Koruška katolička crkva zabranila mise u Bleiburgu
Page 6 of 9
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Koruška katolička crkva zabranila mise u Bleiburgu
Guverner Koruške dr. Peter Kaiser, član SPÖ-a koji od izbora 2018. samostalno vladaju tom austrijskom pokrajinom, izrazio je zadovoljstvo zbog odluke Katoličke crkve da ne dopusti održavanje godišnjeg okupljanja ustaša na Lojbaškom polju u blizini Bleiburga u svibnju.
- Prema mom mišljenju, riječ je o nužnom i ispravnom koraku kako bi se spriječilo okupljanje sljedbenika zabranjenog ustaškog režima i pripadnika drugih radikalno desnih skupina na koruškom tlu, na austrijskom državnom teritoriju - rekao je dr. Kaiser.
Naglasio je da očekuje novi zahtjev za održavanje skupa koji će, zajedno s pravnim stručnjacima, pomno analizirati te istražiti pravne procedure koje su na raspolaganju i saveznoj vladi. Guverner ističe da je proteklih godina ustrajno razgovarao s Crkvom, austrijskim saveznim vlastima i hrvatskim političarkama i političarima da se učini sve u njihovoj moći kako bi se zaustavili “marševi ljudi s odvratnim idejama i neprihvatljivim predstavljanjem nedvojbenih simbola”.
- Uključivanje ustaških obilježja u austrijski zakon o zabrani bio je prvi važan korak, a čak i važnija je odluka Katoličke crkve o nedavanju dopuštenja - rekao je guverner Kaiser.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
pa i meni se jebe za zidove i armence,indijance i pakistance.bleiburg je NASA,Hrvatska, tragedija.i mi imao pravo da kukulelecimo do sudnjeg dana.ono ca meni nije jasno,kako si ti prezivio sve te godine medju australskim ustasama sa takvim radikalnim antihrvatskim stavom.to mi nikakko ne ide u glavurdu.ili su se australski Hrvati feminizirali ili si ti pickica tamo miran ko bubica..Ringo10 wrote:
Problem je također to što mnogi Hrvati ne shvaćaju da cijela ta Bleiburg priča ne dira nikoga izvan Hrvatske.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Eroo wrote:Svi baš kukavice? Od Vladivostoka do Tirane? To neki virus napa, šta li...Sora wrote:Nije kraj dok ero ne veliEroo wrote:Mi smo pobjednici, budaletino. Kukate vi i ne mi...Ringo10 wrote:KAd si pobjednik boli te kurac.Eroo wrote:
Pitaj i Srbe za Srebrenicu. Kurac ih boli šta drugi pričaju.
Tako je to.
Dakle, boli nas kurac šta drugi pričaju.
A kad si gubitnik možeš samo da pištiš i kukaš.
Štono se kaže, na kraju se šoldi broje.
Pomirite se s tim. A i ne morate, ko vas jebe.
E moj prika ..
Beskrajna je to bitka kpja prestaje kad se slabiji preda ili istrijebi
A nekako drzim da fasisti moraju biti slsbijih
Fasisti = ustase
znas zasto su slabiji ? Jer samo slabići lažju oprqvdavaju svoje greske
Jer su kukavice i pizde
I izgubit ce uvijrk ponovo
Ili cemo svi skupa nestati
Pa jasno da je tako. Kakav Vladivostok pijanduro ........Staljingrad misliš.
Tamo su se kukavni usraše predali ki zadnje jajare. Onda obukli druge uniforme,
one od slavne Crvene Armije pa
okrenuli puške protiv dojučeranjih saveznika nacista...........
PA dobro, ali onda nemojte kukat i posipat se pepelom ko zadnje pizde i pozivat se na partizaniju i na Tiiiitu kad vas načepe iz USA i UK veleposlanstava i medija i kad vas karaju židovski lobiji.Eroo wrote:Koga boli qratz za te izvanka i šta oni misle?Ringo10 wrote:Problem je također to što mnogi Hrvati ne shvaćaju da cijela ta Bleiburg priča ne dira nikoga izvan Hrvatske.
Nikoga izvan Hrvatske nije briga, ljudi uglavnom nemaju pojma
I pozivat se na AVNOJ i ZAVNOH i kako je RH sljedbenica SRHrvatske po ZAVNOHu kad recimo počnu srbijasnki mediji da vas zajebavaju ili talijanski iredentisti o vječno talijanskoj Istri ili Dalmaciji.
A za unutrašnje potrebe ste postigli šta ste htjeli. Cijeli rat ste sveli na Blajburg, partizane i Tileta popljuvali, likvidirane ustaše proglasili poubijanim nevinim cvijetom hrvatskog naroda .... i ne znam čemu više taj presing,
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Kao odgovor, i mi bismo trebali zabraniti komemoracije u Jasenovcu.
crvenkasti-
2014-04-17
vasa HRVATSKA TRAGEDIJA je da zabijate glsvu u pijesakmax123 wrote:pa i meni se jebe za zidove i armence,indijance i pakistance.bleiburg je NASA,Hrvatska, tragedija.i mi imao pravo da kukulelecimo do sudnjeg dana.ono ca meni nije jasno,kako si ti prezivio sve te godine medju australskim ustasama sa takvim radikalnim antihrvatskim stavom.to mi nikakko ne ide u glavurdu.ili su se australski Hrvati feminizirali ili si ti pickica tamo miran ko bubica..Ringo10 wrote:
Problem je također to što mnogi Hrvati ne shvaćaju da cijela ta Bleiburg priča ne dira nikoga izvan Hrvatske.
Da se nikad ne suočite s istonom hrabro i ko ljudi nego se bavite poluistinama i furate na nacionalne osjecaje
To s tim osjecajima je također pizdin dim
Građani Zagreba su pozdravili i hitlera i Pavelica i Titu
Kad cete se suočiti s istonom ti sotono usraska ?
Nikada .
Jer bi onda shvatili koliko ste VELIKI IDIOTI.
KOJI NE UCE IZ GRESAKA PRIJAŠNJE GENERACIJE.
NIKAD SE NE BAVITE ISTONOM JER VAM LAZI BOLJE IZGJEDSUU .
A JEBGA
KUKSVICE, LAŠCI, PIZDUNI I POBJEFGULJE..
BESTE NA BLEIBURG. ?samo jok nema U I nena mise za Pavelca i co.
Macrvenkasti wrote:Kao odgovor, i mi bismo trebali zabraniti komemoracije u Jasenovcu.
Napravili su iz JASENOVCA cirkus
Iz muzeja neko skladište starih stvari ,
nepojmljivo da ne vide TU ZRTVE A KMECE O BLEIBRSKIMA STALNO
Sora wrote:Macrvenkasti wrote:Kao odgovor, i mi bismo trebali zabraniti komemoracije u Jasenovcu.
Napravili su iz JASENOVCA cirkus
Iz muzeja neko skladište starih stvari ,
nepojmljivo da ne vide TU ZRTVE A KMECE O BLEIBRSKIMA STALNO
jasenovac je bio radni logor gdje su igrali malu floramye a nakon 18h isli bi kuci
danas bi to bilo nesto kao guljenje krumpira
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Moj debo sa'će vam ustašoidi apist za one petokrake dok upijaš D vitamin na skupu perotiv Markićke, vjeronauka , Vatikana, hetero ljudi i ostalih stvari što te živciraju...debotoijusto wrote:Guverner Koruške dr. Peter Kaiser, član SPÖ-a koji od izbora 2018. samostalno vladaju tom austrijskom pokrajinom, izrazio je zadovoljstvo zbog odluke Katoličke crkve da ne dopusti održavanje godišnjeg okupljanja ustaša na Lojbaškom polju u blizini Bleiburga u svibnju.
- Prema mom mišljenju, riječ je o nužnom i ispravnom koraku kako bi se spriječilo okupljanje sljedbenika zabranjenog ustaškog režima i pripadnika drugih radikalno desnih skupina na koruškom tlu, na austrijskom državnom teritoriju - rekao je dr. Kaiser.
Naglasio je da očekuje novi zahtjev za održavanje skupa koji će, zajedno s pravnim stručnjacima, pomno analizirati te istražiti pravne procedure koje su na raspolaganju i saveznoj vladi. Guverner ističe da je proteklih godina ustrajno razgovarao s Crkvom, austrijskim saveznim vlastima i hrvatskim političarkama i političarima da se učini sve u njihovoj moći kako bi se zaustavili “marševi ljudi s odvratnim idejama i neprihvatljivim predstavljanjem nedvojbenih simbola”.
- Uključivanje ustaških obilježja u austrijski zakon o zabrani bio je prvi važan korak, a čak i važnija je odluka Katoličke crkve o nedavanju dopuštenja - rekao je guverner Kaiser.
nevalja se zabranama veselit'
2014-04-15
kojom istinom,balinkuso?da vas poturcenih Hrvata danas nebi bilo, da nije bilo ujaca.da bi vi poturceni Hrvati vec ceteresprve dozivili svoju zavrsnu srebrenicu da nije bilo ustasa...Sora wrote:
Kad cete se suočiti s istonom...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
[size=34]Austrija je naš problem riješila i definirala, a mi nismo[/size]
Mislim da je ovo jedna od najkvalitetnijih izjava koje sam pročitao, a osobito mi je zazvonila izjava da se nanosi šteta Katoličkoj Crkvi. Mislim da takva rečenica nije mogla biti napisana bez suglasnosti Vatikana. Pokazuje se koliko je politika vrha Katoličke Crkve u Hrvatskoj u nesuglasju s djelovanjem pape Franje",
O razlikama u djelovanju Austrije i Hrvatske kaže kako je u Austriji propisano da je bilo kakvo obilježje NDH kažnjivo. "Kod nas toga nemate. Imate pojave da se "Za dom spremni" ne prijavljuje, da se Thompsona nekad oslobodi, da Prekršajni sud nekad donese ispravne odluke... Ali nismo do kraja to definirali. Austrija je naš problem riješila i definirala, a mi nismo. Katolička Crkva pokušava utjecati na politiku. Izjave biskupa su dolijevanje benzina na vatru.
Mislim da je ovo jedna od najkvalitetnijih izjava koje sam pročitao, a osobito mi je zazvonila izjava da se nanosi šteta Katoličkoj Crkvi. Mislim da takva rečenica nije mogla biti napisana bez suglasnosti Vatikana. Pokazuje se koliko je politika vrha Katoličke Crkve u Hrvatskoj u nesuglasju s djelovanjem pape Franje",
O razlikama u djelovanju Austrije i Hrvatske kaže kako je u Austriji propisano da je bilo kakvo obilježje NDH kažnjivo. "Kod nas toga nemate. Imate pojave da se "Za dom spremni" ne prijavljuje, da se Thompsona nekad oslobodi, da Prekršajni sud nekad donese ispravne odluke... Ali nismo do kraja to definirali. Austrija je naš problem riješila i definirala, a mi nismo. Katolička Crkva pokušava utjecati na politiku. Izjave biskupa su dolijevanje benzina na vatru.
Dok je nama Drugarice Sore, Zvezdaši će letiti u more :-)Sora wrote:Ja NISAM VAŠAPainkiller wrote:Ja pripadam tihoj većini koja je protiv veličanja zločina ustaša, ali obrati pažnju da se toj tihoj većini također gade oni koji pri tome brane druge koljače.Yehudim wrote:vuksadinare wrote:Kic bice zestolog sukoba i vrijedjanja sa onim koji moj narod vrijedja..djikani nece vise krojit nista gotovo je sa tim..
Nisu svi Hrvati kao ti, naprotiv.
Tiha večina je protiv takvih koji veličaju zločine usraša.
Uostalom pročitaj ustav RH i ponašaj se sukladno tomu.
Koljač je koljač. Koljač sa "U" nije ništa veći koljač od onog sa zvijezdom.
Tito i partizani su, naravno imali neke relativno pozitivne uspjehe.
Zašto relativne ? Druga tema.
Ali kad razgovaramo o zločinima, Ante je čisti amater spram Josipa. Obična seljačina prema genijalnom koljaču kakav je bio Tito.
A što je najgore - i jedan i drugi su naši. Jebote, čak je i Sora naša :-)
Postigli smo raznolikost da je to strahota jedna.
Nužno je da uvjek imamo vanjskog neprijatelja, očito (to je znao i Tito), inače ćemo se opet međusobno poubijati.
A lijepo je znati da ima i gorih od nas...
Zaboli me za politički dokument kakav je ustav. Ili si čovjek ili nisi. Neće mene ustav zaustaviti niti me osloboditi (niti me zaštititi).
Ja sam uvjek spreman braniti tvoje pravo da kažeš što hoćeš. Možeš li to reći za sebe ?
Nije ni bitno. Možeš me vrijeđati i braniti mi da izrazrazim svoje mišljenje, prijavititi policiji...tvoje pravo. Postoji čak i velika vjerojatnost daa ćeš biti u pravu. Ali ako me hoćeš ubiti bez poštenog suđenja, na osnovu pretpostavljenje krivnje - jebi ga, ti si običan koljač, pa se pozivaj na atifašizam koliko hoćeš...
NE ZAVARAVAJ SE KONJINO
NIKAD . UMRIJET CU RADJE.
TAKAV NAROD. TAKVI LJUDI , TAKVA BUDAKA KO TI nek ne pozivaju čestite ljude medu sebe
To sto ti sebe opravdavaš time da ne veličaš ustase . Ne znaci nista kad odma iza toga pljuješ po necemu STO JE POVIJESNO POZITIVNO.
PO ANTIFASIZMU.
TAKAV STQV dovodi mnoge Hrvate na SMETLISTE HISTORIJE.
NECES ME TAMO DOZVATI.
GONI SE U PITDU MATERINU SLIJEPCE.
I TRUNI U TAM ICI SVOJIH LA
Antifašizam je OK, koljači nisu.
Pa ti crkni.
Painkiller-
2014-04-27
australski Hrvati se nisu promjenili,bio tamo i uvjerio semax123 wrote:pa i meni se jebe za zidove i armence,indijance i pakistance.bleiburg je NASA,Hrvatska, tragedija.i mi imao pravo da kukulelecimo do sudnjeg dana.ono ca meni nije jasno,kako si ti prezivio sve te godine medju australskim ustasama sa takvim radikalnim antihrvatskim stavom.to mi nikakko ne ide u glavurdu.ili su se australski Hrvati feminizirali ili si ti pickica tamo miran ko bubica..Ringo10 wrote:
usraelac srbuhudim opet jede govna velikom kašikomYehudim wrote:Eroo wrote:Svi baš kukavice? Od Vladivostoka do Tirane? To neki virus napa, šta li...Sora wrote:Nije kraj dok ero ne veliEroo wrote:Mi smo pobjednici, budaletino. Kukate vi i ne mi...Ringo10 wrote:
KAd si pobjednik boli te kurac.
A kad si gubitnik možeš samo da pištiš i kukaš.
Štono se kaže, na kraju se šoldi broje.
Pomirite se s tim. A i ne morate, ko vas jebe.
E moj prika ..
Beskrajna je to bitka kpja prestaje kad se slabiji preda ili istrijebi
A nekako drzim da fasisti moraju biti slsbijih
Fasisti = ustase
znas zasto su slabiji ? Jer samo slabići lažju oprqvdavaju svoje greske
Jer su kukavice i pizde
I izgubit ce uvijrk ponovo
Ili cemo svi skupa nestati
Pa jasno da je tako. Kakav Vladivostok pijanduro ........Staljingrad misliš.
Tamo su se kukavni usraše predali ki zadnje jajare. Onda obukli druge uniforme,
one od slavne Crvene Armije pa
okrenuli puške protiv dojučeranjih saveznika nacista...........
Ja bih treu zabranio da piše. Srbin je.
crvenkasti-
2014-04-17
tipičan smrdski obrazac, čim ti se nešto ne sviđa ajmo zabranu i ubijanje. Vidi se da si pravi smrdincrvenkasti wrote:Ja bih treu zabranio da piše. Srbin je.
tre wrote:tipičan smrdski obrazac, čim ti se nešto ne sviđa ajmo zabranu i ubijanje. Vidi se da si pravi smrdincrvenkasti wrote:Ja bih treu zabranio da piše. Srbin je.
Ne volim Srbe. A ti si Srbin. Idi u Srbiju!
crvenkasti-
2014-04-17
Samo srbuhudim.tre wrote:
usraelac srbuhudim opet jede govna velikom kašikom
to je činjenica da je srbo ali budući da se prodaje pod usraelca red je da ga tako i oslovljavamoAlfaOmega wrote:Samo srbuhudim.tre wrote:
usraelac srbuhudim opet jede govna velikom kašikom
Više ne postoje Srbi, sam Srbijanci. Termin Srbin je ukinut jerbo ima negativnu konotaciju. Izaziva osićaj stradanja i patnje.crvenkasti wrote:tre wrote:tipičan smrdski obrazac, čim ti se nešto ne sviđa ajmo zabranu i ubijanje. Vidi se da si pravi smrdincrvenkasti wrote:Ja bih treu zabranio da piše. Srbin je.
Ne volim Srbe. A ti si Srbin. Idi u Srbiju!
Upravo tako. Boli nas kurac što ti izvanka mislišEroo wrote:Koga boli qratz za te izvanka i šta oni misle?Ringo10 wrote:Problem je također to što mnogi Hrvati ne shvaćaju da cijela ta Bleiburg priča ne dira nikoga izvan Hrvatske.
Nikoga izvan Hrvatske nije briga, ljudi uglavnom nemaju pojma
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» I dok scientološka crkva pomaže napaćenoj Baniji,katolička crkva opstruira volontere
» Katolička Crkva u 21.stoljeću
» Filipinski predsjednik: Katolička Crkva je puna govana
» Katolička crkva otpisala Orbana
» Soroš: Katolička Crkva je korisni idiot
» Katolička Crkva u 21.stoljeću
» Filipinski predsjednik: Katolička Crkva je puna govana
» Katolička crkva otpisala Orbana
» Soroš: Katolička Crkva je korisni idiot
Page 6 of 9