ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 6 Empty Re: Denkverbot

Post by Guest Tue 26 Mar - 9:02

kic wrote:
old
Denkverbot - Page 6 Giphy

Kad brze, misa mu!

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Tue 26 Mar - 9:25

violator wrote:Denkverbot - Page 6 12920410

Oh, slatke uspomene. Jos ako i onu kucnu antenu moras namjestit'.

to dan danas moram namještat^^
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest Tue 26 Mar - 10:25

kic wrote:

to dan danas moram namještat^^

Aj, aj, aj, jaj, ja! Sva ta bol i patnja.. :D

---

Nego, naisla sam na novi Converse ad.. Jos malo SJW patetike. Ovog puta rimovane. :D

Zgodno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maggie19 Tue 26 Mar - 10:26

kako je to bilo dobro.

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Guest Tue 26 Mar - 10:44

Maggie19 wrote:

kako je to bilo dobro.

Ja sam si zadrzala onaj jedan mali portabl televizor. Ima i stapic za namjestanje programa :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Tue 26 Mar - 10:49

nisam nikad volio conversice, ali žalosno je da baš što pišu u komentirami: proizvode ih jadni ljudi koji rade za siću na drugom kraju svijeta..

a vamo propagiraju ideologiju koja umrtvljuje zajednicu, zapravo čine dvostruko zlo..

kompanije kao preacheri..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Tue 26 Mar - 12:49

kic wrote:
nisam nikad volio conversice, ali žalosno je da baš što pišu u komentirami: proizvode ih jadni ljudi koji rade za siću na drugom kraju svijeta..

a vamo propagiraju ideologiju koja umrtvljuje zajednicu, zapravo čine dvostruko zlo..

kompanije kao preacheri..
Jadni ljudi ne rodu za siću nego za ogromi šoldi, 
I zbog toga su nami pristupačne, vin vin situacija.

Jedino ča tote ne valjo je ov de ki nemo veze is starkami.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Tue 26 Mar - 13:57

ta nepovezanost je najuočlivija proizvoda i poruke da..

ako rade za ogromne šolde - kako da nam je to tako pristupačno onda? meni je to malo paradoks, oni zarađuju ogromna bogatstva a nama su conversice bagetala.. confused
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Maggie19 Tue 26 Mar - 14:10

violator wrote:
Maggie19 wrote:

kako je to bilo dobro.

Ja sam si zadrzala onaj jedan mali portabl televizor. Ima i stapic za namjestanje programa :D
ajoooj...pa to je sad vec antikvitet ;-))

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Maggie19 Tue 26 Mar - 14:31

Ja sam imala negdje onaj stari radio. Moram vidit jesu li ga starci bacili. :-D

2019-01-30

Back to top Go down

Post by aben Tue 26 Mar - 17:38

kic wrote:
ta nepovezanost je najuočlivija proizvoda i poruke da..

ako rade za ogromne šolde - kako da nam je to tako pristupačno onda? meni je to malo paradoks, oni zarađuju ogromna bogatstva a  nama su conversice bagetala.. confused
Zbog rozlike u standardu. Sweat shop organizacije dobro dojdu siromasima jer ih izvloču iz dubokog siromaštva u obično siromaštvo.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Tue 26 Mar - 18:15

https://shoebedo.com/hr/brand/converse

zapravo nisu nam bagatela po ovim cijenama, a mislim da i oni tamo rade za dolar-dva dnevno, tako da se ovo cini sve vise kao lose-lose situacija..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Tue 26 Mar - 19:58

Jo to ne zun točno jer imun veliko stopalo pa nika nis imo starke, 
Ali jasno je da kad bi siromasi rodili da 4 dolara da bi nami postoli bili skuplji i da siromasi ne bi rodili u užasnin uvjetima da in upravo ti uvjeti ne prestavljaju poboljšanje.

To su nužne relacije, sve ostalo je nezamslivo

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Tue 26 Mar - 21:13

converse je dio Nikea jel?

https://www.reuters.com/article/us-asia-workers-worldcup/adidas-nike-urged-to-ensure-fair-wages-for-asian-workers-making-world-cup-kits-idUSKBN1J727J

Much of Adidas’ and Nike’s sportswear is made in Indonesia, where 80 percent of workers in the garment sector are women and some make as little as 86 euros ($102) a month while others do not earn the legal minimum wage, according to the CCC’s report.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Tue 26 Mar - 22:14

kic wrote:

https://www.reuters.com/article/us-asia-workers-worldcup/adidas-nike-urged-to-ensure-fair-wages-for-asian-workers-making-world-cup-kits-idUSKBN1J727J

Much of Adidas’ and Nike’s sportswear is made in Indonesia, where 80 percent of workers in the garment sector are women and some make as little as 86 euros ($102) a month while others do not earn the legal minimum wage, according to the CCC’s report.

jo stvarno ne zun ki je iskin i di se ča čini,

ali znun da sintagma fair wage ne postoji. mislin, postoji, i ljudi je obilato koristu, ali ona ne znoči nišće. mislin, znoči da su oni ki je koristu socijalisti, ali nemo znočenje ko bi bilo od koristi. neko bi mogo reći da je ista stvor i is terminon lipota, da je ona u očima promatračov i da nemo fiksno znočenje- i ot neko ne bi bi u pravu, ali jo ću iskoristiti ot argumenat anyhow jer dobro ilustriro fallacy; zahtjev za fair wage je isto ča i zahtjev za većon lipoton.

jedno je siguro; umjetno povećoj nadnice i tvornica se zatvaro, jedni ljudi gubu poso, a drugi patike, mark my wordz.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben Tue 26 Mar - 22:28

taman sun svrši s knjigon rogera scrutona, korist pesimizma, imo poglavlje o pomoći ku je zapadni svit do afriki i analizu učinaka. da skrotin priču, imo puno učinaka, od kojih nijedun od onih planironih, preporučan i knjigu i autora na jutubu

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Tue 26 Mar - 23:53

aben wrote:
kic wrote:

ali znun da sintagma fair wage ne postoji. mislin, postoji, i ljudi je obilato koristu, ali ona ne znoči nišće. mislin, znoči da su oni ki je koristu socijalisti, ali nemo znočenje ko bi bilo od koristi. neko bi mogo reći da je ista stvor i is terminon lipota, da je ona u očima promatračov i da nemo fiksno znočenje- i ot neko ne bi bi u pravu, ali jo ću iskoristiti ot argumenat anyhow jer dobro ilustriro fallacy; zahtjev za fair wage  je isto ča i zahtjev za većon lipoton.

jedno je siguro; umjetno povećoj nadnice i tvornica se zatvaro, jedni ljudi gubu poso, a drugi patike, mark my wordz.

spominješ nužne relacije, načelno sam i ja za slobodu dogovaranja između radnika i poslodavca, ali ovdje nema neke umjetnog povećanja, ako proizvodiš za par dolara a prodaješ za stotine dolara isti proizvod, to je baš velika razlika, da se prisili povećanje nadnice možda bi se proizvodnja ugasila tamo i vratila u Europu npr, što isto nije loš ishod za nas europljane..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Wed 27 Mar - 0:18

kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:

ali znun da sintagma fair wage ne postoji. mislin, postoji, i ljudi je obilato koristu, ali ona ne znoči nišće. mislin, znoči da su oni ki je koristu socijalisti, ali nemo znočenje ko bi bilo od koristi. neko bi mogo reći da je ista stvor i is terminon lipota, da je ona u očima promatračov i da nemo fiksno znočenje- i ot neko ne bi bi u pravu, ali jo ću iskoristiti ot argumenat anyhow jer dobro ilustriro fallacy; zahtjev za fair wage  je isto ča i zahtjev za većon lipoton.

spominješ nužne relacije, načelno sam i ja za slobodu dogovaranja između radnika i poslodavca, ali ovdje nema neke umjetnog povećanja, ako proizvodiš za par dolara a prodaješ za stotine dolara isti proizvod, to je baš velika razlika, da se prisili povećanje nadnice možda bi se proizvodnja ugasila tamo i vratila u Europu npr, što isto nije loš ishod za nas europljane..

možda, a? a možda su u šumi.

ne bi. rozlika ustvari i ni velika, samo nemomo sve podatke o troškovima. ako pogljedoš bilo ku kompaniju, vićeš da se zarada kreće oko 5 %, ako su sriće, bez obzira na niske troškove proizvodnje. ali dosta o konkretnim stvorima, vrotimo se na nužne relacije, apriori stvori; nasilno vraćanje proizvodnje u evropu je zanje ča bi mi tribali hotiti. to znoči povećavanje vjerojatnosti da će ti hći roditi u kamenskon i da ti nika neš imati šoldov za kamenski sako.
velika je pogrješka gljedati na nisku cijenu proizvodnje u kontekstu kolika bi ota cijena bila na zapadu, tako bi mogli gljedati kolika bi cijena bila da starke proizvodu na misecu, siguro veća, bi li i to bilo poželjno?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Wed 27 Mar - 9:44

5% :D ok, nisam baš siguran u to, pogotov kod Nike-a koji daje velike ugovore sportskim zvijezdama, hodajućim reklamama..

poželjno bi bilo da se od rada može dostojanstveno živjeti, ako to ne možeš, ne znam-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Wed 27 Mar - 14:44

kic wrote:
5% :D ok, nisam baš siguran u to, pogotov kod Nike-a koji daje velike ugovore sportskim zvijezdama, hodajućim reklamama..

poželjno bi bilo da se od rada može dostojanstveno živjeti, ako to ne možeš, ne znam-
Upravo zoto ča nike moro dati lebronu 200 milijuni dolarov, profit ni kvocijent od 2 proizvodna do 50 prodajna dolara....nego je oko 40%, provjeri sun. Rozlike izmedju pojedinih industrij su velike, a ono koliko sun jo napiso je prosjek.
Nevertheless,  sve ča sun napiso za fair wage stoji, dati ću ti texta o tomu ako oćeš.

Učer me epikur nave na seneku, i saš dobiti citat o dostojanstvenoj zaradi

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben Wed 27 Mar - 14:49

‘’Siromaštvo koje je u skladu sa zakonom prirode je 
veliko bogatstvo.’’ A znaš li koje nam granice
postavlja ovaj zakon prirode? Ne gladovati, ne biti
žedan, ne nazepsti. Da glad i žeđ odagnaš nije ti