'Marš za znanost' u zemlji kupljenih diploma
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
'Marš za znanost' u zemlji kupljenih diploma
U 11 sati počeo je ispred splitskog HNK-a 'Marš za znanost'. Skup je to koji je prijašnjih godina privlačio brojne zainteresirane koji su potom hodali do Đardina iznoseći svoje stavove vezane za hrvatsko obrazovanje i razvoj znanosti.
Ipak, ovogodišnje je izdanje doživjelo potpuni fijasko jer se skupilo svega desetak ljudi pa je odlučeno da neće marširati do Đardina.
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/601950/splitski-39mars-za-znanost39-dozivio-potpuni-fijasko-pred-hnk-om-se-skupilo-svega-desetak-ljudi
Ipak, ovogodišnje je izdanje doživjelo potpuni fijasko jer se skupilo svega desetak ljudi pa je odlučeno da neće marširati do Đardina.
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/601950/splitski-39mars-za-znanost39-dozivio-potpuni-fijasko-pred-hnk-om-se-skupilo-svega-desetak-ljudi
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: 'Marš za znanost' u zemlji kupljenih diploma
sta sad ne valja....majko mila...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
HVAR ima školu koja ima više zaposlenika nego učenika.
Nalazi se u mjestu Sućuraj i ima 20 zaposlenika i 16 učenika. Zove se OŠ "Ante Anđelinović" i po omjeru zaposlenika i učenika jedinstvena je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a možda i dalje. I ona nije područna škola, već je matična (centralna) i ima svog ravnatelja, tajnika, računovođu, stručnog suradnika...
Istovremeno, u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoje područne škole, koje nerijetko imaju puno više učenika nego ove matične. Posebno se ističe Područna škola u Košutama koja ima 162 učenika, a spada pod OŠ Trilj, koja uzgred budi rečeno ima 9 područnih škola, piše Slobodna Dalmacija.
za to vrijeme u istoj galaksiji na obliznjem otoku...
2014-04-12
epikur37 wrote:sta sad ne valja....majko mila...
sve suprotno od zdrava razuma
2014-04-12
Sve ove školice imaju i svoje domare i to na punu plaću, iako niti jedna od njih nema niti 1000 kvadratnih metara, a Pravilnik o normi propisuje 3000 kvadratnih metara zatvorenog prostora, za ostvarivanje radnog odnosa, na puno radno vrijeme.
2014-04-12
Hrvatskoj nedostaje 12 tisuća medicinskih sestaradebotoijusto wrote:U 11 sati počeo je ispred splitskog HNK-a 'Marš za znanost'. Skup je to koji je prijašnjih godina privlačio brojne zainteresirane koji su potom hodali do Đardina iznoseći svoje stavove vezane za hrvatsko obrazovanje i razvoj znanosti.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2083149
Od tog njihovog znanja na tin fakultetima nije se puno nas u Hrvatskoj usrićilo.
Fakultete triba zatvorit
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne triba mi sad kad iman 40 godina , par stanova i materijalno sam se situirao ( već odavno ). Triba mi neka sisata koja pere , kuva i puši.Zorba wrote:Eh da znas kako je biti inzenjer i ti bi fakultet upiso makar kao vanredni ili DL student.
Pusti ti te fakultete , većina njih ide tamo a ne zna ni sama zašto ide.
2014-04-11
Vlastica Barišić spada među 10.300 hrvatskih umirovljenika, koliko ih je dosad, prema podacima HZMO-a, odlučilo iskoristiti mogućnost zapošljavanja na pola radnog vremena, uz zadržavanje mirovine.
i bas zato sto te drzava ponovo prevarila trebas nastavit davati glas HDZ
nasi su i znaju
No, nakon što joj je uplaćena prva plaća, Vlastica je doživjela pravi šok! Uvidom u stanje tekućeg računa shvatila je da je za prošli mjesec primila manju mirovinu od dosadašnje. Naime, dosad joj je mirovina iznosila, kaže nam Vlastica, 2.329,26 kuna, od čega je na ovrhu odlazilo 582,31 kuna. Po novom, za mirovinu joj se isplaćuje 1.949,23 kune, od čega na ovrhu odlazi 484,80 kuna. Pritom valja reći da je manji iznos za ovrhu posljedica izmjena ovršnih propisa.
Osim mirovine, za prošli je mjesec dobila i prvu plaću za rad u jednoj ustanovi za brigu o starim i nemoćnima, i to u bruto iznosu od 1.800 kuna. Upravo u tom dodatnom prihodu i leži problem. U HZMO-u su joj objasnili da ostvarivanjem dodatnog dohotka mora plaćati porez na dohodak i prirez, kao i doprinose.
Za mene je tih 300 ili 400 kuna, za koliko mi je sada manja mirovina, velik iznos. Nije mi jasno otkud im pravo da mi oporezuju mirovinu, koju sam zaradila za puni staž?! U HZMO-u su mi rekli da je normalno da plaćam porez i prirez za dohodak koji ostvarujem radom, no nitko nije spominjao da će mi se to odraziti i na mirovinu. Da sam to znala, ne bih se zaposlila, iako volim raditi. Uostalom, i dosad sam godinama volontirala u jednom domu za starije i nemoćne osobe, njegovateljica sam po struci - vrlo emotivno nam je kazala 69-godišnja Vlastica, žaleći se da joj je pozlilo kada je vidjela stanje na računu
i bas zato sto te drzava ponovo prevarila trebas nastavit davati glas HDZ
nasi su i znaju
2014-04-12
Nije ni Tito ima fakultet pa je bija manga. Đabe ti vakultet ako ga nemaš u glavi.
Last edited by RayMabus on 5/5/2019, 08:53; edited 1 time in total
2014-04-11
marširati za znanost je idiotarija, marš je vojna stvar
E pa tako gonjaju danas ove u Irsku i Njemačku. Nek se malo fakultišu.Zorba wrote:RayMabus wrote:Nije ni Tito ima fakultet pa je bija manga. Đabe ti vakultet ako ga nemaš u glavi.
Imao je iskustvo...gonjali su i njega na Rusiju...
2014-04-11
bilo ih je 7, opet lijevi novinari pumpaju broj ljudi za 30-ak posto
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
I svi sa filozofskog.ljubo1212 wrote:bilo ih je 7, opet lijevi novinari pumpaju broj ljudi za 30-ak posto
2014-04-11
"Toranj će biti slobode, svih hrvatskih branitelja, ali i širokih vidika naše Hrvatske za koju vjerujem da će biti među najprosperitetnijim državama, samo se moramo svi zajedno potruditi", rekla je Kolinda."Slažem se", dodao je Penava.Kolinda je s vodotornja gledala Vukovar."das ist walter", rekla je u jednom trenutku.
Nakon toga je sjela kraj jednog vukovarskog branitelja koji im se pridružio gore, nakon čega je i zaplakala, a na snimci se vidi kako briše suze.
suzama sam lepio tapete otisla si odvela mi dete
2014-04-12
Nek priroda odradi svoj posao ; natalitet cici krep , novih đaka je sve manje , posla ima , cila EU na pladnju za ić radit.
Kome još uopće tribaju fakulteti ?
Kome još uopće tribaju fakulteti ?
2014-04-11
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» OVO SU RAZLOZI ZAŠTO SVI TREBAJU POHODITI MARŠ ZA ZNANOST U SUBOTU
» Nema osnove za tužbu zbog krivotvorenih diploma
» Ministrica vanjskih poslova BiH doktorat stekla u USA ”tvornici diploma”?
» U Kulturnom centru "Kralj Fahd" u Mostaru za uspiješno završene kurseve dodijeljeno 1.185 diploma
» Sukob na relaciji 'diploma Travnik' i OPG Puljak. Je'l ti to nama ba Puljkačo'? 'Nisam ja majke mi, Komšića mi.'
» Nema osnove za tužbu zbog krivotvorenih diploma
» Ministrica vanjskih poslova BiH doktorat stekla u USA ”tvornici diploma”?
» U Kulturnom centru "Kralj Fahd" u Mostaru za uspiješno završene kurseve dodijeljeno 1.185 diploma
» Sukob na relaciji 'diploma Travnik' i OPG Puljak. Je'l ti to nama ba Puljkačo'? 'Nisam ja majke mi, Komšića mi.'
Page 1 of 5