Najvažnija antropološka studija: Hrvatska se pretvorila u ultrakatoličku zabit
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Najvažnija antropološka studija: Hrvatska se pretvorila u ultrakatoličku zabit
Speare Shaker wrote:tre wrote:grablje su sastavni i neizostavni predmet u životu svakog leftarda i ako ne stane par puta na njih u tjedan dana stvori im se ogromna praznina u životu ali ne i u glavi, tamo je uvijek praznina.prckov wrote:ne, taj model nije dotrajoRingo10 wrote:Ne znam ja sta je socijalizam. Ono sto je nekad postojalo sasvim vjerojatno i nije bio socijalizam.prckov wrote:
jaro ja ti zivim u 21 stoljecu
a ti u tom 21 stoljecu preferiras socijalizam
sta vise imamo pricat,
mislim osim bijelih miseva koji se tebi prividaju
I ne terbam volit bilo kakav socijalizam pa da vidim da je kapitalisticki model dotrajao.
nego ne moze funkcionirat kad ima puno budala koji ga zloupotrebljavaju, a jos vise budala koji ga hoce srusit
ne moze privatno vlasnistvo slobodna razmjena dotrajat
mogu samo parazitski majmuni da ga ukinu I naprave po ko zna koji put isto sranje, kroz koje smo I mi prosli
Rekao bih da to posebno vrijedi za neizliječene jugo-komunističke nostalgičare.
Ali baš ono s agendom Jugoslavije kao nekim zamišljenim idealnom bratstvo-jedinstveno-federativne tvorevine (federacije koja federira) koja je najbolje državno riješenje i okvir za sve naše narode i narodnosti.
Ili kako je svojevremeno rekao slovenski povjesničar Janko Pleterski: "Slovenija je pitanje svoje nacionalne državnosti riješila u Jugoslaviji na najbolji mogući način." Dakako, to je rekao nekoliko godina prije slovenskog osamostaljenja.
Danas takve izjave možemo promatrati bilo sa grohotnim smijehom, bilo samo podsmijehom, a bome i sažaljenjem.
Isto vrijedi i za sve one iz drugih naroda sa takvim budalastim stavovima.
Također i za one koji i dalje fantaziraju kako komunizam nikada nije postojao (provocator) pa je stoga svaka kritika komunizma bespredmetna.
Pri tome se naravno potpuno smeće s uma da komunizam jeste postojao, a ponegdje i danas postoji, u onom obliku u kakvom se realno jedino i mogao materijalizati u ovom svijetu sa političkim snagama koje su stajale iza te ideje i u punini svoga nauka, duha i potencijala.
Svaka druga pomisao da se komunizam može ostvariti u svojoj državno-pravnoj, ekonomskoj i društvenoj cjelini (izraelski kibuci nisu bili države nego su uživale svu moguću zaštitu države Izrael) na neki bitno kvalitetniji način, zaslužuje tretman otprilike kao i ona izjava Janka Pleterskog.
Guest- Guest
Re: Najvažnija antropološka studija: Hrvatska se pretvorila u ultrakatoličku zabit
red wolf wrote:Nama ne gine Mađarska ili Poljska...Ne znam što je gore...
ti nikad nisi bio u budimpešti, ne?
deset puta bolji grad za život od bilo koje zapadne metropole
mađarima ništa ne fali i zemlja im je sigurna i ne moraju paziti gdje idu iza mraka i strahovat da će im ćerke neko silovat
Oni posebno, reklo bi se da su čak i koji level više u leftardskom svijetu.Speare Shaker wrote:tre wrote:grablje su sastavni i neizostavni predmet u životu svakog leftarda i ako ne stane par puta na njih u tjedan dana stvori im se ogromna praznina u životu ali ne i u glavi, tamo je uvijek praznina.prckov wrote:ne, taj model nije dotrajoRingo10 wrote:Ne znam ja sta je socijalizam. Ono sto je nekad postojalo sasvim vjerojatno i nije bio socijalizam.prckov wrote:
sta vise imamo pricat,
I ne terbam volit bilo kakav socijalizam pa da vidim da je kapitalisticki model dotrajao.
nego ne moze funkcionirat kad ima puno budala koji ga zloupotrebljavaju, a jos vise budala koji ga hoce srusit
mogu samo parazitski majmuni da ga ukinu I naprave po ko zna koji put isto sranje, kroz koje smo I mi prosli
Samo serete o tim nekakvim jugonostalgicarima. Prosao sam Hrvatsku uzduz i porijeko i nikad ni jednog nisam ni sreo ni vidio. Vidio sam na TV Igora Mandica i to je jedini pravi JN za kojeg znam.Speare Shaker wrote:tre wrote:grablje su sastavni i neizostavni predmet u životu svakog leftarda i ako ne stane par puta na njih u tjedan dana stvori im se ogromna praznina u životu ali ne i u glavi, tamo je uvijek praznina.prckov wrote:ne, taj model nije dotrajoRingo10 wrote:Ne znam ja sta je socijalizam. Ono sto je nekad postojalo sasvim vjerojatno i nije bio socijalizam.prckov wrote:
sta vise imamo pricat,
Samo izmisljate kojekakve utvare i avetinje.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Nama ne gine gore od Madžarske i poljskered wolf wrote:Nama ne gine Mađarska ili Poljska...Ne znam što je gore...
Uz aplauz Kaptola
On ce zwbiti zadnji čavao
pizzon je rekao da je tito bio ustasa i nitkovRingo10 wrote:Samo serete o tim nekakvim jugonostalgicarima. Prosao sam Hrvatsku uzduz i porijeko i nikad ni jednog nisam ni sreo ni vidio. Vidio sam na TV Igora Mandica i to je jedini pravi JN za kojeg znam.Speare Shaker wrote:tre wrote:grablje su sastavni i neizostavni predmet u životu svakog leftarda i ako ne stane par puta na njih u tjedan dana stvori im se ogromna praznina u životu ali ne i u glavi, tamo je uvijek praznina.prckov wrote:ne, taj model nije dotrajoRingo10 wrote:
Ne znam ja sta je socijalizam. Ono sto je nekad postojalo sasvim vjerojatno i nije bio socijalizam.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Neki dan sam bila u centru Zagreba s mladim katolicima
Oni su nesto prestrasno
Protive se znanosti
Posve konzervativni u pogkedu nekih sekularnih pitanja: ab i usvajanje djece
Proizvodnja magle i trica i kucina kojima opravdavaju svoju rekogijoznost je NEPODNOŠLJIVA .
Od tvrdnje da je religija potreba čovjekova ( jest kurac ) do toga da sve sto je nastalo i sto imsmo zahvaljujrmo crkvi
Umjesto obratno Sve sto NENAMO I STO SMO IZGUBILO I STO NAM JE OTETO . ZAHVALJUJEMO CRKVI
JBT
UBIT SE ..
OD JADA
Oni su nesto prestrasno
Protive se znanosti
Posve konzervativni u pogkedu nekih sekularnih pitanja: ab i usvajanje djece
Proizvodnja magle i trica i kucina kojima opravdavaju svoju rekogijoznost je NEPODNOŠLJIVA .
Od tvrdnje da je religija potreba čovjekova ( jest kurac ) do toga da sve sto je nastalo i sto imsmo zahvaljujrmo crkvi
Umjesto obratno Sve sto NENAMO I STO SMO IZGUBILO I STO NAM JE OTETO . ZAHVALJUJEMO CRKVI
JBT
UBIT SE ..
OD JADA
Sora wrote:Neki dan sam bila u centru Zagreba s mladim katolicima
Oni su nesto prestrasno
Protive se znanosti
sora, ti ne bi znala što je znanost da te opali kurcem po glavi
usput znanost kaže, kad već spominješ AB, da život počinje začećem a ne biblija
Jel to u Australiji gotov kapitalizam?Ringo10 wrote:Ne znam ja sta je socijalizam. Ono sto je nekad postojalo sasvim vjerojatno i nije bio socijalizam.prckov wrote:jaro ja ti zivim u 21 stoljecuRingo10 wrote:Sa leftardima se slazem samo po pitanju NOPa, J.B. Tita i u odredjenoj mjeri po pitanju ustasa i ustaskog pokreta u 2. sv ratu.prckov wrote:jasta si nego leftardRingo10 wrote:
E jebi ga sad, ne smije se covjek ovdje malo zajebavat ... gdje vam je smisao za humor.
I nisam ja nikakav ni leftard ni desnjard. Imam svoj stav a to sto se u necemu poklapa i sa leftardima nije moj problem.
samo mi nije jasno kako se ne vratis u BiH da malo komsicu pripomognes u pri stvaranju gradanstva
I NI U CEMU VISE.
Ali vama tamo je dovoljno da neko popljuje ustase i sve njihove debilizme i da osudjuje neoustaske tendencije i da odmah bude leftard.
I da, skoro zaboravih - jebo te Komsic u supak i ti njega.
sta vise imamo pricat,
2014-04-15
Ringo10 wrote:Samo serete o tim nekakvim jugonostalgicarima. Prosao sam Hrvatsku uzduz i porijeko i nikad ni jednog nisam ni sreo ni vidio. Vidio sam na TV Igora Mandica i to je jedini pravi JN za kojeg znam.Speare Shaker wrote:tre wrote:grablje su sastavni i neizostavni predmet u životu svakog leftarda i ako ne stane par puta na njih u tjedan dana stvori im se ogromna praznina u životu ali ne i u glavi, tamo je uvijek praznina.prckov wrote:ne, taj model nije dotrajoRingo10 wrote:
Ne znam ja sta je socijalizam. Ono sto je nekad postojalo sasvim vjerojatno i nije bio socijalizam.
Jesi se prepoznao?
Ajde, neka si.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Ringo10 wrote:Samo serete o tim nekakvim jugonostalgicarima. Prosao sam Hrvatsku uzduz i porijeko i nikad ni jednog nisam ni sreo ni vidio. Vidio sam na TV Igora Mandica i to je jedini pravi JN za kojeg znam.Speare Shaker wrote:tre wrote:grablje su sastavni i neizostavni predmet u životu svakog leftarda i ako ne stane par puta na njih u tjedan dana stvori im se ogromna praznina u životu ali ne i u glavi, tamo je uvijek praznina.prckov wrote:
ne, taj model nije dotrajo
Jesi se prepoznao?
Ajde, neka si.
Jel' ti onoi cijeniš Tuđmana?
Kažeš da cijeniš.
Što kažeš na njegovu izjavu da će u Hrvatskoj uvijek biti oko 30% onih koji neće moći smisliti samostalnu hrvatsku državu među kojima prednjače oni sa snažnim sentimentima prema Jugoslaviji i komunizmu?
I što kažeš na tu izjavu, prvi predjednik je izmišljao utvare i avetinje, a?
Guest- Guest
marcellus wrote:red wolf wrote:Nama ne gine Mađarska ili Poljska...Ne znam što je gore...
mađarima ništa ne fali i zemlja im je sigurna i ne moraju paziti gdje idu iza mraka i strahovat da će im ćerke neko silovat
To njemu i smeta...
Guest- Guest
Živa dosada jbt...pa nitko se ni kamionima ne zabija u ljude pffpismejker wrote:marcellus wrote:red wolf wrote:Nama ne gine Mađarska ili Poljska...Ne znam što je gore...
To njemu i smeta...
2014-04-15
n_razbojnik wrote:Živa dosada jbt...pa nitko se ni kamionima ne zabija u ljude pffpismejker wrote:marcellus wrote:red wolf wrote:Nama ne gine Mađarska ili Poljska...Ne znam što je gore...
To njemu i smeta...
Ma zivo sranje..svi nasmjeseni,pitomi i gostoljubivi,nitko ne kljuca vrate po noci,a ne ulici umires od dosade,jerbo te nitko nece upikati nozem..adrenalin na nuli...jebes takvu drzavu..
Guest- Guest
kad odem na izlet a ne prijeti mi alkaidaš satarom znam da sam došao u dosadnu ultrakatoličku zabit
2014-04-15
n_razbojnik wrote:Živa dosada jbt...pa nitko se ni kamionima ne zabija u ljude pffpismejker wrote:marcellus wrote:red wolf wrote:Nama ne gine Mađarska ili Poljska...Ne znam što je gore...
To njemu i smeta...
imaju jedino onu tradicionalnu nebijelu manjinu, i sad kad se oni tisuću godina nisu integrirali a di će se integrirat ovi iz kozojebistana i istočne čamugije...
doduše ti tradicionalni nisu problem, ciganke se prostituiraju cigići tu i tamo ukradu nešto ali ono, vodiš ih pod kolateralnu štetu
Yeap zaboravih, bodu i onimarcellus wrote:n_razbojnik wrote:Živa dosada jbt...pa nitko se ni kamionima ne zabija u ljude pffpismejker wrote:marcellus wrote:red wolf wrote:Nama ne gine Mađarska ili Poljska...Ne znam što je gore...
To njemu i smeta...
imaju jedino onu tradicionalnu nebijelu manjinu, i sad kad se oni tisuću godina nisu integrirali a di će se integrirat ovi iz kozojebistana i istočne čamugije...
doduše ti tradicionalni nisu problem, ciganke se prostituiraju cigići tu i tamo ukradu nešto ali ono, vodiš ih pod kolateralnu štetu
https://gol.dnevnik.hr/clanak/sp_rukomet_2009/hrvatski-vratar-pesic-izboden-nozem-a-rumunjski-kolega-ubijen.html
2014-04-15
Japan? GB? Na čemu si danas?Nargila, po moje, stalno dimi...debotoijusto wrote:Primjeri zemalja u kojima su tradicionalne vrijednosti i preživljavanje vrlo izraženi su Zimbabve, Maroko, Jordan i Bangladeš.
Društva koja visoko cijene tradicionalne vrijednosti, ali i samoostvarenje su SAD, većina zemalja Latinske Amerike i Irska.
Društva u kojima su važne sekularno-racionalne vrijednosti, ali i preživljavanje su Rusija, Bugarska, Ukrajina i Estonija.
Društva koja snažno vrednuju sekularnost i racionalnost te samoekspresiju su Švedska, Norveška, Japan, zemlje Beneluksa, Francuska, Švicarska, Češka, Slovenija i neke zemlje engleskog govornog područja poput Velike Britanije, Novog Zelanda i Kanade.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
u današnjem ljevičarenju nema ničeg racionalnog, ono je potpuno iracionalno
Marcelomarcellus wrote:Sora wrote:Neki dan sam bila u centru Zagreba s mladim katolicima
Oni su nesto prestrasno
Protive se znanosti
sora, ti ne bi znala što je znanost da te opali kurcem po glavi
usput znanost kaže, kad već spominješ AB, da život počinje začećem a ne biblija
Ti i ja nismo tema niti ista imamo zajednicko
Znanost koja se ne sviđa vjernicima je pickologijs, spljologija , kretemolpgija
Sve ostale im se sviđaju
Osobito evolucija , povijest i to narocito nacionalna
Vjernici su dusu dali DA ZATRU HRVATSKU POVIJSET
A SZO CE IM
IONAK BOGO SVE PLANIRA I JEBE KOG STIGNE
BUDALE NAROCITO KOJE SE DAJU
Last edited by Sora on Mon 1 Apr - 18:32; edited 1 time in total
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» GOLEMA STUDIJA Hrvatska je jedna od zatucanijih postkomunističkih zemalja
» Studija njemačke zaklade: Hrvatska očajna po nezaposlenosti mladih - brzo nalaze posao, ali ne doma
» Realno najvažnija vijest danas
» Ana je bila u Parizu i jako je razočarana u što se Francuska pretvorila
» BiH se već pretvorila u zemlju staraca
» Studija njemačke zaklade: Hrvatska očajna po nezaposlenosti mladih - brzo nalaze posao, ali ne doma
» Realno najvažnija vijest danas
» Ana je bila u Parizu i jako je razočarana u što se Francuska pretvorila
» BiH se već pretvorila u zemlju staraca
Page 5 of 6