Izraelski svemirski brod
Page 1 of 1
Izraelski svemirski brod
Izraelski svemirski brod, koji leti prema Mjesecu, poslao je prvi 'selfie': 'Mala zemlja, veliki snovi'
Izraelski svemirski brod "Beresheet" koji leti prema Mjesecu poslao je prvu fotografiju na kojoj se vidi zastava Izraela, snimljenu u svemiru selfie kamerom, 37,600 kilometara daleko od Zemlje.
Na ploči postavljenoj na letjelici ispod zastave piše "Am Israel Hai" (Narod Izraela živi) i "Mala zemlja, veliki snovi", a u pozadini se vide južna Zemljina hemisfera i Australija. Fotografija je napravljena pošto je prošli tjedan izveden ključni manevar nakon što su zamijećene nepravilnosti na kompjuteru.
Ako za Beresheet sve prođe po planu letjelica će stići do bliže strane Mjeseca sredinom travnja nakon dvomjesečnog putovanja kroz 6,5 milijuna km svemira.
Let izravno od Zemlje do Mjeseca bi imao duljinu od 386.242 km. Jednom ispuštena svemirska letjelica će ulaziti u postupno sve šire Zemljine orbite koje će konačno dovesti sondu u doseg Mjesečeve gravitacije nakon čega će uslijediti niz dodatnih manevara koji će voditi automatskom slijetanju.
Israel To The Moon@TeamSpaceIL
[ltr]At a distance of 37,600 km from Earth, #Beresheet’s selfie camera took a picture of #Earth. Australia can be clearly seen! This photo was taken during a slow spin of the #spacecraft & for the first time see the #Israeli flag [img(20.599999999999998px,20px)]https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f1ee-1f1f1.png[/img] & text, "am yisrael chai." #IsraelToTheMoon #SpaceIL[/ltr]
[ltr]https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/foto-izraelski-svemirski-brod-koji-leti-prema-mjesecu-poslao-je-prvi-selfie-mala-zemlja-veliki-snovi/8453891/[/ltr]
Re: Izraelski svemirski brod
BERESHEET COMPLETES ANOTHER SUCCESSFUL MANEUVER EN ROUTE TO MOON
"The maneuver was complicated, due to the need to deal with the constraints of the star trackers, but was carried out according to plan," read the statement. "During the maneuver, Beresheet's main engine was activated for 152 seconds. The next maneuver is planned in another two weeks."
https://www.jpost.com/Israel-News/Beresheet-completes-another-successful-maneuver-en-route-to-Moon-582762?fbclid=IwAR3Qc7XVtxyHPjS2DT4ZEsIh6IADao2LZWXYRmExRPNVG
"The maneuver was complicated, due to the need to deal with the constraints of the star trackers, but was carried out according to plan," read the statement. "During the maneuver, Beresheet's main engine was activated for 152 seconds. The next maneuver is planned in another two weeks."
https://www.jpost.com/Israel-News/Beresheet-completes-another-successful-maneuver-en-route-to-Moon-582762?fbclid=IwAR3Qc7XVtxyHPjS2DT4ZEsIh6IADao2LZWXYRmExRPNVG
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Nakon USA- Rusije - Kine
Izrael - četvrta svjetska sila koja šalje satelit na Misec.
Inače - Bereshit - je prva riječ u Tori
Izraelska će zastava biti postavljena na Misecu
Uz to ide i svitak - Tore -
Izrael - četvrta svjetska sila koja šalje satelit na Misec.
Inače - Bereshit - je prva riječ u Tori
Izraelska će zastava biti postavljena na Misecu
Uz to ide i svitak - Tore -
Bravo............ti si mi baš super ono
Ko čir na kurcu. Uglavnom si OK ali neki puta imaš napade neke
Ja kurca ne kužim tvoje psihičko stanje...........ali OK...prihvaćam
jer većim dijelom te smatram kao da si OK
Yehudim wrote:Bravo............ti si mi baš super ono
Pa asocijacija na jews in space, mel brooks i ferengi :D
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
pusti coeka nek uziva jebo ga tiHektorović wrote:Yehudim wrote:Bravo............ti si mi baš super ono
Pa asocijacija na jews in space, mel brooks i ferengi :D
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Similar topics
» Izraelski ministar kaosa
» Svemirski Metal-Titanijum - čvrst i lagan
» Pulski svemirski stručnjak u SAD postao beskućnik i potpalio crkvu