Google prekida odnose sa Huaweijem
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Google prekida odnose sa Huaweijem
pokajnik wrote:prckov wrote:epi, evo te pozdravio bannon
it's a big club you ain't in it
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
inace bannon u francuskoj sa le pen rovari protiv globaliste makrona
a epi u kini bori se protiv zle amerike
2014-04-19
elem, vama narode fensi vrijednosti (multikulturalizam, migranti, raznovrsnost, jednakost, feminizam, otvorene granice, marakeski, istambulska, gej parade..)
a nama iz kluba samo lova
a nama iz kluba samo lova
2014-04-19
prckov wrote:inace bannon u francuskoj sa le pen rovari protiv globaliste makrona
sobar je Bannon, šteta što ga je amerika odjebala...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:prckov wrote:inace bannon u francuskoj sa le pen rovari protiv globaliste makrona
sobar je Bannon, šteta što ga je amerika odjebala…
naivan si ko francuska sobarica
2014-04-19
prckov wrote:epikur37 wrote:prckov wrote:inace bannon u francuskoj sa le pen rovari protiv globaliste makrona
njah, bannon je ok...trump je pozitivas u odnosu na prošle predsjednika....hegemonija sad-a jenjava, svijet se mijenja...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ti ono bas blage veze nemasepikur37 wrote:prckov wrote:epikur37 wrote:prckov wrote:inace bannon u francuskoj sa le pen rovari protiv globaliste makrona
njah, bannon je ok...trump je pozitivas u odnosu na prošle predsjednika....hegemonija sad-a jenjava, svijet se mijenja...
pojma nemas sta se dogada
totalno izgubljen
2014-04-19
prckov wrote:ti ono bas blage veze nemasepikur37 wrote:prckov wrote:epikur37 wrote:prckov wrote:inace bannon u francuskoj sa le pen rovari protiv globaliste makrona
totalno izgubljen
Da, ali je Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
dobrocrvenkasti wrote:prckov wrote:ti ono bas blage veze nemasepikur37 wrote:prckov wrote:epikur37 wrote:
totalno izgubljen
Da, ali je Hrvat.
2014-04-19
ne lupetaj, a ako sam ja gladan ko pas o yi mi opalis kilu krompira 20 euraprckov wrote:povoljnije je relativno,Leviathan2 wrote:al ga ti lupetas jebote slobodna trgovinaAssadNaPodmornici wrote:detalje neznam, dakle ukratko Trump im je ponudio pregovaranje i pravedni sporazum o slobodnoj trgovini, Kinezi koji su "varali" Amere, ga odbili , i sada kmečanje Trump je zao čak i od strane "liberalnih zapadnih medija"Hektorović wrote:Hektorović wrote:
Huawei je kolaterala Kineskog odbijanja potpisivanja sporazuma od prije par dana.
Kinezi su dogovoreni sporazum od 150 strana vratili amerikancima na samo 100 strana, bez stvari na kojima su ameri inzistirali.
jos pusis te mantre o nevidljivoj ruci
malo ima slobodne trgovine a malo nema, de se odluci
jel shvacas uopce koji kurac pises,
zakurac ti skola iz ekonomije
trgovina je po svom izvornom principu varanje i svaki sporazum kao takav je samo sporazum o uvjetima koji su uvijek povoljniji za jednu stranu
i ne utice na slobodnu razmjenu sve dok je ona slobodna
ako ti nije povoljno ne pristajes na razmjenu
u biti ako su obe strane zadovoljne kako se to "povoljnije" iz toga zakljucuje I ko je koga tu prevario
kad kupim kruv dajem lovu za to, ko je tu koga prevario
ili ja tebi dam kilo mrkve a ti meni kilo krompira I obojica sretni
ko je prevaren
uzet cu jer sam u potrebi al to nema veze s slobodnom trgovinom nego s spekulacijom
a slobodna trgovina ne postoji nigdje, uvijek je povoljnija za nekog ko ima jace karte
znaci, ja radim u polju 4 sata i proizvedem toliko krastavaca , potrosio sam 4 sata, ti za 4 sata napravis toliko kruha i taj kruh zacijenis kao mojih 6 sati i kazes da cemo od sad trgovat po toj cjeni
takvi tipovi ugovora su izmedju amerike i ostalijeh zemalja
totalno izgubljen
Da, ali je Hrvat.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
1. potraznja odreduje vrijednost necega tako npr. ako si ti gladan platit ces 20 eura za krompir radije nego kupit nesto sto ti trenuno ne treba puno (znas ono "kraljestvo za konja")Leviathan2 wrote:1. ne lupetaj, a ako sam ja gladan ko pas o yi mi opalis kilu krompira 20 euraprckov wrote:povoljnije je relativno,Leviathan2 wrote:al ga ti lupetas jebote slobodna trgovinaAssadNaPodmornici wrote:detalje neznam, dakle ukratko Trump im je ponudio pregovaranje i pravedni sporazum o slobodnoj trgovini, Kinezi koji su "varali" Amere, ga odbili , i sada kmečanje Trump je zao čak i od strane "liberalnih zapadnih medija"Hektorović wrote:
Kinezi su dogovoreni sporazum od 150 strana vratili amerikancima na samo 100 strana, bez stvari na kojima su ameri inzistirali.
jos pusis te mantre o nevidljivoj ruci
malo ima slobodne trgovine a malo nema, de se odluci
jel shvacas uopce koji kurac pises,
zakurac ti skola iz ekonomije
trgovina je po svom izvornom principu varanje i svaki sporazum kao takav je samo sporazum o uvjetima koji su uvijek povoljniji za jednu stranu
i ne utice na slobodnu razmjenu sve dok je ona slobodna
ako ti nije povoljno ne pristajes na razmjenu
u biti ako su obe strane zadovoljne kako se to "povoljnije" iz toga zakljucuje I ko je koga tu prevario
kad kupim kruv dajem lovu za to, ko je tu koga prevario
ili ja tebi dam kilo mrkve a ti meni kilo krompira I obojica sretni
ko je prevaren
uzet cu jer sam u potrebi al to nema veze s slobodnom trgovinom nego s spekulacijom
2. a slobodna trgovina ne postoji nigdje, uvijek je povoljnija za nekog ko ima jace karte
3. znaci, ja radim u polju 4 sata i proizvedem toliko krastavaca , potrosio sam 4 sata, ti za 4 sata napravis toliko kruha i taj kruh zacijenis kao mojih 6 sati i kazes da cemo od sad trgovat po toj cjeni
takvi tipovi ugovora su izmedju amerike i ostalijeh zemalja
to jedno, drugo na slobodnom trzistu ne postoji samo jedan proizvodac "krompira" tako da ces ti uzet najpovoljniji za tebe u odnosu na cijenu I kvalitet, a taj koji ti prodaje svakako ne zna kolko si ti i jesi li gladan ili obicni preprodavac a I njemu konkurencija, potraznja, kvalitet konkurentnost I zasicenost trzista diktira cijenu, a ne tvoja glad.. mislim glupost je banalizirat i navodit izmisljene scenarije iskovane u kafani koji bi kao trebali bit opce pravilo to begin with. Sto ce reci, cak I da si ga preplatio to si ucinio slobodnom voljom I zadovoljio potrebu I nisi prevaren, a potreba dize cijenu.
2. tacno je da nema apsolutno slobodnog trzista, uvjek drzava nesto kontrolira, od lijekova, energije Itd
3. ne prodajes rad nego proizvod, a po toj tvojoj tupavoj logici cijenu bi trebalo odredivat kolko si ti vremenski radio na svom proizvodu
to ti je moj jaro sto glumis libertarijanca equality of outcome, ljevlje naprosto ne mores bit.
mozes ti prodavat svoj rad, ali to je drugi par rukava, nije proizvod
2014-04-19
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Petar Stošić: Trump krenuo u rat s Huaweijem. Što to znači?
» Škoro prekida kampanju
» Finska prekida projekt UBI
» Duerte prekida vojni sporazum sa SAD-om
» Zvizdić prekida saradnju s ambasadorom Hrvatske
» Škoro prekida kampanju
» Finska prekida projekt UBI
» Duerte prekida vojni sporazum sa SAD-om
» Zvizdić prekida saradnju s ambasadorom Hrvatske
Page 8 of 8