To je raj
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: To je raj
Srednej visine, srednjih sisa ali oblika kao volujsko srce, pomidor.veber wrote:pališ se na ukrajinke?epikur37 wrote:Meni treba jedna, ali ne bih tamnoputo, ukrajinka cca 35 godina da zna raditi....
sve se da srditi.
visoka? niska? sisata, bez sisa?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nek se snalaze za radnu snagu kako znaju i umiju , ja samo znam da će plaće morat dignit najmanje 25% kako god okreneš. Uvozni radnik je skuplji od domaćeg za nekih najmanje 25% no u praksi i više od 25%.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
epiju se prijebalo.RayMabus wrote:Nek se snalaze za radnu snagu kako znaju i umiju , ja samo znam da će plaće morat dignit najmanje 25% kako god okreneš. Uvozni radnik je skuplji od domaćeg za nekih najmanje 25% no u praksi i više od 25%.
2014-12-30
AssadNaPodmornici wrote:
rekao sam ti.. meni je plaća bila 400€ .. ništa putni troškovi ništa.. dobijem 400€ i šibaj doma.
nema šanse da bi ti digli plaću na 600-700€ .. ma kakvi.
sada za sličan posao hoće afganistanca, ili koga već. njega moraju platiti minimalno 600-700€ inače im se ne isplati doći. i onda mu plaćaju smještaj što meni nisu, i osoba mora jesti 2500kalorija dnevno. marenda ručak, večera, neka je 100kn dnevno.. to je 250€ mjesečno. neka ih strpaju na neki jeftiniji najeftiniji smještaj, 150€ po glavi.. to je 700+400=1100€ .. neka se ovo uštedi i eto te na 1000€ . plus avionska karta, za 5mjeseci.. raspodjeli neka je 800€ .. opet nekih 150€mjesečno to je već 1150€ .. plus moraju platiti trošak papirologije i vrijeme dok organiziraju toga radnika, neka je to samo 50€ ..
1200€ košta takav as mjesečno, ja sam košta 400€ .. dakle meni nebi digli plaću na 700-800€ , pa više neradim u toj branši, niti ja niti stotine tisuća drugih Hrvata, sada moraju plaćati radnika 1200€ .. plus ovaj iznosi cijelu lovu nazad u svoju državu, a time ovakav radnik nije od velike koristi za RH, za razliku od mene koji sam 100% love trošio u RH.. i ja drugi..
kakva država, takvi i kapitalisti :like:
edit: e da, nije 25% skuplji, nego 300%
http://trzisterada.hzz.hr/hr/Unemployment/LocationGender?rend=3
vidiš pod brojem 17, nema radnika u Dalmaciji
Splitsko-Dalmatinskoj županiji nedostaje najviše radika
nema tko radit, treba uvest Pakistanca
Guest- Guest
Puno ljudi ode ima apartmane kao ja , ja san isto na birou al me boli kurac a takvih je među tih 27 tisuća il koliko već nezaposlenih bar pola.
2014-04-11
Ovo si ti , samo ova je to tek sad shvatilaAssadNaPodmornici wrote:slobodan wrote:vili40 wrote:Planiramo izgraditi zgradu s oko 40 stanova i u nju useliti radnike iz Ukrajine. Ma cijele obitelji, da nam ostanu zauvijek u Prelogu. Toliko nam nedostaje radnika, baš svih profila i obrazovanja
imaju u Hrvatskoj na burzi 140.000 nezaposlenih
od toga 9.000 je visoko obrazovanih iz inženjerskih i prirodoznanstvenih područja
zašto baš žele stranca, i strancu nude besplatan stan?
danas ja na gradilištu.. nešto radio na lopati.. (ubijan vrime do sezone).. radio kraj jednog hotela.. zapravio radili smo smještaj nekim tamnijim.. baš prošao jedan imigrant, neki preplašeni indijac ili tako nešto, pakistanac, (isti su) a svi ga mi Hrvati gledamo..
ovaj jedan radnik komentira.. "meni kćer je prije par godina otišla u njemačku jer nije bilo posla tada a gle sada uvoze ove - da sam zna nebi se ratova za ovu državu 91.95"..
a ja komentiram, "ja sam prije u takvim hotelima radia za 400€ mjesečno.. sada uvoze lika kojeg će plaćati 700€ mjesečno + smještaj i hranu, sigurno 300€ , plus avionska karta kada to rasporediš na 4mjeseca.. dakle sada dovukli lika iz neke vukojebine sa IQ 80poena kojeg plaćaju 3x skuplje nego mene prije par godina..
jebeni su naši poslodavci i kapitalisti
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/600600/ljeto-iz-pakla-domace-sobarice-dovode-srpkinje-jer-hrvatice-vise-ne-pristaju-na-teror-za-4000-kuna-padale-smo-s-nogu-od-iscrpljenosti-kicma-nam-se-kocila-a-oni-su-stedjeli-na-svemu-zgadilo-mi-se-sve-kada-sam-vidjela-cime-moramo-cistiti
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:slobodan wrote:vili40 wrote:Planiramo izgraditi zgradu s oko 40 stanova i u nju useliti radnike iz Ukrajine. Ma cijele obitelji, da nam ostanu zauvijek u Prelogu. Toliko nam nedostaje radnika, baš svih profila i obrazovanja
od toga 9.000 je visoko obrazovanih iz inženjerskih i prirodoznanstvenih područja
danas ja na gradilištu.. nešto radio na lopati.. (ubijan vrime do sezone).. radio kraj jednog hotela.. zapravio radili smo smještaj nekim tamnijim.. baš prošao jedan imigrant, neki preplašeni indijac ili tako nešto, pakistanac, (isti su) a svi ga mi Hrvati gledamo..
ovaj jedan radnik komentira.. "meni kćer je prije par godina otišla u njemačku jer nije bilo posla tada a gle sada uvoze ove - da sam zna nebi se ratova za ovu državu 91.95"..
a ja komentiram, "ja sam prije u takvim hotelima radia za 400€ mjesečno.. sada uvoze lika kojeg će plaćati 700€ mjesečno + smještaj i hranu, sigurno 300€ , plus avionska karta kada to rasporediš na 4mjeseca.. dakle sada dovukli lika iz neke vukojebine sa IQ 80poena kojeg plaćaju 3x skuplje nego mene prije par godina..
ponuda i potražnja. Prije tri godine je bilo radnika ko pljeve. Sad nema.
sada odjednom i redovita plaća.marcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:slobodan wrote:vili40 wrote:Planiramo izgraditi zgradu s oko 40 stanova i u nju useliti radnike iz Ukrajine. Ma cijele obitelji, da nam ostanu zauvijek u Prelogu. Toliko nam nedostaje radnika, baš svih profila i obrazovanja
ponuda i potražnja. Prije tri godine je bilo radnika ko pljeve. Sad nema.
jebga ošlo sve u njemačku.
a njemačka treba još milju šljakera
2014-12-30
A još kad Austrija koja je bliže 2020 otvori svoje tržište rada za hrvatske državljanine.
Ode jebu ovu sobaricu iz Splita dovodeći iz Srbije i ova digla sidro jer ovoj iz Srbije plaća režije a ova mora sve sama. E pa sad sve dovedi iz Srbije a njih plaćaš šest tisuća kuna mjesečno jer im plaćaš i smještaj i režije i put i hranu.
Ode jebu ovu sobaricu iz Splita dovodeći iz Srbije i ova digla sidro jer ovoj iz Srbije plaća režije a ova mora sve sama. E pa sad sve dovedi iz Srbije a njih plaćaš šest tisuća kuna mjesečno jer im plaćaš i smještaj i režije i put i hranu.
2014-04-11
https://en.wikipedia.org/wiki/Replacement_migration
https://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.asp
zamjenska migracija se to zove, zamijenivi ste
zamijenit će vas neki drugi narod, nacija, vi i vaša zemlja ste na prodaju
treba liberalizirati ekonomiju, pitaj marcelusa on je stručnjak, treba osloboditi kapital, otvoriti granice protoku roba i ljudi
kad nestanete onda će vas neoliberali zamjeniti nekom drugom stokom sitnog zuba
Last edited by slobodan on 26/4/2019, 13:04; edited 1 time in total
Guest- Guest
nije ti baš australija ili amerika biser.RayMabus wrote:A još kad Austrija koja je bliže 2020 otvori svoje tržište rada za hrvatske državljanine.
u hotelu u kojem sam bio radila je ženska iz amerike, teksas. na moje pitanje zakaj radi u njemačkoj?
-plaća mi je 2000€ stan i hrana, u americi bi dobila max 1500USD bez stana i hrane. i tako rođena amerikanka dođe raditi u njemačku
2014-12-30
E pa sad će sve čistačice iz Hrvatske otić tamo a oni nek dovode Srpkinje koje će ih izać 6000 kuna mjesečno.veber wrote:nije ti baš australija ili amerika biser.RayMabus wrote:A još kad Austrija koja je bliže 2020 otvori svoje tržište rada za hrvatske državljanine.
u hotelu u kojem sam bio radila je ženska iz amerike, teksas. na moje pitanje zakaj radi u njemačkoj?
-plaća mi je 2000€ stan i hrana, u americi bi dobila max 1500USD bez stana i hrane. i tako rođena amerikanka dođe raditi u njemačku
A ovu domaću maltereira sa 4000 kuna i soli joj pamet kako je zamjenjiva a ovoj iz Srbije plaća troškove još 2000 kuna.
2014-04-11
čistačice tamo imaju 1500, stan i hrana.
nije da se ne narade, ali ako skromnije živi može soma ojra sa strane stavit.
2014-12-30
E pa to je više od 4000 kuna di sam plaćaš smještaj , režije i hranu.veber wrote:čistačice tamo imaju 1500, stan i hrana.
Nek uvoze sad iz Srbije , te nekoštaju 4000 nego šest ( osnovna plaća plus sve troškove pokriva ).
Teško in je bilo dignit 500 kuna plaću pa ti prodaje priču kako Srpkinje rade za 4000 kuna ko i ta a nije jer ova sve mora sama a Srpkinji će morat plaćat troškove.
Ma prodaju ljudima maglu kako Srpkinje rade za 4000 kuna pa moraju i ove domaće. Oće plati joj režije ka i Srpkinji pa če ti radit.
2014-04-11
veber-
2014-12-30
Ovi domaći imaju nezgodnu naviku da glasaju za HDZ.slobodan wrote:vili40 wrote:Planiramo izgraditi zgradu s oko 40 stanova i u nju useliti radnike iz Ukrajine. Ma cijele obitelji, da nam ostanu zauvijek u Prelogu. Toliko nam nedostaje radnika, baš svih profila i obrazovanja
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Je al vidiš kako naši kapitalisti razmišljaju : ja ću tebe zajebat , dovest ću radnika iz druge države koji će imat istu plaću ka i ti i ako oćeš povišicu ja ću ti reč Ona radi za 4000 kuna pa moš i ti.veber wrote:tržište radne snage. nema tu neke mudrosti.
Misle da su radnici budale. Ne radi ona za 4000 nego za šest jer joj ti plaćaš troškove a doveja si je samo nedigneš plaću pa eto ja ti dižen sidro pa dovedi sve Srpkinje....za cijenu od šest tisuća kuna.
Aj čao.
2014-04-11
Ta iz Srbije mora pojist 50 kuna dnevno. To je sad tvoj trošak.RayMabus wrote:Je al vidiš kako naši kapitalisti razmišljaju : ja ću tebe zajebat , dovest ću radnika iz druge države koji će imat istu plaću ka i ti i ako oćeš povišicu ja ću ti reč Ona radi za 4000 kuna pa moš i ti.veber wrote:tržište radne snage. nema tu neke mudrosti.
Misle da su radnici budale. Ne radi ona za 4000 nego za šest jer joj ti plaćaš troškove a doveja si je samo nedigneš plaću pa eto ja ti dižen sidro pa dovedi sve Srpkinje....za cijenu od šest tisuća kuna.
Aj čao.
1500 kuna
Jel je plaćaš 4000 kuna ?
E tako je. Sad sve Srpkinje dovedi kad ti je teško dignit plaću domaćima 500 kuna.
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Page 2 of 3