KAKVA SU DJECA VJERNIKA, A KAKVA DJECA ATEISTA?
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: KAKVA SU DJECA VJERNIKA, A KAKVA DJECA ATEISTA?
O pa de si jastrebe posavski sveznadaru sa temeljem 'rekla-kazala'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
A Kenove nisu? Hm, ta dvojica su mi bili sumnjivi i prije.kaja_333 wrote:Recimo ja sam sigurna da su njih dvojica spaljivali barbike jer su gole.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
hahahahaha,ajd u qrc Kayo... 10+ ...kaja_333 wrote:Recimo ja sam sigurna da su njih dvojica spaljivali barbike jer su gole.
Guest- Guest
Kojeg vraga, vrag je deformacija starijih božanstava, ciljano da se ljude udalji od autohtone religije...jastreb wrote:Pa ako i jesu nisu bez vraga.Starhemberg wrote:Hoćeš reći da nisu?jastreb wrote:
Zatim ima jedan koji se dobrano zalijepio za sotonizam,ali ne štuje izravno Vraga ili Satana,već smatra da su to stari poganski bogovi,te da su im ta pogrdna imena dali kršćanski apologeti.
Guest- Guest
Koje auhtone religije???Starhemberg wrote:Kojeg vraga, vrag je deformacija starijih božanstava, ciljano da se ljude udalji od autohtone religije...jastreb wrote:Pa ako i jesu nisu bez vraga.Starhemberg wrote:Hoćeš reći da nisu?jastreb wrote:
Zatim ima jedan koji se dobrano zalijepio za sotonizam,ali ne štuje izravno Vraga ili Satana,već smatra da su to stari poganski bogovi,te da su im ta pogrdna imena dali kršćanski apologeti.
Možda u Južnoj Americi one Inka i Asteka koji su svojim "bogovima" svakodnevno žrtvovali i po nekoliko stotina ljudi?
Ili one druidske,koja se također isticala ljudskim žrtvama?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
AUtohtone, nastale iz naroda, u kojoj su ukorijenjeni njegovi običaji, tradicija, folklor itd... One i koje danas proviruju kroz 90% kršćanskih "svetaca", rituala, običaja... A ljudske žrtve nisu ništa prema genocidnim Jahvinim popisima...jastreb wrote:Koje auhtone religije???Starhemberg wrote:Kojeg vraga, vrag je deformacija starijih božanstava, ciljano da se ljude udalji od autohtone religije...jastreb wrote:Pa ako i jesu nisu bez vraga.Starhemberg wrote:Hoćeš reći da nisu?jastreb wrote:
Možda u Južnoj Americi one Inka i Asteka koji su svojim "bogovima" svakodnevno žrtvovali i po nekoliko stotina ljudi?
Ili one druidske,koja se također isticala ljudskim žrtvama?
Guest- Guest
Zamijeniš ovo s konjanikom u rimskoj odjeći i zmajem, pgodi što dobiješ...jednog "sveca"...
Guest- Guest
Pišta Baći ima onu svoju dobru vjeru...Okupe se oko totema,plesu,piju jedu,onda svezu curu za totem pa ju porokaju redom...nije da je lose...
Guest- Guest
Pišta Bači barem ima vjeru, neki ne vjeruju ni u šta, pa tako i žive, kao ništa...bogomdani wrote:Pišta Baći ima onu svoju dobru vjeru...Okupe se oko totema,plesu,piju jedu,onda svezu curu za totem pa ju porokaju redom...nije da je lose...
Guest- Guest
Ma sve oke,no kad vjerujes samo u Boga,ne i neki prateci zabavni sadrzaj uz to,prilicno je dosadno...Starhemberg wrote:Pišta Bači barem ima vjeru, neki ne vjeruju ni u šta, pa tako i žive, kao ništa...bogomdani wrote:Pišta Baći ima onu svoju dobru vjeru...Okupe se oko totema,plesu,piju jedu,onda svezu curu za totem pa ju porokaju redom...nije da je lose...
Guest- Guest
možda tvoju, ako ih imaš, a vjerovatno ne. moju sigurno ne!stenjalica wrote:veber wrote:djeca su takva kakvim ih odgojimo.
netočno,danas ulica odgaja djecu
2014-12-30
iliju?Starhemberg wrote:
Zamijeniš ovo s konjanikom u rimskoj odjeći i zmajem, pgodi što dobiješ...jednog "sveca"...
Guest- Guest
Ulica rađa grešnike.
2014-04-22
Ma ne. Svetog Jurja (Đurađa).ostrakon wrote:iliju?Starhemberg wrote:
2014-04-22
Juraj, St. George...ostrakon wrote:iliju?Starhemberg wrote:
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Juraj, St. George...ostrakon wrote:iliju?Starhemberg wrote:
k, mislio sam da je ovaj naš juraj zamjena za jarila, tj. juru zelenog, jer se slavi u proljeće
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jarilo
koje je ono rimsko božanstvo, sol invictus ili?
Guest- Guest
Da, češće se povezuje s Jarilom , zbog sličnosti imena, no borba Peruna protiv demona zime ili čak Velesa, koji je u borbi poprimao oblik gmaza, zmije, ima iste konotacije... I Isus nije ništa drugo nego verzija solarnog božanstva.ostrakon wrote:Starhemberg wrote:Juraj, St. George...ostrakon wrote:iliju?Starhemberg wrote:
k, mislio sam da je ovaj naš juraj zamjena za jarila, tj. juru zelenog, jer se slavi u proljeće
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jarilo
koje je ono rimsko božanstvo, sol invictus ili?
Guest- Guest
a to s pobjedom zmaja, mislim da taj motiv vuče korjene još iz grčke, odnosno hetitske mitologije
https://en.wikipedia.org/wiki/Python_%28mythology%29
Guest- Guest
Zajednički indoeuropski motiv, ima ga i u hinduizmu https://en.wikipedia.org/wiki/Vritra.ostrakon wrote:a to s pobjedom zmaja, mislim da taj motiv vuče korjene još iz grčke, odnosno hetitske mitologije
Guest- Guest
Starhemberg wrote:
Da, češće se povezuje s Jarilom , zbog sličnosti imena, no borba Peruna protiv demona zime ili čak Velesa, koji je u borbi poprimao oblik gmaza, zmije, ima iste konotacije... I Isus nije ništa drugo nego verzija solarnog božanstva.
pa zato sam mislio da je ilija gromovnik u pitanju, munje koje drži perun/zeus/tor u ruci su zamjenjene kopljem
trebalo bi provjeriti tog juru, možda je nešto modernija kopija mita o iliji
Guest- Guest
kolega, znaš li da su u ranom carstvu poznavali kokain?Starhemberg wrote:Zajednički indoeuropski motiv, ima ga i u hinduizmu https://en.wikipedia.org/wiki/Vritra.ostrakon wrote:a to s pobjedom zmaja, mislim da taj motiv vuče korjene još iz grčke, odnosno hetitske mitologije
dolazio iz indije, bio rezerviran za jet-set.
2014-12-30
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Ljevičar i ateista Tsipras gubi utrku s grčkom pravoslavnom crkvom
» Kakva bolest kakva paranoja...svi se plase Srbije
» Po prvi put više ateista u Velikoj Britaniji
» Teško je biti ateista na Bliskom istoku
» Vehabije za ateista Komšića da bi se konačno riješili Hrvata katolika
» Kakva bolest kakva paranoja...svi se plase Srbije
» Po prvi put više ateista u Velikoj Britaniji
» Teško je biti ateista na Bliskom istoku
» Vehabije za ateista Komšića da bi se konačno riješili Hrvata katolika