Uljanik ide u stečaj , svi radnici će dobiti otkaz
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Uljanik ide u stečaj , svi radnici će dobiti otkaz
ok, je se sa moremo vrotiti rastakanju vražje organizacije, zloglasne jadrolinije?debotoijusto wrote:aben wrote:?debotoijusto wrote:aben wrote:mortal wrote:
ceste, željeznice ne smiju ići u privatizaciju
Jadrliniju također
kad si sami izgrae ceste i željeznicu neka im bude njihova
ovako je to pljačka širokih razmjera
stani,
a ča je to jadrolinija izgrodila da otočane rivoš u njezin bezbožni smrtni zagrljaj?
oce li privatnik zimi vozit za tvoj pusti skoj po cijeni jadrolinije ?
kako bi jo to mogo znati?
evo ja znam , nece
aben- Posts : 35490
2014-04-16
To ti tako ide kad ti natalitet krahira a iseli pola miljona mladih. To si zna i prije ovoga da će to povuć sve na dno.catabbath wrote:Lančana reakcija
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
debotoijusto wrote:aben wrote:?debotoijusto wrote:aben wrote:mortal wrote:
ceste, željeznice ne smiju ići u privatizaciju
Jadrliniju također
kad si sami izgrae ceste i željeznicu neka im bude njihova
ovako je to pljačka širokih razmjera
stani,
a ča je to jadrolinija izgrodila da otočane rivoš u njezin bezbožni smrtni zagrljaj?
evo ja znam , nece
hoće, ako ga država plati tj subvencionira, kao što subvencionira jadroliniju za to.
kako je državni interes povezati otoke tokom cijele godine, ne vidim problem u tome
ni državno poduzeće neće sebi radit gubitak jelda, ako ne mora
otoci pretplate državu porezima što dobiju od turizma, da lova ostaje njima umjesto da ide u ZG, mogli bi 10jadrolonija subvencionirati tako da je to OK.
Brodogradilišta su sa druge strane rupe bez dna
Brodogradilišta su sa druge strane rupe bez dna
Meni jedino žao što će država platiti garancije naručiteljima brodova, brat bratu, milijardu euraAssadNaPodmornici wrote:a zamisli ti Kineza.. oni pelješki most grade prije roka, ispod cijene, a naši nisu sposobni niti pristupne ceste napraviti kako treba..debotoijusto wrote:kinezi izgasili mob. i ne odgovaraju na mail ?
i onda uđu kinezi u Uljanik.. šta vide? prvo vide omjer radnika u proizvodnji i kancelarijama 1:1.. u Kini je omjer 10:1.. kod nas 1:1
Zatim se spuste u pogon, vide ekipu sa 3zuba, prosjek godina 55m , sve bazdi na alkohol, uglavnom vide ekipu koja krade repromaterijal, piju, gradelavaju, a hoće veću plaću nego Kineski radnik koji vari 10h dnevno, i ne krade materijal.. pokupili se i nestali
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
RayMabus wrote:Neka. Jednog dana mi nacional socijalisti ćemo doći na vlast i izmislit porez na hotele.catabbath wrote:ljubo1212 wrote:bit će to jednom lijepa marina, hoteli..hebo brodogradilište
Već sad nema robova za hotele pa su počeli uvoziti filipince.
Strani radnici u hotelima stranih vlasnika koje će imati koncesiju na plaže.
Država u stranoj koncesiji.
Ništa bez ciklona B...
darth_vader-
2014-04-17
melkior wrote:Meni jedino žao što će država platiti garancije naručiteljima brodova, brat bratu, milijardu euraAssadNaPodmornici wrote:a zamisli ti Kineza.. oni pelješki most grade prije roka, ispod cijene, a naši nisu sposobni niti pristupne ceste napraviti kako treba..debotoijusto wrote:kinezi izgasili mob. i ne odgovaraju na mail ?
i onda uđu kinezi u Uljanik.. šta vide? prvo vide omjer radnika u proizvodnji i kancelarijama 1:1.. u Kini je omjer 10:1.. kod nas 1:1
Zatim se spuste u pogon, vide ekipu sa 3zuba, prosjek godina 55m , sve bazdi na alkohol, uglavnom vide ekipu koja krade repromaterijal, piju, gradelavaju, a hoće veću plaću nego Kineski radnik koji vari 10h dnevno, i ne krade materijal.. pokupili se i nestali
a gle platili su brodove a dobili su kurac... neko im mora vratit pare.
bez državih jamstava ionako niko nikad ne bi naručio brod od Uljanika.
dobro pitanje;marcellus wrote:debotoijusto wrote:aben wrote:?debotoijusto wrote:aben wrote:
stani,
evo ja znam , nece
hoće, ako ga država plati tj subvencionira, kao što subvencionira jadroliniju za to.
kako je državni interes povezati otoke tokom cijele godine, ne vidim problem u tome
kako je državni interes muhte povezati otoke tijekon cele godine?
2014-04-16
aben wrote:kako je državni interes muhte povezati otoke tijekon cele godine?
Državni interes je npr. 100% privatna firma Agrokor. Ili subvencioniranje bosanske ekonomije kroz građevinu (99% bosančerosi) i HVOovce. Ili sanacija banaka. Itd itd.
catabbath-
2015-08-22
aben wrote:dobro pitanje;marcellus wrote:debotoijusto wrote:aben wrote:?debotoijusto wrote:
evo ja znam , nece
računica je čisti minus, obična socijalistička pizdarija
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
I meni. Trebali bi radnici to platiti. Nisu ih zavrsili .melkior wrote:Meni jedino žao što će država platiti garancije naručiteljima brodova, brat bratu, milijardu euraAssadNaPodmornici wrote:a zamisli ti Kineza.. oni pelješki most grade prije roka, ispod cijene, a naši nisu sposobni niti pristupne ceste napraviti kako treba..debotoijusto wrote:kinezi izgasili mob. i ne odgovaraju na mail ?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ma da, drzavni interes, posebno ove drzave je ne povezati otoke nego razdvojiti jos ako je moguce. Neka i na kopnu razdvoje pa navodne I onda kao jadrolinija spaja . I mostove najbolje isto srusiti .aben wrote:dobro pitanje;marcellus wrote:debotoijusto wrote:aben wrote:?debotoijusto wrote:
evo ja znam , nece
2015-08-15
marcellus wrote:Yehudim wrote:vuksadinare wrote:tvornicama ne moze drzava upravljat...ti sjedi i kopaj nos a placa ide..ionako bi bile privatizirane..a u privazizaciji pitaj boga ko bi ih dobio...da su pale na teret drzavi imao bi bankrot prije deset petnaest godina...Yehudim wrote:marcellus wrote:
to nije u redu i nije samoupravno socijalistički da se radi nešto što će donosit novac, profit je kapitalističko zlo i garant će se neko i obogatit na tome
socijalistički je bavit se nečim na čem se gube pare jer profit nije pošten, to je izrabljivanje
- adezej - je uništio SVE tvornice a sada je tebi kriv netko drugi......dupljak
Nisam ni rekao to.
nego su tvornice davali svojim " poduzetnicima " " privatizirali " tako
a onda jednostavno prodali strojeve, zgrade i novac podilili
- Ne pravi se lud-
pogledaj video koji sam stavio
naravno da su prodali zgrade i strojeve jer je to jedino od tih tvornica bilo što je vrijedilo
Ma kakav crni video, ostavi se toga.
Nitko mi ne može reći da Zadarski SAS ( specijalni alatni strojevi ) nije bila dobra i jaka firma
Pa oni su stanove dijelili radnicima nakon par godina staža.
problem je očito bio šta je većina proizvodnje išla u Rusiju.
Ili Bagat. Problem je jer te drugi uništi tako da ti zabrani prodavati u treće zemlje
Jer se kao moraš priključiti embargu...........radi politike.
Tako su uništene i sve druge grane-Poljoprivreda, stočarstvo itd
Jednostavno je NEMOGUĆE to šta tvrdiš da kao ništa nisu valjali proizvodi
i da se ništa nije znalo raditi.
u zadarskom SAS u su i Jugi imali svi ludu plaću, nisam znala da su i nju uspjeli sroljatiYehudim wrote:marcellus wrote:Yehudim wrote:vuksadinare wrote:tvornicama ne moze drzava upravljat...ti sjedi i kopaj nos a placa ide..ionako bi bile privatizirane..a u privazizaciji pitaj boga ko bi ih dobio...da su pale na teret drzavi imao bi bankrot prije deset petnaest godina...Yehudim wrote:
- adezej - je uništio SVE tvornice a sada je tebi kriv netko drugi......dupljak
Nisam ni rekao to.
nego su tvornice davali svojim " poduzetnicima " " privatizirali " tako
a onda jednostavno prodali strojeve, zgrade i novac podilili
- Ne pravi se lud-
pogledaj video koji sam stavio
naravno da su prodali zgrade i strojeve jer je to jedino od tih tvornica bilo što je vrijedilo
Ma kakav crni video, ostavi se toga.
Nitko mi ne može reći da Zadarski SAS ( specijalni alatni strojevi ) nije bila dobra i jaka firma
Pa oni su stanove dijelili radnicima nakon par godina staža.
problem je očito bio šta je većina proizvodnje išla u Rusiju.
Ili Bagat. Problem je jer te drugi uništi tako da ti zabrani prodavati u treće zemlje
Jer se kao moraš priključiti embargu...........radi politike.
Tako su uništene i sve druge grane-Poljoprivreda, stočarstvo itd
Jednostavno je NEMOGUĆE to šta tvrdiš da kao ništa nisu valjali proizvodi
i da se ništa nije znalo raditi.
2015-08-15
"problem je bio što je većina proizvodnje išla u rusiju"
bingo...
i što kad rusije više nije bilo?
Mi smo koristili svoj specifičan geostrateški i geopolitički položaj da bi istočnjacima koji nisu proizvodili baš ništa osim vojne opreme i oružja uvalili brodove, šivaće strojeve i to
i nesvrstanima isto
njima je to bio svemir jer nisu imali pristup zapadnoj robi pa nisu kužili da kupuju skupi bofl
bingo...
i što kad rusije više nije bilo?
Mi smo koristili svoj specifičan geostrateški i geopolitički položaj da bi istočnjacima koji nisu proizvodili baš ništa osim vojne opreme i oružja uvalili brodove, šivaće strojeve i to
i nesvrstanima isto
njima je to bio svemir jer nisu imali pristup zapadnoj robi pa nisu kužili da kupuju skupi bofl
naravno jednom kad se rusija otvorila i kad je mogla uvoziti i osim iz jugoslavije niko više nikad u rusiji nije kupio "juga" ni "stojadina"
pa ne možeš baš reći da zadarska maraska bila bofl, ili te mašine bagat , odlični proizvodi koji su imali svoje tržištemarcellus wrote:
2015-08-15
kaya wrote:pa ne možeš baš reći da zadarska maraska bila bofl, ili te mašine bagat , odlični proizvodi koji su imali svoje tržištemarcellus wrote:
Ma imali bi i danas ( primjer za marca su kineski proizvodi )
nego je SVE sistematski uništeno jer NIKADA nisu niti mislili
nastaviti proizvodnju. Jednostavnije je sve rasprodati
pa onda tražiti izgovore ( poput marca - socijalistički proizvodi ništa ne valjaju itd)
Uzmu se odmah milijuni pa prst u uho.
imali su ali su propali.kaya wrote:pa ne možeš baš reći da zadarska maraska bila bofl, ili te mašine bagat , odlični proizvodi koji su imali svoje tržištemarcellus wrote:
zato jer bila državna firma. i loše privatizirana . jebiga.
mislim realno HDZ je to sve zasra, jer prvo je donešen zakon gdje će radnicima pripasti njihove firme, ali je HDZ prebacio taj zakon da firme pripadaju državi. ovako firma ide radnicima i ako je razjebu, razjebali su je sami. nema kuku-lele.
ovako je HDZ razjeba 90% toga, mislim realno 70% toga je bilo razjebano, ali moglo se 30% toga spasiti možda. a što bi propalo, propalo bi na tržištu. Ovako je većinu toga razjeba Kutle i njegovi jataci
uljanik je sa druge strane u većinskom vlasništvu radnika, dakle sami pali i sami se ubili.
radnicko samoupravljanje ej bila totalna debilna izmisljotina..u onom sistemu kad su firmu razjebali onda su ti isti koji su trazili 'radnicko samoupravljanje' isli prosvjedovati pred tada drzavnim i republickim institucijama da drzava da pare i sanira njihovu stetu jerbo je firma bila drzavna pa nek onda drzava sanira ta nece valjda radnik je'l 'ni kriv ni duzan'...AssadNaPodmornici wrote: uljanik je sa druge strane u većinskom vlasništvu radnika, dakle sami pali i sami se ubili.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Radnici benzinske pumpe u Trebinju dali kolektivni otkaz zbog plaća
» Velika Britanija je postala država u kojoj žene mogu istog trena dobiti otkaz ako ostanu trudne
» "Bivši HDZ-ovac uhvaćen u krađi željeza neće dobiti otkaz u državnoj tvrtki: ‘Dogodilo se izvan radnog vremena‘"
» Osobni stecaj
» STEČAJ 'ALUMINIJA'
» Velika Britanija je postala država u kojoj žene mogu istog trena dobiti otkaz ako ostanu trudne
» "Bivši HDZ-ovac uhvaćen u krađi željeza neće dobiti otkaz u državnoj tvrtki: ‘Dogodilo se izvan radnog vremena‘"
» Osobni stecaj
» STEČAJ 'ALUMINIJA'
Page 3 of 5