Nije fašizam kad mi to radimo
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Nije fašizam kad mi to radimo
Školovan sam za neke druge poslove, a ti se bavi troskotom i dalje, kao i dosad. ...zgdosada wrote:Što pokušavaš svoje neznanje sakriti zajebancijom ? A i to je opcija. Ali bolje ti je pročitati i naučiti neke stvari.Ero wrote:To ti radi u svom vrtu, a možeš i šire...kod komšije.zgdosada wrote:Recimo postoje herbicidi koji na sebe vežu vlagu i ako staviš dovoljno dozu. Naravno preko onoga što piše na kutiji dobijem pjesak od zemlje za godinu dana. I ništa više ne raste unutra.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Znam ali kažem ti sranje je kod korova što ostane malo samo korjena komadić od 1 cm i naraste novo. Moj buraz sada je prešao na neke usrane metode bez ikakvih gnojiva i zaštite kemiske. Mogu ti reći da je zajebana to igra. Ovisiš o prirodi jako. A priroda se zajebava često.
Guest- Guest
ma onaj korov je zivo zlo,korijen je mrkvastog oblikasirine do 5 milimetara u bazi korova,pa se suzava do vrha,dugoko 10-12 centimetara...iznad zemlje se siri zrakasto,nalijeze na zemlju,listovi su onako elipsasti mesnatido 5 milimetara,ali uglavnom sitniji..cvat je sitni zuti,a sjeme,kao makovo,ali puno sitnije..kad ga iscupas i ostavis na suncu i betonu,ubrzano pusta cvat,i razvija sjeme..Jako voli i crpi vodu,otporan na susu,gusto pokriva zemlju i siri se jako brzo..uzas jedan..niako ne mogu naci sliku
Guest- Guest
Upravo idem na ručak : raštika sa dimljenim rebarcima...malo krumpirića, riže....Moja gospođa to radi savršeno.bogomdani wrote:Fin mi je onaj vas kultivirani korov za jesti,Ero,Raštika..a ebote,koje varivo se od toga fino napravi...samo trgas i raste iznova...
2014-04-23
Jako si školovan sam 40 godina provodiš 8 sati dnevno na forumu. To je inaće tako kod svih visoko školovanih ljudi koji se bavi odgovornim poslom.Ero wrote:Školovan sam za neke druge poslove, a ti se bavi troskotom i dalje, kao i dosad. ...zgdosada wrote:Što pokušavaš svoje neznanje sakriti zajebancijom ? A i to je opcija. Ali bolje ti je pročitati i naučiti neke stvari.Ero wrote:To ti radi u svom vrtu, a možeš i šire...kod komšije.zgdosada wrote:Recimo postoje herbicidi koji na sebe vežu vlagu i ako staviš dovoljno dozu. Naravno preko onoga što piše na kutiji dobijem pjesak od zemlje za godinu dana. I ništa više ne raste unutra.
Guest- Guest
Ali neka ti ajde igrati čemo se da si jako školovan. Jebe se meni.
Guest- Guest
eee..bas tako..dobro rizu bas ne volim..ali krupir onako na itno ide jako dobro..a0 stabljiki te rastike,cijelu zimu imas sto za kuhati..Ero wrote:Upravo idem na ručak : raštika sa dimljenim rebarcima...malo krumpirića, riže....Moja gospođa to radi savršeno.bogomdani wrote:Fin mi je onaj vas kultivirani korov za jesti,Ero,Raštika..a ebote,koje varivo se od toga fino napravi...samo trgas i raste iznova...
Guest- Guest
marcus-t wrote:Ej Ero, da te pitam. Neki dan sam u Bosni čuo izreku: "Ero Ero, pasja vjero." Šta u biti to znači?Ero wrote:epikur37 wrote:
opet po hercegovcima, ajme majko....ero vidiš li ti ovo :D
Već duže vremena ne vidim. Zar se to ne primjećuje?
Uostalom, šutnjom se u ovakvim slučajevima šalju jače poruke.
Pitaj svog hodžu.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
mogao si pozvat ns rastiku,ero..jos da je malo ljutike dodat,i koromaca..nema joj mane..;-)Ero wrote:Upravo idem na ručak : raštika sa dimljenim rebarcima...malo krumpirića, riže....Moja gospođa to radi savršeno.bogomdani wrote:Fin mi je onaj vas kultivirani korov za jesti,Ero,Raštika..a ebote,koje varivo se od toga fino napravi...samo trgas i raste iznova...
2014-04-11
Vidi budale, ja išao u Sarejevo poslom a on odmah mene proglašava muslićem.marcellus wrote:marcus-t wrote:Ej Ero, da te pitam. Neki dan sam u Bosni čuo izreku: "Ero Ero, pasja vjero." Šta u biti to znači?Ero wrote:epikur37 wrote:
Pitaj svog hodžu.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Šta se skrivaš, ta i vi ste ljudi.marcus-t wrote:Vidi budale, ja išao u Sarejevo poslom a on odmah mene proglašava muslićem.marcellus wrote:marcus-t wrote:Ej Ero, da te pitam. Neki dan sam u Bosni čuo izreku: "Ero Ero, pasja vjero." Šta u biti to znači?Ero wrote:epikur37 wrote:
Pitaj svog hodžu.
2014-04-23
Kupujemo je kod jedne gospođe na tržnici. U malim je količinama tako da joj sve kupimo.maggie13 wrote:mogao si pozvat ns rastiku,ero..jos da je malo ljutike dodat,i koromaca..nema joj mane..;-)Ero wrote:Upravo idem na ručak : raštika sa dimljenim rebarcima...malo krumpirića, riže....Moja gospođa to radi savršeno.bogomdani wrote:Fin mi je onaj vas kultivirani korov za jesti,Ero,Raštika..a ebote,koje varivo se od toga fino napravi...samo trgas i raste iznova...
Rasla je ovdje, inače je sjeme s Krka. Nek posebna vrsta. Naziv "skodrani listnati ohrovt".
U slobodnom prijevodu "kelj kovrdžavog(zgužvanog) lista". Ukus je perfektan.
Sličan je vršcima raštike po zimi. Nešto najbolje od raštike, posebno kad ga dobiješ odgrtanjem snijega.
To smo zvali kao "bresunice"...obično smo to blanširali i onda malo bacili na ulje. Božanski prilog.
Uz sve ovo ide vruć kukuruzov kruh....mljac...
...uz pola litre (barem) blatine.
Last edited by Ero on Wed 4 Nov - 13:23; edited 1 time in total
2014-04-23
Ko se ba skriva? Oš ti da dobiješ po pički? A?Ero wrote:Šta se skrivaš, ta i vi ste ljudi.marcus-t wrote:Vidi budale, ja išao u Sarejevo poslom a on odmah mene proglašava muslićem.marcellus wrote:marcus-t wrote:Ej Ero, da te pitam. Neki dan sam u Bosni čuo izreku: "Ero Ero, pasja vjero." Šta u biti to znači?Ero wrote:epikur37 wrote:
Pitaj svog hodžu.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Obrij bradu, baci dokumenta i ne boj se...Prijavi se u SB i imaš izravnu vezu za Njemačku.marcus-t wrote:Ko se ba skriva? Oš ti da dobiješ po pički? A?Ero wrote:Šta se skrivaš, ta i vi ste ljudi.marcus-t wrote:Vidi budale, ja išao u Sarejevo poslom a on odmah mene proglašava muslićem.marcellus wrote:marcus-t wrote:Ej Ero, da te pitam. Neki dan sam u Bosni čuo izreku: "Ero Ero, pasja vjero." Šta u biti to znači?Ero wrote:epikur37 wrote:
Pitaj svog hodžu.
2014-04-23
marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/hercegovancine-barbari-crnokosuljasi-851704
Dobro je ovakve stvari (za)bilježiti.
2014-04-23
Pirika i sirak i ima teorije da se iskorjeni samo treba truda za to ili lakšim putem herbicid 4 puta godišnje i da vidiš kako se sve spali.bogomdani wrote:jok..mi u Slavoniji ratujemo sa onim nekim cudnim mesnatim korovom..a rasije sjeme da nema teorije da se iskorijeni..Ero wrote:Korov, kume, korov osvojija. Što bi oni moji dolje rekli - troskot. Kad ti osvoji vrt nema uroda...Očistit troskot ito skupa s korjenom.bogomdani wrote:Priznanje krivice??Ero wrote:epikur37 wrote:
Jesi kad vidio kako izgleda vađenje troskota?
Guest- Guest
Ero wrote:marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/hercegovancine-barbari-crnokosuljasi-851704
Sve im je dobro kad je državna ločka u pitanju.
No izbori su tu, sve će doći na svoje.
Užitask bude moj.
2014-04-23
Ero wrote:marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/hercegovancine-barbari-crnokosuljasi-851704
No, izbori su tu, netko će ostati bez državne ločke.
Užitak bude moj.
2014-04-23
mislim da je to sto mi zovemo cimulice..kuhamo sa domacim suhim,krumpirom,koromacem i ljutikom..no,i to vase bih probala..;-)Ero wrote:Kupujemo je kod jedne gospođe na tržnici. U malim je količinama tako da joj sve kupimo.maggie13 wrote:mogao si pozvat ns rastiku,ero..jos da je malo ljutike dodat,i koromaca..nema joj mane..;-)Ero wrote:Upravo idem na ručak : raštika sa dimljenim rebarcima...malo krumpirića, riže....Moja gospođa to radi savršeno.bogomdani wrote:Fin mi je onaj vas kultivirani korov za jesti,Ero,Raštika..a ebote,koje varivo se od toga fino napravi...samo trgas i raste iznova...
Rasla je ovdje, inače je sjeme s Krka. Nek posebna vrsta. Naziv "skodrani listnati ohrovt".
U slobodnom prijevodu "kelj kovrdžavog(zgužvanog) lista". Ukus je perfektan.
Sličan je vršcima raštike po zimi. Nešto najbolje od raštike, posebno kad ga dobiješ odgrtanjem snijega.
To smo zvali kao "bresunice"...obično smo to blanširali i onda malo bacili na ulje. Božanski prilog.
Uz sve ovo ide vruć kukuruzov kruh....mljac...
...uz pola litre (barem) blatine.
2014-04-11
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Ovako to radimo mi napredni
» Čak i da ne radimo ništa,nešto će se dogoditi
» Pupovac:'Plenković i mi radimo na istom poslu'
» KGK u Poljskoj: Zajednički radimo na povezivanju Jadrana i Baltika
» Ovako to radimo mi napredni
» Čak i da ne radimo ništa,nešto će se dogoditi
» Pupovac:'Plenković i mi radimo na istom poslu'