Još malo pa nestalo,kuna odlazi na deponij
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Još malo pa nestalo,kuna odlazi na deponij
Regoč wrote:Iako sad imamo državnu valutu, ne rabimo ju na korist vlastita gospodarstva, već pazimo samo da održimo zadani tečaj. U tom smislu, uvedba eura neće ništa promieniti, štoviše, možemo očekivati pad kamatah jer ćemo imati pouzdaniju valutu, drugu valutu na svietu. Kad bismo kunskimi valutnimi manipulacijami išli na poticanje svoje privrjede, tada bi nam euro bil štetna opcija.
upravo to ja govorim odavno.
Da mi koristimo kunu kako bismo hrvatsku učinili konkurentnijom, onda bi kuna i te kako imala smisla.
Ali mi 20 godina koristimo kunu da bismo umjetno digli standard na uštrb izvoza i u korist uvoza. Pa jebo onda takvu kunu.
Kako rekoh, mi trpimo sve negativne strane eurizacije, a nemamo nikakve koristi od eura jer ga nismo uveli.
kuna je vezana fiksno za euro, i zapravo nikad nije ni bila ništa nego zamjenska valuta za euro.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
tudje necemo, svoje ne damo
Kakvi jojri...samo kune
Kakvi jojri...samo kune
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Da, tako da ćemo bez kune samo stvari nazvati pravim imenom i imat ćemo niže kamate. Glede straha od masovnih poskupljenjah rekal bih da trjeba već sad uvesti paralelno iskazivanje cienah (vekna kruha 8 kn ili 1,07 €) pa samo kad ukinemo kunu prestanemo iskazivati kunske ciene.marcellus wrote:kuna je vezana fiksno za euro, i zapravo nikad nije ni bila ništa nego zamjenska valuta za euro.
Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!catabbath wrote:Regoč wrote:Iako sad imamo državnu valutu, ne rabimo ju na korist vlastita gospodarstva, već pazimo samo da održimo zadani tečaj. U tom smislu, uvedba eura neće ništa promieniti, štoviše, možemo očekivati pad kamatah jer ćemo imati pouzdaniju valutu, drugu valutu na svietu. Kad bismo kunskimi valutnimi manipulacijami išli na poticanje svoje privrjede, tada bi nam euro bil štetna opcija.
Neće više biti muljaže sa tečajem i točno ćeš viditi koliko je ovdje sve skuplje nego u npr. Sloveniji ili Njemačkoj.
"godinaH"...hehehehehehe...Regoč wrote:Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!catabbath wrote:Regoč wrote:Iako sad imamo državnu valutu, ne rabimo ju na korist vlastita gospodarstva, već pazimo samo da održimo zadani tečaj. U tom smislu, uvedba eura neće ništa promieniti, štoviše, možemo očekivati pad kamatah jer ćemo imati pouzdaniju valutu, drugu valutu na svietu. Kad bismo kunskimi valutnimi manipulacijami išli na poticanje svoje privrjede, tada bi nam euro bil štetna opcija.
Neće više biti muljaže sa tečajem i točno ćeš viditi koliko je ovdje sve skuplje nego u npr. Sloveniji ili Njemačkoj.
Regoč wrote:Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!
I nerealan. Država u qurcu a Kuna sve jača.
Dobro, ja ti uplatim 100 € ti meni uzvrati s 1000 kn. Je li to realno?catabbath wrote:Regoč wrote:Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!
?Stanojko wrote:"godinaH"...hehehehehehe...Regoč wrote:Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!catabbath wrote:Regoč wrote:Iako sad imamo državnu valutu, ne rabimo ju na korist vlastita gospodarstva, već pazimo samo da održimo zadani tečaj. U tom smislu, uvedba eura neće ništa promieniti, štoviše, možemo očekivati pad kamatah jer ćemo imati pouzdaniju valutu, drugu valutu na svietu. Kad bismo kunskimi valutnimi manipulacijami išli na poticanje svoje privrjede, tada bi nam euro bil štetna opcija.
"cienah"...hihihihihihiRegoč wrote:?Stanojko wrote:"godinaH"...hehehehehehe...Regoč wrote:Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!catabbath wrote:Regoč wrote:Iako sad imamo državnu valutu, ne rabimo ju na korist vlastita gospodarstva, već pazimo samo da održimo zadani tečaj. U tom smislu, uvedba eura neće ništa promieniti, štoviše, možemo očekivati pad kamatah jer ćemo imati pouzdaniju valutu, drugu valutu na svietu. Kad bismo kunskimi valutnimi manipulacijami išli na poticanje svoje privrjede, tada bi nam euro bil štetna opcija.
catabbath wrote:Regoč wrote:Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!
baš zato treba odjebat kunu.
?Stanojko wrote:"cienah"...hihihihihihiRegoč wrote:?Stanojko wrote:"godinaH"...hehehehehehe...Regoč wrote:Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!catabbath wrote:
!Regoč wrote:?Stanojko wrote:"cienah"...hihihihihihiRegoč wrote:?Stanojko wrote:"godinaH"...hehehehehehe...Regoč wrote:
Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!
Regoč wrote:?Stanojko wrote:"cienah"...hihihihihihiRegoč wrote:?Stanojko wrote:"godinaH"...hehehehehehe...Regoč wrote:
Kakve muljaže? Tečaj je isti već 25 godinah!
Želi ti reći da govoriš srpski da te ceo svet razume.
Guest- Guest
ne znam kako je to izvodljivo
za zemlju koja nije u eu zoni.
koliko znam mora da postoji
neki papir.
ali, bilo kako eu valuta jeste
bolja opcija.
za zemlju koja nije u eu zoni.
koliko znam mora da postoji
neki papir.
ali, bilo kako eu valuta jeste
bolja opcija.
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Još malo pa nestalo
» Nafte sve manje, još malo pa nestalo, ode cijena u nebo
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Nestalo??? 27 milijardi kuna sa Zg burze
» Putin bankrotiro ......Putin je manga ....rasprodaja Rusije wehabdijama ....još malo pa nestalo
» Nafte sve manje, još malo pa nestalo, ode cijena u nebo
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Nestalo??? 27 milijardi kuna sa Zg burze
» Putin bankrotiro ......Putin je manga ....rasprodaja Rusije wehabdijama ....još malo pa nestalo
Page 2 of 2