampanju protiv daišovaca ne može se usporediti sa rujama čiji udari su kvantitativno i kvalitativno jači. Čak i kad se usporede sa razobljem bitke za Kobane kada je koalicija izvodila po 20tak napada. Jednostavno nije mi jasno zašto ih nisu stisli jače, a znamo svi da to mogu napraviti mnogo bolje nego rusi...
Nebih se baš složio, Kurdi su pod Američkim udarima oslobodili puno više teritorija od ISILa(i tada je ISIL bio dosta jači) nego što je SAA i ostali pod Ruskim napadima(dapače u prvih misec dana ISIL se čak i širio i na račun Assada i na račun FSA). Imaš mape, i usporedi datum Sirijskog teritorija kada su ISILovci bili pred Kobanijem, i pogledaj sada koliko teritorija kontroliraju Kurdi. I to sve na račun Amera. Uskoro će Kurdi biti teritorijalno najveća frakcija, na račun Amera,.
I sada dok ovo tipkamo Sirijske Demokratske Snage(sastavljene od Kurda, nekih FSA frakcija i ostalih) uz Američku zračnu podršku puno više napreduju nego saveznici uz Rusku podršku.
Kermit-
2014-04-17
nakon godinu ipol...
AMERIČKI bombarderi i jurišni zrakoplovi danas su prvi put napali stotine kamiona koje Islamska država koristi za prijevoz nafte, rekli su američki dužnosnici.
AMERIČKI bombarderi i jurišni zrakoplovi danas su prvi put napali stotine kamiona koje Islamska država koristi za prijevoz nafte, rekli su američki dužnosnici.
mutava baštarda wrote:nakon godinu ipol...
Gdje tu sloboda tržišta?
crvenkasti-
2014-04-17
ovo nije dobro za sčobodno tržište, saće saveznik KSA odmah poslati 3000 Toyotacrvenkasti wrote:mutava baštarda wrote:nakon godinu ipol...
Gdje tu sloboda tržišta?
Kermit-
2014-04-17
mutava baštarda wrote:Piše; Han Šejhun nalazi se u neposrednoj blizini grada Morek, kojeg su režimske snage nedavno izgubile... Ako je grad prazan sravni se sa zemljom. nema više cile mile. vidi ovo:Ero wrote:https://www.facebook.com/putvjernika.official/videos/vb.626416214103864/888383217907161/?type=2&theater
"Fosfor bomba isis prži
Suhoj je od svega brži "
Ajmo.........pjesma.
2014-04-20
Guest wrote:mutava baštarda wrote:Cijela koalicija koja provodi kampanju protiv daišovaca ne može se usporediti sa rujama čiji udari su kvantitativno i kvalitativno jači. Čak i kad se usporede sa razobljem bitke za Kobane kada je koalicija izvodila po 20tak napada. Jednostavno nije mi jasno zašto ih nisu stisli jače, a znamo svi da to mogu napraviti mnogo bolje nego rusi...
Jebiga, mora se znati da SAA već dugo dobro dere po islamistima.
Na žalost ovi imaju logistiku od Erdogana kao i dopunu živom silom
iz stotinjak država.
https://en.wikipedia.org/wiki/Deir_e...cember_2014%29
2014-04-20
http://www.almasdarnews.com/article/breaking-syrian-army-captures-tal-syriatel-and-jabal-maar-in-western-palmyra/
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Page 17 of 50