Cijela regija je na korak do krvavih sukoba iz 90-ih
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Cijela regija je na korak do krvavih sukoba iz 90-ih
Meni svi u obitelji govore ikavicom, nisu po jeziku nimalo slični srbima.Svi su visoki, blijedi, svjetlooki i svjetlokosi, a budući da "srbi" u Dinarskom pojasu ni nisu srbi, na njima se vide razlike od Hrvata.Ti "srbi" su potomci Vlaha, imaju vrlo tamnu, crnu kosu, vrlo tamne smeđe oči, ima i visokih i niskih, svi su "mrki", postoji u Hercegovini izraz "mrk k'o Vlah", i ti "srbi" imaju vrrrrlo tamnu kožu, poput Roma. | |
|
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
obrad kosovac nije hercegovacSora wrote:Hercegovci-Srbi katoličke vjere?!?
Par puta sam čuo o tome. Iskreno rečeno, ja i ne vjerujem u to, ali me zanima odakle uopće porijeklo te teorije?
Teorija je da su Hercegovci porijeklom Srbi koji su prihvatili katoličku vjeru, a kasnije su se asimilirali kao Hrvati.
Također, jako mnogo Hercegovaca, pogotovo starijih, ima Srpska imena, a neki i prezimena (npr. Obrad Kosovac,Maks Luburić).
A i Srbi, kada su u srednjem vijeku napadali Dubrovnik, vladali su Hercegovinom...
vuksadinare wrote:traze revans dajmo im
ranac na leđa i na balkan...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
obrad kosovac je sa žumberka i grkokatolik je...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Daorson ( Stolac )
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Daorson
Razorile Dalmate , centralno ilirsko pleme tu.
Kralj Tomislav krunidba u Duvnu , planinski centar Dalmata ( obalni je Solin )
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Daorson
Razorile Dalmate , centralno ilirsko pleme tu.
Kralj Tomislav krunidba u Duvnu , planinski centar Dalmata ( obalni je Solin )
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nije tocnovuksadinare wrote:obrad kosovac je sa žumberka i grkokatolik je...
On je iz bih
On je grkokatolik sa zumberka ali rodio se u sarajevu...otac mu je sa zumberka koji je dosao iz karlovca u sarajevo kao lijecnikSora wrote:Nije tocnovuksadinare wrote:obrad kosovac je sa žumberka i grkokatolik ...
On je iz bih
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Nemogu Hercegovci zapadne i središnje Hercegovine bit Srbi kad su izvorno Delmate a Delmate i Hrvati su davno sklopili savez i osnovali primorsku kneževinu Hrvatsku i Dalmaciju.
Uči povijest.
Uči povijest.
2014-04-11
vuksadinare wrote:mislis da si siguran?..sam budi..a oko tebe sve kozojebi..vise si tu siguran u hrvatskoj..tam kad te zgarbe ovi jebao si jeza..sto mislis da ce se svabo za tebe zrtvovat..jos ce tebe zrtvovat samo da njega ne karajupismejker wrote:Ja sam pobjego u Njemuačku..ja sam na sigurnom..
Bože Cuvaj Hrvacku,oso davno u Njemuačku...
sve pod kontrolom Fuk,...kako rekoh a ti nisi vidio.pocistio sam moj grad od Kozojeba..sacica ih preostala a svabi to cijede na poslu,da kasnije ne mogu stajati na nogama..Doli...a jok..dobro mi je ovdi i zadovoljan sam..
Guest- Guest
prvo, to nije tacno
drugo, cekamo marta izbore,
odnosno rezultate.
drugo, cekamo marta izbore,
odnosno rezultate.
Guest- Guest
Sora wrote:Hercegovci-Srbi katoličke vjere?!?
Par puta sam čuo o tome. Iskreno rečeno, ja i ne vjerujem u to, ali me zanima odakle uopće porijeklo te teorije?
Teorija je da su Hercegovci porijeklom Srbi koji su prihvatili katoličku vjeru, a kasnije su se asimilirali kao Hrvati.
Također, jako mnogo Hercegovaca, pogotovo starijih, ima Srpska imena, a neki i prezimena (npr. Obrad Kosovac,Maks Luburić).
A i Srbi, kada su u srednjem vijeku napadali Dubrovnik, vladali su Hercegovinom...
Nepismenoj talibanskoj sirotinji to nije jasno pa valja gluposti.
Ne čudim ti se. Općenito se više ne čudim nepismenoj talibanskoj sirotinji.pismejker wrote:Pa naravno...Sora wrote:Hercegovci-Srbi katoličke vjere?!?
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Šta zna nepismena talibanska sirotinja. Znali su samo "uć" u partiju i glumiti jednoćelijsku amebu.RayMabus wrote:Nemogu Hercegovci zapadne i središnje Hercegovine bit Srbi kad su izvorno Delmate a Delmate i Hrvati su davno sklopili savez i osnovali primorsku kneževinu Hrvatsku i Dalmaciju.
Uči povijest.
Otišo si iz HR kozojebima. Ne možete vi bez njih...Isti geni, jebiga.pismejker wrote:vuksadinare wrote:mislis da si siguran?..sam budi..a oko tebe sve kozojebi..vise si tu siguran u hrvatskoj..tam kad te zgarbe ovi jebao si jeza..sto mislis da ce se svabo za tebe zrtvovat..jos ce tebe zrtvovat samo da njega ne karajupismejker wrote:Ja sam pobjego u Njemuačku..ja sam na sigurnom..
Bože Cuvaj Hrvacku,oso davno u Njemuačku...
sve pod kontrolom Fuk,...kako rekoh a ti nisi vidio.pocistio sam moj grad od Kozojeba..sacica ih preostala a svabi to cijede na poslu,da kasnije ne mogu stajati na nogama..Doli...a jok..dobro mi je ovdi i zadovoljan sam..
Pa kad nezna ništa. Hrvati su morali postat krščani da bi taj politički savez amenovao Bizant i Papa i ostali autoriteti u sedmom stoljeću.Eroo wrote:Šta zna nepismena talibanska sirotinja. Znali su samo "uć" u partiju i glumiti jednoćelijsku amebu.RayMabus wrote:Nemogu Hercegovci zapadne i središnje Hercegovine bit Srbi kad su izvorno Delmate a Delmate i Hrvati su davno sklopili savez i osnovali primorsku kneževinu Hrvatsku i Dalmaciju.
Uči povijest.
Hrvati su slaveni pagani , Delmate su iliri krščani.
Primorska Hrvatska i Dalmacija.
Kralj Tomislav , piše lipo kralj Hrvatske i Dalmacije.
Pečatirano.
2014-04-11
dabome,
trece, cekamo i rezultate
na nivou eu
trece, cekamo i rezultate
na nivou eu
Guest- Guest
RayMabus wrote:Pa kad nezna ništa. Hrvati su morali postat krščani da bi taj politički savez amenovao Bizant i Papa i ostali autoriteti u sedmom stoljeću.Eroo wrote:Šta zna nepismena talibanska sirotinja. Znali su samo "uć" u partiju i glumiti jednoćelijsku amebu.RayMabus wrote:Nemogu Hercegovci zapadne i središnje Hercegovine bit Srbi kad su izvorno Delmate a Delmate i Hrvati su davno sklopili savez i osnovali primorsku kneževinu Hrvatsku i Dalmaciju.
Uči povijest.
Pečatirano.
U Daorsonu se kovao novac prije nekoliko tisuća godina.
Nije ništa čudno što Hercegovci znaju s parama.
To je grčko ilirska naseobina , nije čak ni pleme u pravom smislu riječi nego gradić država.Eroo wrote:RayMabus wrote:Pa kad nezna ništa. Hrvati su morali postat krščani da bi taj politički savez amenovao Bizant i Papa i ostali autoriteti u sedmom stoljeću.Eroo wrote:Šta zna nepismena talibanska sirotinja. Znali su samo "uć" u partiju i glumiti jednoćelijsku amebu.RayMabus wrote:Nemogu Hercegovci zapadne i središnje Hercegovine bit Srbi kad su izvorno Delmate a Delmate i Hrvati su davno sklopili savez i osnovali primorsku kneževinu Hrvatsku i Dalmaciju.
Uči povijest.
Pečatirano.
U Daorsonu se kovao novac prije nekoliko tisuća godina.
Nije ništa čudno što Hercegovci znaju s parama.
Rijeka Neretva , trgovački pravac , Grci i Iliri.
2014-04-11
Ma da, nema.die antwoord wrote:sukobi se mogu desiti samo u multietničkim i multikulturalnim državama npr. Bosni, i eventualno po Srbiji gdje su Albanci većina
Hrvatska je skoro pa etnički čista, tu neće biti sukoba jer nema unutrašnjeg neprijatelja
Ima ima. ne mora bit srbin da bi bio neprijatelj Hrvatske.
Ima dobar broj za odstrel samo se čeka povoljno vrijeme.
pa najveći neprijatelji RH su zanimljivo domoljubi/katolici/desničari/HDZovci danas.. ako baš idemo gledati tko je za odrstel
danni1 wrote:Ma da, nema.die antwoord wrote:sukobi se mogu desiti samo u multietničkim i multikulturalnim državama npr. Bosni, i eventualno po Srbiji gdje su Albanci većina
Hrvatska je skoro pa etnički čista, tu neće biti sukoba jer nema unutrašnjeg neprijatelja
Ima ima. ne mora bit srbin da bi bio neprijatelj Hrvatske.
Ima dobar broj za odstrel samo se čeka povoljno vrijeme.
Ono,kao nekad tijekom WW2..
Ako se ravnamo po povijesti,onda bute opet dobili po pički od Partizana..
Guest- Guest
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» MISS(?) SUKOBA INTERESA Anka Mrak Satarsh mora opet platit novcanu kaznu zbog sukoba interesa
» Jao, bice krvi do kolena, oni stizu besni i krvavih ociju...
» Da li guster NATO "regija" slavi 11.11
» Poznati profesor obrušio se na Obersnela zbog obnove Galeba: Titu je propalo sve, ostao je samo bjelosvjetski hohštapler krvavih ruku
» Egzodus iz Jugoistočne Europe - regija će iskrvariti
» Jao, bice krvi do kolena, oni stizu besni i krvavih ociju...
» Da li guster NATO "regija" slavi 11.11
» Poznati profesor obrušio se na Obersnela zbog obnove Galeba: Titu je propalo sve, ostao je samo bjelosvjetski hohštapler krvavih ruku
» Egzodus iz Jugoistočne Europe - regija će iskrvariti
Page 3 of 6