Rus, Poljak ili Zagorac?
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Rus, Poljak ili Zagorac?
Zanimljivo je da kod nas postoje sva tri prezimena. Rus,Poljak i Zagorac.
A nalazimo i prezimena Bošnjak,Hrvat(kod muslimana),Crnogorac,Bosanac,Hercegovac, Ličanin, Čeh, Mađar...
A nalazimo i prezimena Bošnjak,Hrvat(kod muslimana),Crnogorac,Bosanac,Hercegovac, Ličanin, Čeh, Mađar...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ja bi rekao prije slovenski..onda nisi cuo zagorski akcentRingo10 wrote:Titov akcent je tipican zagorski.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ok, sad ono pitanje - da li želite znati istinu? :)
Tito, ma što mi mislili o njemu, u svijetu ima golem ugled, iako je bio komunistički diktator. Piše se da je rodjen u Kumrovcu, RH od oca Hrvata i majke Slovenke. On sam se uvijek deklarirao kao Hrvat.
Tako sada stvari stoje, a dossier “Tito” ima mnoge stvari, pa i kako funkcionira i današnji svijet.
Poštujem znatiželju, želju za istinom...ali istina je puno surovija od originalne verzije.
Tito, ma što mi mislili o njemu, u svijetu ima golem ugled, iako je bio komunistički diktator. Piše se da je rodjen u Kumrovcu, RH od oca Hrvata i majke Slovenke. On sam se uvijek deklarirao kao Hrvat.
Tako sada stvari stoje, a dossier “Tito” ima mnoge stvari, pa i kako funkcionira i današnji svijet.
Poštujem znatiželju, želju za istinom...ali istina je puno surovija od originalne verzije.
£otk@-
2019-02-12
,..sad ima vise zagorskih akcenata kako za koji kraj..u zagorju..onaj ajmo reci pravi zagorski pomalo smijesan veze se za zabok,krapinu,stubicu i bedekovcinu..imas i bednjanski koji prica drele..u dijelu zagorja koji granici uz sloveniju ima nesto i slovenske primjese
2015-09-08
ne bi li to u vezi akcenta najbolje procijenili zagorci?Samo da se ne jave epi i ero,onda je procjena skroz u banani.
vili40-
2015-08-02
ero špreha zagorski i slovenski uzduž i poprek.vili40 wrote:ne bi li to u vezi akcenta najbolje procijenili zagorci?Samo da se ne jave epi i ero,onda je procjena skroz u banani.
kako znaš da si u zagorju?
pitaš za mariju bistricu, kako doći.
ako nisi razumio nako jebotiisuskrvavumajkuuustadatijebo znaš da si tu negdje oko centra.
2014-12-30
nije zagorski izgovor...daleko je od togavili40 wrote:ne bi li to u vezi akcenta najbolje procijenili zagorci?Samo da se ne jave epi i ero,onda je procjena skroz u banani.
najslicnije je slovencu kad se trudi pricat hrvatski
Noor wrote:nije zagorski izgovor...daleko je od togavili40 wrote:ne bi li to u vezi akcenta najbolje procijenili zagorci?Samo da se ne jave epi i ero,onda je procjena skroz u banani.
Što je i logično s obzirom da se zna gdje se rodio, a i koji mu je jezik bio materinji (doslovce).
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Noor wrote:nije zagorski izgovor...daleko je od togavili40 wrote:ne bi li to u vezi akcenta najbolje procijenili zagorci?Samo da se ne jave epi i ero,onda je procjena skroz u banani.
Što je i logično s obzirom da se zna gdje se rodio, a i koji mu je jezik bio materinji (doslovce).
mason
i sam nadimak "Tito" upucuje da nije povezan s narodima ovih prostora, nego nekom predkrscanskom mediteranskom tradicijom..
...nista neobicno...ako uzmemo samo i ono sto kazu fanovi tita da on je zagorec hrvat...i kako se pisalo i govorilo a i sam tito je priznao da je najveci dio djetinjstva proveo u sloveniji kod djeda i bake a kad kao klinac odrastas vecinom u slovenskom okruzju logicno je da pokupis onda najvecim djelom i slovenski izricaj ili dijalekt...uostalom i samo janezi komunisti su jos za vrijeme juge govorili da je tito zapravo njihov jer je djetinjstvo najvecim dijelom proveo u sloveniji i majka mu je slovenka...drugo..tito se skoro uvijek lijecio u sloveniji,ljubljani...najveci dio odmora uz brijune provodio je na bledu u dvojoj drzavnoj vili...a kumrovec je posjetio 2,3 puta u toku 35 godine svoje vladavine sto je malo neobicno i prerijetko bez obzira na drzavne zauzetosti da se tako malo obiđe navodno rodno selo...Speare Shaker wrote:Noor wrote:nije zagorski izgovor...daleko je od togavili40 wrote:ne bi li to u vezi akcenta najbolje procijenili zagorci?Samo da se ne jave epi i ero,onda je procjena skroz u banani.
2015-09-08
...interesantno....titov otac je imao ponajvise zemlje u kumrovcu od kumrovcana a malo su takorec zivjeli do zemlje i bili su među vecom sirotinjom u kumrovcu..majka od tita je nadnicarila po sloveniji,austriji,podravini,zagrebu...a titov otac je bio alkoholicar i mahom dangubio u kumrovackoj birtiji...i bio porpilicno svadljiv covjek..nerjetko dolazeci i u sukobe sa ostalim mjestanima kumrovca zbog alkohola...neki njihov rođak je rekao da su brozovi imali duplo vise zemlje do njega a on je uspio zivjeti od te zemlje za razliku od brozovih..koji izgled ad ai nisu bas voljeli raditi na zemlji..imali su neki mali vinograd..jednu kravu..i obrađivali jedan komadic zemlje tek toliko...s obzirom da su bili jedni od navecih zemljoposjednika u kumrovcu...kako je rekao taj rođak da i oni koji su imali dosta manje zemlje od brozovih imali su po dvije krave ili par volova u kuci..a oni samo jednu kravu...i komadic grunta koji su obrađivali...
2015-09-08
I šta je sad ovdje tema. Opet ono TITO NIJE BIO HRVAT
Ne mogu ustaški isprani mozgovi da se s time pomire pa ga jebi.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
pa ja ne tvrdim d anije bio hrvat...ali isto tako malo je toga poznato iz titovog najranijeg zivota osim one svinjece glave...kad se pogledaju zivotopisi drugi vladara iz tog doba o njima se sve zna pa sto je jeo kao beba tko su im preci od nekoliko generacija u nazad..a tu bas kod tita vlada tajnovitost...znas o prasecoj glavi i da je bio šegrt u sisku kod bravara..i to je to uglavnom..malo se zna o njegovoj braci,obitelji..Ringo10 wrote:I šta je sad ovdje tema. Opet ono TITO NIJE BIO HRVAT
2015-09-08
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
Ma jok, Laponac. Bio na odmoru u Hrvatskoj i svidjelo mu se da bude Hrvat, rasprodao irvase i dovukao se pod lažnim imenom.Stanojko wrote:Da se ne mucite...Poljak.
A jako mu se svidjele srpske mindže i onda radio na ujedinjenju bratskih naroda.
2015-09-24
Zivi u zabludi... Imas gomilu svedocenja ljudi koji su ga slusali neposredno posle rata, ukljucujuci i ruse...svi su rekli da je to poljski naglasak... Ali ako mislis da tako govore zagorci, onda OK, meni licno ne lici na Dudeka...Ringo10 wrote:Ma jok, Laponac. Bio na odmoru u Hrvatskoj i svidjelo mu se da bude Hrvat, rasprodao irvase i dovukao se pod lažnim imenom.Stanojko wrote:Da se ne mucite...Poljak.
A jako mu se svidjele srpske mindže i onda radio na ujedinjenju bratskih naroda.
Hahaha, znam da i vi četalji ne možete da svarite činjenicu da je takva povijesna veličina bio Hrvat.Stanojko wrote:Zivi u zabludi... Imas gomilu svedocenja ljudi koji su ga slusali neposredno posle rata, ukljucujuci i ruse...svi su rekli da je to poljski naglasak... Ali ako mislis da tako govore zagorci, onda OK, meni licno ne lici na Dudeka...Ringo10 wrote:Ma jok, Laponac. Bio na odmoru u Hrvatskoj i svidjelo mu se da bude Hrvat, rasprodao irvase i dovukao se pod lažnim imenom.Stanojko wrote:Da se ne mucite...Poljak.
Evo jedan moj savjet - vi četalji se uhvatite u kolo sa svojim ustaškim jaranima pa se kolektivno poubijajte.
Učinite svijetu uslugu.
2015-09-24
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Naravno, Poljak
» Poljak Tusk soli pamet Nijemcima : Britanci moraju imat funkcije u EU i nakon Brexita
» VIDEO Poljak šokirao europarlament: Naravno da žene trebaju zarađivati manje, manje su inteligentne
» Poljak Tusk soli pamet Nijemcima : Britanci moraju imat funkcije u EU i nakon Brexita
» VIDEO Poljak šokirao europarlament: Naravno da žene trebaju zarađivati manje, manje su inteligentne
Page 1 of 4