Godisnjica 'balvan revolucije'
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Godisnjica 'balvan revolucije'
Ideja je mogla biti i zamjena. Zauzmemo Banjaluku jer smo u naletu pa ju zamienimo sa Srbi za Posavinu.vuksadinare wrote:pa ja bi zaobisao banja luku i prepustio muslimanima a isao na bosansku posavinu i vratio ta podrucja...i tu stao..Ringo10 wrote:Ne bi mogao zadržati BAnja Luku, ne znam kako vam to nije jasno. Nismo zadržali ništa a ne da zadržimo Banja Luku.Regoč wrote:Moguće je da i ne bi gađali postrojbe, ali upitno je bismo li u konačnih dogovorih mogli zadržati Banjaluku.veber wrote:i dok smo bili na vrbasu mogli smo ući u banja luku no tuđman kao i svi jugo oficiri nije htio riskirat američki napad.
ameri teško da bi raketirali gradove ili jedinice na poziciji.
Veća je opasnost bil položaj Podunavlja jer su Američani prietil da će tamo naseliti izbjeglice i vojno ih štititi. Tuđman je očito procienil da u tom trenutku, u ljeto 95., Hrvatska vojska ne može krenuti i u oslobađanje Podunavlja pa je zaustavil vojsku.
Odlazak Srba bi doveo muslimane u poziciju apsolutne i vrlo nadmoćne većine u Banja Luci. Prvi izbori i bilo bi ZBOGOM Banja Luka.
Već viđeno u mnogim drugim gradovima i mjestima u BiH.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Re: Godisnjica 'balvan revolucije'
Ovdje si u pravu, izgon Srbah iz Bosne bil bi loš po Hrvate. Isplati nam se jedino istodobni izgon i Srbah i Bošnjakah, a ostatk njek se samoodredi, hoće li neovisni Bosher ili se pridružiti Hrvatskoj.Ringo10 wrote:Ameri su bili u pravu. Da su Srbi potpuno eliminirani iz BiH i da su ostali samo muslimani sa manjinom Hrvata, BiH bi postala PAKAO.vuksadinare wrote:...pa ja mislim da je takav i plan bio..da V korpus uđe u banja luku a nase snage nastave prema bos.posavini..ali jbg ameri dali stop jednim i drugim..Ringo10 wrote:Sad sam ovo vidio ...vuksadinare wrote:pa ja bi zaobisao banja luku i prepustio muslimanima a isao na bosansku posavinu i vratio ta podrucja...i tu stao..Ringo10 wrote:
Ne bi mogao zadržati BAnja Luku, ne znam kako vam to nije jasno. Nismo zadržali ništa a ne da zadržimo Banja Luku.
Odlazak Srba bi doveo muslimane u poziciju apsolutne i vrlo nadmoćne većine u Banja Luci. Prvi izbori i bilo bi ZBOGOM Banja Luka.
Već viđeno u mnogim drugim gradovima i mjestima u BiH.
pa da, u pravu si. Vratit dijelove Bosanske Posavine, Bosanski Brod, Bosanski Šamac i Derventu da se narod vrati na svoje. Ono što realno možeš zadržat jer imaš većinu.
Kakva Banja Luka kakve trice ...
Za Hrvate pogotovo. I bilo bi krvi na sve strane.
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Balvan revolucija
» Branitelji digli balvan revoluciju u Zagrebu
» Balvan revolucija 1990. na danasnji dan 17. Kolovoza
» Balvan se rugao sa koronom tri dana ranije a sad je zaražen
» Klečavci su kao i balvan revolucija kada su uvezeni četnici
» Branitelji digli balvan revoluciju u Zagrebu
» Balvan revolucija 1990. na danasnji dan 17. Kolovoza
» Balvan se rugao sa koronom tri dana ranije a sad je zaražen
» Klečavci su kao i balvan revolucija kada su uvezeni četnici
Page 3 of 3