ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Caracas: trgovine prazne, ljudi se tuku za 1 bananu...

Page 9 of 22 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 ... 22  Next

Go down

Caracas: trgovine prazne, ljudi se tuku za 1 bananu... - Page 9 Empty Re: Caracas: trgovine prazne, ljudi se tuku za 1 bananu...

Post by epikur37 25/2/2019, 21:12

dripac

Etimološko kopile. Tikva bez korena u povrtnjaku koji predstavlja srpski jezik. 
Semantički, dripac je stil života gde se sve malo radi ukrivo. Ne piša se baš uz vetar, pišanje uz vetar, da se ne ukvasiš, ali dovoljno da izgleda kul. Kapu nosiš malo ukrivo, žvaćeš slamku ili čačkalicu - nikad žvaku! Dripac sve može. Korekcija: Dripac misli da sve može, jer je obdaren trajnom amnezijom o svim svojim neuspesima. Žene obožavaju dripce, a dripci motore i kola. Svako potajno želi da bude dripac.

---------------
Mislim da bi ovo i pokojni Brozović uvrstio u povrtnjak hrvatskog jezika, vrlo zgodna semantika.

epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Caracas: trgovine prazne, ljudi se tuku za 1 bananu... - Page 9 Empty Re: Caracas: trgovine prazne, ljudi se tuku za 1 bananu...

Post by Guest 25/2/2019, 21:19

epikur37 wrote:

dripac

Etimološko kopile. Tikva bez korena u povrtnjaku koji predstavlja srpski jezik. 
Semantički, dripac je stil života gde se sve malo radi ukrivo. Ne piša se baš uz vetar, pišanje uz vetar, da se ne ukvasiš, ali dovoljno da izgleda kul. Kapu nosiš malo ukrivo, žvaćeš slamku ili čačkalicu - nikad žvaku! Dripac sve može. Korekcija: Dripac misli da sve može, jer je obdaren trajnom amnezijom o svim svojim neuspesima. Žene obožavaju dripce, a dripci motore i kola. Svako potajno želi da bude dripac.

---------------
Mislim da bi ovo i pokojni Brozović uvrstio u povrtnjak hrvatskog jezika, vrlo zgodna semantika.

džabe krečiš. kako ćeš me ti i tvoja bulumenta rvatina ustaša zvati zaboli me. vi rvati i rvati izbosne još ste evolucijski negdje u početnom stadiju homo erectusa. dalek vam je put do homo sapiensa.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 25/2/2019, 21:19

Gnječu, koja je razlika između antenskog kabela RG58 i RG 59?
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 25/2/2019, 21:25

epikur37 wrote:Gnječu, koja je razlika između antenskog kabela RG58 i RG 59?

razlika je u impedanci. prvi ima 50 ohma a drugi 75 ohma.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 25/2/2019, 21:30

Gnječ wrote:

Vražija elektrika, ovaj mjesec spajam onaj VHF. Ima već povučen kabel odprije ali nisam siguran je li GR58 koji mi treba, ne piše na kabelu.

Al ću sam prijonuti naposao.

Pa šta bude. HAKOM-u sam već poslao zahtjev.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by marcellus 25/2/2019, 21:44

frka wrote:by epikur37 Today at 14:44

Zaobiđi me patetikom iz svojih ideoloških izvora.

Ne podržavam madura, nek se riješe sami, dao sam i prijedlog kako bi bilo ok po meni.

No svakako sam protiv američkog, jednostranog intervencionizma a na njihove frazetine prosto povraćam.

Bez obzira sto si bosanceros pametniji si od 90% ovog foruma...ajd dobro nije tesko medju idiotima biti popametan::)))

nije, samo se radi o trećem entitetu :)

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 25/2/2019, 21:45

epikur37 wrote:
Gnječ wrote:

Vražija elektrika, ovaj mjesec spajam onaj VHF. Ima već povučen kabel odprije ali nisam siguran je li GR58 koji mi treba, ne piše na kabelu.

pa trebalo bi pisati oznaka na kablu  ako ne piše onda je tko zna koji shit. rg58 je tanji od rg59. neznam čemu taj koax služi. za gledanje TV ili za VHF radio stanicu? ako je za brodsku radio stanicu onda nemožeš odokativno rastegnuti metara kabla koliko hoćeš jer će ti SWR biti u kurcu pa će ti reflektirana snaga spržiti uređaj i ili će ti domet signala biti vrlo ili puno kraći slabiji nego bi trebao biti. postoje izračuni kolika treba biti točna duljina koax kabla od antene pa do radio transmittera - receivera. pa zašto si tako škrt jebote zovi stručnjaka neka ti sve to instalira po propisu.

Last edited by Gnječ on 25/2/2019, 21:46; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 25/2/2019, 21:46

da su ameri za treći, bio bi za to da ameri bombardiraju karakas.

ovako, srbi su protiv jedinstven bih, rusi su zapravo srbi, ameri su protiv rusa, znači ameri su protiv srba, ameri su zli

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 25/2/2019, 22:00

Gnječ wrote:
epikur37 wrote:
Gnječ wrote:

pa trebalo bi pisati oznaka na kablu  ako ne piše onda je tko zna koji shit. rg58 je tanji od rg59. neznam čemu taj koax služi. za gledanje TV ili za VHF radio stanicu? ako je za brodsku radio stanicu onda nemožeš odokativno rastegnuti metara kabla koliko hoćeš jer će ti SWR biti u kurcu pa će ti reflektirana snaga spržiti uređaj i ili će ti domet signala biti vrlo ili puno kraći slabiji nego bi trebao biti. postoje izračuni kolika treba biti točna duljina koax kabla od antene pa do radio transmittera - receivera. pa zašto si tako škrt jebote zovi stručnjaka neka ti sve to instalira po propisu.

Tako su mi i rekli u chipoteci. Ako spoj nije dobar vrati struju i sprži uređaj a platio sam ga preko 2000 kn.

Nije stavr ni škrtosti nego te jebene električare ne moš dobiti. No dobio sam par brojeva pa ću ipak preko njih , ne bi mi trebao uzeti više od 100 EUR za spajanje.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 25/2/2019, 22:04

marcellus wrote:da su ameri za treći, bio bi za to da ameri bombardiraju karakas.

ovako, srbi su protiv jedinstven bih, rusi su zapravo srbi, ameri su protiv rusa, znači ameri su protiv srba, ameri su zli

Dosta pojednostavljeno ali dijelom stoji.

Svatko ima svoju motivaciju.

Tebi su venecualci - rusi a rusi su srbi a srbi su jugoslavija i četnici.

A šta reć.

Taj nekakav osnovni motiv je svojstven, međutim ti si zagrizao do koske kao i inače.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 25/2/2019, 22:10

Svatko ostavlja trag nekog primarnog motiva a već se poznajemo na forumu da već na prvi pogled vidimo motivacijsku strukturu forumskog sugovornika.

Tu se nema što puno nadodavati. 

Meni su posve jasni položaji i busije većine od vas, cijela emotivno-politička konstrukcija. Kao i vama pametnijima moja.

Radi se samo o tome koliko možemo iskoračiti na teren realne politike i okolnosti, gdje jedino postoji mogućnost pravog razgovora i dobrog sporazuma.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by marcellus 25/2/2019, 22:11

epikur37 wrote:
marcellus wrote:da su ameri za treći, bio bi za to da ameri bombardiraju karakas.

Dosta pojednostavljeno ali dijelom stoji.

Svatko ima svoju motivaciju.

Tebi su venecualci - rusi a rusi su srbi a srbi su jugoslavija i četnici.

A šta reć.

Taj nekakav osnovni motiv je svojstven, međutim ti si zagrizao do koske kao i inače.

ne, meni su venezuelanci venezuelanci. Srbi nemaju veze s tim niti promatram sve na svijetu kroz tu prizmu. Ne pušim priče "krive su američke sankcije" jer američke sankcije nikad nisu bile protiv venezuele, ni na koji način, već samo usmjerene na osobne račune pojedinaca iz vrha režima. Nisu ni na koji način ograničavale poslovanje venezuele s naftom ili bilo čime, kad smo kod toga i SAD kupuju Venezuelansku naftu i Chevron je prisutan u Venezueli.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 25/2/2019, 22:12

marcellus wrote:

ne, meni su venezuelanci venezuelanci. 

I meni su.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by marcellus 25/2/2019, 22:14

ne možeš sve promatrati kroz osobnu prizmu stanja u BIH. U Venezueli nisu čuli za BIH i jebe im se. U SAD u biti uglavnom nisu čuli za BIH i jebe im se. A Dodi se jebe za vas Hrvate. Koristi vas jer trenutno ima interesa glumiti saveznika ustašama, protiv sarajeva, no danas sutra okrenut će se protiv vas kad mu više ne bude potrebno glumiti saveznika hrvatima, a to će biti skoro. Ionako mrzi ustaše i više nego balije.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 25/2/2019, 22:18

marcellus wrote:ne možeš sve promatrati kroz osobnu prizmu stanja u BIH. U Venezueli nisu čuli za BIH i jebe im se. U SAD u biti uglavnom nisu čuli za BIH i jebe im se. A Dodi se jebe za vas Hrvate. Koristi vas jer trenutno ima interesa glumiti saveznika ustašama, protiv sarajeva, no danas sutra okrenut će se protiv vas kad mu više ne bude potrebno glumiti saveznika hrvatima, a to će biti skoro. Ionako mrzi ustaše i više nego balije.

Da ali i ti isto tako ne možeš gledati Venezuelu kroz  potrebu jebene lustracije u Hrvatskoj, za koju nisu ni čuli i živo im se jebe kako u Caracasu tako i u Washingtonu, te partizanske utvare koje juriš iz dana u dan pa eto nešto i zaradiš su samo magla.

Komunizam i Jugoslaviju koji su te tako zakinuli od zapada ne možeš riješiti tako što češ utamaniti Madura, Assada u konačnici ni Manolića....
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2019, 00:00

epikur37 wrote:
Gnječ wrote:
epikur37 wrote:
Gnječ wrote:

Tako su mi i rekli u chipoteci. Ako spoj nije dobar vrati struju i sprži uređaj a platio sam ga preko 2000 kn.

Nije stavr ni škrtosti nego te jebene električare ne moš dobiti. No dobio sam par brojeva pa ću ipak preko njih , ne bi mi trebao uzeti više od 100 EUR za spajanje.

natipkao sam poduži tekst da ti pokušam objasniti samo par osnova radio tehnike ali sam izbrisao jer ne bi ti to shvatio i tako jer to je cijela nauka. imaš puno kvalitetnije coax kablove od RG58 za 156 Mhz ali i koštaju dosta više. ako je RG58 onda treba biti što deblji jer ima manje prigušenje u dB. za 156MHz bazna duljina coax kabla je 1,76 metara plus dodaš još 0.42 metra. dakle pomnožiš 1,76 sa nekim brojem recimo 10 i rezultat ti je točna duljina kabla na rezultat dodaš 0.42 metra. ako nije kabel točno zadate duljine za tu frekvenciju onda su problemi. 1.76x10 je 17.6 metara + 0.42 metra.

da ne duljim nikakav električar ti to nemože pospajati nije to lampadina. treba ti radio tehničar a njih ćeš naći u:

Radio klub Zadar

Ruđera Boškovića 5, 23000 ZADAR
(Dom Hrvatske Mladeži)
Tel/fax: 023/313-857,
Mob: 091/501-0187

e pa ih nazovi ili se prošeći do njih dogovori se neka oni pogledaju i odluče da li šta treba mijenjat od postojećeg ili je dobro i neka ti oni sve to montiraju, pospajaju i na kraju testiraju uređaj.

https://radioklubzadar.weebly.com

za budaletinu kojim me smatraš još sam ti i previše pomogao savjetima. ajd zdravo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 26/2/2019, 00:08

epikur37 wrote:
marcellus wrote:ne možeš sve promatrati kroz osobnu prizmu stanja u BIH. U Venezueli nisu čuli za BIH i jebe im se. U SAD u biti uglavnom nisu čuli za BIH i jebe im se. A Dodi se jebe za vas Hrvate. Koristi vas jer trenutno ima interesa glumiti saveznika ustašama, protiv sarajeva, no danas sutra okrenut će se protiv vas kad mu više ne bude potrebno glumiti saveznika hrvatima, a to će biti skoro. Ionako mrzi ustaše i više nego balije.

Da ali i ti isto tako ne možeš gledati Venezuelu kroz  potrebu jebene lustracije u Hrvatskoj, za koju nisu ni čuli i živo im se jebe kako u Caracasu tako i u Washingtonu, te partizanske utvare koje juriš iz dana u dan pa eto nešto i zaradiš su samo magla.

Komunizam i Jugoslaviju koji su te tako zakinuli od zapada ne možeš riješiti tako što češ utamaniti Madura, Assada u konačnici ni Manolića....

jednostavno ne mislim da je ono što se tamo događa dobro za bilo koga. I ne želim nikom takvu diktaturu.

Da, to je tako kad se komuniste ne baca iz helikoptera, unište zemlju pa kažu da su ameri krivi, no to nije tako važno.

Ono što je važno je da ljevica živi u iluzijama, da oni tisuću puta provode isti pokus koji im uvijek eksplodira u lice, ko kojotu njegove sprave za ulovit pticu trkačicu, ali ne odustaju. Jer su fanatici. Jer smatraju da ako nešto dovoljno jako želiš onda to postane stvarnost. To tako ne funkcionira.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 26/2/2019, 00:12

uostalom ajmo gledat stvari kroz prizmu običnog venezueleanca. U kurcu je, nema struje, nema vode, nema hrane, nema novca. Mrzi madura ali ne može ništa. Glasao je protiv njega na parlamentarnim izborima, maduro je parlament proglasio nelegalnim i osnovao svoj privatni. Htio je glasati protiv njega na predsjedničkim izborima, ovaj mu je uhapsio sve kandidate oporbe. Prosvjedovao je, pa su ga prebili.

u Venezueli nitko ne podržava madura osim vojske, tajne policije, propalica od kojih je chavez napravio svoje paravojne skupine, i nešto najzadrtijih komunista.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 26/2/2019, 00:14

Gnječ wrote:
epikur37 wrote:
Gnječ wrote:
epikur37 wrote:
Gnječ wrote:

natipkao sam poduži tekst da ti pokušam objasniti samo par osnova radio tehnike ali sam izbrisao jer ne bi ti to shvatio i tako jer to je cijela nauka. imaš puno kvalitetnije coax kablove od RG58 za 156 Mhz ali i koštaju dosta više. ako je RG58 onda treba biti što deblji jer ima manje prigušenje u dB. za 156MHz bazna duljina coax kabla je 1,76 metara plus dodaš još 0.42 metra. dakle pomnožiš 1,76 sa nekim brojem recimo 10 i rezultat ti je točna duljina kabla na rezultat  dodaš 0.42 metra. ako nije kabel točno zadate duljine za tu frekvenciju onda su problemi. 1.76x10 je 17.6 metara + 0.42 metra.

da ne duljim nikakav električar ti to nemože pospajati nije to lampadina. treba ti radio tehničar a njih ćeš naći u:

Radio klub Zadar  

Ruđera Boškovića 5, 23000 ZADAR
(Dom Hrvatske Mladeži)
Tel/fax:   023/313-857,
Mob:      091/501-0187

e pa ih nazovi ili se prošeći do njih dogovori se neka oni pogledaju i odluče da li šta treba mijenjat od postojećeg ili je dobro i neka ti oni sve to montiraju, pospajaju i na kraju testiraju uređaj.

https://radioklubzadar.weebly.com

za budaletinu kojim me smatraš još sam ti i previše pomogao savjetima. ajd zdravo.

Pa da ti kažem, dao si mi dobre savjete i kontaktirat ću ih.

Kaj mogu kad vrijeđaš i sereš kao svinja u blatu, tako ti i hitim, inače sve 5.

Hvala za kontakte.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 26/2/2019, 00:17

marcellus wrote:uostalom ajmo gledat stvari kroz prizmu običnog venezueleanca. U kurcu je, nema struje, nema vode, nema hrane, nema novca. Mrzi madura ali ne može ništa. Glasao je protiv njega na parlamentarnim izborima, maduro je parlament proglasio nelegalnim i osnovao svoj privatni. Htio je glasati protiv njega na predsjedničkim izborima, ovaj mu je uhapsio sve kandidate oporbe. Prosvjedovao je, pa su ga prebili.

u Venezueli nitko ne podržava madura osim vojske, tajne policije, propalica od kojih je chavez napravio svoje paravojne skupine, i nešto najzadrtijih komunista.

Sve 5, ali tamo ljud ne jedu djecu od gladi, sustav je zajebao ali oke ni prvi ni zadnji s lošim pokazateljima. To se rješava izborima a ne vašim jebenim orkestriranim revolucijama...pun ih je krasni kurac...di god su bile samo zlo.

Vanjska intervencija u državu nikako!

Pa jebem vam leb jeste vi suverenisti jebeni iz stranke neovisnih!
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by marcellus 26/2/2019, 00:58

epikur37 wrote:
marcellus wrote:uostalom ajmo gledat stvari kroz prizmu običnog venezueleanca. U kurcu je, nema struje, nema vode, nema hrane, nema novca. Mrzi madura ali ne može ništa. Glasao je protiv njega na parlamentarnim izborima, maduro je parlament proglasio nelegalnim i osnovao svoj privatni. Htio je glasati protiv njega na predsjedničkim izborima, ovaj mu je uhapsio sve kandidate oporbe. Prosvjedovao je, pa su ga prebili.

Sve 5, ali tamo ljud ne jedu djecu od gladi, sustav je zajebao ali oke ni prvi ni zadnji s lošim pokazateljima. To se rješava izborima a ne vašim jebenim orkestriranim revolucijama...pun ih je krasni kurac...di god su bile samo zlo.

Vanjska intervencija u državu nikako!

Pa jebem vam leb jeste vi suverenisti jebeni iz stranke neovisnih!

ljudi gladuju, a niko nije reko da jedu djecu. Da djeca umiru od gladi, umiru, jer hrane nema već godinama i većina je djece pothranjena.

vanjska intervencija? Što smatraš vanjskom intervencijom? Zaplijenu madurovih milijuna na računima?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 22 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 ... 22  Next

Back to top

- Similar topics