Moskva, Avion gori, Kud koji, mili moji
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Moskva, Avion gori, Kud koji, mili moji
Udar munje navodno nije izazvao pozar. Nego je navodno onesposobio instrumente i za navigaciju i za komunikaciju i piloti su presli na manualno prinudno slijetanje skoro naslijepo sa ogranicenim mogucnostima upravljanja. Sliejtanje je bilo otezano zbog punih tankova ali kad je slijetao avion NIJE BIO U PLAMENU. Avion se bukvalno odbio od zemlje i onda se ponovo prosto srucio na pistu i tad je sve popucalo i tankovi su eruptirali i avion se zapalio.RayMabus wrote:Da. Udar munje i pun tank kerozina.Ringo10 wrote:Izjave vise svjedoka to potvrdjuju, sad sam slusao nekog strucnjaka iz Kanade kaze po onome sto se vidjelo sa snimka, udar munje je vrlo moguc uzrok iako je velika rijetkost da se to dogodi, ali moguc je takav sticaj okolnosti.pismejker wrote:dakle,Moonja..kaze jedan pasandžer
A Bože sačuvaj. Sad kad to pogledaš dobro i onih tridedetak izvuklo živu glavu uopće.
https://www.youtube.com/watch?v=Iqd_0VfjXjM
Izgleda da su neki kreteni u avionu izvlacili svoj osobni prtljag i time usporili evakuaciju i to ce pokazati kriminalna istraga. Bilo je govora i da su vatrogasci kasnili ali izgleda da nisu i da se na snimku ne vide jer su bili na suprotnoj strani od kamera.
Takodjer se postavlja pitanje kako je udar munje napravio takve fatalne posljedice jer munje udaraju u avione svaki dan i to vise navodno i nije neki veliki problem.
Ako je problem do masina, treba reci da se radi o suvremenim motorima francuske proizvodnje kao sto je i vecina kljucnih komponenti aviona zapadne proizvodnje.
Uglavnom, teragedija i bit ce zanimljivo vidjeti rezultate istrage.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
jbg..kad se vise ne racuna na ruke nego preko moba i kompa...pa se zaboravilo rucno upravljatRingo10 wrote:Udar munje navodno nije izazvao pozar. Nego je navodno onesposobio instrumente i za navigaciju i za komunikaciju i piloti su presli na manualno prinudno slijetanje skoro naslijepo sa ogranicenim mogucnostima upravljanja. Sliejtanje je bilo otezano zbog punih tankova ali kad je slijetao avion NIJE BIO U PLAMENU. Avion se bukvalno odbio od zemlje i onda se ponovo prosto srucio na pistu i tad je sve popucalo i tankovi su eruptirali i avion se zapalio.RayMabus wrote:Da. Udar munje i pun tank kerozina.Ringo10 wrote:Izjave vise svjedoka to potvrdjuju, sad sam slusao nekog strucnjaka iz Kanade kaze po onome sto se vidjelo sa snimka, udar munje je vrlo moguc uzrok iako je velika rijetkost da se to dogodi, ali moguc je takav sticaj okolnosti.pismejker wrote:dakle,Moonja..kaze jedan pasandžer
A Bože sačuvaj. Sad kad to pogledaš dobro i onih tridedetak izvuklo živu glavu uopće.
Izgleda da su neki kreteni u avionu izvlacili svoj osobni prtljag i time usporili evakuaciju i to ce pokazati kriminalna istraga. Bilo je govora i da su vatrogasci kasnili ali izgleda da nisu i da se na snimku ne vide jer su bili na suprotnoj strani od kamera.
Takodjer se postavlja pitanje kako je udar munje napravio takve fatalne posljedice jer munje udaraju u avione svaki dan i to vise navodno i nije neki veliki problem.
Ako je problem do masina, treba reci da se radi o suvremenim motorima francuske proizvodnje kao sto je i vecina kljucnih komponenti aviona zapadne proizvodnje.
Uglavnom, teragedija i bit ce zanimljivo vidjeti rezultate istrage.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kako je žare ručno uspjesno sletio pa je morao zrakoplov zapaliti šarcem
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pilot kriv, avion je dobro odalamio dva puta zadnjim delom od pistu.
Avion je bio sposoban za upravljanje.
Ovo oko blokade hodnika, jer su neki vadili torbe, umesto da beze, vrlo moguce, nisam jos video nista oko toga, ali vrlo verovatno.
Vatrogasce nisam video, mogu oni biti iza, ali se vodeni top vidi a nije ga bilo.
Generalno, posada kriva za smrt ljudi.
Avion je bio sposoban za upravljanje.
Ovo oko blokade hodnika, jer su neki vadili torbe, umesto da beze, vrlo moguce, nisam jos video nista oko toga, ali vrlo verovatno.
Vatrogasce nisam video, mogu oni biti iza, ali se vodeni top vidi a nije ga bilo.
Generalno, posada kriva za smrt ljudi.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Oni prvi sto su izasli, otišli, bas ih briga za ostale u avionu.
Poslednje vreme došlo.
Poslednje vreme došlo.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Sad sam gledao na jednom australskom TV kanalu jednog pilota i on kaže da udar munje može blokirati elektroniku u avionu, ali da je to vrlo rijetko i da tu mora biti odredjen stjecaj okolnosti jer su avioni danas od toga dobro zaštićeni. Ali kaže da je moguće pod određenim okolnostima ali nije baš elaborirao kakvim.
Kaže da ono i onakvo slijetanje nije normalno i da treba ispitati razloge onakvog odbijanja i ponovnog udara aviona o pistu. Nije rekao otvoreno ali sve navodi da je u tu u pitanju greška ljudskog faktora.
Sve do sada poznato navodi na zaključak da nije problem bio u samome avionu nego u kombinaciji ljudskog faktora i vanjskih utjecaja pod čime se može podrazumijevati udar munje.
Ali kaže čovjek da treba sačekati rezultate istrage.
Kaže da ono i onakvo slijetanje nije normalno i da treba ispitati razloge onakvog odbijanja i ponovnog udara aviona o pistu. Nije rekao otvoreno ali sve navodi da je u tu u pitanju greška ljudskog faktora.
Sve do sada poznato navodi na zaključak da nije problem bio u samome avionu nego u kombinaciji ljudskog faktora i vanjskih utjecaja pod čime se može podrazumijevati udar munje.
Ali kaže čovjek da treba sačekati rezultate istrage.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
pismejker wrote:tja,nesh je tak osestra danas mrmljala kad je citala vijesti na internetu..normalno da imaju,no ako je u datom trenu punio gorivo...svasta je moguce..Ringo10 wrote:Grom!!!???pismejker wrote:????..Grom udario u avijun i zapalijo ga...to nije greska u avijunu..
Jel stvarno ili se zajebavaš
Zar nemaju ti avioni nekakvu zaštitu od gromova
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Popis politicara,povjesnicara,novinara,glumaca koji su dali podrsku Mili i osnivanju Crnogorske pravoslavne crkve
» Moskva u Siriju šalje sustav lasera koji protivnicima uništava vid
» Xi potpisuje sporazum o željezničkom koridoru koji Moskva nije htjela
» Baltik napušta sistem za prijenos struje koji kontrolira Moskva
» Avion koji jučer nije pao na Beograd
» Moskva u Siriju šalje sustav lasera koji protivnicima uništava vid
» Xi potpisuje sporazum o željezničkom koridoru koji Moskva nije htjela
» Baltik napušta sistem za prijenos struje koji kontrolira Moskva
» Avion koji jučer nije pao na Beograd
Page 2 of 2