Njemački predsjednik stigao u Zagreb
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Njemački predsjednik stigao u Zagreb
Njemački predsjednik stigao u Zagreb: Moramo se uhvatiti u koštac s prošlošću
Autor: N1 Hrvatska
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL
Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier u četvrtak je stigao u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj.
Na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović službeni posjet predsjednika Savezne Republike Njemačke započeo je svečanim dočekom u Uredu predsjednice, tête-à-tête susretom dvoje predsjednika te bilateralnim sastankom službenih izaslanstava Hrvatske i Njemačke.
Njemački predsjednik govorio je predstojećem hrvatskom predsjedanju Europskom unijom naglasivši kako je Hrvatska svjesna svoje odgovornosti.
"I jedni i drugi smo svjesni da odgovornost ovih dana kad očekujemo odluke o Brexitu je još veća nego što je to bio slučaj ranije. Hrvatska je mlada članica, ali smijem reći da je u srcu Europske unije nastavila pomagati da se prebrode različitosti novih i starih članica, europskog sjevera i juga", rekao je Steinmeier.
Steinmeier je rekao i kako se "moramo uhvatiti u koštac sa svojom prošlošću" pozivajući na pomirenje i spominjući primjer njemačko-francuskih odnosa nakon Drugog svjetskog rata, kao i dvaju njemačko-francuskih škola.
Hrvatska predsjdnica je na pitanje o snažnom valu isljevanja odgovorila da su demogradski trendovi u Hrvatskoj još uvijek negatvni.
"Demografiju ističem kao pitanje svih pitanja. Hrvatska se nalazi u tom stanju jer odlazi radno sposobno stanovništvo i cijele obitelj. Ako se trendovi nastave nećemo imati održiv mirovinski sustav. Bez ljudi nema zemlje, zemlju ne čini geografski prostor nego njeni ljudi. Jedan od razloga odlaska je i to da hrvatski državljani uživaju slobodu kretanja i to je trend koji se pojavio i u drugim državama koje su bile na durogj strani željezne zavjese. To ne možemo prihvatiti kao činjenicu da se to događa, nego moramo uložiti napore da stvorimo uvjete kakvi su u državama u koje odlaze naši ljudi. Mislim da je mobilnost dobra, osobitu za mlade. Ohrabrujem ih da se školuju i rade negdje drugdje i da se vraćaju u Hrvatsku. Na taj način možemo prekinuti sa starim načinima ponašanja i razmišljanja, ne samo kad je riječ o gospodarstvu. Zabrinuta ovakvim demografskim stanjem sam prošle godine napisala i demografski program s mjerama od kojih se neke već implementirane, neke su dugoročne... Val iseljavanja se ipak smanjuje. Njemačka je ipak odredište broj 1 i vaši statistički podaci nam najbolje govore o tome koliko je ljudi otišlo", rekla je predsjednica.
Nakon susreta s predsjednicom Grabar-Kitarović, predsjednik Steinmeier susrest će se s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te položiti vijenac ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" na Gradskom groblju Mirogoj.
Steinmeier će posjetiti njemačku i francusku međunarodnu školu "Eurocampus" te tvrtku "Rimac Automobili" u Svetoj Nedelji.
Autor: N1 Hrvatska
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL
Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier u četvrtak je stigao u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj.
Na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović službeni posjet predsjednika Savezne Republike Njemačke započeo je svečanim dočekom u Uredu predsjednice, tête-à-tête susretom dvoje predsjednika te bilateralnim sastankom službenih izaslanstava Hrvatske i Njemačke.
Njemački predsjednik govorio je predstojećem hrvatskom predsjedanju Europskom unijom naglasivši kako je Hrvatska svjesna svoje odgovornosti.
"I jedni i drugi smo svjesni da odgovornost ovih dana kad očekujemo odluke o Brexitu je još veća nego što je to bio slučaj ranije. Hrvatska je mlada članica, ali smijem reći da je u srcu Europske unije nastavila pomagati da se prebrode različitosti novih i starih članica, europskog sjevera i juga", rekao je Steinmeier.
Steinmeier je rekao i kako se "moramo uhvatiti u koštac sa svojom prošlošću" pozivajući na pomirenje i spominjući primjer njemačko-francuskih odnosa nakon Drugog svjetskog rata, kao i dvaju njemačko-francuskih škola.
Hrvatska predsjdnica je na pitanje o snažnom valu isljevanja odgovorila da su demogradski trendovi u Hrvatskoj još uvijek negatvni.
"Demografiju ističem kao pitanje svih pitanja. Hrvatska se nalazi u tom stanju jer odlazi radno sposobno stanovništvo i cijele obitelj. Ako se trendovi nastave nećemo imati održiv mirovinski sustav. Bez ljudi nema zemlje, zemlju ne čini geografski prostor nego njeni ljudi. Jedan od razloga odlaska je i to da hrvatski državljani uživaju slobodu kretanja i to je trend koji se pojavio i u drugim državama koje su bile na durogj strani željezne zavjese. To ne možemo prihvatiti kao činjenicu da se to događa, nego moramo uložiti napore da stvorimo uvjete kakvi su u državama u koje odlaze naši ljudi. Mislim da je mobilnost dobra, osobitu za mlade. Ohrabrujem ih da se školuju i rade negdje drugdje i da se vraćaju u Hrvatsku. Na taj način možemo prekinuti sa starim načinima ponašanja i razmišljanja, ne samo kad je riječ o gospodarstvu. Zabrinuta ovakvim demografskim stanjem sam prošle godine napisala i demografski program s mjerama od kojih se neke već implementirane, neke su dugoročne... Val iseljavanja se ipak smanjuje. Njemačka je ipak odredište broj 1 i vaši statistički podaci nam najbolje govore o tome koliko je ljudi otišlo", rekla je predsjednica.
Nakon susreta s predsjednicom Grabar-Kitarović, predsjednik Steinmeier susrest će se s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te položiti vijenac ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" na Gradskom groblju Mirogoj.
Steinmeier će posjetiti njemačku i francusku međunarodnu školu "Eurocampus" te tvrtku "Rimac Automobili" u Svetoj Nedelji.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Njemački predsjednik stigao u Zagreb
gđa predsjednica se presvuče u hodu...
Eroo wrote:Steinmeier je rekao i kako se "moramo uhvatiti u koštac sa svojom prošlošću" pozivajući na pomirenje i spominjući primjer njemačko-francuskih odnosa nakon Drugog svjetskog rata, kao i dvaju njemačko-francuskih škola.
Moramo se pomirit sa Srbijom? To nam je došao reć?
Opet Jugoslavija??
crvenkasti-
2014-04-17
ti da ćutis i budes ushićen..Hrvat si..crvenkasti wrote:Eroo wrote:Steinmeier je rekao i kako se "moramo uhvatiti u koštac sa svojom prošlošću" pozivajući na pomirenje i spominjući primjer njemačko-francuskih odnosa nakon Drugog svjetskog rata, kao i dvaju njemačko-francuskih škola.
Moramo se pomirit sa Srbijom? To nam je došao reć?
Opet Jugoslavija??
Guest- Guest
sva ta presvlačenja,kompletiće i skupe dijete uredno plati talibanska sirotinja.Eroo wrote:gđa predsjednica se presvuče u hodu...
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:sva ta presvlačenja,kompletiće i skupe dijete uredno plati talibanska sirotinja.Eroo wrote:gđa predsjednica se presvuče u hodu...
NATO? Ne bi reka da je baš sirotinja...
2016-07-22
pa ne kuha više tamo kave,zašto bi je i dalje oni plaćali?Sad sve to plaća talibanska sirotinja.Eroo wrote:
vili40-
2015-08-02
U svakom slučaju odrekla se je plaće koja je bila 8+ veća nego šta je ima danas.vili40 wrote:pa ne kuha više tamo kave,zašto bi je i dalje oni plaćali?Sad sve to plaća talibanska sirotinja.Eroo wrote:
2016-07-22
pa ja..kad sve ostalo,nekretnine pokretnine dolaze u svom obliku..jebes pare kad posjedujes par zgrada,jahturina u Rogoznici i ostalo...Eroo wrote:U svakom slučaju odrekla se je plaće koja je bila 8+ veća nego šta je ima danas.vili40 wrote:pa ne kuha više tamo kave,zašto bi je i dalje oni plaćali?Sad sve to plaća talibanska sirotinja.Eroo wrote:
Guest- Guest
a jadna,hoće li preživjeti to sve?Eroo wrote:U svakom slučaju odrekla se je plaće koja je bila 8+ veća nego šta je ima danas.vili40 wrote:pa ne kuha više tamo kave,zašto bi je i dalje oni plaćali?Sad sve to plaća talibanska sirotinja.Eroo wrote:
vili40-
2015-08-02
...glup bi bio ako vec imas dobra primanja da ne ulazes u nekretnine...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
sigurno su je oni tamo iz natoa častili sa svime ko mi.Kupila je na trošak talibana garderobu vrijedniju od engleske kraljice,da ne spominjemo druge popratne stvari.pismejker wrote:tko vise se nakrcava placom..???
vili40-
2015-08-02
pogotovo ako si pripadnik čardak divizije,ostali mogu popušit samo karinu.vuksadinare wrote:...glup bi bio ako vec imas dobra primanja da ne ulazes u nekretnine...
vili40-
2015-08-02
zasto bi morala kupovati?..danas se iznajmljuju dobre krpice do modnih kreatora manje te kosta a opet je nosis...pa sad su one glumice u holivudu iznajmile haljine od matije vuice..mogu ih kupiti ali sto da nagomilavaju ormare sa robom koju c emozda jedan ili dva puta obucivili40 wrote:sigurno su je oni tamo iz natoa častili sa svime ko mi.Kupila je na trošak talibana garderobu vrijedniju od engleske kraljice,da ne spominjemo druge popratne stvari.pismejker wrote:tko vise se nakrcava placom..???
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Samo ti uredno plaćaj porez, za ostalo ne brini...vili40 wrote:a jadna,hoće li preživjeti to sve?Eroo wrote:U svakom slučaju odrekla se je plaće koja je bila 8+ veća nego šta je ima danas.vili40 wrote:pa ne kuha više tamo kave,zašto bi je i dalje oni plaćali?Sad sve to plaća talibanska sirotinja.Eroo wrote:
2016-07-22
pa tko nju tereti da kupuje?Kupujemo mi,pa neće se valjda gola smucati okolo makar bi ero volio to.vuksadinare wrote:zasto bi morala kupovati?..danas se iznajmljuju dobre krpice do modnih kreatora manje te kosta a opet je nosis...pa sad su one glumice u holivudu iznajmile haljine od matije vuice..mogu ih kupiti ali sto da nagomilavaju ormare sa robom koju c emozda jedan ili dva puta obucivili40 wrote:sigurno su je oni tamo iz natoa častili sa svime ko mi.Kupila je na trošak talibana garderobu vrijedniju od engleske kraljice,da ne spominjemo druge popratne stvari.pismejker wrote:tko vise se nakrcava placom..???
vili40-
2015-08-02
Poanta jest da bas nekako nisam uvjeren da politicari Investiraju SVOJE pare u nekretnine i dionice firmija...ono..znas..lopovska navada..zasto bi platio ako mu status osigurava neke druge nacine..vuksadinare wrote:...glup bi bio ako vec imas dobra primanja da ne ulazes u nekretnine...
Guest- Guest
vili40 wrote:pa tko nju tereti da kupuje?Kupujemo mi,pa neće se valjda gola smucati okolo makar bi ero volio to.vuksadinare wrote:zasto bi morala kupovati?..danas se iznajmljuju dobre krpice do modnih kreatora manje te kosta a opet je nosis...pa sad su one glumice u holivudu iznajmile haljine od matije vuice..mogu ih kupiti ali sto da nagomilavaju ormare sa robom koju c emozda jedan ili dva puta obucivili40 wrote:sigurno su je oni tamo iz natoa častili sa svime ko mi.Kupila je na trošak talibana garderobu vrijedniju od engleske kraljice,da ne spominjemo druge popratne stvari.pismejker wrote:tko vise se nakrcava placom..???
Sve po zakonu...I u Jugi je bilo sve po zakonu. Tako su neki po zakonu za badave ljetovali na Lastovu i Visu, a zimi skijali na Zatiboru.
I ja sam tamo bio jednom...po zakonu, s ovjerenom propusnicom...
2016-07-22
bez pretjerivanja,juga je bila bjelouška obzirom na ovu neman koja je sada.Ali jebiga,sad je kao "naša" pa onda dobro.Lijepo je ipak da te krade i iskorištava tvoj rvat pa makar imao i kockastu glavu.Eroo wrote:vili40 wrote:pa tko nju tereti da kupuje?Kupujemo mi,pa neće se valjda gola smucati okolo makar bi ero volio to.vuksadinare wrote:zasto bi morala kupovati?..danas se iznajmljuju dobre krpice do modnih kreatora manje te kosta a opet je nosis...pa sad su one glumice u holivudu iznajmile haljine od matije vuice..mogu ih kupiti ali sto da nagomilavaju ormare sa robom koju c emozda jedan ili dva puta obucivili40 wrote:sigurno su je oni tamo iz natoa častili sa svime ko mi.Kupila je na trošak talibana garderobu vrijedniju od engleske kraljice,da ne spominjemo druge popratne stvari.pismejker wrote:tko vise se nakrcava placom..???
Sve po zakonu...I u Jugi je bilo sve po zakonu. Tako su neki po zakonu za badave ljetovali na Lastovu i Visu, a zimi skijali na Zatiboru.
I ja sam tamo bio jednom...po zakonu, s ovjerenom propusnicom...
vili40-
2015-08-02
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Njemačka tone u ludilo: njemački predsjednik napao njemački narod
» Komšić stigao u Zagreb
» Zagreb: komunjara i smutljivac sa križom stigao pred vladu
» Novi američki veleposlanik po izboru Trumpa stigao u Zagreb
» Novi njemački predsjednik: Mi smo uzdanica borcima za demokraciju u svijetu
» Komšić stigao u Zagreb
» Zagreb: komunjara i smutljivac sa križom stigao pred vladu
» Novi američki veleposlanik po izboru Trumpa stigao u Zagreb