Hoce li preko kurtza doci zabrana skupa na bleiburhpu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Hoce li preko kurtza doci zabrana skupa na bleiburhpu
Koruški župan Peter Kaiser (SPOÖ) poslao je kancelaru Sebastianu Kurzu pismo u kojem apelira da se zaštiti "međunarodna reputacija Austrije", koju bi događaji na Loibaškom polju kod Bleiburga 18. svibnja mogli narušiti, te da savezna tijela primijene zakon o javnom okupljanju i spriječe incidente koji se očekuju, piše Večernji list u petak.
Koruška vlada jučer je prihvatila rezoluciju grada Bleiburga u kojoj se traži primjena mjera i pravnog okvira kako "lokalno stanovništvo ne bi bilo ugroženo" zbog nereda koji se očekuju. Naime, već su zakazana četiri prosvjedna skupa protiv hrvatske komemoracije, prenosi Večernji list.
[size=18]VEZANE VIJESTI
[/size]
Nadalje, Grad Bleiburg upozorava, a savezna država se slaže, kako postoji vrlo opravdana bojazan da bi događaji na Bleiburgu "mogli još urušiti reputaciju Bleiburga, Koruške i Austrije".
U rezoluciji se ne govori protiv komemoracije mrtvima već protiv "zlouporabe događaja od ekstremističkih skupina". Bleiburšku rezoluciju župan Peter Kaiser proslijedio je u Beč kancelaru, zatraživši potporu federalnih tijela, posebice Ministarstva unutarnjih poslova. jer se "samo primjenom Zakona o okupljanju može spriječiti okupljanje podržavatelja ustaškog režima i drugih desničarskih skupina u Bleuburgu 18. svibnja".
Koruška vlada jučer je prihvatila rezoluciju grada Bleiburga u kojoj se traži primjena mjera i pravnog okvira kako "lokalno stanovništvo ne bi bilo ugroženo" zbog nereda koji se očekuju. Naime, već su zakazana četiri prosvjedna skupa protiv hrvatske komemoracije, prenosi Večernji list.
[size=18]VEZANE VIJESTI
[/size]
Gradonačelnik Bleiburga: 'Nije nam drago da dolaze neonacisti iz pola Europe'
15.04.2019."Političari zloupotrebljavaju prošlost jer nemaju što ponuditi za budućnost"
13.04.2019.
Nadalje, Grad Bleiburg upozorava, a savezna država se slaže, kako postoji vrlo opravdana bojazan da bi događaji na Bleiburgu "mogli još urušiti reputaciju Bleiburga, Koruške i Austrije".
U rezoluciji se ne govori protiv komemoracije mrtvima već protiv "zlouporabe događaja od ekstremističkih skupina". Bleiburšku rezoluciju župan Peter Kaiser proslijedio je u Beč kancelaru, zatraživši potporu federalnih tijela, posebice Ministarstva unutarnjih poslova. jer se "samo primjenom Zakona o okupljanju može spriječiti okupljanje podržavatelja ustaškog režima i drugih desničarskih skupina u Bleuburgu 18. svibnja".
Re: Hoce li preko kurtza doci zabrana skupa na bleiburhpu
Ova se tzv komemoracija naziva NAJVECIM NEONACISTIČKIM SKUPOM U EU I AUSTRIJANCI SU ZABRINUTI ZA SVOJ UGLED
E sad sta s Hrvatima
Nejasno je koji je to interes hrvatske vlasti i vlade da dade ovom skupu značaj kpji mu ne pripada i koji izvlače iz REVIZIJE POVIJESNIH DOGAĐAJA u kojima je poražena ustaska vojska i pobijena u obračunu na Bleiburgu.
Nejasno je kome je to u interesu da se cjelokupna Hrvatska danasnja politika konstituira soram ustaskih poraza a ne partizanskih pobjeda.
Stvarno nejasno.
Sve nejasno osim rezultata.
Hrvatska je lose mjesto za normslnr ljude
E sad sta s Hrvatima
Nejasno je koji je to interes hrvatske vlasti i vlade da dade ovom skupu značaj kpji mu ne pripada i koji izvlače iz REVIZIJE POVIJESNIH DOGAĐAJA u kojima je poražena ustaska vojska i pobijena u obračunu na Bleiburgu.
Nejasno je kome je to u interesu da se cjelokupna Hrvatska danasnja politika konstituira soram ustaskih poraza a ne partizanskih pobjeda.
Stvarno nejasno.
Hrvatski autistični tupani nikako da u svome paralelnom svemiru skontaju a što se Bože svi gade njihovog slinavljenja i patetične kuknjave za ustaškom endehazijom i što niko ne prihvata status žrtve tih naših domoljuba iz 2. sv rata.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Nerede mogu izazvati samo prosvjednici jer dosad nikakvih neredah nije bilo, stoga bi djelovanje austrijskih vlastijuh trjebalo biti usmjereno na prosvjednike, a ne na mirne djelnike komemoracije.
postoji vrlo opravdana bojazan da bi događaji na Bleiburgu "mogli još urušiti reputaciju Bleiburga, Koruške i Austrije"
moj veseljko , kurc jebe ne vadi
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:postoji vrlo opravdana bojazan da bi događaji na Bleiburgu "mogli još urušiti reputaciju Bleiburga, Koruške i Austrije"
moj veseljko , kurc jebe ne vadi
kurvo nedojebanaSora wrote:Ova se tzv komemoracija naziva NAJVECIM NEONACISTIČKIM SKUPOM U EU I AUSTRIJANCI SU ZABRINUTI ZA SVOJ UGLED
E sad sta s Hrvatima
Stvarno nejasno.
lažima ste vladali 70 godina, još uvijek ne prezate od laži
nećete dugo
immortal-
2014-04-16
Slatka moja Mortalka
Kao prvo
Zas nisi na misi nego tu prostačiš
Kao drugo
Ha ha. Nedojebana... ovo mi je zafnji put rekao jedan moj prilicno IMPOTETENTNI PRIJATELJ ... nije mogo. Kuis .
Kso trece .
Mi vladali?
Vladao je narod.
Za razliku od sad. Kad vkadaju poponje i uhljrbi i mafija .
Da sad ne ponavljam se.
Tebe ipnak drzi klerofasizam. A ne znas . Bum ti objasnila jednom sto je to
Kao prvo
Zas nisi na misi nego tu prostačiš
Kao drugo
Ha ha. Nedojebana... ovo mi je zafnji put rekao jedan moj prilicno IMPOTETENTNI PRIJATELJ ... nije mogo. Kuis .
Kso trece .
Mi vladali?
Vladao je narod.
Za razliku od sad. Kad vkadaju poponje i uhljrbi i mafija .
Da sad ne ponavljam se.
Tebe ipnak drzi klerofasizam. A ne znas . Bum ti objasnila jednom sto je to
JAVNO, A NE VJERSKO OKUPLJANJE
[size=34]Kakva pljuska iz Austrije organizatorima Bleiburga: 'Dođe li do incidenta, prekidamo skup'
Skup će se službeno voditi kao javno okupljanje, što znači da će biti i pod pojačanim nadzorom austrijske policije[/size]
ZAGREB Komemoracija žrtvama Bleiburga i križnih puteva i ove će se godine, unatoč snažnim otporima u Austriji, održati na Loibaškom polju pokraj Bleiburga, no neće imati status vjerskog okupljanja, koji je priželjkivao Počasni bleiburški vod, objavio je u nedjelju Večernji list.
Skup će se službeno voditi kao javno okupljanje, što znači da će biti i pod pojačanim nadzorom austrijske policije, doznaje dnevnik među sudionicima u petak održanog koordinacijskog sastanka izaslanika Počasnog bleiburškog voda s vlastima okruga Völkermarkt, kojemu Bleiburg pripada.
»To znači i da austrijske vlasti nisu prihvatile tumačenje Počasnog bleiburškog voda koji je, uz potporu hrvatskih vlasti, Austrijancima jamčio da će se na Loibaškom polju održati isključivo vjersko okupljanje, odnosno molitva i procesija bez ijednog političkog govora. Kako neslužbeno doznajemo, drukčijem tumačenju koje su zauzele okružne vlasti 'kumovao' je Engelbert Guggenberger, administrator biskupije Gurk Klagenfurt, kojemu su se tamošnje vlasti obratile zbog konačne procjene je li doista riječ o vjerskom okupljanju. On im je odgovorio negativno, zbog čega se sada režim okupljanja mijenja«, piše Večernji list.
[size=34]Kakva pljuska iz Austrije organizatorima Bleiburga: 'Dođe li do incidenta, prekidamo skup'
Skup će se službeno voditi kao javno okupljanje, što znači da će biti i pod pojačanim nadzorom austrijske policije[/size]
ZAGREB Komemoracija žrtvama Bleiburga i križnih puteva i ove će se godine, unatoč snažnim otporima u Austriji, održati na Loibaškom polju pokraj Bleiburga, no neće imati status vjerskog okupljanja, koji je priželjkivao Počasni bleiburški vod, objavio je u nedjelju Večernji list.
Skup će se službeno voditi kao javno okupljanje, što znači da će biti i pod pojačanim nadzorom austrijske policije, doznaje dnevnik među sudionicima u petak održanog koordinacijskog sastanka izaslanika Počasnog bleiburškog voda s vlastima okruga Völkermarkt, kojemu Bleiburg pripada.
»To znači i da austrijske vlasti nisu prihvatile tumačenje Počasnog bleiburškog voda koji je, uz potporu hrvatskih vlasti, Austrijancima jamčio da će se na Loibaškom polju održati isključivo vjersko okupljanje, odnosno molitva i procesija bez ijednog političkog govora. Kako neslužbeno doznajemo, drukčijem tumačenju koje su zauzele okružne vlasti 'kumovao' je Engelbert Guggenberger, administrator biskupije Gurk Klagenfurt, kojemu su se tamošnje vlasti obratile zbog konačne procjene je li doista riječ o vjerskom okupljanju. On im je odgovorio negativno, zbog čega se sada režim okupljanja mijenja«, piše Večernji list.
SPokrajinska vlada traži potporu Austrije, jer se 'samo primjenom Zakona o okupljanju može spriječiti okupljanje podržavatelja ustaškog režima i drugih desničarskih skupina u Bleiburgu'. Dodaju da su zakazana i četiri prosvjedna skupa protiv hrvatske komemoracije
[size]
PrevNext[/size]
Koruška je službeno zatražila da se manifestacijom na Bleiburgu pozabavi osobno austrijski kancelar Sebastian Kurz, piše Večernji list. Koruški župan Peter Kaiser (SPÖ) tim povodom poslao je kancelaru pismo u kojem apelira da se zaštiti ‘međunarodna reputacija Austrije’, koju bi događaji na Loibaškom polju kraj Bleiburga 18. svibnja mogli narušiti. Uz to, Kasier traži da savezna tijela primjene Zakon o javnom okupljanju i spriječe incidente koji se očekuju.
[size]
PrevNext[/size]
Koruška je službeno zatražila da se manifestacijom na Bleiburgu pozabavi osobno austrijski kancelar Sebastian Kurz, piše Večernji list. Koruški župan Peter Kaiser (SPÖ) tim povodom poslao je kancelaru pismo u kojem apelira da se zaštiti ‘međunarodna reputacija Austrije’, koju bi događaji na Loibaškom polju kraj Bleiburga 18. svibnja mogli narušiti. Uz to, Kasier traži da savezna tijela primjene Zakon o javnom okupljanju i spriječe incidente koji se očekuju.
Ajoj
Pa ti nasi usrase ce morati u sumu
Ili natrag u hercegovnu
Ili natrag u hercegovnu
Ajoj
Ili natrag u hercegovnu
Ili natrag u hercegovnu
Kaiser preko Kurca iebe usraše
Čim nastupe neki vjerski praznici eto njih. Ne da im sotona mira.
da se složim i stobom.Eroo wrote:Čim nastupe neki vjerski praznici eto njih. Ne da im sotona mira.
ko alergija u proljeće.
2014-12-30
Šta je sad, opet kuknjava neshvaćenih ustaških humanista. E jebo ga više ... nepravda pa to ti je.Yehudim wrote:Kaiser preko Kurca iebe usraše
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
maci vadi mobitel odma zovi covika
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Lica Mlađi odisu "inteligentnim" izrazom...
Guest- Guest
podsjecaju na hohdojčersku mlađ,hahahahahaha,jebote,tulavo i u faci,nemres sakriti.,.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Turska državna televizija: Hrvatska kupuje oružje, a mržnja raste - hoće li doći do rata?
» 'Vala starimo,mlade ne zanima Tito ne znam hoće li poslije nas kad odapnemo imati tko doči na Titov grob'
» Jadransko-jonska autocesta neće preko Dubrovnika, nego preko Trebinja
» IDE TITO PREKO ROMANIJEEEE PREKO ROMANIJEEEEEE jer nečeš da mi gađaš rafinerijeeeeee
» Indijanski poglavica Čvampu:'Samo preko mene mrtva gradit zid možeš preko moje zemlje'
» 'Vala starimo,mlade ne zanima Tito ne znam hoće li poslije nas kad odapnemo imati tko doči na Titov grob'
» Jadransko-jonska autocesta neće preko Dubrovnika, nego preko Trebinja
» IDE TITO PREKO ROMANIJEEEE PREKO ROMANIJEEEEEE jer nečeš da mi gađaš rafinerijeeeeee
» Indijanski poglavica Čvampu:'Samo preko mene mrtva gradit zid možeš preko moje zemlje'
Page 1 of 2