Ressler: Od Šeksa sam naučio da se za ideale vrijedi boriti
Page 1 of 1
Ressler: Od Šeksa sam naučio da se za ideale vrijedi boriti
[size=57]Na iskustvima Vladimira Šeksa mogao sam naučiti da se za ideale isplati boriti'[/size]
Karlo Ressler politikom se zarazio za vrijeme studija budući da je njegova tadašnja djevojka Karla iz Pirovca, poslije supruga, bila aktivna i gorljiva članica HDZ-a.
ridesetogodišnji Karlo Ressler, nositelj HDZ-ove liste za izbor zastupnika u Europskom parlamentu, iako je rođen i školovao se u Zagrebu, osjeća se Slavoncem odakle su mu korijeni. Poznat je po tome što se kao srednjoškolac u VII. gimnaziji u Križanićevoj i kao student na Pravnom fakultetu bavio debatiranjem u Hrvatskom debatnom društvu (HDD). S debatnim klubom Pravnog fakulteta sudjelovao je na nekoliko svjetskih debatnih prvenstava. Za vrijeme studija bio je demonstrator kod profesora Ivana Šimonovića na kolegiju Opće teorije prava i države, a i demonstrator na Katedri za građansko pravo kod profesorice Tatjane Josipović. BORISLAV RISTIĆ Kolega Sova – hrvatski Kissinger Politikom se zarazio za vrijeme studija budući da je njegova tadašnja djevojka Karla iz Pirovca, poslije supruga, bila aktivna i gorljiva članica HDZ-a. Stoga se na drugoj godini studija učlanio u HDZ i pohađao program Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Bio je među boljim polaznicima Akademije, a predavali su mu, uz ostale, Davor Božinović, Davor Ivo Stier i drugi. Na zadnjoj godini studija Ressler je, zahvaljujući Erasmusu, studirao u britanskom Sheffieldu, prema programu koji je stavljao naglasak na međunarodno i europsko pravo. KAZNILA GA FINA Karlo Ressler otkrio što mu je bila ispiracija za ime tvrtke Siva sova Kako su europski zastupnici iz Hrvatske tražili asistente, voditelj Političke akademije Srećko Prusina iz stranačke baze preporučio je Plenkoviću nekoliko polaznika – Resslera, Marka Milića, Miroslava Smetiška i Marijanu Balić. Tako su oni postali Plenkovićevi asistenti u Bruxellesu. Ressler je poslije doktorirao te kao perspektivan pravnik postao asistent na Pravnom fakultetu kod profesorice Anne Marije Getoš Kalac, koja je vodila znanstveno-istraživačku grupu osnovanu s njemačkim Max Planck institutom za međunarodno kazneno pravo. Stoga je Ressler završio doktorat na Pravnom fakultetu u Freiburgu na temu trgovanja ljudima u jugoistočnoj Europi. Međutim, vrlo je brzo morao birati između političke i akademske karijere. Izabrao je politiku. Danas je potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke i jedan od ključnih ljudi u HDZ-u. Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista! Neke od tema koje još donosimo u sutrašnjem izdanju:
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/na-iskustvima-vladimira-seksa-mogao-sam-nauciti-da-se-za-ideale-isplati-boriti-1313143?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=1313143&utm_campaign=FB+page+statusi&fbclid=IwAR1YOjXE8WBLo1KBBNcLIDuShHvkbAps0Nrhx8p3uWtw5OXxvqDQeMZUuSY - www.vecernji.hr
...................
Važno je da se elita nastavlja a iskustva generacija kapitalizira i prenosi.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Ressler: Od Šeksa sam naučio da se za ideale vrijedi boriti
Ušao u HDZ iz ideala
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:Ušao u HDZ iz ideala
svi smo
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Jesteepikur37 wrote:melkior wrote:Ušao u HDZ iz ideala
svi smo
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ovaj će nas s idealima HDZ-a tako usrećiti...
red wolf-
2016-02-10
sve vrvi od ideala i lijepih sladunjavih riječi,rezultat znamo.Francek se u grobu okreče...
vili40-
2015-08-02
Similar topics
» jebo me dan kad sam naučio čitat
» Ressler se poklonio na Bleiburgu
» Kata 'revolucionarka' shvatila za ideale ginu budale.Fotelja,lova čovjeka mjenja
» I Ressler okrenuo leđa Plenkovicu
» Ressler u EU izborio novu proračunsku liniju za pomoć turizmu
» Ressler se poklonio na Bleiburgu
» Kata 'revolucionarka' shvatila za ideale ginu budale.Fotelja,lova čovjeka mjenja
» I Ressler okrenuo leđa Plenkovicu
» Ressler u EU izborio novu proračunsku liniju za pomoć turizmu
Page 1 of 1